Monday, July 4, 2016

Harcanan 10 Yıldız


1 | CURTIS AXEL



     Mr. Perfect oğlunu böyle görse, oğluna WWE'yi sevdirdiğine pişman olurdu! Curtis Axel, nam-ı diğer Mr. Perfect'in oğlu, jobberlıktan başka bir iş yapmıyor. Bu kare de dediğim şeyi doğruluyor. Aldığı karakterler olsun, maçlardaki duruşu olsun hep onu çökertti ve hep öyle devam ediyor. Bir ara "Paul Heyman Guy"lığı tatsa da çok da uzun sürmedi. Yine yenilen taraf o oldu. Damien Sandow'la yaptığı şaklabanlığı da unutmaktık. Kendisi Hulk Hogan'ı canlandırırken Sandow ise Ultimate Warrior'ı canlandırıyordu. Eee, şimdi n'oldu? Eskilerine daha da döndüler. Biri gönderildi, biri de babası olmasa gönderirdi. Curtis Axel, bundan daha fazlasını hak ediyor. Babasından dolayı değil, en azından kendisini gösterebildiğinde yapabiliyor. Heel olarak iyi iş çıkarabiliyor. Sadece push'a ihtiyacı var. Hele ki Social Outcast'in durumu. Dillere karabiber sürelim. Olmaz olsun! Bir de "nothing better than Perfect" adlı t-shirt'ü vardı. Acaba o nerelerde? 



2 | RYBACK




     Yeni jenerasyonun Goldberg'ü olarak hitap ettiğimiz Ryback, yanından beri geçemiyor. Ara sıra push aldığında iyi işler başaran Ryback. Ancak o da şimdi pes edilenler arasında. O kadar pes etti ki WWE açıklamadan önce kendisi işi bıraktı. Ben de ilk gördüğümde yeni Goldberg dediğim zamanları hatırlıyorum. Kendisi de bunu kabul etmişti. Ancak bir dönemden sonra şikayet etmeye başlamıştı. Hele ki yeni ring kostümüyle beraber taraftarlardan gelen eleştirelere maruz kaldı. Kostümü ilk maça hazır olmadığı için direk o tarzda siyah tonuyla çıkmıştı ve olaylar ondan sonra daha arttı. Uzun zamandan beri Ryback ve Goldberg'ü karşı karşıya istiyorduk ancak göremedik bu süreç içinde. NXT'den itibaren kendisini baya geliştirdi. Tabi ki steroid bazında. Belki de Ryback de kendisinin eleştirilmesini istiyordu bu yönde. Tabi bu sefer Ryback'in ayrılmasının sebebi jobber olmasından değil, güreşçilerin aynı maaşı alamamasıydı. Fiyatlar arasındaki uçukluktu. Buna da dayanamayıp kendi kendine istifasını etti ancak WWE daha bunu onaylamadı. Eğer senaryolar tarafından izin verilseydi yeni bir Goldberg, Mark Henry veya Big Show tarzında birisi olabilirdi yeni neslin. Sonuçta onlar yakında gidici. Böyle bir güreşçinin bence kadroda bulunması gerekiyordu. CM Punk'la olan maçları, John Cena'yla olan çekişmeleri de unutmamak lazımdı. WWE'yi seven bir güreşçi daha ayrılmış oldu aramızdan. 


3 | EMMA


     "İşte bu!" derken, sakatlığından dolayı ringe görüşmek üzere diyen yıldızımız. Wrestlemania kadrosuna son haftalarda gibi eklenirken, son anda akıllarına gelen isim gibiydi. Yeni karakteriyle, bizi ısındırırken, kötü bir şekilde sakatlanıp aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. Bu Emma'yı daha önceden görmemiz gerekiyordu. Santino ile ana kadro çıkışını kim yazdıysa tebrik ediyorum gerçekten. Resmen oynattılar bizi! NXT'de Kadınlar Şampiyonası maçına çıkan Emma, Santino Marella'yla yılan kovalamaca oynuyorlardı. Emma'nın yaşadığı sıkıntıyı düşünebiliyor musunuz? Ne hallerden ne hallere düşmüş! Ana kadroya çıktım derken, NXT'ye geri dönmek istedi belki de. Dana Brooke'un NXT'ye katılması da avantaj oldu onun için. Yeni bir karakteriyle, ana kadroya çıkmayı başardı. Ki zaten ana kadrodaydı. Geri dönüşü Main Event olmasaydı keşke. Heel Emma, Face Emma'yı geçti. Balonlara son! İnşallah geri döndüğünde de bu push'u tekrardan alabilirsin. Gerçi WWE'nin kemer maçına çıkartır mı bilmiyorum ama hala kadınların kadrosunda yetersizlik var.


4 | TYLER BREEZE 



     Bu çöküşü izlediğimize inanamıyorum. Justin "Thunder" Liger'lardan, jobberlara kadar düşen Breeze. Yoksa Breezango mu demeliyim? Giderek daha da kötüleşen kariyerine şahit oluyoruz. Kendisinin ana kadroya ne kadar çok çıkmak istediğini biliyorduk. Ancak NXT'deyken bu halini görse, NXT'de devam etmek isterdi. Şu an NXT'de yaptığı/gösterdiği başarıyı ana kadroda daha göremedik. Dolph Ziggler, Summer Rae ve Breezango... Bundan başka hiçbir şey ona katmadı bir şey. Bizim de akıllarımıza girmedi. Dolph Ziggler karşılaşmalarını karakterini WWE görsün diye çok uzattılar. Elde var sıfır. Summer Rae ile partner oldu. Yaptığı şeyler kayda değer değildi bu da sıfır. Sene başında ayrıldıklarını, bireysel olarak devam edeceklerini söylediler. İkisinin de başarısı şu an sıfır. Breezango mücadelesinin başlangıcı da sıfır devamı da sıfır. İlk başta R-Truth ile partner olan Truth, sonunda böyle olacağı belliydi. Ve senaryoyu çok uzattılar. Ve Battleground'daki saçmalığı da gördük. Şimdi bakın kim bir dünya starı ile karşılaşmaktan ne hallere düştü! Daha iyisini hak ediyor. 


5 | ZACK RYDER 




     Şimdi de gönüllülerin şampiyonuna gelelim: Zack Ryder. 2000'lilerin ortasından beri Zack'i tanıyoruz. Ve değişim yolculuğuna da ortak oluyoruz. Edgehead'den başlayıp, buraya kadar gelebildi. Zack Ryder, Curt Hawkins ve Edge. Bu üçlüden sadece Zack Ryder kalabildi kadroda. Malum birisi emekliliğe ayrılmak zorunda kaldı birisi de WWE tarafından sözleşmesi feshedildi. Tabi, bu gruptan az öncesi daha var ama oraya girmeyelim. Hawkins ve Ryder'ın ilk başladığı zamanlarda ikiz dediğim doğrudur. Hawkins ayrılmadan önce ne kadar çok istedim tekrardan birleşmelerini. Ancak isteğim olumlu gitmedi. Bir ara Ryder'ın kariyeri o kadar kötü gitti ki NXT'de belki bir şey yapar diye gönderildi ve Hype Bros ortaya çıktı. Ancak Major Brothers'ın tadı hala bence yok. Onun kariyeri jobberlıklarla dolu. Kendi kariyerinin en büyük artışı 2011-2012 yılları arasında oldu. Youtube kanalı ve US şampiyonluğu olduğu zamanlardı. Ondan sonra tekrardan düşüşe geçti. Sonunda bu yılki Wrestlemania'da onun müziğini duyabildik ve hiç unmadık bir anda kemeri kazanmış oldu Mania'da. Bu da hiç beklemediğim birisi kazanmıştı ve iyi ki de kazandı dedim. Bu da sadece bir gün sürdü. Büyük ihtimalle Draft'larla birlikte Mojo Rawley ana kadroya çıkabilir ve Ryder'ın bireysel günleri yine rafa kalkabilir. Zack Ryder bugüne kadar kalabildiyse, daha fazlasını hak ediyor. Ryder'ın taraftarı var ve yeteneğini konuşmamıza gerek yok. Woo Woo Woo! You Know It.   


6 | ALICIA FOX




     Çakma Disco Inferno'yla beraber ECW'da debutunu göstermişti... Ah ne günlerdi! WWE Women's Şampiyonluğunu, Alicia Fox'la beraber listede bir sonraki isim en fazla hak eden isimler arasında. Bir süredir ortalıkta göremiyoruz Alicia Fox'u. Tam olarak neden olarak yok bilmiyorum. WWE, Fox'u kafasına göre değiştirebiliyor. Kimi geliyor bir gün heel, diğer gün face olabiliyor. Süreçlere göre değişkenlik gösteriyor. Bebeğin ruh hali gibi. Bir yere sabit olamadı uzun süre boyunca. Nerede eksik varsa, orada oldu Fox. "Heel eksik bu şovda gel Fox. Bugün onun rakibi yok. Face ol Fox." Bu da maalesef gelişmesine engel oldu. Tam da yükselişe geçerken "çıldırma" rolleriyle, WWE bu çok fazla sert ve push almasına sebep oldu dedi tekrardan bıraktırdı. Ve yine sıranın en arkasına geçmiş oldu. İlk aldığı şampiyonluktan daha çok şu anda hak ediyor kemeri. Push almayı bekleyen isimler arasında. Alicia Fox kemeri bir gün alamazsa büyük bir kayıp olur.


7 | NATALYA 



     Ve gelelim Total Divas Natalya'ya. Yıllardan beri şampiyon olmasını bekliyoruz ve hala olamadı. Eşinin sakatlığından ötürü ve Divas Revolution'da senaryo bulamadı kendine. Natalya eğer bu dönemlerinde kemeri alamazsa - daha sonra hak etmediğinde alırsa - yazık olur. Hak etmek kelimesi yanlış olabilir ancak Natalya'nın artık kemeri almaktan başka yapacak bir şeyi kalmadı. Sonra senaristler çıldırıyor. Şimdi de Becky'i ihanet eden Natalya oldu. Tam bir saçmalık! Artık başkalarına değil, kendi yoluma bakıyorum diyen Natalya pek de inandırıcı gelmedi. Becky yapsa bunu anlarım. Ama o dışarıda o kadar çok yardımsever ve yeteneği konuşuyor ki bu senaryoyu satamadığına inanıyorum. Total Divas şovuyla o kadar çok benimsetti ki olmadı. Bu kemeri belki de Charlotte'tan önce alması gereken isimdi. Senaryo ve gidişattan ötürü o sıraya konulamadı. Ancak ilk olmayı hak ediyordu kemeri kazanmakta. Ve Charlotte'a karşı çırpınışını izlettirdi bize WWE. Natalya bu performansıyla kemer sırasında liste düştü diyebilirim. Summerslam'de Sasha'nın kazanma ihtimali var. Belki ondan sonra tekrardan rakibi Natalya olur ama Draft'larda birlitke Bayley'nin gelme potansiyelini de unutmayalım. Bir de bir bakarmışız Divas of Domination geri gelirmiş! Nattie de liste de harcananlar arasında. 


8 | SHEAMUS


     Gelelim bir başka çöküşe: Beyaz çikolatamız Sheamus. Roman Reigns WWE Dünya Ağırsiklet kemerini kazanmasın diye neler yapmadı ki. Amacı belli olmayan League of Nations diye bir grup kuruldu ve işin içinden çıkılamadı. Şampiyonluğundan sonra dağıldı diyebiliriz Sheamus'a. Görsel'de Sheamus'un duruşu yok artık. Daha çok WWE'yi tanıtım turuna çıkıyor. Yurt dışı olsun ya da Amerika'daki tanıtımlarda olsun. Böyle bir karaktere daha fazlası yakışır. Face bir yapıdansa, heel olmasını tercih ederim. Ancak bunu Apollo Crews'a karşı değil kemerlere karşı olsaydı daha iyi olurdu. Ya Intercontinental Şampiyonluğu, ya yeni bir Dünya kemeri gelirse ya da Randy Orton gibi bir isimle takım olup takım şampiyonluğunu kazanmakta. Evet, çünkü takım dünyasının böyle bir takıma ihtiyacı var. Enzo ve Big Cass'in bu takımla karşılaşmasını tercih ederim. Bu tarz bir çıkışla Sheamus eski haline dönebilir. En azından Dünya Kemerini almış birisi olarak görünsün. Draft'larla beraber belki biraz daha değişir. 

9 | PAIGE


     Gümbürtüde ortadan kaybolan yıldız gibi, Paige. Bir var bir yok. En sonki saçıyla beraber çöktüğü zamanı gözlemleyebiliriz. Ne eski senaryosu var ne eski Paige var. Bir ara o kadar çok bıkmıştı ki hareketleri bile satamıyordu ve ringde gerçekten kötü gözüküyordu. Hareketleri yerken gülüyordu. Bunlar gözümüzden kaçmadı tabi ki. İngiliz yıldız bir gönderme yapıyordu. Ancak PCB'yi dağıttıktan sonra kendisinden yüksek bir performans göremedik. Sen ki RAW debutunda AJ Lee'ye karşı yeni şampiyon ol. Bir de en uzun şampiyon olma süresini engelle. (Yani daha da uzatabilirdi). Her o battle royal'da AJ kaybedecek de kaybetme. Bir gün sonra bir hareketle AJ'i yen. Olacak iş mi? Bunu yapsa yapsa Paige yapardı ve yaptı. Dün gibi aklımızda Frenemies günleri. Sonra kaptırdı kemerini. Ne kadar duygulandığını biliyoruz ilk Wrestlemania'sında. Şimdi nerede o Paige? Bir tarafım eğer gerçekten orada olmayı hak ediyorsan, o şekilde davranacaksın diyor. Ancak bir taraftan da aldığı senaryolar onu cezbetmedi. Ve ne yaptığı da belli değil Paige'in. Tabi bir de tutuklanması oldu. Ancak bir sonraki gün maça çıktı. Brand Extension'la beraber eski Paige'i göreceğimize inanıyorum. Gösterebileceği maç performasını ve kabiliyetini herkes biliyor. Eğer olmazsa bu kadar harcanması, hayra alamet değil! "This is my house" lafını dediğinde gerçekten doğrulayabilsin. Yoksa havada kalır ve güme gider Paige.  

 10 | DOLPH ZIGGLER


     Ve son harcanan yıldızımız Dolph Ziggler. Ayakta durmakta o kadar çok zorlanıyor ki Baron Corbin'imiz yardım ediyor. Dolph Ziggler'ın son zamanlardaki hali diyebilirim. Kendisi inanması zor olsa bile 10 yıldan uzun bir süre WWE şirketinde çalışıyor. Authority'e karşı gelmesinden sonra büyük bir push alamadı maalesef. Yeni bir kemer gelsin gelmesin bence Ziggler büyük bir kemeri hak ediyor. WWE Şampiyonluk kemeri oldukça iyi taşıyabilir. Bunu dünya şampiyonluğunda da gördük. 2013'teki Mania'dan sonra Del Rio'ya cash-in yaptıktan sonraki taraftarı gördük. Nasıl da istiyordu Ziggler'ın kemerle kavuşmasını. Ve nitekim o gün büyük bir kemerle buluşmuştu. Neden bir daha olmasın? Kendisini Survivor Series'de öyle gösterdi Authority'e karşı. Kendisi yeni jenerasyonun Shawn Michaels'ı oldu. Şu anda bile bazen Sweet Chin Music'i bile kullanabiliyorken hala push alamaması neden? Intercontinental kemerini bile kazansa sevinecek durumdayız. Dean Ambrose, Sami Zayn, Kevin Owens gibi Ziggler'ın da bu sırada olması gerektiğini düşünüyorum. Ve bu başarılı güreşçi Mania'nın ana maçını kaldırabilecek nitelikte. Ya ana şovdan önceki maçı bile hak ediyor. Ama şu anki durumumuz aylarca süren Baron Corbin'le olan mücadelesi. Artık yetmedi mi? Ziggler'ı yerle bir etti bu senaryo. Sanki bunca şeyi hiç yapmamış gibi davranıldı. Ya da jobber maçına çıkmış gibi. Yazık! Bunu hak etmiyor...
...efe rey show 

No comments:

Post a Comment