Friday, November 25, 2016

İNCELEME | SURVIVOR SERIES 2016

Survivor Series WWE'nin en önemli dört şovundan bir tanesi. Şov içerikliği bakımından en dolu maç şovlarının ve heyecanın yüksek olduğu günlerden biri. Royal Rumble maçı olsun, Elimination Chamber maçı olsun, Money In The Bank maçı olsun en cezbeden şovlar arasında yer almakta ve bunların yanında Survivor Series'de yalnız kalmaz. Bragging Rights'ı andıran şov aslında asıl Survivor (hayatta kalma) temasına geri döndü şov. İşler iki tarafın kızışmalı maçlarına ve gelelim yılın en önemli şovlarından biri olan maçlara göz atalım.



NİKKİ OLSA NE OLURDU?


wwe.com


Günün ilk maçı kadın yıldızların yer aldığı 5'e 5 eleme maçı oldu. RAW takımında Charlotte, Bayley, Sasha Banks, Alicia Fox ve Nia Jax yer alırken Smackdown tarafında Natalya, Naomi, Becky Lynch, Alexa Bliss ve Carmella takımı oluşturdu. Maça başlamadan önce Nikki Bella (Natalya'nın yerine) arkadan saldırıya uğradı. Takım kaptanı Natalya, onun yerini aldı. Bu nasıl bir şey? Smackdown tarafına bakarsak, en önemli halkası Nikki Bella ve takımın kaptanı olunca onun üzerine oynandı. Natalya da bu fırsatı kaçırmayarak takımın 5. üyesi oldu. Ancak şöyle bir durum var ki bence Carmella veya Alexa Bliss'in başına gelmeliydi. Çünkü Smackdown tarafı yetersiz kaldı. Natalya zaten başından beri o takımın içinde olması gerekiyordu. Ve daha önceki Smackdown'da Natalya ve Nikki karşılaşarak kazanan takımın kaptanı, kaybeden takıma giremeyeceğini biliyorduk. Saçmalık! İki yıldız da Smackdown'un bir parçası. Ama şöyle bir durum olsaydı Nikki ve Becky karşılaşsaydı daha mantıklı bir açıklaması olabililirdi. Tabi bir de Becky'e gelirsek harcandı. Kadın Şampiyonu dururken, Nikki'nin takım kaptanı olması açıklanabilir gibi değil. O yüzden bence Smackdown 1- 0 yenik başladı. Sıra maça geldiğinde de ayrı bir saçmalık vardı ve eleme sırasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Naomi'nin öyle bir elenmesi, Alexa'nın sonlara kalması, Sasha'nın roll-up'la elenmesi, Alicia'nın finisherını yapamaması... maçı düşüren şeylerdi. Bunun sonucunda da güçlü taraf RAW, mavileri yenen taraf oldu. Belki Smackdown'da Nikki Bella olsaydı da bir isim RAW'a karşı tabi ki de daha dengeli bir taraf olabilirdi diyebilirim.

MARYSE'Lİ MİZ


wwe.com


Evet, aslında 900. Smackdown'a özel bir yazı yazmak istiyordum ancak kendi yoğunluğumdan ve bu yazıyla çakışacağını düşündüğüm için kendimi tekrarlamak istemedim. Ama şu bir doğrudur ki Survivor Series önceki Sami Zayn ve Dolph Ziggler karşılaşmasını rafa kaldırmak en büyük hataydı. Bu kararı doğru bulmuyorum. Dolph'la Sami karşılaşsa en iyi maçlar arasına girebilir ve günün en keyifli maçlarından biri olabilirdi. Ancak tabi ki de bu şansı bize tattırmadılar. Sonucunda ise kaliteli bir maç çıkmadı ve maç bana göre değerini kaybetti. Bir de sonuç da maça damgasını vurdu. Smackdown'da kalmasını isterken, keşke Sami kazansaydı dedim. Dolph'u bu maçtan almak kötü bir karardı.


EŞİTLİK GERÇEKLEŞTİ Mİ?


wwe.com


20 kişilik bir maçtan böyle bir şey çıkamazdı. Bu gibi maçlarda takımlı her iki takım üyesinin de elenmesi bana anlamsız geliyor. Takım seni sen yapan şey, tamam. Ancak böyle bir günde bu yakışmaz. Daha tat katar. O zaman takımlardan sadece bir üyesini maça koyup devam etselermiş? Sadece doluluk olsun diye bu yapılmamalı! Bu gibi karşılaşmaları yapan şey maçın adrenalinidir. Ancak nerede o? Breezango'nun hemen elenmesi ve bu güne çıkması bile mucize. Ve ilk saniyelerde elenen takım oluyor. Keşke olmasaymış dedik. Ve ardından kırmızı takımın Uso'lar tarafından kaptanlarının elenmesi şok eden bir gelişme. Açıkçası beklenmedik bir hareket. Takımlar olarak birkaç hareket dışında yetersiz görüyorum ve Smackdown'un yetersiz kaldığını düşünüyorum ve oyuncak yerine koydular. Maça ağırlığını basan Uso'lar oldu. Ve bence iyi iş çıkardılar. Ama onun dışında ne desem boş. Takım olarak önemli gösterdikleri maçta hemen elenmeleri bir tıkla, bence maçın kalitesizliğini gösteriyor. Maçın sonucunda da Cesaro ve Sheamus bundan karlı çıkan taraf oluyor her ne kadar Uso kardeşler yeterli olsalar bile. Kırmızı taraf 2-0 önde. Zaten Survivor Series'i kazanan belli oluyor.


SABOTAJ


wwe.com


Her ne kadar Cruiserweight temasını artık saçma bulsam da günü kurtaran maçlar arasında yer oluyor. Ancak bu gün için geçerli olamadı. Maç içinde gayet kaliteli hareketler izledik. İkisi de maç içerisinde kendisini izlettirdi. Her ne kadar WWE, Survivor Series'de bu maçı biraz düşürmüş. RAW'da hak eden kişiler varken tema gereği Smackdown'dan Kalisto seçildi. Bu gayet doğal. Ancak bu maça Baron Corbin sataşırsa bu iş pek iyi olmaz. Mavi tarafın bu maçı kazanabilecek bir durumu varken Carbon karışarak ödül vermiş oluyor. Kemer ve Cruiserweight kadrosu RAW'da kalıyor.  



KISA BİR SHIELD DÖNÜŞÜ


wwe.com


Bana göre günün en önemli ikinci maçına geldi sıra. Günü kurtaran maç diyebilir miyiz? Diyebiliriz. RAW'ın en önemli 5 yıldızı ve Smackdown'un en önemli 5 yıldızı karşı karşıya geldi. Gerçekten en önemli 5 yıldız mı tartışılır tabi ama seçilenler onlardı. Ve maçın en önemli karesi ise tabi ki Smackdown'un Commisioner'ı Shane O'Mac'ten geldi. Maç çok dolu dolu geçti ve izleyici olarak keyif aldım. İki şey beni hafif uzaklaştırdı. Roman'ın McMahon'a spearı ve Dean'in geri dönmesi maça. Tabi bu ikinci dediğim biraz saçma gibi. Shield'ı döndüren kişi olan o. Ve ilk Dean'in elenerek Shield'ın birleşmesini kırmak istediler anladığım kadarıyla. Tabi AJ'e yazık oldu. Ancak tabi olan oldu. Son 4'e de Wyatt Family'nin ve Shield'ın iki üyesinin kalması mutlu etti açıkçası. Maç olarak iyi bir bitiş oldu diyebilirim. Mavi tarafın ilk eleme kazancı oldu. Sonuçta 2-1 ve RAW galip olarak günü tamamladı.



13 YILLIK HÜSRAN


wwe.com


13 yıl millet bunu mu bekledi? Goldberg'ün gelişi bu mu olacaktı? Sevinci misin sebebi bu muydu? Brock, Brock olalı bu kadar ezildi mi? İkili bu maç için ne kadar aldı? 2 spear + 1 Jackhammer ne kadara geldi? Bu sorular bu maçı tamamlayan şey oldu. 1 dakika 26 saniye günü kurtardı mı? Amerika'dan Kanada'ya gidenler memnun kaldı mı? Bana göre gün hüsranla bitti. Bu kadar bekleyişe böyle bir maç bence adaletsizlik. Maçı daha sonra seyredebilme şansım olduğu için maç iptal mi oldu dedim. Ve son 5 dakikaya sığdırılan bir maç ne kadar iyi olabilir ki? Tamam bir şok etkisi ancak bu olmamalıydı. Hem Brock'u küçük düşürme hem de Goldberg bunu nasıl kabul etti? Bir de Goldberg'ün formunu düşünmek lazım ama 13 yıl bunun için miydi? Goldberg'ü sevmeme rağmen ve hatta onu tutmama rağmen fantazi savaş benim için hüzünlü bitti.

No comments:

Post a Comment