Sunday, November 20, 2016

İNCELEME | NXT TAKEOVER: KANADA

Bu gece yarısı gerçekleşecek olan 30. WWE Survivor Series'in yanı sıra NXT TakeOver da ilk kez dün Kanada'da taraftarlarıyla buluştu. Uzun zamandan beri WWE, Kanada'da bulunmasa dahi bu iki önemli şov yokluğunu giderecek gözüküyor. Dün bir şovu tamamladık, bugün ise ikinci şovuyla WWE yıldızları Air Kanada stadında seyircisiyle buluşacak. Ancak onun öncesinde dün neler oldu göz atalım.


KANADA vs. KANADA


wwe.com

Kanadalı Bobby Roode, Kanadalı Tye Dillinger'a karşı karşıya geldi. Bu bir bakıma kötü bir bakıma iyi bir durum sergiledi. Evet, benim açımdan kötü olmasının sebebi iki Kanadalı güreşçisini bir maçta harcadı. En azından bir yıldız, bir başka ülkeden katılsaydı maçın galibi büyük çoğunlukla belli olacaktı. Ancak öyle olmadı ve iki Kanadalı güreşçi karşı karşıya çıktı. Bir diğer açı ise iyi olmasının sebebi ikisi de bunu hak etti. İki güreşçi de güreşe yıllarını vermiş isim ve ikisi de WWE'de olmak önemli bir parçası hayatlarında. Bu yüzden ikilinin beraber ringi paylaşması aslında mutlu etti beni. Sonuçta yine Bobby Roode kazansa da Tye Dillinger yine taraftarların gönlünden ayrılmadı. Bakalım Dillinger, NXT'deki yoluna nasıl devam edecek? Bana göre başarılı güreşçinin NXT'de yapacak bir şeyi kalmadı ve kanıtlayacak bir şeyi de kalmadı. "Perfect 10" karakteriyle oturmuş bir kimliği var. Ve aslında ikisi iyi bir takım olabilirdi. Ancak Roode'u bu zamanlar takımlaştırmak yanlış olabilir. Bir bireysel başarı kazanması gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar kaybedenin Dillinger olması mutsuz etse de, kazananın Bobby Roode olması toparlıyor durumu.

KUPANIN SAHİBİ BELLİ OLDU!


wwe.com

2. defa düzenlenen Geleneksel Dusty Rhodes Takım klasiği turnuvasının galibi dün belli oldu. Dusty Rhodes'un aramızdan ayrılışının ardından böyle bir turnuva düzelemişti WWE ve bu yıl da devam ettirdi. Her ne kadar amaç Dusty'i anmak olsa bile, tanımadıkları güreşçileri turnuvaya sokmak mantıklı mı bilemiyorum veya Dusty'i sevmek zorundalar mı? Tabi, güreş sektöründe sevmesen bile saygı duymak önemlidir. Çünkü belki o olmasaydı sen olmazdın ya da seni yapan o olmazdı. Final maçına geri dönersek Paul Ellering'in eşlik ettiği The Authors of Pain'in karşısında TM-61 takımı yer aldı. Finalistlerimizden memnun kalmasam dahi iyi bir maç sergilediler. Finalde, DIY ve Team Aries takımlarını daha da görmek isterdim. Ancak senaryo gereği DIY takımı şampiyonluk yoluna giderken Team Aries takımı da eksik vererek turnuvadan ayrılmak zorunda kaldılar. Maç beklediğimden daha da aksiyonlu geçmesi tansiyonu yükseltti ama Paul Ellering'in maçta 'kafeslenmesi' durumu bana göre komik ve garip hale getirdi. Kupanın kazananı ise samoalıları andıran The Authors of Pain oldu.

YENİ TAKIM ŞAMPİYONLARI


wwe.com

DIY ve The Revival ekibi bir kez daha aynı ringte karşı karşıya geldiler. Maçta yok yok muydu? Belki de bu ikili takım NXT'deki takımları bir seviye üste taşıdılar. Bu kez bu iki takım 2 out of 3 maçında karşılaştılar. Bu ne demek? 2 kez kazanan maçın galibi oluyor. Maç gerçekten heyecan doluydu ve her iki takımda ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve en üst noktaya taşıdılar. Bu maça öyle bir maç özelliği eklenince de tadından yendi demek yanlış olmaz. Normalde Revival ekibini başlarda çok sevmezdim. Ancak geçen özel şovda TakeOver: Brooklyn'de kendileri bana da kanıtlamış oldular ve bu şovda da etkisi sürdü. Her ne kadar DIY takımının turnuva finalinde olmasını istesem dahi bu sonuçta gayet iyi oldu. Ama bakalım DIY takımı ne zaman ayrılacak? Bunu konuşmanın yeri şimdi olmasa bile Tomasso Ciampa'nın o ifadeyi taşıdığını biliyoruz. Tebrikler DIY.

BİR GERİ DÖNÜŞ


wwe.com

Şimdiki maçımız co-event dediğimiz Kadınların Şampiyonluk maçı. Şampiyonumuz Asuka, karşısında 6 yıldan sonra ilk kez WWE ringine çıkan Mickie James var. Açıkçası, en beklediğim maç buydu. Hem karşılaşmayı merak ettiğim için, hem de WWE seyircisi Mickie'yi nasıl karşılaşacağını merak ettiğim için. Ve tabi WWE, yalnız bırakmadı onu. Zaten genelde uzun süreli dönüşlerde WWE her ne kadar sevilmese de onun yanında oluyor. Birkaç istisnalar olabilir tabi. Mickie James'i 6 yıl WWE'de görmesek bile kendisini gösteriyordu. Evlendi, çocuğu oldu ve TNA'de yer aldı. Mickie'nin geri dönmesi gerçekten hoşuma gitti ve tabi ki de formundaydı. Evine hoş geldin Mickie. Maça dönersek, hafif bir burukluk vardı. Daha iyi bir maç olabileceğini düşünüyorum. İyi bir maçtı ancak eksikti. Acaba bir umut Mickie alır mı dedim. 13 dakikalık maçın sonucunda ise Asuka yenilmezlik serisine ödün vermeden yoluna devam ediyor. 

YENİ ŞAMPİYON


wwe.com

Günün ana maçı ise, güne şampiyonlukla başlayan Shinsuke Nakamura'nın karşısında günü şampiyonlukla bitiren Samoa Joe arasında oldu. İkilinin mücadelesi aylardan beri devam ediyor ve acaba bu da finali miydi? Beklediğimiz bir maç oldu ve her ne kadar Nakamura'nın yanında olsam da Samoa Joe'nun kazanacağını düşünmüştüm. Ve yeni şampiyonumuz Samoa Joe oldu. Sakatlanmaların maça yansımasını pek sevmesem de bu gelişmelerle çok iyi oynuyor güreşçilerimiz. Joe çok fazla o yönü kullanmasa bile hissettirdi onu. Maç öncesi gerilimi çok yüksek tuttular ancak ben alacağımın fazlasını aldığımı düşünüyorum. Bir başka maç daha görür müyüz aralarında? Ancak şampiyonluk maçına çıkabilecek adam az olduğundan dolayı ne kadar uzun tutabilirse senaryoyu o kadar uzun tutmaya çalışıyor. Bu da stratejiyi getiriyor. Tehlikeli silah olan Muscle Buster, Brooklyn etabının devamında  Nakamura yenilen taraf oluyor. 3 ay kemeri elinde tutabilmiş oldu. Bu hafta çok NXT açısından çok da fazla bir şey göremeyeceğiz. Toronto'da yapılan önceden çekilen maçların yayını olacak. Bir sonraki hafta ise bu ikili devam mı edecek yoksa yeni bir heyecan mı geliyor görüyor olacağız. Ama tabi bu haftaya segment dediğimiz sahneler serpilebilir. 

Toparlarsam, NXT yine aldı götürdü günü. Eksiklikler burukluklar olsa bile bu şovu tamamlamış olduk. NXT gibi bir şovun Kanada'da olması beni mutlu etti. Her ne kadar medyada RAW ve Smackdown ön planda olsa bile NXT'nin bence eksik bir yanı yok. Bir sonraki şovumuz için heyecanlanmaya başladık bile. Şimdiki durağımız ise Survivor Series. 

No comments:

Post a Comment