Monday, August 15, 2016

SUMMERSLAM 2016 | Ne Var Ne Yok?


     Yaz aylarının en büyük şovuna hoş geldiniz! Karşınızda Summerslam. Her yıl Wrestlemania'dan sonra en büyük şov olarak nitelendirilen Summerslam bu pazar 29.kez bizlerle olacak. Neler mi olacak? Eğer son haftada değişiklik olmazsa, 9 maç bizleri bekliyor olacak. Geçen yılki gibi bu yılda Wrestlemania'dan çok farklı hissettirmemek için 3 saat değil 4 saat olacak ana şov. Hepimiz biliyoruz ki WWE, bu yılki Wrestlemania'da hayal kırıklığına uğratmıştı bizleri. Şov 1-2 maç dışında tatmin etmemişti. Kendileri ise bu hatayı telafi etmek için Summerslam'i yine hedef aldı. Bir şekilde bu hatayı nasıl telafi ederim derken düzeltecek adım atmaya başladı. Draft'ı tekrardan tattırdı bizlere. Tabi bana göre yine fiyasko demek fazla olur ancak hayal kırıklığına uğratmıştı beni. Neyse, Draft'la beraber yeni dönemin geleceğini fark etmiştik. Bu da Summerslam'i özel kılan oydu. Tam olarak yeni dönemin ilk Summerslam'i olacak. 

Farklı olan şeyler neler desek, yeni kemer(ler), hak edilen mücadeleleri başta tutabiliriz. Beklenmedik ilk dört maç açıklandı. Neler bunlar, yeni kemerle beraber Balor-Rollins ikilisinin maçı açıklandı. Ki bu da Roman'ın düştüğünün kanıtıydı. UFC maçından sonra Brock Lesnar'in rakibi Orton olarak belirlendi. Ziggler turnuvayı yenerek Ambrose'un rakibi oldu. Bu da Ambrose'un sonraki haftalarda heel karakter rollerini sezdirdi. En sonunda da John Cena ve AJ Styles'ın tekrar maçı yapılacak olması. Bundan sonraki 4 maç ilk dörtlü kadar iyi değil açıkçası. (Kadınlar kemeri hariç). Charlotte ve Sasha'nın olacağı haftalar öncesinden belliydi zaten. Hangi maçlar peki? 3 kemer, 1 takım maçı.

Intercontinental şampiyonluk maçı: Aslında Smackdown şovunun en iyi rakibi o olur. Apollo Crews. Ancak bu maçta eksik olan bir şey var. Ya maça özel durum eklenmeliydi. Ya da 3'lü 4'lü maç olabilirdi. Bu maç doldurulmak amaçlı koyulmuş maç gibi duruyor. Bu maçı Miz'de kazansa Apollo'da kazansa, önemi mi değişir?

Takım şampiyonluk maçı: New Day'in kaybedeceği gün olacak büyük ihtimalle. Big E yokluğu demek Xavier demek. Xavier demek kemerlere güle güle demek. Büyük ihtimalle bu da kaybetmenin senaryosu olacak en uzun takım şampiyonlarının hikayesi. Xavier'ı severim ancak WWE maalesef onu böyle görmüyor. The Club'da AJ'siz ne kadar dayanır bilemiyorum. Acilen bir face takım gerekmekte New Day'in ardından. 

US şampiyonluk maçı: Roman Reigns'iz Summerslam mi olur? Bir şekilde yine WWE eklemeyi başardı. Universal olmazsa, 2. kemer olur. Daha iyi bir rakip olabilecek biri varken yine Roman ile birlikteyiz. Peki bunlar kim? Sami, Cesaro veya Owens. Her ne kadar Owens maç kadrosuna eklense dahi bu maça da dahil olabilirdi öncesinden. Sami ve Cesaro ise hala maç listesinde değil. Sami'yi veya Cesaro'yu görmek Roman'i görmekten daha çok sevileceği aşikardır. Bu maç da herkesin kimi tuttuğu belli kimin boo'lanacağı da!

Takım maçı: Enzo ve Big Cass tabi ki de maç kadrosunda olmaları lazım. Ancak rakipleri? Son dakika takım oluşları ve onlara karşı rakip bulamamalarından çıkıyor hepsi. Şu andaki durumumuza getiriyor. Jericho ve Owens ikilisi bireysel yolda daha iyi bir yol izleyecebilecekken takım halinde çıkıverdiler. Jericho'nun yanına başka birisi olabilirdi. Kevin Owens bireysel bir maçı hak ediyordu. Sami Zayn mücadelesini engellemek bu olmamalıydı.

Neler eksik?

Kırmızı takım adına: Sami Zayn, Cesaro ve Sheamus. Bu adamlar kilit adamlar ve hala maç listesinde değiller. Geçmiş senelerde WWE bu 3 adam sayesinde WWE'yi izliyor. Sami, Superstars'da omzu ile ilgili problem yaşamış ihtimali var. Ancak diğer ikisi? Ancak nedense US şampiyonluk maçı 4'lü hale gelebilme ihtimali var gibi geliyor bu pazartesi gecesi RAW'da.

Mavi takım adına: Bray Wyatt maç listesinde değil. Smackdown'un ana oyuncu olarak sanılan Wyatt önemli bir şovu kaçıracak mı? Maç sonuna karışmak onun hakkı değil. Maçı hak ediyor.

Evet yeni kemerler geleceği konuşuluyor. Smackdown adına hem kadınlar kemeri hem de takım kemeri. Ancak buna yönelik hiçbir adım göremedim Summerslam'de.

Naomi & Becky & Carmella karşılarında Eva Marie & Natalya & Alexa maçı eklenebilirdi. Eğer bu kadar kadın güreşçiler adına yenilenme oluyorsa böyle bir maç eklenmeliydi diye düşünüyorum.

Bir de takımlar mücadelesinde bu kadar yükselme var diye konuşuluyor broadcast takımı ancak buna yönelikte bir maç yok. 4'lü bir takım maçı fena olmazdı. Çünkü yönelim onu gösteriydi. Ancak 9 maç WWE'ye fazla bile gelmiş olabilir. 

Summerslam'deki durumlar böyle gösteriyor. Ben yine daha iyi bir maç şovu çıkarılabilirdi diye düşünüyorum. Ancak yine son hafta WWE süpriz yapabilir. Olur mu olur.

No comments:

Post a Comment