Sunday, November 6, 2016

Sıradaki Brock Lesnar


13 yıldan sonra bir ilk...


    Bill Goldberg, uzun zamandan sonra tekrardan WWE ringine geri döndü. 14 Kasım Buffalo'da gerçekleşecek olan Pazartesi Gecesi RAW şovunda yer alacağını söylediler ilk. Ancak 17 Ekim'de Goldberg bizi şaşırtarak 13 yıl sonra tekrardan evine döndü. 10 Ekim'de Sportcenter'a konuk oldu ancak hem bu kadar hızlı ve de Brock Lesnar'a karşı çıkacağını beklemiyorduk. 

Bill Goldberg kimdir?


Daha çok WCW zamanlarında ön planda olan, o rampaya çıktığında onun bir şey yapmasını bekleyen bir taraftar olduğunu düşünün. O zamanın belki de Brock Lesnar'iydi diyebiliriz. Ne demek istediğimi izleyenler daha iyi anlar. Sting, Lex Luger, Perry Saturn, Konnan, Chris Jericho, Scott Hall, Hulk Hogan ve daha fazlası Goldberg'ü tatmış isimler. Her ne kadar eskiden bu kadar face karakterler göz planda olmasa bile, bu adamın bir havası vardı.

"Who's is next!" Goldberg'e yapışmış cümlelerden biri. Hem taraftarların pankartında yer alan hem de o parlayan döneminde kendisiyle kalıplaşan bir cümleydi. Yani, "Sıradaki kim?".  Bu dönüşüyle beraber sıradakinin kim olduğunu öğrendik. Ve o isim Brock Lesnar. Tabi, bir de Goldberg dediğimizde aklımızda gelen en önemli şey namağlup olması. 173 galibiyet ve 0 yenilgisi bulunuyor. Bu o kadar önemli bir rekor ki kırılamayacak durumda.WWE tarihinde bireysel maçlarda hiç yenilmedi. O zamanın John Cena'sı diyebiliriz. Şaka şaka. Ancak Goldberg, WWE yöneticileri tarafıyla pek anlaşamadı ve ayrılmak zorunda kaldı. Goldberg'de, 2004'ün Wrestlemania'sından sonra şirketten ayrıldı. Son maçını ise Survivor Series'de rakibi olan Brock Lesnar'dı.

Evet, Goldberg döndü. Ancak 49 yaşında birinin dönmesi doğru mu? Sağlığı yeterli olacak mı? Evet, Goldberg'ün ringe dönmesini onaylayın bir sağlık ekibi var ancak şu an o yaştaki biri başka bir yerde ringe çıksa "Hadi be" dersiniz. Ve hala şaşılacak bir durum. Bu hazmedilemeyen durumu bir de ringde yaşayalım. Goldberg, Monday Night RAW'ı açan isim oldu. WWE fan kitlesinin ne kadar çok Goldberg'ü sevildiği inkar edilemez. Herkesin Goldberg'ü sevme dönemi olmuştur. Her ne kadar yeni dönemdeki Roman Reigns gibi olsa da o yıllarda bu çok da göz önünde değildi. Çünkü taraftarlar Goldberg'ü seviyordu ve yenilmesini hiç istemiyordu. Böyle bir dönemden gelme Goldberg. O korkusuz yıldız, şimdi tekrardan WWE ringinde. Bunun için tekrardan çalışmalarına başladı. Brock, için dersler almaya başladı. Tabi bir de şöyle bir durum var. Bu maçı bu yılki Wrestlemania'da beklerken bu ay içindeki Survivor Series'de gerçekleşecek. Her ne kadar Wrestlemania büyük bir şov olsa da Survivor Series'i de unutmamak lazım. Çünkü en uzun soluklu 4 şovdan biri. Öyle olunca da izlemesi keyifli bir maç olacağını umuyorum. 12 yıl önceki iki güreşçi değiller ikisi de. Ancak yine de o yılları hatırlatacak dakikalar olacaktır. Ve insanlar bunu bekliyor. Tabi buradaki bir diğer soru ise uzun yıllardan sonra iki face dediğimiz kişiler mi karşılaşacak? Biri Goldberg, Biri Brock Lesnar. Bu cevapları 20 Kasım'da öğreneceğiz. 

No comments:

Post a Comment