Tuesday, January 10, 2017

Birleşik Krallık Şampiyonluk Turnuvası

wwe.com

     

     Yeni yıl, yeni heyecan, yeni arayışlar... İşte kıvılcımın cevabı WWE'de. Neden mi? WWE bu hafta yeni bir turnuvaya başlatıyor. Bu da aramıza yeni güreşçilerin katılacağının sinyali oluyor. Cruiserweight Classic turnuvasından sonra, şimdiki durağımız WWE'nin İngiliz yıldızlarında...


Evet, aslında bu yazı da güreşçileri tanıtmayacağım. Hatta kısa da bir yazı olabilir diğerlerine göre. Ama bir şeyi açıklığa getirmek istiyorum. Cruiserweight Classic dediğimiz turnuva inanılmaz bir çağır açtı diyebilirim. Hatta öyle de gözüküyor. Geçen yıl WWE'nin ihtiyacı olan şey geçen yıl tamamlandı diyebiliriz Draft'tan sonraki belki de istediğimiz şey cruiserweight takımının geri dönmesiydi. Hatta Paul Levesque/Triple H, aslında daha önceden dönmesini istiyormuş ama doğru zamanda geri döndüklerini de dile getirmişti. Bana göre bir tık daha erken gelebilirlerdi. Çünkü bu dinamiğin değişmesi gerekiyordu. Doğru zamanın demesinin sebebi büyük ihtimalle, biraz daha farklı bir şey görmeseydik WWE'de fanlar arasında ayrılık olabilirdi. Çünkü aynı şeyleri tekrar tekrar izliyor olduk. Ancak bu turnuva bir şeyleri değiştirdi. Görmek istediğimiz yıldızlar WWE'ye geldi, gerçi bir süreliğine de olsa, ve ana kadroya çıkma şansı doğdu. Ancak, "Birleşik Krallık Şampiyonluk Turnuvası" bize ne katacak?  Getirisi olacak mı? Bizden bir şeyler alacak mı?

Aslında çok güreşle ilgisi olmayan insanlar bu güreşçileri tanımıyor. Tanısalar bile çok İngiliz güreş severlerin bile zor bileceği güreşçiler WWE için ringe çıkacak ve tabi ki bizler için de. Getirisi olacak mı? Evet. Belki de yeni bir hayranı olacağımız veya yeteneğine hayran kalacağımız yeni birisiyle tanışacağız. Belki de bu turnuvayı hiç izlemeyenlerimiz olacak. Bu doğal bir şey. Ancak tabi ki de biz izleyenlere de bir şey katması gerekiyor. Tanımasak bile "İşte o!" dedirtecek bir dürtü uyandırması lazım bizde. Ancak bunlar bir yana bir başka şey daha önemli. Her ne kadar CruiserWeight turnuvasına katılanlar sizce ana kadroda olması iyi mi? Tamam turnuva bitti, bir şeyler olması lazım. Bu da ana kadroya çıkarmak. Doğru, mantıklı bir şey. Ancak neden sonra ayrı bir şey şov gelir? Bu bence kopukluk getiriyor. RAW, onların mini bir PPV'su mu oluyor? Kemer nerede korunacak? Pazartesi günü mü veya salı günü mü? Bence hala bunlara bir çözüm bulunamadı. Ve hala tamamlanması gereken konular. Bir de ayrı bir şov açıyorsan, ana kadrodan çıkartmak doğru bir karar olurdu dinamizmi sağlamak açısından. Aslında şöyle daha doğru olur, kadro bir güne toplansın. İşte buradan yeni gelen turnuvayla alakalı bir konuya çıkıyoruz. Bu turnuva bittikten sonra onlara ne olacak? Büyük ihtimalle RAW kadrosuna katılacaklar. Onlar için ayrı bir şov düşünmüyorum, SmackDown'un az bir saati var geriye de RAW kalıyor. Tabi bunu zaman gösterir. Ve turnuva bittikten sonra yine birkaç kişi de ana kadroya yükselir diye düşünüyorum. 14-15 Ocak günü bu turnuvaya ortak oluyoruz. Favorim; Trent Steven. Sizinki kim?

No comments:

Post a Comment