Thursday, September 15, 2016

GELDİK YOLUN SONUNA

32 farklı hikaye 16 farklı hikaye... WWE'nin düzenlemiş olduğu Cruiserweight Classic'in sonuna geldik. Temmuz'da başlayan macera iyi kötü tamamlanmış oldu. Ve yolculuğun sonunda da TJ Perkins hayatta kalmayı başardı. Peki nasıldı turnuva?


Türkiye saatiyle 15 Eylül 2016 saat 04.00'de canlı yayınıyla yarı finaller başladı. 3 karşılaşma bu turnuvanın galibini belirledi. Gran Metalik karşısında Zack Sabre ve Kota Ibushi karşısında TJ Perkins. Açıkçası gün aman aman geçmedi. Neden mi? Sanki daha önceki bazı maçlar daha iyiydi. Mesela Brian Kendrick vs. Kota Ibushi maçı veya Kota Ibushi'nin Cedric Alexander'la maçı. Ya da Tozawa-Gallagher maçı. Belki de günün maçlarının kötülememin sebebi favorilerimin kazanamamasıydı. Zack Sabre ve Kota Ibushi'nin finalde karşılaşacağını ummuştum. Belki de siz de öyle umdunuz. Bu senaryo gereği mi yoksa gerçekten öyle mi bitti pek bir fikrim yok. Ancak ikisinin çıkma nedeni kesinlikle RAW sözleşmesinin bulunmasıydı. Sabre ve Ibushi ikilisi WWE tarafından bir şekilde uzlaşamadı daha. Ben açıkçası Ibushi'nin kazanıp öyle duyurulacağını düşünmüştüm. Ancak düşüncem fos çıktı. 

Günün maçını soruyorsanız bana göre takım maçıydı. NXT takımı DIY (Gargano & Ciampa) karşısında Cedric Alexander ve Noam Dar ikilisi. Hakemin hatası biraz bozsa da süreci yenilen ekibin RAW'da olacağını sabırsızlıkla bekliyorum. Tabi yenilen ekip ana kadroya çıkacak da kazanan ekip duracak mı? Hayır. Ancak onlar NXT'de bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle bu turnuvadan çıkacak ekip yavaş yavaş RAW'da sahne alacak. Zamanı genişletmeye  veya uzatmaya çalışacaklar. Peki bu ekip kim? Kimler var RAW'da? RAW'a 10 kişi açıklandı ve bunlar:

Akira Tozawa
The Brian Kendrick
Cedric Alexander
Gran Metalik
Jack Gallagher
Johnny Gargano
Noam Dar
Rich Swann
TJ Perkins
Tomasso Ciampa

Aslında Zack Sabre ve Kota Ibushi dışında popüler olan yıldızlar. Seyirciler bu yıldızları görmeye geliyorlar. WWE'de çok iyi hamle yaptığını düşünüyorum. İşte şimdi Smackdown'la yarışır hale geldi. 3 saat çünkü geçmek bilmiyordu. Nia Jax, Bo Dallas ve Braun Strowman'ın süreleri doldu gibi ya da çok yaklaştı. Tabi burada akıllarda kalan bir soru daha var. Cruiserweight Classic'te gördüğümüzün kaçta kaçını RAW'da görebileceğiz? Asıl sorulması ve cevaplanması gereken soru bu. Büyük ihtimalle açılışı bu ekiple yapacak RAW. Ama inşallah bu büyünün içine edilmez! Çünkü ne kadar çok hak etmeyeceklerini söylesem de hak etmiyorlar. Çünkü artık RAW'ın buna ihtiyacı var. Ve bizim de. Eğer iyi bir çizelge çizemezlerse Smackdown Live'a pes etmek durumunda kalacaklar ki bu kadroyla bozulmasını istemem. Bu iki tarafın ciddi şeyler koyacağı belli. Bir de şu sorun var ki sadece kendi aralarında mı karşılaşacaklar bu da benim merak ettiğim soru. Daha sonradan US şampiyonluğu maçına çıkabilecekler mi? Veya turnuva da olmayanlar katılabilecek mi? Bunu da çok yakında göreceğiz. 

Gelelim şoke eden final. Bu iki yarı finalden sonra adam akıllı final maçını izleyebileceğimizi düşündüler? Orada olan bütün yıldızlar bir şeyleri kanıtlamış insanlar. Buna lafım yok. Finalistlerin de keza öyle. Metalik ve Perkins inanılmaz işler yaptılar ve yapacaklar. Buna da şüphem yok. Ancak sırf şirket gereği, kontrattan dolayı finalde olduklarını düşünüyorum. Ama onun dışında her şey çok iyiydi. 

Günden çıkacak iki önemli not! Bu turnuva gelecek sene büyük ihtimalle devam edecek. Çünkü ilk şampiyon kelimesi çok kullanıldı. Çok iyi bir karar. Ancak zamanla nasıl devam edeceğine şahit olacağız. Bir de asıl önemli olan şey kazanan TJ Perkins yeni kemerle beraber pazartesi gecesi RAW'da olacak ve ilk şampiyon da ta kendisi oldu. Küçük bir ekstra turnuvaya gerek kalmadı ki mantıklı bir karar oldu.

Toparlarsam bu Cruiserweight Classic WWE'ye birçok şey kattı. Eksisinden çok artısı oldu. Daha önce olması gereken şeye sonunda kavuştuk. Belki de tam zamanıydı Triple H'in dediğine göre.  En son Cruiserweight şampiyonu HORNSWOGGLE'dı. Tekrarlıyorum HORNSWOGGLE. Kemeri onunla maziye götürmüştük. Ama onlar artık geride kaldı ve yeni bir heyecana doğru yelken açtık. Söylemeliyim ki bu zamanlarımız bozulmasın hiç. Tekrardan tebrikler TJ Perkins. Hak ettin!
EFEREY 

No comments:

Post a Comment