Monday, June 20, 2016

NXT'de Kalması Gereken 5 Star






1- NO WAY JOSE





İlk teaser'ıyla beraber daha fazla etki yapacağını düşündüğüm No Way Jose, bence yakın bir zamanda ana kadroya çıkmamalı. Bunun daha önceki versiyonlarında da gördük. Brodus Clay ve Fandango. Her iki kişi de belli bir süre tepede kalıp sonrasında çöküş dönemine geçen iki süperstar. Hele ki Fandango'nun Johnny Curtis zamanını biliyoruz. 2012'de Fandango gimmick'ine geçmesiyle beraber batırdı kendini. Bu tarz gimmickleri çok sevse de WWE çok fazla tutmuyor. Ve hala üstüne gidiyor bu tarz gimmickler kullanmayı. Hani sonunda güzel bir dans kulubü açacaklar. 

Theme song'uyla akıllarımıza kazınan No Way Jose daha farklı bir giriş(entrance) bekliyordum ve movesetleri de yetersiz geldi açıkçası. Bu yüzden NXT kadrosunda daha fazla kalıp kendisini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum ve bunu kıyafetine de yansıtmalı. Böyle bir karakter ana kadroda sadece belli bir süre iş yapar.  





2- ELIAS SAMSON






Romancı havası tarzıyla gözlemlediğim, sahillerde akdeniz akşamlarını çalan Elias Samson. İlk geldiği günden beri, takım maçlarında gördüğümüz Samson, yenilen taraf oluyordu. Şimdi ise yine aynı şeyi görüyorum. Sadece karakteri ve kıyafeti değişen Samson, buna bir çare bulmalı ve bunun ilacı da NXT olacaktır. Neden mi? Bu karakter ana kadroda tutmaz. Sadece NXT'ye yönelik bir karakter değişimi bu. No Way Jose gibi ana kadroda bir süre tutunduktan sonra yine yenilenler kervanına katılır. Bu yüzden ya bu karakterin üstüne bir şeyler katmalı ya da yeni bir karakterle karşımıza çıkmalı. Bu da WWE için biraz zor. Büyük ihtimalle WWE bu karakterin üzerine oynar. Ama daha NXT'de kalması gereken oyuncular arasında benim listemde.





3- TYE DILLINGER





NXT'nin veteranı olan Tye Dillinger, "Perfect 10" gimmickiyle kendine sonunda hak ettiği değeri aldı diyebiliriz. NXT'nin başından bu yana genelde hak ettiği tezahüratı alamamıştı. Tebrik ediliyordu ancak bunun daha fazlası yoktu. Jason Jordan'la olduğu zamanları hatırlıyoruz değil mi? Takım ayrıldıktan sonra bir süre bireysel takılan Dillinger, yine yenilen taraf oluyordu. Ancak şimdi yenilse bile gimmick'i bile kendisini kurtarmaya yeterli ve NXT taraftarı bu gidişatını seviyor. Ancak bu karakteri ana kadroda ne iş yapar bilemiyorum. Bu kadar kalmışken bence daha da kalmalı. Her ne kadar ana kadronun süperstarı olması gerekse de harcanacaktır. Kaç yıl geçse dahi kendisi hala NXT'de olacakmış hissiyatı yaratıyor. Eğitmenler kadar tecrübesi var. Deneyimli yıldız kendisini bir süre daha NXT'de devam edecektir.





4- NIA JAX





The Rock'ın kuzeni Nia Jax, ya ana kadroda ya da NXT kadrosunda olması gereken bir yıldız olduğunu düşünüyorum. Pek kadın güreşçilerinde görmediğimiz bir fizik. Büyük ihtimalle Beth Phoenix ve Awesome Kong/Kharma karışımı bir karakter yaratmak istiyor WWE ve işte Nia Jax. Pek bana o etkiyi veremese de zamanla kendine özgü bir karakter ortaya koyacaktır. Çünkü kendisi de heel karakteri dışında pek de bir şey yaptığını söyleyemeyeceğim. Sadece "yok etmek" cümlelerini kullanarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu yetersiz. Kıyafeti de bence karakter gelişiminde yetersiz kalıyor. En sonki "NXT TakeOver: The End" şovunda daha dış görünüşünde gelişme olsa da bana hala "o" etkisi yaratmıyor. Böyle olunca da hep karşılaştırma konumunda kalacaktır. Kalmaması için NXT ona yardım edecektir. Ayrı olarak NXT'nin ona ihtiyacı var hala. Bir kötü karakter olarak ellerindeki en iyi seçim Jax olduğu için bir süre daha NXT kadrosunda kalmaya devam edecektir. Bu yüzden NXT kadrosundaki değişimle beraber yakında ana kadroda kendisini görme ihtimalimiz artacaktır. 





5- SAMOA JOE





"Submission Machine" Samoa Joe, ilk gördüğümüz heyecanı hala bende taşıyor. NXT TakeOver: Unstoppable'daki Sami Zayn ve Kevin Owens karşılaşmasından sonra Joe, NXT debutunu gerçekleştirmişti. Bir süre face olarak gözüktükten sonra Finn Balor'a saldırarak heel oluşumunu göstermişti bizlere. Daha sonra ikilinin mücadeleleri başladı ve sonunda şampiyonluk kemerini aldı. Her ne kadar kendisini ana kadroda görmek istesem de NXT'de bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Bunun dışında veteranlığınla beraber diğer güreşçilere bir artı kazandıracaktır. Bu da iyi bir şey. Bir yetişme zamanı gibi olabilir ve NXT'nin Joe'ya ihtiyacı var. Şu an NXT kadrosundaki "En İyi Heel" olmasıyla beraber hemen ana kadroya gönderilmeyeceği ve yerine birisi gelince kendisini ana kadroda göreceğimizi düşünüyorum. Her ne kadar WWE, TNA yıldızlarını karşı karşıya getirmek istemese de en sonunda o yolu izleyecektir. Yakında kemer mücadelelerinde "Joe vs. Aries" veya "Joe vs. Roode" maçını bekliyorum. Bu maçlardan birisi NXT TakeOver: Back to Brooklyn'de görme ihtimalimiz muhtemel. Finn Balor, Nakamura'yla karşılaşacağına göre geriye kim kalıyor?


No comments:

Post a Comment