Tuesday, June 23, 2015

Tyson Kidd 1 yıldan fazla ringlerden uzak!

Çabuk İyileş Tyson!
kaynak: http://2.bp.blogspot.com/-ROV_DZi4oVw/VRnEdF_RmKI/AAAAAAABq74/lEZvJU5NkQA/s1600/Cesaro-Kidd-WWE.jpg
Boyun sakatlığı yaşayan Tyson Kidd sakatlığından dolayı bir yıla aşkın uzun bir sürede ring'de göremeyeceğiz. Bu hafta yapılması beklenen ameliyat, zorlu bir yolculuk Kidd'i bekliyor. Aynı ameliyatı Chris Benoit, Stone Cold ve Edge oldu. Edge ve Steve Austin, Tyson Kidd'i teselli için aradılar. Daniel Bryan ise ameliyatı olmak istemedi ve doğal yöntemlerden gitmeyi tercih etti. Ki bu da geri dönüşünü uzattı.

Peki Tyson Kidd'in önemi?

The Hart Dynasty'le ilk görünümünü gösteren Kidd, hep bir takım parçası olma yolunda ilerledi. Bireysel olarak pek bir başarısı yok. Takım şampiyonlukları olan Kidd kariyerinde daha önceden de önemli sakatlık atlattı. Ancak bu sefer aynı yerden değil boynundan sakatlandı. RAW Dark Match esnasında Samoa Joe Muscle Buster'ı yaparken oldu. 

Tyson Kidd bana göre kendisini gösterememiş inanılmaz bir güreşçi. Eğer Cesaro işbirliği olmasaydı yine Tyson Kidd ön planda olmayacaktı. Yine arka planda Superstars, Main Event veya NXT'de göreceğimiz bir güreşçi olacaktı. Suç tabi ki de düşündüğünüz kişide/kurumda. Teknik anlamda da sağlam bir alt yapısı var. Ancak takım olmadan WWE'nin gözüne giremeyen tip. Peki ya Cesaro ayrılır ya da tekrardan takım olamazsa bir yıl sonra? Ve tabi ki rehatabilasyondan sonra hemen ring'de de göremeyeceğiz. Eğer tekrardan formuna geri dönemezse "Natalya'nın kocası" olarak anılmaya devam edecek. Bunu zaman gösterecek. Takım uyumu bu kadar formdayken sakatlığın çıkması her ikisi için de kötü oldu. 
Geçmiş olsun... 

Monday, June 22, 2015

WWE'nin Diva Eksikliği

YETERLİ Mİ?
kaynak:http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/10/20141020_LIGHT_TotalDivas_NewCast_HP_REVEAL.jpg
Bu konuyu yazmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bir diva eksikliğimiz olduğu kesin. Şu resimdeki divalar dışında bir diva görmüyoruz. Ne kadar doğru bu? Biraz divalarımızı inceleyelim soldan sağa doğru:

Naomi: İnanılmaz bir atlet. En sevildiği zamanlar "Funka" olduğu zamanlardı. Ancak ondan sonra? Yendi yenildi. Sonra dayanamıyorum diyip heel oldu. Ve şimdi tekrar düşüşte.

Rosa Mendes: Total Divas dışında hiçbir etki yapmıyor diva markasına. Ve yeni sezonda da şimdilik görünmüyor. Peki, şimdi napıyor? Kendini bir güreşti dedirtmedi. Aslında dedirttirmek istedi. Şu ana kadar partnerlikten başka bir işe yaramadı denilebilir. İlk Beth Phoenix'in partneri, sonra Epico/Primo, Fandango ve şimdi Adam Rose. Birkaç kere de ring denemeleri. Unuttuğum var mı Rosa hakkında?

Natalya: Gelecekteki Diva Hall of Famer'ımız. Ancak iyi güreşçi olması dışında istediğini alamayan bir güreşçi. En iyi teknik anlamda WWE'nin en iyi yıldızlarından biri. Ancak hala WWE'nin Natalya'ya güvencesinden dolayı hala istediğini alamadı. Kısa zamanda şampiyon olması beklenen divalardan biri Natalya. Normal olarak dönerse, ki WWE korkuyor şampiyonluğu vermeye, kemeri alır.

Nikki Bella: Kardeşiyle feudundan sonra şampiyon olacağı belliydi. Bir AJ bir Paige onun etrafındaydı. AJ ayrıldıktan sonra Paige ile mücadeleye girdi. Ve hala da sürüyor. Face olduğu zamanı bile hatırlamıyorum şu an Naomi karşısındayken. Peki, kemeri hak ediyor mu?

Alicia Fox: En değerli ve yetenekli divalardan birisi. Bir RAW'da heel bir RAW'da face. WWE'nin Fox'a yaptığı oyun gibi. Face gelirken heel oluyor. Kesinlikle kemeri bir kez daha alması gereken divalardan biri. Veteran olmasını çok oynayan WWE, Fox'a bir karakter vermekte zorlanıyor. Bulmuşken de tekrardan onun zamanı değil diyip bir başka zamana saklıyor. Bu da beklemesi işkenceye getiriyor.

Paige: NXT'de kalması gereken diva. Belki senaryo eksikliği belki de ışığını gösteremiyor. Bilmiyorum, NXT'de olmayan bir şey var. İlk RAW şovunda kemeri kazanan Paige belki de burnu kalktı diyebilirim. Hak ediyor mu kemeri? Evet. Ancak Wrestlemania'da AJ'in o kadar divayla karşılaşırken ve kaybetmemesi bir gün sonra Paige ile karşılaşıp yenilmesi trajikomik. Ama WWE'de olması gereken bir diva.

Eva Marie: Konuşulacak bir şey yok. Geri döndükten sonra belki duygularım açığa çıkarırım.

Brie Bella: Hepimizin Stephanie McMahon'ı tekrardan görmek istedik. Ve bu da Brie Bella'ya düştü. Bu inanılmaz fırsatı kaçırmadı elbette. Ve kardeşi Nikki ile feuda girdi. Sonunda noldu? Tekrardan Bella ikizleri olarak geri döndü. Gördüğüm en kötü senaryolardan biriydi. Bir anda tekrardan Nikki'ye döndü. 2-3 ay rakibi olan kardeşi, mücadeleyi kaybetti, kardeşinin asistanı oldu. Peki, Brie'yi ring'de görüyor muyuz şu an?

Cameron: Funkadactyls'dan sonra bir hiç olan diva. Şu an da Total Divas'ın yeni sezonunda da adı yok. Ring'de işi yok. Sesinin de güzel olduğunu düşünmüyorum. Ama kendisini geliştirdi ring'de. Şu an görüyor muyuz? Hayır.

Summer Rae: Kesinlikle Sasha Banks ve Charlotte döndüğünde işbirliği yapması lazım. BFF'in geri dönmesi anlamına geliyor. Kendisini bir türlü gösteremeyen, göstermek isterken Film Divası olan bir yıldızımız. Sevdiğim ancak soğudum bir diva oluyor. Eğer takım kuramazsa ezilip gidecek.

Bunun dışında Emma, Layla ve Tamina. Emma hakkında da söyleyebileceğim pek bir şey yok. Ya erken aldılar ya da senaryosu yok WWE'nin. Yani 2. cevaba evet diyorum. Layla, Michelle McCool'suz zamanı pek yok gibi. Çoğu kişinin aklına Flawless geliyor ve Divaların şampiyonu olması. Şimdi ise arada bir kazanıp WWE'de var olduğunu gösteren veteran bir diva. Tamina ise şampiyon olamayan ama olması gereken bir diva. Hala sağ kol olmaktan başka bir işte göremedik. Artık kendini bir adım öne atması lazım.

Peki bütün bu divalar bizim için yeterli mi? HAYIR. Daha fazlasını istiyoruz. WWE senaryo bulup yeni divalar gelirse daha çekici olur gibime geliyor. Her defa aynı feudları görmekten sıkıldım. Nikki Bella şampiyon, Paige onun etrafında dönecek, belki tekrardan Naomi gelir ve diğer divalar zaten yeniliyor. Bütün WWE'nin yapabileceği şey bu mu? Yeni yetenekli WWE NXT isimleri lazım bize. Giden gidiyor ve yerine yeni biri gelemiyor. Hala geri gelmesi gereken diva isimleri var. Öncelikle Melina, Eve, Maryse ve Victoria. Şu andaki durumlarını biliyorum. Hatta hepsinin gelmeme sebebi var. Ancak WWE'nin onlara ihtiyacı var. Şampiyon yarışında da olmaları lazım. Kendilerini batıran senaryolarla gittiler. Bu da geri gelmeleri anlamına ve kanıtlamaları gerekiyor kendilerini bir kez daha. Bu demek oluyor ki zaten kendilerini kanıtlamadılar. Ondan bahsetmiyorum ancak WWE'nin tekrardan görmeleri gerek. Şu an ki 5-6 diva dışında yeni isimleri görmemiz ya da eski yıldızları görmemiz gerekir.

Friday, June 12, 2015

The American Dream passes away


It's hard to say that one legend passed away yesterday. Words can't describe sometimes. My condolences to his entire family, friends and his fans. 
Thank you "The American Dream" Dusty Rhodes


Evet, bazen bazı cümleleri söylemeye gücümüz yetmez. Bir efsaneyi dün kaybettik. Ailesine, yakın dostlarına ve fanlarına baş sağlığı diliyorum.
Her şey için teşekkürler "The American Dream" Dusty Rhodes

Sunday, June 7, 2015

WWE Arena Set (EN)

Aren't we tired of seeing every arena set at every ppv?
One of the best interesting thing in WWE is not only the wrestling matches but also the visual feast that they exhibit. In the beginning of the 2000's, WWE has shown us some visual creativity at every ppv. So that they can story their event. With the starting of the last year's budget cut, they also decided to change their view. In other word, WWE minimize their event area. And it is the one of the biggest point that WWE made. The visual consept is also important thing in every sport branches. At the end of the day, they earned huge money especially at Wrestlemania. But where does money go? Even they have to take some responsibility and do the bigger visual consepts. This year's Wrestlemania resembles as Wrestlemania 28. It seems like that there is no difference between two of them. Don't they think one another thing?

On the one hand each RAW and Smackdown, we, damn sure, see the same arena set. And it seems unfair. On the other hand, it is difficult to make this huge set in every ppv. But since now, how did they do that? With the development of technology, they want to make HD system in all over the places. But WE see the same area. Thanks god, they protect WWE Wrestlemania anniversaries!

They told us that the budget goes to WWE Network. Even more, they fired lots of people. They resigned people that we didnt hear their name, resigned wrestlers. But I think that they are quiet now to do that again. WWE will do cuts again but I dont think that affect arena set.

At the top of the list, each Wreslemania, Survivor Series, Royal Rumble  and Summerslam had to have their different arena set. It's must do thing. So, shall we see the same arena design in the WWE games except the create mode? It's true that I expected arena sets more than matches in my childhood ages. 

 We have to taste another set in one night!

Wednesday, June 3, 2015

NEWS: SAMOA JOE Signs With WWE

THE SAMOAN BULLDOZER
source: http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2015/02/joe1.jpg
     Samoa Joe signs with WWE. Its been more than years that I wait to see this. Not only me but also you want to see Joe in WWE. Its a weird that Joe begins with NXT not in the main roster. Because those superstars have must start in WWE. He is not the same person like Rhyno and Kendrick. They already showed up in the main roster. But he? Does he need to appear in NXT? It is his first time likely.

     Its not clear answer. Okay, NXT gets a big ovation from audience just like even more than RAW. However NXT Superstars ends up with participating main roster or going home in the last. I wish that we will Samoa Joe in the main roster in the near future.  But, lets clear, does WWE want to TNA superstars to oppress? Joe is a hell of a superstars. WWE did the right thing. In the last months, I didnt see this. Its getting a dream. It shocks me even this close in his career. Are we ready to hear this chant? "Joe's Gonna Kill You"

     Like Joe, I should have chosen more superstars to become WWE Superstar. Like who? AJ Styles is still in my lead. He is no independent superstar. But still he is not in WWE. Abyss when he was real monster like Kane, The Hardy Boys. And my favourite TNA's former tag champs: Motorcity Machine Guns. Those superstars give everything what they have. But first WWE needs to evalute their roster. We come that later when WWE do that their job.

Here it is the new look of Joe; 
     We dont know how much weight he lost due to WWE. But does he fulfill his success in WWE?
Congrats Joe... You made it!
UPDATE: He signs a full-time WWE contract. 
(when I wrote this in Turkish, it was a part-time contract)