Wednesday, July 6, 2016

Altın Kemer Olmazsa Olmazlar Arasında


WWE Dünya Şampiyonası kemeri Brand Extension ile beraber tekrardan aramıza katılıyor. Büyük ihtimalle bu kemeri yine SmackDown şovunun bir parçası olacak.

Eric Bischoff 2002 yılında ilk kez WWE ekranlarında göstermişti kemeri. Kemer ilk başta NWA'de, sonra WCW'da, en sonunda ise WWE'de önemli bir kemer olarak yerini aldı. Niteliği paha biçilemez. Hatırlarsanız, 2013'teki WWE TLC şovunda Randy Orton'la John Cena karşı karşıya gelmişti. Ve kazanan Unified World Heavyweight Şampiyonu oluyordu. Bu maçla beraber resimde gözüken kemerimizin sona yaklaştığı zamanlarıydı. Big Gold dediğimiz Dünya Şampiyonluk kemerininde anlamının kaybolduğu zamanlardı. Yeni kemer gelmesiyle beraber kaldırıldı ortalıktan.

Ancak Brand Extension'la beraber bu kemerin gelişinin yolu da açılmış oldu. İlk hareket 27 Haziran'da WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonası'nın adı WWE Şampiyonası olarak değiştirildi. Hatırlarsak diğer kemerimizin adı da Dünya Ağırsiklet Şampiyonasıydı. İki şovun ayrı kadrosu olması yanı sıra kendine has kemerleri de olacak. Şu anki izlenimle WWE Şampiyonası ve Intercontinental Şampiyonluğu RAW'da, Dünya Ağırsiklet Şampiyonası ve US Şampiyonası SmackDown'da olacak. Takım Şampiyonaları ve Kadın Şampiyonası ortak olarak devam edecek. 

Bunlar doğru mu peki o da var? Eğer Dünya kemerini ayırıyorsan, takım şampiyonluğunu da getirmen lazım ve yeni bir kadın şampiyonluğu getirmen lazım. Bana kalırsak kemerleri oyuncak haline getirmeye başlıyorlar gibi. 4 yıl dene bırak. Tekrar getir, olmadı mı? Tekrar kaldır. Bu tarz şeyler alttan alttan soğutan şeyler. Taraftarlarını oyuncak yerine koymak anlamına geliyor. Ve Dünya Şampiyona kemerinin hiç kaldırılmaması gerektiğini düşünüyordum. Bana kalırsa bu kemer, WWE kemerinden hala daha gösterişli gözüküyor. WWE kemerinde bir sıkıntı vardı. Yeni bir kemerle çözmeye çalıştılar ancak pek olmadı.  Altın kemeri kaldırdıktan sonra Intercontinental şampiyonasının çok önemli olduğundan bahsettiler. Ultimate Warrior gibi isimlerin taşıdığından bahsettiler. Şimdi yine dedikleri boşa çıkmış oldu. 

Dünya Şampiyonluk Kemerini kimler taşımadı ki? Triple H, Shawn Michaels, Randy Orton, Taker, John Cena, Batista, Chris Benoit, Edge, Kurt Angle, Rey Mysterio (ve fazlası) gibi isimler taşıdı.

Bu altın kemeri görmeye hazır mıyız? Büyük ihtimalle WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonası olmak istediğimiz kişiler, bu sayede bu kemeri kazanabilecek gibi geliyor. Sami Zayn, Kevin Owens, Dolph Ziggler...

No comments:

Post a Comment