Tuesday, August 29, 2017

KELEBEK KEMERDEN NERELERE GELDİK

@ Cageside Seats

     "Diva terimi yok artık. Kadın güreşi var." 32 farklı kadın güreşçinin katıldığı Mae Young Classic 28 Ağustos tarihinde sezon prömiyerini başlattı. 13 farklı ülkenin katıldığı turnuvada sizce kim ödülün sahibi olacak?


İlk round maçlarını dün WWE Network yayınlamış oldu. Bence her hafta beklemektense bir round serisini kolaylıkla bitirmiş olduk. Tabi bu durumun eksisi de var ama bütün yıldızların maçlarını da bir günde görmüş olduk. Facebook'tan gelenlerin haberi olacaktır ama burada da söyleyeyim bu yazının sonrası spoiler içerir. 

Tahmin ettiğim bir şekilde ilk roundun sonuçlarını izledik. Hem keyifliydi hem de beklediğim tadı alamadım. Cruiserweight'e nazaran eksiklik hissettim. Hem istediğim şeyi izliyorum hem de bir şeyde eksiklikler var diyorum. Tam olarak neyin eksik olduğunu bulmaya çalışıyorum ancak aklıma ilk şu geliyor: "Daha fazla Lucha stili gerekiyordu." Neden sadece Princesa Sugehit'le yetinmiş olduk bilemedim. Bir de gözüm nedense daha fazla bildiğimiz yıldız aradı. Kim gibi Angelina Love, Velvet Sky gibi. Tabi Angelina GFW Impact'ten dolayı gelemezdi ancak WWE teklifini daha önceden götürseydi bir şekilde gelebilirdi. Veya Ivellise'e ne demeli? Tough Enough'tan sonra bu yükselişinin ardından tekrardan bu turnuvada görmek keyifli olabilirdi. Temel iki neden buydu aslında. Gelelim ilk round sonuçlarının sonuçlarına: Princesa Sugehit, Serena Deeb, Shayna Baszler, Abbey Laith, Mercedes Martinez, Rachel Evers, Rhea Ripley, Mia Yim, Toni Storm, Dakota Kai, Bianca Belair, Piper Niven, Candice LeRae, Lacey Evans, Nicole Savoy, Kairi Sane. 

Bu listede bence eksik kalan; Jazzy Gabert, Marti Belle, Santana Garrett ve Tessa Blanchard. Bir şekilde bu 4 kişinin çıkması gerekiyordu. Belki bir başkasıyla eşleşerek belki de rakibini yenerek. İlk turda gözüme çarpanlar veya farklı bir deyişle favorilerim ise şöyle; Shayna Baszler, Mia Yim, Toni Storm, Bianca Belair ve Kairi Sane. 

Final'de görmek istediğim ikili ise "Toni Storm vs. Kairi Sane". Ancak bu listeye baktığımızda anca yarı finalde görebiliyoruz ikilimizi. Finalde bu ikili karşılaşsa bence bize keyifli zaman yaşatırlardı. İkisi de enerjik, atletik, high-flyer olmaya yatkın ve ikisinin de kendisine özel bir stili var. Yarı finalde bile görsem benim için tadımdan yenmez. Bana göre WWE'nin grafik tablosuna baktığımız zaman Shayna Baszler ve Kairi/Toni karşı karşıya gelecek. Hatta ikinci round'da Mia Yim ve Shayna Baszler  erken final yapıyor da diyebiliriz. WWE her ne istiyorsa bilmiyorum ama popüler olan yıldızları erken elettirme isteği var. Bu bana göre yanlış bir strateji. Önemli yıldızların çıkmasını isterdim. Bir de şöyle bir durum var ki Cruiserweight turnuvası inanılmaz bir turnuvaydı ancak benim için final fiyasko geçti. Bu durum inşallah bu turnuvada da gerçekleşmez.  

Bazı yıldızların elenmesine karşın turnuvamız devam etmekte. İkinci round geldiğinde sizce kimler çıkacak?

Tuesday, August 22, 2017

GENEL İNCELEME | SUMMERSLAM 2017

@barclayscenter


Yılın en önemli ikinci PPV'su olan Summerslam'i dün gece atlatmış olduk. İyi miydi, kötü müydü bilmeyiz ama "NXT TakeOver: Brooklyn III" yazı ele geçirdi.


Her yıl merakla beklenen Big Four'un içinde de bulunan Summerslam özel şovu 6 saatlik bir şovun ardından farklı bir şekilde son buldu. Beklenmedik sonuçların olduğu bu önemli günde hem yükseltti hem de yerin dibine soktu. Neden mi bahsediyorum? Hadi başlayalım.


@WWE
İlk kickoff maçımızla başlayalım. 6'lı takım maçı. Bir tarafta Kurt Angle'in oğlu ve Hardy'ler diğer taraftan Miz ve ekibi. Çok kötü başlamak istemiyordum ama iğrenç bir maçtı. Bu sporculara yapılır mı? Sen bu yıldızları hiçe mi sayıyorsun? Bu emeğe saygısızlık. O kadar Hardy'lerin gelmesini bekle, en önemli PPV'lardan birinde seyircisiz oynat. 10 kişi bile yoktu kamera karşısında. Bunu hiç mi organize edemedin WWE. Hiçbir mantıklı açıklaması bulunulamaz. Hani bu her hafta yapılan bir şov değil ki. Biletleri tükenen bir şovda sen nasıl böyle bir hata yaparsın. Hata bile az kalır. Ya giriş kapılarını erken aç ya da maçı ötele. Bu şekilde yapacağına keşke hiç yapmasaydın daha iyiydi. Son eklenen maça bu kadar saygısızlık olamazdı. 



@WWE
İkinci kickoff maçımızda ise yer yer yine dolu olsa da yine boş bir ekran vardı önümüzde ve bu bir şampiyonluk maçıydı. Neville, Tozawa'dan kemeri almak için maça çıkıyor. Ve alıyor da. Cruiserweight bence kendisini yetersiz hissettirdi. Zaten bu konuyu bir başlık altında açacağım daha sonrasında ama bu Summerslam şovunda bir battle royal ve herhangi bir çoklu maçında görseydik daha iyi olurdu. Elinde birçok yıldızın varken Neville'la Tozawa'yı karşı karşıya getirmek bence doğru sonuç çıkarmadı. Resmen farklı bir heyecan katmaya çalışarak son bir hafta kala kemeri Tozawa'ya kemeri verip, tekrardan Neville'a geri verdin. Bu tam bir saçmalıktı. Tozawa'yı sevsem de bence olmadı bu maç. Neville kemeri hiç bırakmamalıydı. 



@WWE
Son kickoff maçımız ise Smackdown'ın takım şampiyonası maçıydı. Allah razı olsun ki bu iki takım var. New Day ve Uso'lar. Günün en iyi maçlarından bir tanesiydi. Ve asıl derdim bu maçla ilgili: "Bu maç nasıl ana maç kadrosuna giremez? Nasıl?". Kesinlikle ön maçların arasına girmeyi hak etmeyen iki takım. Bu enerjiyi daha önceden de görmüştük. Bu iki takım iyi iletişim kuruyor maçta. Neden ana kart da hala değil? Maçın başları "Acaba olmamış mı?"dedirtse de sonucu ve sonları beni tatmin etti. Sasha ve Charlotte arasındaki bağı New Day ve Uso'lar kuracak gibi. Bir ay onda bir ay bunda. Tebrikler Uso'lar.



Bu 3 maçı bitirdikten sonra gelelim ana maç kartına. Ancak görülen daha doğrusu görülmeyen en önemli şey havaifişeklerin gitmesi oldu. Bütçe kısıtlamasından dolayı havaifişekler haftalık programlardan kaldırıldı. Mantıklı olabilir. Ancak bu Big Four'da olması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu önemli dört pay-per-view da görseli nasıl bize getiremezsin? Hele ki Summerslam gibi bir şovda. Enteresan.


O zaman Summerslam'e başlayalım. 

@WWE
CENA | CORBIN İki sevilmeyen yıldızlar arasında kim daha fazla boo'lanır maçıydı resmen. Ve bu biraz traji komikti. Uzun yıllardan sonra ilk defa Cena'nın daha fazla alkışlandığını görmüş oldum. Oysa ki Baron Corbin kemer rüyaları kurarken bir anda her şeyi değişti. MITB çantası gitti, kemer umudu gitti ve Summerslam'ini kaybetti. Bunların hepsi Baron Corbin'in davranışlarından ötürüydü ve WWE umudunu Corbin'in üzerinden çekti. Bence çekmesi iyi oldu. Yoksa zaten ikinci bir John Cena vakası ile karşı kaşıyaydık. Ama bu daha sonradan geri gelmeyeceği anlamına gelmez. Ama maçta ortalık sakin ve taraftarların ön planda olduğu maçtı. "MITB çantan nerede?" Maç tahmin ettiğimden kısa sürdü ve aman aman da bir akışa sahip değildi. Daha iyi yansıtabilirlerdi. John Cena tarafından engellendi şampiyon olması ve eee? Gerisi gelmedi. E tabi bir de bunu unutmadan bitirmeyeyim John Cena'nın Summerslam'de yenilgi serisi de bitmiş oldu.



@WWE
NAOMI(c) | NATALYA Natalya'yı en son ne zaman bir ppv şovunda tekli şampiyonluk maçı içerisinde gördük? Benim için buruk ama Smackdown için iyi bir adım atılmış oldu. Natalya yeni şampiyonumuz. Total Divas'tan da hatırlayacağımız üzere Stephanie McMahon verdiği sözü yerine tuttu. Bir gün şampiyon olacağını söylemişti tee kaç yıl önce. Ama şimdi yeni şampiyonumuz oldu. Nedense içimdeki bir ses çok sürmeyeceğini söylüyor. Ancak maça dönersek olursak maç içerisinde bir eksiklik vardı. İkisi de yetenekli, ikisinin de karizması var. Ama yetersiz olan bir şey vardı. O da muhtemelen maça çıkmadan önce bazen kazanıp ya da kaybedeceğini söylüyorlar. Naomi büyük ihtimalle bunu biliyordu. Maçtaki reaksiyonları duygusunu bence ekrana yansıttı. Bir isteksizliği vardı. Natalya her ne kadar çok hak etse de kemeri sanki biraz daha Naomi'nin devam ettirmesi gerekiyordu bu kemeri. Natalya beklenen reaksiyonu alamadığı gibi Naomi'nin fanları boş durmayıp Twitter üzerinden bolca mesaj almasına yol açtı. Uzun zamandan beri ringde ağlama olmuyordu.



@WWE
CASS | SHOW Maçtan önce dönen spoiler'la bu maçı çok yüceltmiştim. Enzo'nun Big Show'a ihanet edip heel olma ihtimali vardı. Ve bunu resmen maçı izlemeyip bu anı beklemedim. Ancak yalanmış. Tabi Summerslam'de olmaz başka bir gün olur ancak bu güne böyle bir heyecan girseydi iyi olurdu. Yine Big Cass ağırlığını koydu ortaya. Tabi ayrı bir soru ise şu: Big Show Summerslam'de olmayı hak ediyor muydu? Aslında hak etmek yerine olmasa daha mı iyi olurdu. Evet. Tamam uzun zamandan beri bu maçın alt yapısını yapmışsın ancak Big Show'u artık bırakma zamanı. Belki boylardan dolayı bu seçim yapılmış olabilir. Bunun yerine NXT'deki bir başkasını seçip daha iyi bir seçim olabilirdi. Enzo heel olsa iyi olmaz mıydı?


@WWE

ORTON | RUSEV RKO.












@WWE


BLISS (c) | BANKS Four Horsewomen'in artık sevilmediği günlere mi geldik? Bayley ve Sasha resmen boo'landı. Bayley'i geçen hafta anlarım sakatlığının hikaye bazlı olduğu düşünülebilir ancak bir süre devam edecektir tamam. Ancak Sasha? Resmen mantık çerçevesine koyamadığım bir maç oldu. Alexa Bliss'in evi de değil neden? Geçen yıl Summerslam'de gerçekten Sasha'nın hak ettiğini düşünüyordum ve Charlotte'a kaybetmişti. Bu yıl nedense Alexa'nın yanındaydım. Sasha'nın kazanmasını istememiştim. Belki geçen yılki kırıklıktan kaynaklanıyor ancak Alexa kaybetmeseydi keşke. Sasha son zamanlarda bence düşüşteydi ve hala yukarılarda oynuyor. Karşı değilim ama Sasha'nın heel olma zamanı geldi. Büyük ihtimalle rövanş maçı No Mercy'de gerçekleşir. #GiveEmmaAChance



@WWE
WYATT | DEMON İlk başta söylemeliyim ki Demon Finn Balor için bütçeye kıymışlar. Duman bitmek bilmedi. Gelelim yeni Undertaker olma tarzında olan maçımıza. Geçen haftadan belliydi bütün bunların olacağı. Neden mi bahsediyorum? Summerslam'e bir hafta kala RAW'da aynı maçı yapıyorsun. Wyatt, Finn'i yeniyor ve resmen Demon'ı çağırmış oluyor kan dökmekle. Ve kazanamayan bir Demon neden geri dönsün ki? Maçı Demon Finn Balor alıyor. Bu maçı günün en kötü maçlarından biriydi resmen. Neden? İkisi de ana maç yapma potansiyaline sahip ve oldu da. Şimdi neden olmadı? Finn Balor'un birkaç hafta önce röportajını okumuştum. Eninde sonunda Demon geri gelecektir ancak şimdi olmak istemiyorum demişti. Bundan mı oldu, eski ruhunu veremedi mi bilmiyorum. Ama keşke daha iyi sonuçlar doğursaydı bu maç. Nedenini daha sonra bir başka yazıda belirteceğim.



@WWE
SHEAMUS(c) & CESARO(c) | AMBROSE & ROLLINS Bu 4 yıldız belki de çok iyi olabilecekken neden şimdi takım maçındalar? Bu sözüm genel olarak Summerslam için değil. Gayet iyi bir maç, belki de günün en büyük olayıydı bu. Ancak maç içindeki top diyorum başka da bir şey demiyorum. Cesaro gerçekten hem çok iyi işini yapıyor hem de akıllı bir güreşçi. Verildiği değeri gösteriyor. Gerçekten yazık. Bu takıma bu kadar mı üst üste gelir her şey. Sheamus ve Cesaro oturmuştu takım olarak. Aynı kıyafeti bile sonunda giydiler her ne kadar Sheamus'ta garip dursa da ancak şimdi onlar için ne zamanı? İkisi de takım olarak ayrılıp bireysele dönerlerse daha aşağısı onları bekliyor. Mini-Shield'ın dönmesi iyi oldu. Zaten kazanmasalardı dönmezlerdi değil mi?



@WWE
STYLES(c) | OWENS Bu kemer maçlarında bu zamana kadar el değiştiren en fazla Summerslam olup hem de bu maça gelene kadar bütün kemerlerin değiştiği gün oldu. Styles bu olaya dur dedi tabi. Bana göre maç ortadaydı. Ne çok iyi ne çok kötü. Owens'in bu kadar itici değil de ona benzer hareketleri çok battı. İkili gitse neyse. Hep Owens-Shane arasında geçti maçın çoğu bölümü. En sonunda zaten Shane ve Kevin Owens'in kafa kafaya gelmesi sonucu getirdi. Acaba Shane heel mi olacak dedim veya AJ ve Shane arasında tekrardan bir maç mı çıkacak dedim ama o tarz bir şey olmadı. Kevin Owens'ın "Face of America" sıfatını bırakması düşüşe sebep oldu ve bir mağlubiyeti daha çağırmış oldu.



@WWE
MAHAL(c) | NAKAMURA Hindistan'dan Jinder Mahal Japonya'dan Shinsuke Nakamura. Başlangıçta Hindu ekibi konuşmaya başlayınca topluca maçı Hinduca mı dinleyeceğiz zannettim şükür ki olmadı. Bu kadar da Hindistan'a yoğunlaşamaz diyecektim. Sonra Japonca'yı da duyunca iki tarafta rahatlamış oldu. Bu maçtan bahsetmek bile istemiyorum. Bu maç böyle bitmememeliydi. Singh Brothers olmasaydı acaba Nakamura kazanır mıydı bilemem ama maç çok ucuz bitti. İkiliye yakıştırmadım. Sen git NXT'de neler çıkar daha öncesini söylemek bile istemiyorum, bir hareketle tuş ol. Olacak iş değil. Dışarıdan gelen müdaheleye bir şey demem de o finisher'a bitmemeliydi Nakamura. Onu hak etmedi. Maharaja'nın (bu kelimeyi yazmalıydım) sonunu Nakamura getirmeliydi.



@WWE
LESNAR(c) | JOE | REIGNS | STROWMAN Uzun zamanın Summerslam'de en tatmin veren ana maçlardan biriydi bence. Hatta ana maç olarak en büyük maçıydı. Dörtlüyü saymakla bitmez. Bu maçı yapana teşekkür ediyorum gerçekten. Bireysel maç olmazdı. Maç içerisinde birçok iyi detay vardı. Tabi maç sonraki okuduğum bazı şeylerde bir gözüm bir şeye takıldı keşke olsaymış dedim. Dean ve Seth'in Roman'a yardım edip Roman'a şampiyon etmek. Tabi burada amaç Roman değil, Shield'ın tam haliyle dönmüş olacak olmasıydı. Strowman'ın Lesnar'la geçen diyalogu efsaneydi. Hatta bir sonraki PPV'a bile taşınabilir. Brock Lesnar'ın gerçekten gideceğini düşündüm, ki hala da WWE'den gitmesi gerektiğini düşünüyorum, taa ki Brock'ın sedyeyle beraber gönderirdikten sonrasına kadar. Geri döneceği çok belliydi hatta döndükten sonra da alması gerekiyordu. Öyle yazılmıştı belki de senaryo. O iki masa kırığıyla Lesnar yıkılır mıydı? Kemeri Lesnar'ın taşımaması gerekiyor. Jones onu bekliyor. WWE'nin gözünde Universal kemerini çünkü başkasını taşıyamaz. WWE şampiyonluk kemerini asla geçemeyeceğini bir türlü öğrenemediler. Bu dörtlüyü bence tebrik etmek lazım, iyi iş başardılar her ne kadar sonucu sevmesem de. Bakalım, Brock Lesnar için sıradaki ne olacak?


  

Saturday, August 19, 2017

AÇIKLAMA | SUMMERSLAM'DE BU YIL VAR MIYIM?

     
     Beklenen an geldi. Yılın en önemli PPV'lardan bir olan Summerslam geldi çattı. Summerslam 2017'ye hazır mıyız?

     Yazın en büyük eğlencesi olan Summerslam haftası bugün başlıyor. NXT TakeOver: Brooklyn III, Summerslam, RAW, Smackdown ve Brooklyn Özel NXT dediğimiz bir haftaya başlıyoruz. 

Birbirinden renkli geçecek olan günlerde neleri bekliyoruz? Aşk, şehvet ve gurur. Şaka şaka... Her yıl kendisini aratmamaya çalışan bir NXT TakeOver: Brooklyn ve 4 yıldan beri New York'un gururu olan  Summerslam. Önemli maçlara ev sahipliği yapacak bu iki şov. Bir yandan Goldberg'ün yenilmezlik serisini geçen Asuka, bir yandan Drew McIntyre'ın ilk NXT TakeOver'ı, bir yandan Brock 4'lü maçta yenilecek mi gibi önemli maçlar olacak. 

Tabi bunların yanında Summerslam'de bu yıl olacak mıyım? 3 yıldan beri bulunduğum Summerslam şovunda ve benzeri NXT, RAW ve Smackdown şovlarında, üzülerekten söylemem gerekirse, bu yıl katılamıyorum. Ancak dönüşüm muhteşem olacak diyerekten kendimi yeni maceralara atıyorum. Bundan böyle yeni bir dönem başladı diyebilirim ve yakında zaten sizinle de paylacağım. Yeni açılacak olan bayraklara vesile olması sebebiyle hoşça kalın.