Monday, March 30, 2015

#WM31: The Beast vs. The Believer


BROCK LESNAR(c) vs. ROMAN REIGNS


TR
Brock Lesnar'ın ve Roman Reigns'in çekişmesini aslında beklerdim. Ancak WWE şampiyonluğu için değil. Brock Lesnar de hak etmiyor Roman Reigns de. Brock Lesnar'in 2/3 ayda bir gözükmesi sinir bozucu. Eğer her şampiyon böyle olacaksa soğuma sebebim. Brock Lesnar'in WM öncesi kontratını yenilemesinin söylemesi iyi bir şey değil bence. Eğer yenecekse de bunu yendikten sonra yapmalılardı. Hatta beklenenlerin aksini yapmış olurlardı. Bu yıl The Rock ve Roman Reigns'in maçı olsaydı daha iyi karşılanacakları aşikar. Brock Lesnar'ın başka biriyle karşılaşmalıydı. Bu maç için aslında söyleyeceğim bir şey yok. Roman Reigns kazanırsa WWE'nin bize yaptığı şakalar devam edecek Brock Lesnar yenerse de 2-3 ayda bir maçı olacağını biliyoruz. Ve sadece segmentli olan RAW şovları. 3 puanı ise Lesnar'ı sevdiğimden veriyorum. Maçın içeriği de fesat olacağı kesin. Toplamda 10 farklı hareket görürsek iyi.


Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
3/10


Sunday, March 29, 2015

#WM31: THE VIGILANTE VS. THE GAME

STING vs. TRIPLE H


TR
Oh Sting, her zaman neden WWE'de değildin en iyi zamanlarında dedim. Sonunda geçen yılki Survivor Series PPV'sunda bu soruya artık cevap aramadım. Çünkü Sting artık WWE'deydi. Ancak "biraz" geç oldu. 2008-2009 zamanlarında bile olsaydı buna muhteşem diyebilirdim. 2008'deki Sting ve 2008'deki Triple H. Bu soruya cevap ararken nedense istemsiz olarak hayır bu olmamalı diyorum. Çünkü bu Sting vs. Triple H maçı zaten olmuş olmalıydı bu zamana kadar WWE'de. Ancak TNA olmayı tercih etti. Sebebi onda. 2015'in Wrestlemania'sı tarihindeki en önemli maçlarından birini ağırlayacak. Bunun sonucunu bugün öğreneceğiz.
WWE'ye geldiğinde Sting geçen yıl, TNA'deki son halini hatırlayınca pişman olmuştum. Çünkü o "attire" tarzıyla gelmemliydi. Çünkü o turkuaz rengi ve pembe renkleri yakışmamıştı. Ve o 90'lardaki Sting'i çok aratıyordu. Bilek kısmını görünce "Acaba o pantalon mu?" demeye başladım. Çünkü o eski Sting tarzı değildi. Ancak WWE'ye geldikten sonra eski tarzıyla geldi. Bu yine de eski Sting hala içinde var olduğunu gördüm. Bakalım WWE'deki ilk ve belki de son maçını nasıl karşılayacak? Triple H birkaç yıldan beri yenilmeye mahkum oldu Wrestlemania'da. Bu yılda öyle olacak gibi görünüyor. Maça 8 vermemin sebebi ise gerçekten bu maçta bir şey hissedeceğim gibi geliyor. Bu maç beni yanıltmayacak. Sting ise ilk maçını kaybetmez!


Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
8/10


#WM31: TAKER vs. WYATT

THE UNDERTAKER vs. BRAY WYATT


TR
Geçen yıl serinin bitişini izlemiştik. Bu yıl ise ilk defa serisiz bir maça çıkacak The Undertaker. Çok buruk bir durum. 21 yıl hiç yenilmeden devam etti Dead Man. Ancak bu yıl bu iş değişti malesef. Geçen yıl Brock Lesnar'a yenilen The Undertaker bu yıl Bray Wyatt ile karşılaşacak. Bu maçı birkaç yıl önce görmektim açıkçası. Gerçi Bray Wyatt ne asıl olurdu bilemem de şimdiki Bray Wyatt ile eski Undertaker'dan tadından yenmezdi. Muhteşem kelimesi yetersiz kalırdı. Son yıllarda ölümden geri dönen bir izlenimi olan(maç sonlarında) Taker, bu yıl ne ile karşılaşacağız bilmiyorum. Açıkçası kendisini yıllardan beri beklediğim "Dead Man Walking" ile motoruyla gelmesi. Hali yerinde bence. Dead Man'in öldüğü geçen yıl ve bu yıl o kimliği ile dönmesi çok iyi olur. Yüzde 10 ihtimal veriyorum. Ancak böyle göremeyeceğiz. Bray'in ise Wyatt Family'nin bir günde dağılması saçma. Ayrı yönlere gitti denildi ama senaryo etkili olmadı. Bray ve Luke'un az da olsa takım gibi gösterdiler Royal Rumble'da Erick'i düşman yaptılar. Ne yaptıklarını anlamak güç. Luke ve Erick, Bray'e saldırsalardı daha mantıklı olurdu. Her yıl geçince de Undertaker'ın maçtaki performansı giderek düşüyor benim için. Sonuçta yılda bir kere bile çıksa yaş onun için sorun oluyor ve vücudu kaldırmıyor. İstemeyerek de olsa Bray'in kazanacağını düşünüyorum. Ve "The New Face of The Fear" olacağı gibi görünüyor. Böyle bir sıfatını alması saçma. Taker'ın yerini doldurmasını geçtim, yakıştıramadım.  


Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
6/10


#WM31: INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP LADDER MATCH

WADE BARRETT(c) vs. R-TRUTH vs.  DEAN AMBROSE vs. LUKE HARPER vs. DOLPH ZIGGLER vs. STARDUST vs. DANIEL BRYAN


TR
WWE bu yıl merdiven maçı koymakla en iyi kararlarından birini vermiş bulunmakta bana göre. Hatta bu Money In The Bank maçı olmalıydı. MITB ppvsu hala neden var bilmiyorum. En önemli şovunda göstermeleri en iyi ihtimal. Elimination Chamber'ı kaldırmalarını bir nevi anlarım. Ancak Money In The Banki eski zamanlarına geri getirmeliler. Zaten tek ana kemer var artık. Bu yıl ikinci maçı ne yapacaklar bilmiyorum belki de Intercontinental ya da US şampiyonluğunu alma maçı olabilir. Bir düşük ihtimal. Wrestlemania bu maçı hak ediyor ve 10 kişilik bile olabilir eskisi gibi.
Bu maça gelirsek eğer (MITB geri dönüş sinyali olabilir seneye) en zor tahmin ettiğim ve WWE'nin ne yapacağını bilmiyorum. İçimden tabiki de, herkesin ki, gibi Daniel Bryan, Dolph Ziggler veya Dean Ambrose kazanmalı. Stardust'ın ve R-Truth'un ne işi var bu maçta bilmiyorum. Stardust'ın durumunu Andre The Giant maçında da bahsetmiştim. Cody Rhodes olsa kabul ederim. Abisinin WWE'de aktif olarak çalışmadığı sürece. R-Truth ise son RAW'lardaki yaptığı hareketler sanki çizgi-film izliyormuşum gibi hissettiriyordu. WWE bu kadar düşmemeliydi. Little Jimmy olayı bile daha iyiydi. Kemerin kim de olduğu dünya gündemi haline getirdiler. Çalma mı demeliyim ödünç mü çok uzattılar. Ve en önemlisi de karakterlerini bozdu bence. Karizmaları da az da olsa etkilendi.
Bu yılki Wrestlemania'da en beklediğim maçlardan biri bu diyebilirim. Heyecan olacağı kesin ve merdiven maçlarını severim zaten. Kim yensin diye soruyorsanız Dean Ambrose'un zamanı artık. Dediğim gibi WWE'nin ne yapacağı bilinmez!

Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
7/10


#WM31: DIVAS TAG TEAM MATCH

AJ LEE & PAIGE vs. NIKKI BELLA(c) & BRIE BELLA



TR
Tamamiyle bir saçmalık! WWE son bombası Bella kardeşler AJ Lee ve Paige karşısında! Her 4 divayı da severim. Ona bir lafım yok ancak. Wrestlemania böyle bir maçı hak etmiyor. WWE'nin zaten en sonki büyük hatası Nikki ve Brie senaryosunu hiçe saydığı. Bir anda bir şey yokmuşcasına "Ben kardeşiyim, affederim." demesi tamamiyle bizi hiçe saydığının göstergesi. İkilinin kaç ay feudunu bekletip bir anda toparlamaları senaristlerin ne kadar "muhteşem" yazdığını gösteriyor. Bir başka olay ise AJ Lee ve Paige arasındaki ilişki. Son Raw'da Paige ters dönmesi bir sonraki gün Smackdown'da biz takımız demesi tekrardan nasıl toparlayabiliriz durumunun tekrarlanması. Peki bu senaryo etkileyici mi? Hayır. 4'nün de artısının ve eksisinin olduğu aşikar. Ancak hem de bu maçı takım maçı yapmaları, yine tökezlediklerinin göstergesi. En azından ölümcül 4'lü bir maç olabilirdi kimlerin olduğunu görmeksizin. Bir de bu maçı hak ediyorlar mı? Hayır. Naomi ve Natalya' bu seneki Wrestlemania'da olması gereken divalardan ikisiydi. Valet/Eş partner olarak değil. 3. partner olmaları ne kadar sürer ki? Her ikisinin harcanması sinir bozucu. Hele ki şampiyon olmaları gereken bir dönemde. Natalya "heel" mi "face" mi
 olduğunu anlayamıyoruz çünkü her hafta değişiyor. Naomi'de her hafta artık ne giyeceğini şaşırıyor. Uso'ların yanında onlara benzemek mi yoksa kendi "attire"ıyla mı gelme arasında gidip geliyor. Bu maçı ise içimden AJ Lee ve Paige'in kazanmasını istiyorum her ne kadar Nikki'yi sevsem de. İkisinin arasında kızışma yapıp kazanmalarını etkileyecek gibi duruyor. Bugün WWE, Bella kardeşleri seçecek gibi geliyor.

Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
3/10


#WM31: UNITED STATES CHAMPIONSHIP MATCH

RUSEV(c) vs. JOHN CENA



TR
Wrestlemania 31 John Cena'sız olmaz. Rusev'in canlı yayındaki yenilmezliği bu pazar günü son bulacaktır. 3 Kasım 2014'te aldığı United States şampiyonluğu Mart 2015'in sonuna kadar götürmeyi başardı. Fastlane'de karşılaşan ikili Rusev'in Cena'yı yenmesiyle sonuçlandı. Hatta John Cena "bilinci" gitti. Aynı Brock Lesnar'in Cena'ya yaptığı gibi Summerslam'de. Peki bu maç bizi ne bekliyor? Hiçbir şey! Tekrardan bir Cena galibiyeti. Lana'nın Rusev'i kaybettireceği konusunda çıkan haberler kendisini çürütmüş oldu. Ancak Lana'nın film çekimi için erken ayrılması direk yenileceği anlamı da taşıyor olabilir. Bir de bu maçın Amerika Rusya'ya karşı etkisi de var. Biz Türkler için bir şey ifade etmese de Amerikalılar için bu ifade edebilir. John Cena'dan nefret eden grup bile bazen "Doğru mu yapıyorum?" diyebilir. Ancak bu güreştir diyenler de var. Geçen ppvda Rusya yendiyse bu ppv'da da Amerika yener diye de bir düşünce var. Yani durumu eşitleyecekler. Bu 3. bir ppv'a taşar mı bilmiyorum. Bir ara Lana'nın European Championship tweeti atmasının ardından United States şampiyonluğu değiştirilecek diye bekledim. Ancak Lana bu tweeti sonradan sildi. Açıkcası artık Rusev'in Rusya gimmicki biraz can sıkmaya başladı. Her hafta aynı senaryo. Tabi ki de bu senaryo değiştirilmeyecek. Bu maç kendi düşüncemle Rusev'in kazanmasını isterim. WWE, Cena algısını devam ettirip kazandırır yine. 


Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
3/10


Saturday, March 28, 2015

#WM31: THE VIPER VS. FUTURE

RANDY ORTON vs. SETH ROLLINS



TR
Wrestlemania 31'de beklentimin en düşük olacağı maç. Sıradan bir tekli bir maç. Bir şart (stipulation) olması lazımdı diye düşünüyorum. "The Viper" Randy Orton ve Seth Rollins maçı her hafta RAW'da gördüğümüz maçlardan bir tanesi. WWE şaşırtmazsa Randy'e kazandırır. Ama Seth Rollins'in kazanmasını isterim. Belki Seth Rollins high-fly hareketlerini göstererek maça heyecan katacaktır. Bu maçı ise Wrestlemania 27'deki Orton vs. Punk maçına benzetiyorum. Maç eklensin diye maç koyulmuş. Maçı uzatabileceği kadar uzatacaklardır 4 saati doldurmak için. Ve bence Wrestlemania gibi bir şovda 10'dan (10 ve fazlası) fazla maç olması lazım. Bir maçı uzatarak kaliteyi de düşürebileceklerinden korkuyorum. Çünkü Wrestlemania sıkmamalı. Randy'nin bir başkasıyla ve Seth Rollins'in de bir başka birisiyle karşılaşmasını dilerdim. Ancak Randy Orton'ın sakatlandığı senaryo Wrestlemania'ya kadar uzadı. Ancak bir heyecandır ki Seth Rollins'in bugün WWE Heavyweight şampiyonluk maçından sonra çantasını kullanmasını bekliyorum. Hatta çok iyi bir ve Roman-Brock arasından hemen bitecek bir maç değil. Ağır bir maçtan sonra çantasını kullanmak için ideal bir zaman Seth'e. J&J Security'nin de maça dahil olacaklarını düşünüyorum. Ama sonucu fark ettirmez gibi görüyorum. Bana göre yüzde 50 50 gibi bir durum var. Ama WWE oyunu Randy'den kullanır. İnşallah şaşırtır beni.


Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
6/10


#WM31: ANDRE THE GIANT MEMORIAL BATTLE ROYAL MATCH

The Miz, Curtis Axel, Ryback, Fandango, Adam Rose, Zack Ryder, Jack Swagger, Titus O'Neil, Darren Young, Big Show, Kane, Erick Rowan, Damien Mizdow, Sin Cara, Goldust, Heath Slater, Mark Henry, Konnor, Viktor




TR
Andre The Giant 2. Yıl Anma Maçında tekrardan bir battle royal maçı bizi bekliyor. Şu ana kadar 19 kişi açıklanırken dahası da bekleniliyor. Geçen perşembe günü Hideo Itami NXT turnuvasını kazanırken bu maça katılmayı hak kazandı. Bir diğer taraftan Sheamus'ın geri döneceği aşikar diyebiliriz. Bu arada Sheamus Intercontinental maçında da bekleniliyor eğer bu maçta dönmezse. Ama bu maç gözümde daha mantıklı gibi görünüyor. Sheamus'ın bu maçta geri döneceği için bu maçın onun kazanmasını bekliyorum. İstemesem de. Maç posterinde Sheamus olmasa bile bu bir şaşırtma. WWE tekrardan bu maçı Damien Mizdow'a vermez. Big Show ve Mark Henry ise Andre The Giant süsü vermek için koyulmuş gibi. Artık onların zamanı geçti zaten. Böyle bir maçı da çoğu güreşçiler Wrestlemania'da olsun diye yaratılmış. 

Goldust'un bu maçta olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kardeşiyle feud'a girdikten sonra hop diye senaryonun kenara atılması? Birebir maçı hak ettiklerini düşünüyorum. Kendisi de Twitter hesabı üzerinden belirtti görüşünü. Maçta da ilk elenen isimlerden biri olacaktır. 

Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
3/10

#WM31: WWE TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

KIDD(c) & CESARO(c) vs. THE NEW DAY vs. LOS MATADORES vs. THE USOS


TR
WWE Takım Şampiyonluğu maçı geçen seneki gibi yine 4'lü takım maçı. Bu sefer ki elemeli mi canlı yayında göreceğiz. Uso kardeşleri yenen Tyson Kidd ve Cesaro, Wrestlemania'ya takım şampiyonu olarak girmeyi başardı. Rakipleri ise New Day, Uso'lar ve El Matador'lar. Bu maçta bir şart lazımdı. Bir TLC, bir Extreme Rules, bir Tables ya da bizi heyecanlandıracak herhangi bir maç... Hatta atıyorum 30 dakika içinde en fazla kim "pin" edecek. Yeni bir maç türü de yaratabilirlerdi. Iron Man Match'in değiştirilmiş versiyonu. Ama tekrardan aynı yoldan gitti WWE. Daha önceden de bahsettiğim gibi Tyson Kidd ve Cesaro çok zorlama takım gibi gelmişti. İlk çıktıklarında o enerjiyi alamadım açıkçası. Ancak o zamanla şimdiki arasında uçurum kadar fark oldu diyebilirim. Yeni yeni eksikliklerini ya da artılarını bilmeye başladılar. Daha doğrusu birlikte kombine kurmayı başardılar. Tyson Kidd zaten tekli bir kariyer yürütemeyecek yazarlar böyle olduğu sürece. Cesaro ise "push" verilmemesinin ardından Kidd ile takım kariyeri başladı. Geçen sene Andre The Giant Memorial Battle Royal'ı yendikten sonra çok farklı şeyler olacağını düşünmüştük onun için. Ancak yine WWE, bir engel koydu. Geçen yılın tıpatıp aynısını koydu diyebiliriz. Maça gelirsek eğer Tyson Kidd ve Cesaro bir adım önde gibi duruyor. The New Day ve Los Matadores ekibi bu maçta olmamalıydı. Battle Royal Maçı dururken burada olmaları çok saçma. The Ascesion ve bir başka takımı koyabilirlerdi ya da 2 out 3 maçı yapıp Uso'larla karşılaşabilirlerdi. Bütün takımların 3. bir partneri var. Maça az da olsa bir şeyler yapacağını düşünüyorum. Maçın galibi onların etkisiyle de olabilir. Kick-Off maçı olduğu için maçı olabildiğince uzatmaya çalışacaklar. Peki, kim kazanacak? Etki gösteremeyen The New Day mi? John Cena'nın takım versiyonu Usoslar mı? Yoksa çakma İspanyol Matadorlar mı?Kalbim ve WWE bu maça Takım Şampiyonları kemerlerini devam ettirecekler gibi görünüyor.


Maçın nasıl olacağını düşünmek? 
7/10