Monday, July 20, 2015

BATTLEGROUND 2015 - Analiz

PPV, adını taşıdı mı?
kaynak: wwe.com
-- Spoiler içerir --   
  
     Battleground, 2015'teki en kötü PPV'lardan biri diyebilirim. Neden mi? İlk başta, WWE Randy'i kendi evinde olan şova başlattı. Bu bir kötü bir neden değil. Ancak bu maç PPV'luk bir değer kazanmıyor. Hiç mi izlemedik bu maçı daha önce? Normal haftalık yayınlık maçı hiçbir anlamı olmadan koyulmuş bir maçı izlettirdiler. İşte bu bir neden olacak bir şey. 

     Sahne olarak ise hiç beklemediğim bir olay oldu. Stephanie McMahon, bir diva maçı olacağını söyledi. Ancak bir pürüz. Ona daha sonra geleceğim. 

     İkinci maçımız ise WWE Takım mücadelesiydi. Yine benim için pek bir önemi olmayan bir maçtı. Sonucu da tahmin ettiğim gibi Prime Time Players kazandı. WWE'nin takım maçlarına olan ümidimi kaybettim. Hiçbir heyecan katmıyor artık. PTP, New Day, Lucha Dragons, Los Matadores ve Ascension arasında dönüp dönüp duruyor. Jey ve Tyson sakat olduktan sonra tekrardan 5 takıma indi bir anda. Tam kendini düzenliyor derken tekrardan baştan başlamış olduk. Eğer bir stipülasyonu olmazsa zaten sonuç belli oluyor. 

     Bray Wyatt ve Roman Reigns maçına geçecek olursak... Maça heyecanı katan Luke Harper'ın gelmesi oldu. Eksik bir Wyatt Family geri dönmüş olduk. Diğer taraftan maçın hiçbir önemi yoktu. Keşke spoilerlar doğru çıksaydı!

     Belki de günün habersiz en heyecanlı maçı olacaktı gündemde olmazken. Ancak yanlış bir seçim oldu bana. Ya geçen haftaki olayı bu hafta yapacaklardı ya da Battleground'da hiçbir maç olmayacaktı. Neden mi? Charlotte'ın yenmesi doğru bir karar değil. Sasha Banks'in Charlotte'tan ne eksiği var? Ya da Becky Lynch'in seçilmeme nedeni ne? Stephanie her takım bir kişi maça çıkaracağını söylemişti. Ve bu karar tamamiyle yanlış oldu. Böyle bir ayrım olacağını biliyordum. Ve önlerindeki ilk şovdan kimi ön plana çıkaracakları belli ettiler. Tamamen daha uygun olan Fox vs. Paige vs. Tamina yapsalardı belki de yarın daha önemli olacaktı NXT divaları için. Şimdi bir şey yapsalar da pek bir önemi kalmayacak gibi duruyor.  Ya da böyle bir maç yapmayıp bu pazartesi olayda hiç gözükmeyen Natalya, Emma, Summer Rae, Layla gibi divalar tercih edilebilirdi.

     John Cena'nın kaybetme ümidiyle baktığım bir maçtı açıkçası. Ama daha sonradan düşündüm ki böyle bir PPV'da el değiştirmez. Kevin Owens, Cena'ya tekrardan yenildi. Ve açıkçası senaryoyu devam ettirmenin bir anlamı kalmadı ama WWE devam ettirecektir Summerslam zamanında da. Maça NXT havası katmak istemişler ancak olmamış. Maç ne kadar devam ederse etsin bir kere Cena algısı var. Bu da kolay kolay değişmez hatta hiç değişmez. O yüzden Kevin Owens artık başka kapısı çalması lazım.

     WWE Dünya şampiyonluk maçı tam da beklediğim gibiydi. Ancak doğal olarak beklenilen bir sürede gerçekleşmedi. Daha çok 6'ya yakın biten PPV'lar, 15/16 dakika önce bitti. Bunu bilmiyorduk ama maçta bir eksiklik vardı ve bunu anlamak biraz zordu. Bir kere WWE Dünya şampiyonluk maçları eskiden NO DQ maçlarıydı ne ara değişti? Ben de kaçırmış olabilirm ancak PPV böyle bitmemeliydi! The Undertaker'ın gelişi çok spoiler oldu. Ancak bilmeseydim gelişini PPV'yu daha da çok cazip kılabilirdi. Bir diğer taraf ise The Undertaker Authority'e mi katıldı sorusu merak uyandırdı. Değişik bir bakış olabilirdi WWE için. Taker, belirli periodlarla geldiği için artık ve son turu bu çok zordu zaten. Bir de tabi ki yaşından ötürü maç içerisindeki hali ve tavrı eski Taker'ı yitirmiş oldu. Ancak tabi ki herkes gözünde eski Taker'ı canlandırıyor. Son Summerslam ve Wrestlemania olacak olması her bir güreşseverin zor zamanları geçiriyor olması demek. Tombstone yaptıktan sonra maçın devam etmesi gerekti. Ve Seth Rollins, Lesnar'a pin olması gerekirdi. Büyük ihtimalle Lesnar yenilmeze gelecek ve Taker-Lesnar maçı Summerslam'de bizi bekliyor olacak. Ki bu da Sting vs. Taker maçı haberi yalan olmuş oluyor. PPV bittikten sonra üçlü WWE Dünya Şampiyonluk maçı ihtimali görür müyüz dedim ama düşük bir ihtimal. (Rollins vs. Taker vs. Lesnar)

Genel tabloya bir bakalım: 19/60
1) Orton vs. Sheamus: 2/10
2) Takım maçı: 2/10
3) Wyatt vs. Reings: 3/10
4) Diva maçı: 4/10
5) Cena vs. Owens: 4/10
6) WWE Dünya Şampiyonluk maçı: 4/10

     Battleground PPV'su neyi kazandırdı bilmiyorum ama haftalık şovlardan az daha kalite fazlasını gördük.

No comments:

Post a Comment