Saturday, August 9, 2014

WWE Network for Turkish speakers


kaynak: http://www.wwe.com/videos/wwe-network-sneak-peek-26175430


TR: Evet, WWE'nin son haberine göre artık 12 Ağustos 2014 itibariyle Türkiye de "WWE Network"ün bir parçası olacak. Bu, Türkiye'yle WWE'nin arasındaki ilişkinin iyi olduğunu gösterir. WWE Network'le birçok şeyi izleyebileceksiniz. Ancak tek bir durum var ki ingilizce bilmeniz gerekiyor. Şu anlık ne kadar fiyatı olacak ilgili kesin bir karar yok ama 6 aylığın 160-170 TL arası bir fiyat olacak gibi. WWE Network 24 Şubat 2014'te açıldı Amerika'da. Tek Amerika'da olması herkesi çok şaşırttı. İyi ilişkisi sürdüğü halde ne Kanada'nın ne de İngiltere'nin erişim hakkı yoktu. WWE, beklenmedik bir kararla 150 ülkeden fazla erişim izni verdi geçtiğimiz hafta. Ve bu daha sonradan bekleniliyordu. Çünkü 2015'te daha Kanada'ya geleceği haberleri duyuluyordu. Büyük ihtimalle geliri arttırmak için bu kararı erkene çekmiş oldu. Ki bu da iyi oldu. WWE Network'ün tek bir sıkıntısı var. RAW'ı canlı saatinde yayınlamıyor olması büyük bir sorun hala. Ama gerekçesi var tabi ki. USA kanalıyla anlaşması olduğundan dolayı canlı yayınlayamıyorlar. Daha sonra şov bittikten sonra izleyebiliyorsunuz. İçinde WWE Attitude dönemi olmaması hala büyük bir yankı olsa da tabi ki izlenebilir içerikler bulunması.
  • 12 ayrı WWE PPV'sunu canlı izleyebilmeniz,
  • SmackDown'u, Main Event'i ve Superstars'ı canlı saatinde izleyebilmeniz
  • ECW'nun bulunması 
  • Kendine ait showların bulunması
  • ve geniş kitlede arşivin bulunması büyük bir olanak.
Bu aralar ise her gün farklı bir yayın akışı yapmaya başladılar. Ve geri sayım gibi, belgeseler gibi 1 saatlik programlar üretmeye başladılar.

Gelelim nerede yayınlanacak?



Eğer bu cihazlarından birine sahipseniz WWE Network'ü izleyebiliyorsunuz. Açıkcası bütün Amerika'daki cihazlarla aynı değerdeyiz. Dediğim yanlış anlaşılmasın çünkü 150 ülkenin hepsinde bu cihazların hepsi yer almıyor.

Eğer HDMI kablonuz varsa televizyona bağlayarak rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Peki görünüşü nasıl?

kaynak: http://knockoutnation.com/breaking-kayfabe-wwe-network-is-awesome-mishandling-of-the-shield-and-no-love-for-the-bad-guy/

kaynak: http://www.betweentheropes.com/2014/01/16/wwe-network-win-win-everyone/

Artık tek yapabileceğimiz şey beklemek olacak 12 Ağustos'u.

WWE'yle Türkiye'nin başlangıcı S!nek TV'le başlamıştı. 2005 yılı Smackdown'u altyazıyla (ki en iyisi bu) izleme şansı buluyorduk. Bu kanalda Digitürk sahipelerine özeldi. Ancak Daha sonra Eurosport ile anlaşmaya vardı. WWE'nin "This Week" programını kısa özetlerle izlemeye devam ediyoruz 2010 yılından beri. Daha sonradan FOX'da yayınlanmaya başlandı. Dolph Ziggler Türkiye'ye temsili anlaşma olarak geldi. Bu Türkiye'deki sevenlerini baya sevindirdi. Bilgehan Demir'in yaptığı yayınla, WWE'nin içine etti diyebiliriz. İzleyici seviyesi giderek çocuklara indi ve terimleri Türkçe'ye çevirerek daha gülünç haline getirdi. Sonunda daha sonradan başkasına devrederek birkaç ay devam ettikten sonra kaldırıldı.

Tek Türkiye sevenlerinin takip edebileceği yer Eurosport kanalıydı bir süre. WWE Vintage ve This Week on WWE programları ikisi birlikte 1 saat ediyor. Daha sonradan yaklaşık iki yıl önce D-Smart ile anlaştı WWE ve Smart Spor'da yayınlanmaya başladı. RAW ve Smackdown 45'er dakikalık bir hale geldi yorumlanarak. En azından WWE'yi bilen birileri sunmaya başladı (Ya da en azından çalışmışlar!). Bu anlaşmayı göstermek içinde WWE'nin yıldızı Cody Rhodes geldi.

kaynak: http://www.wwe.com/worldwide/cody-rhodes-visits-istanbul-turkey-photos

WWE'nin Live Event'leri de oldu. İlk başta Nisan 2010'da ayında gelmesi bekleniliyorken yanardağın patlaması sonucu küllerin havayı etkilemesiyle WWE şovunu iptal etmek zorunda kaldı. Ancak daha sonra söz vererek Kasım 2010'de geleceğini açıkladı.

kaynak:http://www.wwe.com/inside/photosoftheweek/16344748

WWE şovdan mutlu ayrıldıktan sonra WWE 2011'de de bir canlı şov daha vermek istedi. Ancak bu şov İstanbul değil Ankara'daydı. Şovu iptal etti büyük ihtimalle %99,9 istenilen seyirci sayısına ulaşamadılar.  Aradan 2 yıl geçikten sonra Şubat 2013'te WWE tekrardan rotasını İstanbul'a çevirdi.


kaynak: http://www.wwe.com/worldwide/raw-istanbul-turkey-february-2013-photos



O şovdan beri WWE Türkiye'yle bağlantısının devam etmesinin başka bir göstergesinin WWE Network'le de göstermiş olacak.

WWE'nin oyunları da Türkiye'de satılıyor. Oyunun yanı sıra WWE Magazine'nin Türkçe'ye çevrilerek satılmaya başlanmıştı. Ancak daha sonrada, dergi de kaldırıldı.


EN: This short article mentions that relationship between Turkey and WWE. And As you know it, WWE Network expands beyond United States. Turkey involves in that countries of list. So I wanted to write about that.



No comments:

Post a Comment