Thursday, July 14, 2016

32 Yıldız, 16 Farklı Ülke


     WWE'nin düzenlemiş olduğu Cruiserweight Classic Tournament nihayet başladı! Dün gece NXT'den hemen sonra çarşamba günlerine fixlenmiş oldu. Artık çarşamba günleri sadece bir şovun değil iki şovun heyecanına ortak olacağız. Aynı gün iki şov olur mu? WWE'ye bakarsak çarşamba günleri üç şovu var. İkisi WWE Network'te diğeri ise özel kanalda yayınlanan Main Event. Smackdown şovunu perşembeden salı gününe transfer etti. Bu doğru. Ancak böyle bir turnuvayı perşembe gününe koyabilirlerdi. Sonuçta her gün bir yeni şov yayınlama düşüncesi var WWE'nin. Cuma günleri de Superstars olduğuna göre perşembe günü daha fit olabilirdi. Tabi ki de iMPACT Wrestling'i düşündüklerini zannetmiyorum. Millet aynı anda ikisini de izleyebilir. Sorunun burada olduğunu düşünmüyorum. 

     32 kişilik kadroya baktığımızda tabi ki de eksikler var. 16 ülkeden farklı yıldızlar bulunuyor. Ancak ayrımlarda bir hata olduğunu düşünüyorum. Ya tamamiyle kadronda bulunanlar yıldızlarla yap şovunu ya da yeni yıldızlarla yap. Tomasso'nun veya Johnny'nin turnuvada oluşu pek bir şeyi ifade etmiyor. Zaten WWE'nin kadrosundalar. Ancak buraya daha çok WWE'ye katılmaya yönelik bir çalışma olduğunu düşünüyordum. Onlar varsa diğer yıldızlarını da ekle o zaman! Tabi, bir de kazananla ilgili bence çok da bilgi verilmedi. Böyle bir turnuva var ve dünya yıldızları katıldı. Eee? Bunun sonucunda bir kemer mi WWE kontratı mı para ödülü mü hiçbir şey söylenmedi. En iyi cruiserweight kim diye başlanılan serüven, farklı kılan bir şey olmalıydı. Bunu Main Event ve Superstars şovlarında da yayınlatabilirlerdi o zaman. Hem RAW ve Smackdown seyircisi de niyetlenmiş olurdu bu durumdan. Ancak WWE, NXT gibi bir ortam yaratmak istedi. Yer tabi ki Full Sail University.

     Peki, bu turnuva bittiğinde cruiserweight yine bitmeyecek mi? Turnuvanın hemen devam edeceğini düşünmüyorum ancak bunu bir noktaya getirmeleri lazım. Güle güle demek iyi yıldızlara ayıp olur. 32 kişilik kadroda hepsi kazanamayacak ne de olsa. Ancak WWE'de görmek istediğimiz yıldızlar da yok değil. Başta Kota Ibushi olmak üzere, Cedric Alexander, Zack Sabre Jr. ve Tony Nese. Noam Dar'ı da ekleyebiliriz. 

     Bir de genel tabloya/fikstüre bakalım... Elemelerin daha iyi bir şekilde organize olsaydı keşke. Sonuçta Tomassa'ya Johnny'i ilk eleme turuna koymak bana göre saçmalık. Sonuçta atıyorum bir sonraki tur da Daniel Bryan'ın bile tanımadığı yıldızlar var. Böyle bir durum olunca da ister istemez bir adım beriye atıyor turnuva bizi. Tabi bu eksikliğe döndürüyor bizi. İstediğimiz yıldızlar başka kontratlara bağlı olduğundan dolayı bu turnuvada göremiyoruz kendilerini. En iyi şekilde organize etmeye çalışmışsa da WWE, bir şey görmemizi istiyor demek ki.

     İlk haftaya baktığımızda bir farklılık gördük. Maç başlamadan hakem ortaya çağırıp el tokalaşmalarını istiyor ve maç bittikten sonra da kazanını da iki yarışmacı ortada olmak üzere belli ediyor. Hadi ama WWE, bu UFC değil! Sonuçta kilo tartılmalarını da gösterdin büyük bir ciddiyetle ama onun yapılmasının sebebi var. Ve sebebine de çok yakın değilsin. O yüzden şova bir eksi verdim diyebilirim. Diğer bir konu ise canlı olmaması bütün her şeyi alıp götürebiliyor. Ve spoilerlarla ister istemez karşılaşabilirsiniz. Bu bugün olmaz yarın olur. O yüzden dikkatli olmak lazım. Canlı olması daha kaliteyi arttırabilirdi. Bir de muhtemel sakatlanma durumlarına karşı 5 yıldız daha bulunuyor. Bu canlı şovlarda daha gerçekçi olabilirdi. Sonuçta yarı finalde eklemeyeceklerine göre olmaların da bir anlamı taşımıyor. Bu tarz şeylerin dışında çok da kötülememek lazım şovu. İlk hafta çok aman aman olmasam da yeni bir şeylerin başladığının kıvılcımı vardı ve o yüzden takip etmemek olmaz. Eski günler bir gıdım da olsa geri geldi.

No comments:

Post a Comment