Saturday, April 1, 2017

GENEL İNCELEME | NXT TAKEOVER: ORLANDO, FLORIDA

@wikimedia


WrestleMania hafta sonuna yakışan bir TakeOver bizi bekliyor. Yılın en önemli ikinci NXT TakeOver'ına geldik. TakeOver: Florida. 


Wrestlemania haftasının 6. günündeyiz. Wrestlemania'dan önceki son durak. NXT'nin Summerslam'i diyebiliriz Wrestlemania'dan önceki TakeOver'a. Ama tabi ki de hepsi birbirinden değerli diyebilirim. Bu yılki TakeOver, diğer TakeOver'lara göre biraz daha farklı gibi. Neden mi? Çünkü maç içerisindeki superstarlar daha fazla ve maç oranı 1 tık daha eksik. Daha fazla NXT yıldızını göreceğiz. Ama tabi ki bu daha iyi olacağı anlamına gelmiyor ama olması gereken yıldızlar Florida'daki şovda yerini aldı. Diğerlerine göre daha heyecanlı bir TakeOver olacağını düşünüyorum. Ama geçen yılki Wrestlemania'dan önceki TakeOver'a baktığımızda isimler daha önde oluyor. Ve daha sonrasında ana şova çıkan kişiler oldu zaten. Finn Balor'ın Samoa Joe ile karşılaşması, Bayley'nin Asuka ile karşılaşması, Shinsuke Nakamura'nın Sami Zayn ile karşılaşması daha çok heyecan katıyordu. Ama bu yılkini de yerin dibine sokmayalım. O zaman günün maçlarına geçelim.

BLACK | ALMAS Tommy End'in ilk NXT maçı olacak ve bunun rakibi Andrade Almas seçildi. Daha iyi bir senaryo ve daha iyi bir bakış açısı olabilirdi. Veya Tommy'nin beklenmedik anda çıkması daha çok şaşırtıcı olabilirdi. United Kingdom Şampiyonluk Turnuvası'nda Neville'ın karşısına çıkması gibi. Daha çok çekiciydi. Tabi şimdi, Aleister Black demek lazım. Bakalım ilk maçındaki iletişimi nasıl olacak? Tabi ki de debut maçının favorisi Aleister kazanacaktır. 

DIY | AOP | REVIVAL Maç, büyük ihtimali 3'lü takım maçı olacak. Yani, Triple Threat'in Takım maçıyla karışmasıyla ortaya çıkan maç. Ki aslında mantıklı olan o. İki takımdan ikisi, üçüncü takımdan kimsenin ortada olmaması bence saçma oluyordu. Bu maç takım içinde takım maçı olacak gibi. Bu üçlü takım mücadelesinde DIY ekibi ve Revival karşısında AOP ekibi olacak gibi duruyor. Bunun zaten küçük bir oyununu bu haftaki NXT şovunda izlemiştik. Bu tekrarlanır gibi geliyor. Maçı, Revival'ın kazanmasını isterim. NXT'nin kaybetmemesi gereken ikilisi olduğunu düşünüyorum. Ana kadroya çıktıklarında bu kadar yüksekte olamayacaklarını düşünüyorum. TakeOver: Brooklyn'daki gibi bir mücadele bizleri bekliyor.

SAnitY | STRONG & DILLINGER & JOSE & RIOT Uzun zamandan beri böyle bir maç bekliyordum NXT'den. Ve nitekim TakeOver'da gerçekleşecek. 8'li takım maçı. SAnitY'nin yükselişini bu dörtlü engelleyebilecek mi? Bence hayır. Amerika'da olan "Bully" konusunun maçı gibi düşünüyorum. Ezilenler kendini gösterebilecek mi? Aynı anda NXT'ye yeni katılan Ruby Riot'u bu senaryoda yetersiz gördüm. Daha iyi bir alt yapı olmasını tercih ederdim. Bir şekilde maçı bekliyorum ama etkilenmeyeceğimi hissediyorum. Jose'nin bence hala bazı konulara çalışması gerek. Ana maç statüsünde görmüyorum. Strong ve Dillinger'ın yanında yetersiz kalıyor. SAnitY favorim bu maçta.

ASUKA | MOON NXT'nin dream maçı gerçek oluyor sonunda. Bayley'den sonra düşüşe geçen NXT kadın yıldızlarında, ortamı Ember Moon yükseltebilecek mi? Bence evet. Bizi beklenmedik sahneler bekleyebilir bugün. Şu an Asuka'dan kemeri alabilecek en iyi rakibi Ember tartışmasız. TakeOver: Brooklyn'den beri yenilmeyen Ember Moon, bu şovda da yenilmesini istemem. Tarafım onun yanında. Asuka artık NXT'yle yollarını ayırıp ana kadroya çıkmalı. Yapması gereken her şeyi yaptı. Daha da yapabilecek bir şey yok. Geçen yılki gibi bizi şaşırtıp, Asuka kemerini koruyabilir.  Bu haftaki şovda Ember Moon'a "sen hazır değilsin" demişti. Ancak Asuka'nın kemerini korumasını istemem. Şaşırt bizi Ember Moon.

ROODE | NAKAMURA Shinske Nakamura'nın en sonki TakeOver'daki maçta kalma mücadelesi geliyor aklıma. Evet olması gereken bir maç ancak bir sonraki sefer olursa 3'lü bir mücadele görmek isterim. Nakamura kemerini geri alabilecek mi Booby Roode'dan. Bobby, kemere yakışıyor mu yakışıyor. Ancak NXT'de ne olur bilemeyiz. Kim kazansın diye soracak olursanız, sorunuz cevapsız kalır. Çünkü birisini seçemiyorum. İkisi de kemere yakışan kişi. O yüzden maçın sonucunu beklemek durumundayız.
   

No comments:

Post a Comment