Sunday, January 29, 2017

GENEL İNCELEME | ROYAL RUMBLE 2017

@WWE


Bu yıl otuzuncusu düzenlenecek olan Royal Rumble bugün Brock Lesnar'lı, Goldberg'lü ve Undertaker'lı unutulmaz bir gece yaşatacak.  Bu da demek oluyor ki Wrestlemania'ya doğru yolculuğumuza sonunda geldik... Her güreş severin sevdiği zaman dilimine. Herkesin yer almak istediği zamana. Son üç kaldı: Royal Rumble, Elimination Chamber, Fastlane ve ardından Wrestlemania. 


     Geçen yıllara nazaran aslında Royal Rumble'ı kimin kazanacağını biliyorduk. Neler görebileceğimizi tahmin edebiliyorduk. Ancak bu yıl pek de öyle gibi gözükmüyor. Herkesin yenme şansı bulunuyor. 3 büyüklerin bile (Taker, Goldberg, Lesnar). Hatta belki NXT'den çıkan birisi bile kazanabilir. E haliyle tam zamanlı güreşçilerimiz bile kazanabilir. Michael Cole'un da dediği gibi. Herkes kendi adına yarışacak. Royal Rumble denince tabi herkesin aklına 30 kişilik Royal Rumble maçı gelse bile ama onu tamamlayan diğer maçları da unutmamak lazım. AJ-John Cena maçı, Charlotte-Bayley maçı, Kevin Owens-Roman Reigns maçları günü tamamlayan diğer maçlardan bazıları olacak. Eğer siz de hazırsanız, başlayalım.


BANKS | JAX Kick off'larla turumuza başlıyoruz. Nia Jax'in herhalde ilk elle tutulur galibiyeti olacak gibi görünüyor. Sasha Banks'in düşüş dönemlerinde bir darbe de The Rock'ın kuzeninden gelecek. Sasha Banks'in yenilmesi büyük ihtimalle dizinden dolayı olacaktır. Her ne kadar Sasha Banks'i sevsem de Nia Jax'in günü olacaktır. Gerçi Wrestlemania yolundayız, Sasha'nın kazanması gerekir. Bakalım Nia Jax tehdit olabilecek mi?

CESARO(c) & SHEAMUS(c) | GALLOWS & ANDERSON Wrestlemania öncesi Sheamus ve Cesaro'nun riske atılacağını düşünmediğimden bu maçı takım şampiyonlarının alacağını düşünüyorum. Küçük bir ihtimal eklesek kemerleri kaybedip United States kemeri mücadelesine gireceklerine pek ihtimal veremiyorum. Bu durum Wrestlemania sonrası olsaydı evet. Tabi kaybedip birebir karşılaştırma da olabilir ama bu çok hafif kalır Wrestlemania için.

SIX WOMEN TAG MATCH Ana maç kartından Kick off maçına geçen üçüncü ve son maçımız. Hatırlarsanız bu maçı Wrestlemania için düşünmüştüm Smackdown adına. Tamam biraz küçük düşünmüşüm. Biraz erken geldi bu maç açıkçası. Bu maçın kazananı şampiyonu içerisinde barından takım Bliss, Natalya ve James olacağını düşünüyorum. Hem face olan tarafa daha sonraya heyecan yaptırmalı, yani kemeri hak ettirme çabaları hem de Mickie James'in dönüşü ve Natalya'nın bir nevi yükselişi... Bu etmenlere baktığımda kazananlar Mickie James tarafı olacaktır. Elimination Chamber'da sonra bu altı yıldızı Elimination Chamber maçında görebilir miyiz sizce?

SWANN(c) | NEVILLE Cruiserweight'in kralının bu maçı alacağını düşünmekteyim. Rich Swann'ı severim ama şampiyon olduğundan beri bir şey kattığını düşünmüyorum. TJ Perkins ve Brian Kendrick ringe ve karakterine bir şey kattı ve bizlere de yansıttı. Ama Cedric Alexander ve Noam Dar ikilisinin mücadelesi bize daha çok etki gösterdi. Neville Cruiserweight'e katıldığından beri Swann'a göre bir tık daha öndeydi. Ve bu etkisiyle bugün yeni şampiyonumuz olacaktır.

CHARLOTTE(c) | BAYLEY RAW'ın ilk kadınların mücadelesi Sasha Banks ve Charlotte'ın oluşu bence büyük bir etki yarattı. Çünkü her ne kadar kadın güreşini yükseltseler bile şimdi geriye ne kaldı. Sanki birkaç adım geri gitmiş gibi. Kemer değişimleri, ana şovlarda ana maçlara çıkma kaç yıl sonra, e tabi ki de ilk kez hell in a cell maçında günün ana maçına çıkma. Şimdi onun yerini doldurmak zor olacak. Evet, yeni mücadelemiz yine 4 Horsewomen arasında. Şampiyon Charlotte ve Bayley. Maçı hazırlanış süreci eh. Evet, Charlotte'ın ringe gelirken babasının katkı payı vardı -- evet, Bayley 13 yaşından beri ringe çıkmak istiyordu. Bunu hepimiz biliyoruz ve daha sonraki ilişkilerde bu devam edecektir ama nedense eksik bir şeyler var. Ve bu yüzden Bayley'nin kazanacağını düşünmüyorum. Bayley, Charlotte'a karşı yenilmez olsa bile bugün kıralacaktır.

OWENS(c) | REIGNS N'olur Owens yensin! Tamam Wrestlemania fantazi maç kartında Reigns vs. Goldberg demiş olabilirim ama Owens'in bu kemeri sürdürmesi gerekiyor ki hatta öyle kalacak gibi dedikodular dönüyor. Wrestlemania yaklaştıkça spoilerlar artıyor tabi ama Owens Universal kemer yolculuğuna devam edecek tabi. Tabi, bir de bu maç hakkında daha fazla ne kadar konuşmak istiyorum bilmiyorum. Her defasında Roman Reigns'in bir şekilde ana kemere bir şekilde çıkması biraz üzüyor. Diğer yıldızlar? Cesaro, Sami Zayn gibi yıldızlarda duruyor RAW'da. Ama yine Roman Reigns.

STYLES(c) | CENA Ric Flair'in rekorunu geçme mi yoksa AJ'in Wrestlemania'ya şampiyon olarak gidişi mi? Çok zor bir soru. Tabi ki John Cena'nın almasını pek istemeyiz. Son kez Taker kemer maçına çıkacak gibi de duruyor gözümde. E o zaman rakibi, Cena mı desek AJ mi desek biraz daha sonuca yaklaşıyoruz. Gerçi WWE, posteriyle cevabı vermiş oldu da gibi. AJ'i en arka sıralara etmesi pek de hayra alamet değil. Nasıl arkalara kadar gider? Smackdown'ın en büyük starlarından biri. Summerslam'den beri ne kadar üste olduğunu gördük. Kaç kere yendi Cena'yı? AJ'in bu maçı kaybetmesini istemiyorum. Ama görünen o ki bugün AJ'in tarafında olmayabilir şans.

ROYAL RUMBLE MAÇI Alamodome, 1997'den beri ikinci kez Royal Rumble'a ev sahipliği yapıyor. (Alamodome'u demeseydim olmazdı bu yazıda) Açıkçası bu maçı NXT'den gelen Samoa Joe'nun kazanmasını istiyorum. Tabi çıkacağı da kesin değil ama gönlüm onunla 2017'de hem Kevin Owens'le de hem de AJ Styles'a da iyi işler çıkarabilecek nadir güreşçilerden biri bu kadroda. Ve aslında çıksa da bitmesini istemeyiz ve gerçekten ters köşe olabilirim. Ama sanki 3 büyüklerden biri yenecek gibi duruyor. Taker'ın kazanıp WWE Şampiyonluğuna gidişi, Lesnar ve Goldberg'de karşı karşıya olacakmış gibi hissediyorum ayrı olarak. Tabi kazananın yanı sıra 8 kişilik bilinmeyen yerlere kimlerin geleceği? Yeniler, eskiler, NXT'den bunların hepsi bizlerde merak uyandıran şeyler. Ve bu 8 kişinin kimlerden oluşacağını bügün öğreniyor olacağız. Tabi, geçen hafta Sami Zayn ve Seth Rollins'in gereksiz yere maç çıkarması ve Rollins'in maçtan çıkarması bana göre pek iyi bir şey değildi. Bunu Royal Rumble maçına katılarak da yapabilirdi. Seth Rollins'in boşuna maçta olmaması gerçekten üzdü. Tabi, dün NXT'de olanlar da mantıklı mıydı bilmiyorum. Mantıklı ama yeri olmayan bir hareketti bence. Hiçbir şey katmadı sadece zamanı öldürdü. Broadcast masasında denilen şey doğruydu. Triple H'in bebeği olan şeye karışmak, olmadı. Ama mutlaka bir şey göreceğiz o gelişmeyle ilgili ve Royal Rumble'a gelirsek beklenmeyeni beklemeliyiz. Bugün Türkiye saatiyle gece 01.00'de başlayacak olan şova ben ve bence tüm Türkiye de hazır. 

No comments:

Post a Comment