Sunday, June 26, 2016

Yeni Şampiyon, Eski Heyecanı Getirdi


Bir Money In The Bank daha Shield bireyleri arasında geçti...

WWE Dünya Şampiyonluk Maçının kazananı Seth Rollins olacağını hiç kimse beklemiyordu. Roman Reigns açıkça yenildiğini göstermiş oldu Seth Rollins'e karşı. Kasımdan beri Seth Rollins maça çıkmazken ilk çıktığı karşılaşmada bu da şampiyonluk maçıydı. Hak ettiği şey miydi tartışılır ancak o kemeri Reigns'den almasını bildi. Bu da WWE taraftalarını şoka uğrattı. Reigns'in yenilmesini hiç beklemiyorduk. Seth Rollins bu maçın kazananı oldu ancak bu kemeri sadece 1 dakika süre kadar yaşabildi sevincini. Bu da bence rezil bir şey.

Money In The Bank Ladder maçının kazananı Dean Ambrose'du. Bunun olacağını öncesinden biliyorduk. Sami Zayn diyenler de vardı ancak o tarafa pek inanmamıştım. Dean, bu karşılaşmayı fırsata çevirdi ve Dirty Deeds'le yeni şampiyonumuz olmayı başardı. 

Dean'in o gün kazanması beni rahatsız etti açıkçası. Çantasını çok doğru bir yerde kullandı/kullandırtıldı. Ancak Seth'in o sevinci daha fazla sürmeliydi bana göre. Menisküs sakatlığını atlattıktan sonra Extreme Rules'da geri dönüşüne şahit olduk. AJ Styles ve Roman'ın maçının ardından hüzünle kapatırken şovu, bir anda Rollins gelip sonunda yapılması gerekeni yaptı ve o günü öyle kapatmıştık. 1 ay sonrasında da maça çıktı kendisiyle. Kazanması ise 1 dakika ha sürdü ha sürmedi. Bunun yerine Battleground şovunda tekrardan Roman ve Seth ile geçeceğini biliyorduk. En azından orada kullansaydı cash-in'ini. Summerslam'e de üçlü tehdit maçı olacaktı. Ancak bunu biraz erkene çektiler.

He tabi, bir de Roman'ın 30 gün uzaklaştırılması oldu. Yaklaşık 5 hafta olamayacak. Ancak Battleground gününde cezası bitmiş olacak. Bunu WWE kendisini maçtan alacak mı yoksa o gün tekrardan kendisini maçta mı göreceğiz yakında haberi gelir. Ancak yine cezası olmasaydı bile o maçta bir şey olup ana maç Summerslam'e sarkar diye düşünüyordum. Cezasının bitiminin ardından nasıl döneceği de önemli tabi. Draft'ı kaçırıyor bir kere. Kendisi iyi mi kötü bir karakter olarak mı dönecek önemli. Gitmeden önce heel'ın sinyalleri çalarken olan yine bize oldu. Dönerken büyük ihtimalle Face olarak geri dönecektir. Bir de hangi şova renk katacaktır malum! Kendisi eğer Shield birleşirse taraftardan tepki almayacaktır ancak bu yakın bir tarihte gözükmüyor. Tabi bir de brand'lerin ayrılması varken yüzde sıfır ihtimal...

Bir de tabi bu maçın olmasının sebebi var. Normalde bu maç 2 Wrestlemania'dır konuşuluyor. En sonunda bu yıl gerçekleşecekti bu maç. Ancak erkene çekmek zorunda kaldılar. Bu yılki Wrestlemania hüsranı ardından WWE geçen yılki gibi tekrardan Summerslam'deki çıtayı yükseltmek istedi. Bu seneki şov tekrardan 4 saat ana şov + 1 saat kick-off şovu olarak ayarlandı. Bu yüzden Shield'ın mücadelesi Summerslam'e alındı. En az 30 dakikalık bir maç bizi Summerslam'de bekliyor olacak.     

No comments:

Post a Comment