Friday, July 8, 2016

Nerede Eski TNA


     Impact Wrestling, bilinen adıyla Total Non-Stop Action (TNA), bu günlerde eski günlerini aratıyor. Aslında birçok nedeni var diyebiliriz. Tam olarak bozulduğu tarih kendisinin WWE ile reyting savaşına girdiği zaman diyebiliriz. 2010'da bir delilik yapıp şovlarını perşembe gününden alarak pazartesi gününe getirmeleri oldu. Kendilerini yenilik yaptığını sanıp WWE üzerinden oyun yaptı. Hulk Hogan ve Jeff Hardy gibi isimleri kendi bünyelerine tekrar getirmeleri büyük bir kazanç getireceğini düşündüler ancak yanıldılar.

TNA'yi gerçekten severdim eskiden. Bir zamanlar 6 köşeli ringde gerçekten yenetekli güreşçileri barındıran bir şirketti. Ya da eğlenceden çok ring içi performanslarını da düşündüğü için cazip geliyordu. Ancak şimdi yanından beri geçemiyor eski havasından. Öyle bir zamandı ki keşke onlar  WWE'ye gelseler derdik. Ve  WWE'nin geçiş zamanı olduğu için (Attitude Era'dan PG Era'ya) TNA'de şov içeriği baskın çıkıyordu. Kimler yoktu ki? Jeff Jarrett, Sting, AJ Styles, Kurt Angle, Abyss, Kazarian, Christopher Daniels, Motorcity Machine Guns, Eric Young, Beer Money, Team LAX, Matt Morgan, Amazing Red, Team 3D, Jay Lethal, Consequences Creed ve daha fazlası.  Senaryolar yeteri kadar iyiydi ki tatmin olabiliyorduk. Şu an TNA kendini kurtarmaya çalışıyor. Zor bir dönemden geçiyor. Hem bütçe hem de - bana göre - kadro kıtlığı. Bu da senaryoları etkiliyor. Çok da aman aman bir şirket olmadı. Ancak ne yaptıysa hakkını vererek yaptı. 

Ve yıldızlar bir bir gitti. Eski tadı olmamaya başladı. Ve aylık şovları ne zaman hafta içine düştüyse TNA'in bütçe sıkıntısı ve izleyici sıkıntısının olduğu göstergesidir. Giderek azalan bir seyircisi var. İyi bir başlangıç olmadı 2016 TNA için. Bu günkü şovlarına baktığımızda Jeff Hardy ve Matt Hardy maçı beni tatmin etmedi. Şu anki en büyük senaryoları da bu ayrıca. Drew McIntyre, EC3 ve Bobby Lashley mücadelesi çok tekrarlanmaya başladı. Ne olacağını biliyormuşuz gibi ilerliyor senaryo. Mike Bennett daha fazlasını hak ediyor. Takımlar eskisi gibi değil. Kadın güreşçiler bir yer edinmeye çalışıyor ancak yok. X-Division'dan bahsetmiyorum bile. 

Impact Wrestling'i şu an yeni deneyimli kişiler değil, eski yıldızlar kurtarabilir. Bu da biraz zor gibi. WWE'den kaçan bir şirkette bunu başarabililmesi imkansız. Yıldızlarını yetersiz senaryo yüzünden WWE'ye kaptırdı. 2010'daki deli geçişinden sonra şimdi SmackDown salı gününe transfer oluyor diye Impact Wrestling tekrardan perşembe gününe geçiyor. Bu da birebir korktuklarının göstergesi kaybolmaktan. Dixie Carter YouTube'dan eski videolarını açıp izlemesi gerekiyor.

No comments:

Post a Comment