Monday, October 3, 2016

GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU


O bir model, o bir WWE güreşçisi, o bir şarkıcı, o bir aktris, o bir dansçı, o bir NAOMI... Tek bir kelime bulamıyorum ifade edecek. Çokça arka plana atanan ve gizli yıldızın hikayesine ortak olalım. Gönüllerin şampiyonu Naomi'yi tanımaya ne dersiniz? 


Nereden başlamalıyım bilmiyorum açıkçası. Bu yazı biraz objektiflikten çok subjektifliğe girebilir. Uzun zamandan beri yazmayı düşünüyordum bu yazıyı ancak bu zamana kısmetmiş. Neyse, gevezeliğin alemi yok. Ancak zamanın bu kadar hızlı ilerlemesi gerçekten enteresan.

Naomi...


Kendisini ilk NXT'de görmüştük. 6 kişiden biriydi Naomi. 13 haftalık bölümde 13. hafta elenen oldu. Yani birinciliği kaçırıp ikinci olmuştu.  Tabi önceden FCW'da da yer aldı. FCW WWE'nin yetiştirme yurdu diyebiliriz. Tabi daha sonradan NXT'ye çağrılarak ana kadroya daha yaklaştıklarının sinyaliydi. Kazanan Kaitlyn oldu. Jamie dışında hepsi ana kadro ekranında yer aldı. Tabi, bir de bildiğiniz üzere Naomi sadece o kadrodan kalan oldu. Gönülden bağlı olanlar AJ, Kaitlyn ve Naomi en popüler olanlardandı. AJ'in Lita ile pozunu hepimiz biliyoruzdur. Gençliklerinden gelen bir istekti, bir duyguydu WWE'ye katılmak. Diğerlerine lafım yok. Hepsinin bir nedeni vardı o kadroda olduklarının. Aksana ve Maxine harcandı WWE'de. Daha iyi işler yapabileceklerini hepimiz biliyorduk. Daha sonra sağ kalanlardan Kaitlyn'de 2014'te ayrıldı. Çok kötü çizilen senaryoların kurbanı oldu ve ayrılmak istedi. Başka hayalini gerçekleştirdi. Ve AJ'de kocaya kaçtı diyebiliriz. Çocukluk hayalini ringde bıraktı. Ve geriye kalan bir tutam Naomi.


Funkadactyls...


Her defasında Brodus Clay'e teşekkür eder ve Naomi onun ekibinden bir parçası oldu. Brodus Clay'in partneri oldu. Ve Naomi'de Cameron'ı önerdi. Naomi'nin dansla ilgili geçmişi vardı. Dans gimmick'leri çokça daha önceden olsa da yeni bir şey getirmek istedi WWE. Ana kadro debutu çokça ertelendi ve sonunda çıkmış oldular. Funkadactyls'da öne çıkan isim Naomi'ydi. Ön planda hareketliliğiyle ve esnekliğiyle Naomi bir tık daha favoriydi. Bu tür şeylerde tabi ki şampiyonluklarda yer alamazlardı takım olarak. Ancak takımın son zamanlarına yakın Naomi, Aksana karşısında sakatlanmasaydı AJ ile Wrestlemania'da şampiyonluk maçına çıkacağı söylendi. Ancak sakatlanınca, öne çıkışı engellendi ve ertelendi. Daha sonra senaryo sıkıntılığı yaşamamak için Naomi ve Cameron karşı karşıya geldi. Naomi güçlü olan taraf çıktı. 

Tekli mücadelelerde çok fazla reaksiyon alamadı. Bu kadar atletikliğine karşın taraftarlardan istenilen tepkiyi alamıyordu. Şansı oldu mu? Oldu aslında ancak face olarak bir şeyleri başaramayacağı belli olmaya başlıyordu. Bu süreçler devam ederken eski zamanları hatırlatan günler geldi. Naomi tekrardan hem güreşçi hem de valet görevini üstleniyordu. Kocası Jimmy Uso'nun yanında yer aldı. Wrestlemania anı yaşadılar birlikte. Natalya ve Naomi eşlerinin yanında oldular. BTE ile Uso'lar. Kaybeden taraf Uso'lar yani Naomi oldu. Daha sonraki günlerde Naomi'nin bireysel artışına şahit olduk. Çünkü artık o birinci rakip ünvanını almıştı Nikki Bella'yı yenerek. İngiltere'de gerçekleşen şovdan sonra Paige'e saldırarak ilk kez hayatında Heel tarzını elde etti. Bu da aslında beni şaşırtmıştı. Naomi, Heel tarzı karakterin üstesinden gelebilecek miydi? Buna cevabım evet. Extreme Rules'da yeni bir tarz yaratarak Wild Girl dediğimiz hırçın kızı hatırlatan bir modelle geldi. Ve daha sonradan da bir takım şeylerin başlangıcı olmuştu. 

Team B.A.D.


Tamina AJ'in korumasından sonra, bir de Naomi ile tura çıktılar. Birlikte aslında iyi bir ikili oldu diyebilirim. Bir taraftan zaten aile bağı olan takımın bir şeyleri başarmasını bekledik. Tamina, daha çok yine partnerini öne çıkarma modelindeydi. Naomi her zaman yaklaşsa da yine şampiyonluk kemerini tadamadı. Bu takım bir ağırlık taşırken yenilen taraf olmaya başlıyordu. Ve o meşhur Divas Revolution gününe gelince yine değişti çoğu şey. Team Bella'nın yanında Team Paige. Becky ve Charlotte ana kadro çıkışlarını gerçekleştirdi. Ancak bu senaryoda hem Naomi hem de Sasha yoktu. Ve o an gelip Team B.A.D. olaya ortak olup Stephanie McMahon Sasha'da onlara eklenen isim oldu. Sasha olmasına rağmen yine yenilen taraf çoğu zaman Team B.A.D. oldu. İyi bir dinamik oluşturmalarına rağmen olmadı. Sasha geldiğinden beri gözler zaten ondaydı ve Naomi'nin zamanı yine alınmıştı. Şubat 2016'da Sasha ayrıldı Team BAD'den ancak yine gözler NXT yıldızlarındaydı. Veteranlar kurban olmuştu. Çünkü bir devrim oluyordu. Takım olarak ağırlık gösterseler dahi bir erkek heel takımı olmadıkları için havada kaldı. 

Total Divas, Sakatlık ve bireyselliğe doğru...


Tabi, unutmadan Total Divas şovu var. Ana kadroda olmasına rağmen daha sonradan reytingleri arttırmak amacıyla kadroda yer almadı. Şimdi ise tekrardan şova katıldı. Ana kadroda denilmesine rağmen maalesef öyle değil. Naomi'de reyting getirecek bir neden bulamıyorlar. Bazı durumlarda "sakatlandı gelsin, Cameron ile ayrıldı gelsin" mantığıyla gidiyorlar. Bu da biraz Türk şovlarını andırıyor. Ne, ne zaman reyting yapar. Ring içi performansına döndüğümüzde ise bu yılki Wrestlemania zamanından sonra Hem Naomi hem Tamina'nın sakatlanmasından sonra Team B.A.D. dağılmış oldu. Mayıs ayından Temmuz WWE Draft zamanına kadar kaybolmuştu Naomi. Ve meşhur parlayan zamanı gelmişti. Uzun zamandan sonra ilk kez bireysel ve bu kadar ön plandaydı. Draftlarla beraber Smackdown'a transfer olmuştu.  O Becky, Nikki, Eva Marie, Natalya, Alexa Bliss ve Carmella'nın olduğu taraftı. En çıkan yıldızlar Becky, Naomi ve Natalya'ydı. Naomi ve Natalya'nın bir şey yapma zamanıydı kendini belli etmeleri için. Becky en popüler olan isimdi. Alexa ve Carmella'nın parlayan zamanı da olabilirdi. Eva bir şey yapamadan uzaklaştırıldı ve Smackdown'un kadın yüzü olan Nikki. Smackdown kemersizdi kadınlar arasında. Ve ilk özel Smackdown PPV'sunda o kemer geldi. Ancak ilk elenen isimlerden biri oldu. Naomi tabi Smackdown'a yeni bir tarzla başlamıştı. O da yeni tarzı olan Glow zamanıydı. Her şekilde, her hafta kendini yenilemesini bildi. Hala tam olarak glow adında bulamadı. O yüzden her hafta değiştiriyor. Ancak bizim de hoşumuza gidiyor her hafta yeni bir girişler sergilemesi.


Ama artık yeter!


Bu zamana kadar olamadıysa bu kadın ne zaman şampiyon olacak? 6 yıldan beri WWE bünyesinde. Bir kemeri vermek çok da zor olmasa gerek. Rear View adıyla bitiriş hareketiyle zayıf gösteriyorsunuz Naomi'yi daha iyisini yapabileceğini bile bile. Bu da biraz itici kılıyor. Daha iyi bitiriş hareketlerinin olduğunu gördük. WWE, Naomi'nin büyüyeceğinden korkuyor. Kendisi WWE'nin yeni Lita'sı. Gelmiş geçmiş en atletik kadın güreşçisi. Bunu bence kabul edelim. Eğer bu zamanlarda kemeri alamayacaksa, ne zaman alacağını ya da alabileceğini şüphe etmeye başladım. Daha fazla ne yapabilir artık? Yapılmamış olan şeyleri yapmaya çalışıyor. Kadın güreşçilerin çok fazla denemediği hareketleri yapmaya çalışıyor. Belki de yanlış dönemde mi geldi? Hayır. Gerçekten çok yazık... Eğer yakında kemeri alamazsa bir ayrılış daha yakın olarak düşünüyorum. Her ne kadar WWE'yi sevselerde bir süre sonunda aynı sonuç alıyoruz maalesef. Bir kemeri vermek zor olmasa gerek. 

No comments:

Post a Comment