Friday, July 24, 2015

Hulk Hogan is banned from WWE

The Immortal to Mortal
source: http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/002/839/658/hi-res-5c8c16cd7dc01b0214d711b02bde66cb_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
WWE erases "The Immortal" Hulk Hogan from their wwe shop, website including Hall Of Fame list and the judge of Tough Enough show due to racist speech.  After the National Enquirer posted their radio show, WWE immediately banned the legendary superstar.

Comment - It is very sad to hear that the hero of wrestling business banned from World Wrestling Entertainment. Almost every children, who loves wrestling, admires him like a superhero. He was like a god for wrestling business in the 90's. Chris Benoit was also banned from WWE due to suicide his family. Also, WWE fans saw him new after more than a decade. How did not he know that racist comment will affect his career? It's disappointing... After all years, WWE fans wanted to see him so bad in nowadays as a legend. He could have wrestled next Wrestlemania one more time.

It is expected that there will be no more Hull Hogan in the (near) future. Furthermore, "Axelmania", which is the imitation of Hogan, won't be used anymore.

Hulk Hogan WWE'den Kovuldu

Ölümsüzden, Ölümlüye...
kaynak: http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/002/839/658/hi-res-5c8c16cd7dc01b0214d711b02bde66cb_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
WWE, "Ölümsüz" Hulk Hogan'ı ırkçı söyleminden ötürü WWE Shop'tan, sitesinden (Hall of Fame dahil), ve Tough Enough jüriliğinden sildi. National Enquirer gazetesinin radyo bağlantısını paylaştıktan sonra, WWE hemen arkasından efsanevi yıldızını yasakladı.

Yorum - Güreş dünyasının kahramanı, World Wrestling Entertainment (WWE) 'ten yasaklanması üzücü oldu. O çağın hemen hemen her çocuğun modeli Hulk Hogan'dı. Hogan'ı kahraman olarak görüyorlardı. 90'ların Tanrısı gibiydi. Ailesini, daha sonra kendisini öldürmesi nedeniyle Chris Benoit da WWE'de kullanımı yasaklanmaştı. WWE hayranları da 10 yıldan sonra Hulk Hogan'ı görme fırsatı olmuştu.  Böyle bir yorumun ardından işini riske attığını düşünmez mi insan? Hatalı bir davranış gerçekleştirdi. Bu kadar yıldan sonra WWE taraftarı o kadar çok efsaneyi görmek istiyordu ki son zamanlarda, gelecek yılki Wrestlemania'da tekrardan ringe çıkma ihtimali vardı.

Yakın bir zamanda Hulk Hogan'ı WWE'de duyamayacağız. Hulk Hogan'ın taklidi olan "Axelmania"da, Curtis Axel olarak göreceğiz.

Monday, July 20, 2015

BATTLEGROUND 2015 - Analiz

PPV, adını taşıdı mı?
kaynak: wwe.com
-- Spoiler içerir --   
  
     Battleground, 2015'teki en kötü PPV'lardan biri diyebilirim. Neden mi? İlk başta, WWE Randy'i kendi evinde olan şova başlattı. Bu bir kötü bir neden değil. Ancak bu maç PPV'luk bir değer kazanmıyor. Hiç mi izlemedik bu maçı daha önce? Normal haftalık yayınlık maçı hiçbir anlamı olmadan koyulmuş bir maçı izlettirdiler. İşte bu bir neden olacak bir şey. 

     Sahne olarak ise hiç beklemediğim bir olay oldu. Stephanie McMahon, bir diva maçı olacağını söyledi. Ancak bir pürüz. Ona daha sonra geleceğim. 

     İkinci maçımız ise WWE Takım mücadelesiydi. Yine benim için pek bir önemi olmayan bir maçtı. Sonucu da tahmin ettiğim gibi Prime Time Players kazandı. WWE'nin takım maçlarına olan ümidimi kaybettim. Hiçbir heyecan katmıyor artık. PTP, New Day, Lucha Dragons, Los Matadores ve Ascension arasında dönüp dönüp duruyor. Jey ve Tyson sakat olduktan sonra tekrardan 5 takıma indi bir anda. Tam kendini düzenliyor derken tekrardan baştan başlamış olduk. Eğer bir stipülasyonu olmazsa zaten sonuç belli oluyor. 

     Bray Wyatt ve Roman Reigns maçına geçecek olursak... Maça heyecanı katan Luke Harper'ın gelmesi oldu. Eksik bir Wyatt Family geri dönmüş olduk. Diğer taraftan maçın hiçbir önemi yoktu. Keşke spoilerlar doğru çıksaydı!

     Belki de günün habersiz en heyecanlı maçı olacaktı gündemde olmazken. Ancak yanlış bir seçim oldu bana. Ya geçen haftaki olayı bu hafta yapacaklardı ya da Battleground'da hiçbir maç olmayacaktı. Neden mi? Charlotte'ın yenmesi doğru bir karar değil. Sasha Banks'in Charlotte'tan ne eksiği var? Ya da Becky Lynch'in seçilmeme nedeni ne? Stephanie her takım bir kişi maça çıkaracağını söylemişti. Ve bu karar tamamiyle yanlış oldu. Böyle bir ayrım olacağını biliyordum. Ve önlerindeki ilk şovdan kimi ön plana çıkaracakları belli ettiler. Tamamen daha uygun olan Fox vs. Paige vs. Tamina yapsalardı belki de yarın daha önemli olacaktı NXT divaları için. Şimdi bir şey yapsalar da pek bir önemi kalmayacak gibi duruyor.  Ya da böyle bir maç yapmayıp bu pazartesi olayda hiç gözükmeyen Natalya, Emma, Summer Rae, Layla gibi divalar tercih edilebilirdi.

     John Cena'nın kaybetme ümidiyle baktığım bir maçtı açıkçası. Ama daha sonradan düşündüm ki böyle bir PPV'da el değiştirmez. Kevin Owens, Cena'ya tekrardan yenildi. Ve açıkçası senaryoyu devam ettirmenin bir anlamı kalmadı ama WWE devam ettirecektir Summerslam zamanında da. Maça NXT havası katmak istemişler ancak olmamış. Maç ne kadar devam ederse etsin bir kere Cena algısı var. Bu da kolay kolay değişmez hatta hiç değişmez. O yüzden Kevin Owens artık başka kapısı çalması lazım.

     WWE Dünya şampiyonluk maçı tam da beklediğim gibiydi. Ancak doğal olarak beklenilen bir sürede gerçekleşmedi. Daha çok 6'ya yakın biten PPV'lar, 15/16 dakika önce bitti. Bunu bilmiyorduk ama maçta bir eksiklik vardı ve bunu anlamak biraz zordu. Bir kere WWE Dünya şampiyonluk maçları eskiden NO DQ maçlarıydı ne ara değişti? Ben de kaçırmış olabilirm ancak PPV böyle bitmemeliydi! The Undertaker'ın gelişi çok spoiler oldu. Ancak bilmeseydim gelişini PPV'yu daha da çok cazip kılabilirdi. Bir diğer taraf ise The Undertaker Authority'e mi katıldı sorusu merak uyandırdı. Değişik bir bakış olabilirdi WWE için. Taker, belirli periodlarla geldiği için artık ve son turu bu çok zordu zaten. Bir de tabi ki yaşından ötürü maç içerisindeki hali ve tavrı eski Taker'ı yitirmiş oldu. Ancak tabi ki herkes gözünde eski Taker'ı canlandırıyor. Son Summerslam ve Wrestlemania olacak olması her bir güreşseverin zor zamanları geçiriyor olması demek. Tombstone yaptıktan sonra maçın devam etmesi gerekti. Ve Seth Rollins, Lesnar'a pin olması gerekirdi. Büyük ihtimalle Lesnar yenilmeze gelecek ve Taker-Lesnar maçı Summerslam'de bizi bekliyor olacak. Ki bu da Sting vs. Taker maçı haberi yalan olmuş oluyor. PPV bittikten sonra üçlü WWE Dünya Şampiyonluk maçı ihtimali görür müyüz dedim ama düşük bir ihtimal. (Rollins vs. Taker vs. Lesnar)

Genel tabloya bir bakalım: 19/60
1) Orton vs. Sheamus: 2/10
2) Takım maçı: 2/10
3) Wyatt vs. Reings: 3/10
4) Diva maçı: 4/10
5) Cena vs. Owens: 4/10
6) WWE Dünya Şampiyonluk maçı: 4/10

     Battleground PPV'su neyi kazandırdı bilmiyorum ama haftalık şovlardan az daha kalite fazlasını gördük.

Wednesday, July 15, 2015

Becky Lynch, Charlotte ve Sasha Banks RAW'da!

NXT Çocukları!

Ve beklenen an geldi çattı. Becky Lynch, Charlotte ve Sasha Banks RAW'da! Belki de Wrestlemania sonrasındaki debutlardan daha fazla yankı uyattı. Peki ne oldu 13 Temmuz RAW gününde ona bakalım isterseniz;

Gün tarihe geçmeli - Team Bella ekibi (Bella kardeşleri ve Alicia Fox) reklamlardan sonra bir açılış yaptı. Konuşan Diva Şampiyonu Nikki Bella'ydı. Kendisinin en iyi diva olduğunu bahsediyordu e haliyle. Diva soyunma odasında onu yenecek birisi olmadığını söyler. Kendisinin sözlükteki korkusuz kelimesini ona ait olduğunu ve Team Bella'nın durdurulmaz olduğunu söyler. 300 gün kemeri nasıl kemeri elinde tutacağını hesaplayan Bella beklenmedik bir şekilde sözü kesilir ve Stephanie McMahon görünür. Nikki'nin Divas Division'ı yürüttüğünü ve hatta sanki WWE'yi yürüttüğü sözlerindeki konuşmayı reddederek durdurur. WWE'yi kendisi yürüttüğünü söyler. Dünyaki kadın sporcuların nasıl geliştiğinden bahseder ve bunun WWE'ninde bunu yapması gerektiğini alttan vurgular. Tek başına yapamayacağını söyler ve Paige'i çağırır.


Paige'in bu gelişmeyi tek başına yapamayacağını ve birilerinin daha yardım etmesi gerektiğini söyler Stephanie McMahon. Şimdi sıra Becky Lynch'dedir. Stephanie onu çağırır. Ancak hala bir eksik olduklarını dile getiren Stephanie, bu şirket için nefes alan birisini çağırır ve o da Nature Boy'un kızı Charlotte'tır.


Bu sahneyi kesen de Naomi ve Tamina olur. Kendilerinin de bu devrimin içinde olduklarından bahseder ve Stephanie tam da onları çağıracağını söyledi. Çünkü onlarda devrimin içinde. Ve onların Yanına da Patron Sasha Banks gelir.

Ve işte beklediğimiz kaos olur.

"NXT" ve "Bu muhteşem" tezahüratları

YORUM - Grup dağılımları doğru muydu acaba? Şahsen ilk olarak Alicia Fox'un Bella'larla birlikte olmasına şaşırmıştım. Hiçbir anlamı yoktu. Ancak daha sonrasında anlayacağımız, amaçları ırkçıyız görüşünü kırmaktı. 

Bir başka yaklaşım ise Becky gerçekten hazır mıydı? NXT'ye sonradan katılan Becky bunu kaldırabilecek miydi? Ya da arka tarafta onun hakkında ne konuşuyorlar? Aynı şey Kevin Owens içinde geçerli. Sonuçta Sami Zayn gibi Bayley gibi isimler hala NXT'de bulunuyor. Onlar hala neden NXT''de? 

Ve bir diğer kritik olan şey bu üç NXT divası WWE'de olursa NXT divaların sonu olur anlamına gelebilir. Şahsen Bayley dışında bir şey görmüyorum. Carmella hala yeterince iyi değil. Alexa Bliss şu an da bireysel bir adım atamaz. Zaten Emma çağırıldı. Ve geriye kalan Dana Brooke var. 1-2 ay daha ilerlese Becky, Sasha ve Charlotte NXT Diva bölümünde ne olacak merak ediyorum.  

Bir diğer formasyon ise B.F.F. olarak geri döneceklerini zannetmiştim. Summer Rae'e de push olurdu Rusev senaryosunun içinde olmasaydı. Ki bu daha iyi olurdu. Sasha, Charlotte ve Summer'ın bu 3'lü grubunu daha merakla beklerdim. Diğer şey ise Naomi, Sasha ve Tamina (Team B.A.D.) ne kadar uyum sağlayacak. Aralarındaki ilişki nasıl devam edecek açıkçası merakla bekliyorum. Paige, Charlotte ve Becky tarafı içinde geçerli. Charlotte, Paige ve Sasha birlikteliğini daha iyi anlayabilirdim.

Şimdi ise diva devrimi zamanı. Eğer spoiler almadıysanız, bu RAW şovu yeterince sizin için en iyi RAW'lardan biri olmuştur. Doğruyu söylemek gerekirse 2004 Lita ve Trish'in Main Event RAW şovundan beri en etkilendiğim segment oldu diyebilirim.




(English version will be added later)