Tuesday, January 19, 2016

Royal Rumble 2016 Faciası


Royal Rumble günü WWE'nin en önemli şovlarından biridir. Wrestlemania, Summerslam ve Survivor Series şovlarının yanında bir de Royal Rumble vardır. Dört önemli arasındadır. Neden mi?
Çünkü Royal Rumble maçı vardır. Royal Rumble maçı 30 kişilik bir elemeli maçtır. Maça 2 kişi başar ve 90 saniyede bir yeni birisi gelir. 30 kişi tamamlanana kadar bu böyle devam eder. İki ayağı ringin dışında yere değene kadar elenmemiş sayılır. Ancak değdiği anda elenirsiniz. Ama maçta, en önemli şey aslında, 30 kişinin içinde kim yer alacağıdır. 

"Geri dönüş olacak mı? Debut olacak mı? NXT'den ana kadroya birisi geçecek mi? Ya da eskilerden birisi gözükecek mi?"

gibi gibi sorular. İşte bu sorular benim en sevdiğim 4 maç tipinin içine giriyor. Belki de en sevdiğim diyebilirim. Wrestlemania'dan sonra beklediğim şovlardan biridir. Ancak bu yıl 29.su düzenlenecek olan şovda hayal kırıklığından başka bir şey yoktur. Neden mi?



WWE'nin en kötü dönemlerinden biri olarak geçebilir tarihe. Royal Rumble kalitesi açısından çok eksik bir şov olacak. John Cena, Daniel Bryan, Randy Orton, Seth Rollins ve Cesaro gibi isimler bu önemli maçta yer alamayacak. Bu isimler de kazanmasını istediğimiz isimler. En azından sonları zorlayacak isimler. Bu yılki şov, mid-carder'ların maçı olacaktır. 

Bunların yanı sıra Sin Cara sakatlanması (Kalisto'ya bireysel bir push sağlaması), Tyson Kidd'in ağır durumu ve Wade Barrett'in belirsizliği sürmekte.

Divalarda da iki önemli eksik var: Nikki Bella ve Sasha Banks. Divaların John Cena'sı, eski Diva Şampiyonu Nikki Bella, yokluğu kardeşi tarafından eziliyor. Brie sadece yenilmek için ringe çıkmaya başladı. Nitekim eski NXT Women's Şampiyonu Sasha Banks'in olmayışı da Team B.A.D. için de aynı ortamı doğuruyor.Ortamın efendileri de Charlotte, Becky Lynch, Paige ve sakatlıktan geri dönen Natalya'ya kalıyor.



Peki bu Royal Rumble'ın efendileri kim? Büyük ihtimalle Rey Mysterio'nun rekonu geçecek olan Roman Reigns ya da Brock Lesnar. Bu ikisinin kazanacağını düşünüyorum pek istemesem de. Triple H'in maçta olma tahminleri yürütülüyor ama olsa dahi kazanacağını düşünmüyorum. Favorim ise ,kaç defa daha kendisini kanıtlaması gereken, Dolph Ziggler.


Bizi Twitter'da takip etmeyi unutmayın!
@EfeReyShow

No comments:

Post a Comment