Monday, January 30, 2017

4 KÖŞE KRİTİĞİ | ROYAL RUMBLE 2017

En son zamanların en iyi Rumble'ı olabilecekken hüsranla bitmesi... Bu söz bütün yazılacak olan şeylerin özeti olacak. 


@WWE


Farkında mıyız bilmiyorum ama bir süredir WWE çok da kötü değildi. Olaylarla bizi şaşırtıyordu. Hem iyi anlamda hem de kötü anlamda. Ama daha çok iyi taraf baskın çıkıyordu. Dün de güzel bir NXT'yle kapatmıştık defteri. Ama bugün? Saat 01.00'ı gösterdiğinde (TR Saati) aslında her şey güzel başlamıştı. Herkes heyecanlıydı günün başlamasına ama günün sonunda bilmem kaç 500 binlik seyirci Alamodome stadı bunu hak etmedi ve izleyenler de dahil olmak üzere. Royal Rumble, Wrestlemania yolcusunun başlangıcı. Royal Rumble'da bunu mu hak ettik? Yılın ilk PPV'sunda bu sonucu görmek? Sanki birkaç yıl geriye gitmişiz gibi hissediyorum... Normalde hislerimi bu tarz şeylerde göstermemeye çalışırım ama bu olmadı, olmamalıydı. 


@WWE
@WWE


Kick-off'la güne başladık. Çok da fena sayılmazdı. İlk Smackdown'ın kadın yıldızlarıyla başladık. Açıkçası kick-off maçları üzerinde çalışmalıyım. Smackdown'ın gülen tarafı Becky, Nikki ve Naomi üçlüsü oldu. Bu da aslında Elimination Chamber'a hazırlayan bir maçta oldu diyebilirim. "Alexa vs. Naomi" maçının alt yapısı hazırlanıyor. Sadece maçtaki bir kötü dürtü uyandıran şey ise Mickie James oldu. Eski günlerini hatırlatıyor ve ve yeni bir müzik belki remixli hali ve yeni bir kıyafet çözüm olabilir. İkinci maçımız takım maçıydı. Evet beklediğim bir sonuç değildi. Bana kalırsa Wrestlemania için doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle yeni oluşan takımın (Sheamus ve Cesaro) ayrılış zamanını izleyeceğiz. Biraz erken oldu ve oturmaya başlarken bence yanlış bir zamanlamaydı. Son kick-off maçında ise Nia Jax, Sasha'yı mağlup etti. Beklediğim bir sonuçtu. Büyük ihtimalle bu feud Fastlane'e kadar uzar diye düşünüyorum. Çünkü şu an bence ne yapacaklarını kestiremiyoruz. Wrestlemania'ya doğru kesinleşir tabi ama şu anki RAW'ın kadın yıldızlarından memnun değilim. Daha doğrusu yaratıldığı senaryodan.


@WWE
CHARLOTTE(c) | BAYLEY Ana karttaki ilk maçımız Charlotte ve Bayley arasında gerçekleşti. Charlotte'ın PPV'lardaki yenilmezlik serisi devam etti. 16-kez PPV'larda yenilmiyor. Bu da ilk kez birisi bu kadar sayıya ulaşmış oldu. Maç bence beklediğimin altında geçti. Tek bir hareket vardı önemli olan o da Charlotte'ın Bayley'e yaptığı son hareketi olan finisherıydı. Tebrikler Ric'in gururu Charlotte.







@WWE




OWENS(c) | REIGNS İkinci maçımız ise tekrar kırmızı taraftan geliyor. Ve Universal Şampiyonluk kemeri bir kez daha Kevin Owens'in oluyor. Daha doğrusu kazanan taraf. Roman'ın kazanacağı anda Braun Strowman'ın gelmesi açıkçası şaşırttı. Beklemiyordum. Maçın içeriğine bakarsak bence gayet iyi bir maçtı. Ama Kevin'in rakibi Roman olmamalıydı daha önceden de dediğim gibi.








@WWE




Bence günün en iyi ikinci maçı olan Rich Swann ve Neville ikilisinden geldi. Güne enerji getiren ve istediğimiz o ritmi tekrardan Cruiserweight tarafıyla bulduk. Ancak o ritme Rich yetişemedi ve yeni şampiyonumuz Neville oldu. Bence her iki yıldızı da alkışlamalıyız.









@WWE



Ve 16.kez WWE Şampiyonu olan John Cena'nın maçına geldi. Ne desem az. Bitirici hareketler yarıştı ve kazanan şaşırtmayan John Cena oldu. Tabi bu zamana kadar kemerin AJ'de olması bile şaşırttı. Ama John Cena'nın Ric Flair'in rekoruna oynaması bilmiyorum. Hem bugüne yakıştıramadım hem de olmadı gibi be. AJ'in kaybetmesi. Tamam, rekorlar kırılmak içindir ama John Cena'nın en hak etmediği zamanda alması olmadı. Biraz daha dışarlarda oyalansaydın be, Cena! Acaba Summerslam'deki gibi AJ yine mi yapacak dedim ama bu sefer tarih kendini tekrarlamadı. Artık ne zaman o kemeri tekrar alır, bilemeyiz.






@WWE


404 NOT FOUND! Bence bu söz yeter de artar bile. O kadar çok kırgınım ki. Biz bunca zaman bunun için mi bekledik? Bu maçta sadece beni sevindiren şey Tye Dillinger'a kavuştuğumuz oldu. Onun dışında ne iyiydi ki? Boşta kalan 8 yer bu kadar mı kötü kapatılır? James Ellsworth'le mi? Tamam belki de bu maç bu üç kişi için çevrelenmiş olabilir. Royal Rumble'ın da bu yılın bir teması da olmuştu. En büyük Royal Rumble diye. Tamam bu da okey. Ama gerçekten çok eksikti. Geçen yılı mumla arıyorum. Hiçbir iyi tarafını görmüyorum. Hüsranlıktı. Siz Goldberg'ü, Brock Lesnar'ı ve Taker'ı bunun için mi aylardan ve haftalardan beri bize gösteriyorsunuz. Bir etki bile yapamadılar. Tamam Brock göstermiş olabilir. Ama Brock'un elendikten sonraki o rezillik. Ve adam akıllı yine adam kalmaması. Taker elenmeseydi şaşıracak duruma geldim. 30 numarada gerçekten farklı birini bekledim. Neden Roman? Bu son kalanlar hiç tatmin edici değildi. Belki Bray'in kazanmasına bir tık daha sevinirdim ama bu yıl onun Rumble'ı da değildi. Üçünün kalışına bir insan bu kadar mı sevinmez? Nerede kasımdan beri reklamını yaptığın Goldberg? Nerede adam gibi geri döndüm diyen Taker? Tamam kazanmasınlar ama Randy'i ne? 2009 yılında mıyız? Cena ve Randy'nin maçını 2017'de bir daha mı izleyeceğiz? Yıl olmuş 2017. Hiç mi diğerleri hak etmedi? Bizi neden hiçe saydınız? Gerçekten beklenmediği beklememişiz.

Sunday, January 29, 2017

GENEL İNCELEME | ROYAL RUMBLE 2017

@WWE


Bu yıl otuzuncusu düzenlenecek olan Royal Rumble bugün Brock Lesnar'lı, Goldberg'lü ve Undertaker'lı unutulmaz bir gece yaşatacak.  Bu da demek oluyor ki Wrestlemania'ya doğru yolculuğumuza sonunda geldik... Her güreş severin sevdiği zaman dilimine. Herkesin yer almak istediği zamana. Son üç kaldı: Royal Rumble, Elimination Chamber, Fastlane ve ardından Wrestlemania. 


     Geçen yıllara nazaran aslında Royal Rumble'ı kimin kazanacağını biliyorduk. Neler görebileceğimizi tahmin edebiliyorduk. Ancak bu yıl pek de öyle gibi gözükmüyor. Herkesin yenme şansı bulunuyor. 3 büyüklerin bile (Taker, Goldberg, Lesnar). Hatta belki NXT'den çıkan birisi bile kazanabilir. E haliyle tam zamanlı güreşçilerimiz bile kazanabilir. Michael Cole'un da dediği gibi. Herkes kendi adına yarışacak. Royal Rumble denince tabi herkesin aklına 30 kişilik Royal Rumble maçı gelse bile ama onu tamamlayan diğer maçları da unutmamak lazım. AJ-John Cena maçı, Charlotte-Bayley maçı, Kevin Owens-Roman Reigns maçları günü tamamlayan diğer maçlardan bazıları olacak. Eğer siz de hazırsanız, başlayalım.


BANKS | JAX Kick off'larla turumuza başlıyoruz. Nia Jax'in herhalde ilk elle tutulur galibiyeti olacak gibi görünüyor. Sasha Banks'in düşüş dönemlerinde bir darbe de The Rock'ın kuzeninden gelecek. Sasha Banks'in yenilmesi büyük ihtimalle dizinden dolayı olacaktır. Her ne kadar Sasha Banks'i sevsem de Nia Jax'in günü olacaktır. Gerçi Wrestlemania yolundayız, Sasha'nın kazanması gerekir. Bakalım Nia Jax tehdit olabilecek mi?

CESARO(c) & SHEAMUS(c) | GALLOWS & ANDERSON Wrestlemania öncesi Sheamus ve Cesaro'nun riske atılacağını düşünmediğimden bu maçı takım şampiyonlarının alacağını düşünüyorum. Küçük bir ihtimal eklesek kemerleri kaybedip United States kemeri mücadelesine gireceklerine pek ihtimal veremiyorum. Bu durum Wrestlemania sonrası olsaydı evet. Tabi kaybedip birebir karşılaştırma da olabilir ama bu çok hafif kalır Wrestlemania için.

SIX WOMEN TAG MATCH Ana maç kartından Kick off maçına geçen üçüncü ve son maçımız. Hatırlarsanız bu maçı Wrestlemania için düşünmüştüm Smackdown adına. Tamam biraz küçük düşünmüşüm. Biraz erken geldi bu maç açıkçası. Bu maçın kazananı şampiyonu içerisinde barından takım Bliss, Natalya ve James olacağını düşünüyorum. Hem face olan tarafa daha sonraya heyecan yaptırmalı, yani kemeri hak ettirme çabaları hem de Mickie James'in dönüşü ve Natalya'nın bir nevi yükselişi... Bu etmenlere baktığımda kazananlar Mickie James tarafı olacaktır. Elimination Chamber'da sonra bu altı yıldızı Elimination Chamber maçında görebilir miyiz sizce?

SWANN(c) | NEVILLE Cruiserweight'in kralının bu maçı alacağını düşünmekteyim. Rich Swann'ı severim ama şampiyon olduğundan beri bir şey kattığını düşünmüyorum. TJ Perkins ve Brian Kendrick ringe ve karakterine bir şey kattı ve bizlere de yansıttı. Ama Cedric Alexander ve Noam Dar ikilisinin mücadelesi bize daha çok etki gösterdi. Neville Cruiserweight'e katıldığından beri Swann'a göre bir tık daha öndeydi. Ve bu etkisiyle bugün yeni şampiyonumuz olacaktır.

CHARLOTTE(c) | BAYLEY RAW'ın ilk kadınların mücadelesi Sasha Banks ve Charlotte'ın oluşu bence büyük bir etki yarattı. Çünkü her ne kadar kadın güreşini yükseltseler bile şimdi geriye ne kaldı. Sanki birkaç adım geri gitmiş gibi. Kemer değişimleri, ana şovlarda ana maçlara çıkma kaç yıl sonra, e tabi ki de ilk kez hell in a cell maçında günün ana maçına çıkma. Şimdi onun yerini doldurmak zor olacak. Evet, yeni mücadelemiz yine 4 Horsewomen arasında. Şampiyon Charlotte ve Bayley. Maçı hazırlanış süreci eh. Evet, Charlotte'ın ringe gelirken babasının katkı payı vardı -- evet, Bayley 13 yaşından beri ringe çıkmak istiyordu. Bunu hepimiz biliyoruz ve daha sonraki ilişkilerde bu devam edecektir ama nedense eksik bir şeyler var. Ve bu yüzden Bayley'nin kazanacağını düşünmüyorum. Bayley, Charlotte'a karşı yenilmez olsa bile bugün kıralacaktır.

OWENS(c) | REIGNS N'olur Owens yensin! Tamam Wrestlemania fantazi maç kartında Reigns vs. Goldberg demiş olabilirim ama Owens'in bu kemeri sürdürmesi gerekiyor ki hatta öyle kalacak gibi dedikodular dönüyor. Wrestlemania yaklaştıkça spoilerlar artıyor tabi ama Owens Universal kemer yolculuğuna devam edecek tabi. Tabi, bir de bu maç hakkında daha fazla ne kadar konuşmak istiyorum bilmiyorum. Her defasında Roman Reigns'in bir şekilde ana kemere bir şekilde çıkması biraz üzüyor. Diğer yıldızlar? Cesaro, Sami Zayn gibi yıldızlarda duruyor RAW'da. Ama yine Roman Reigns.

STYLES(c) | CENA Ric Flair'in rekorunu geçme mi yoksa AJ'in Wrestlemania'ya şampiyon olarak gidişi mi? Çok zor bir soru. Tabi ki John Cena'nın almasını pek istemeyiz. Son kez Taker kemer maçına çıkacak gibi de duruyor gözümde. E o zaman rakibi, Cena mı desek AJ mi desek biraz daha sonuca yaklaşıyoruz. Gerçi WWE, posteriyle cevabı vermiş oldu da gibi. AJ'i en arka sıralara etmesi pek de hayra alamet değil. Nasıl arkalara kadar gider? Smackdown'ın en büyük starlarından biri. Summerslam'den beri ne kadar üste olduğunu gördük. Kaç kere yendi Cena'yı? AJ'in bu maçı kaybetmesini istemiyorum. Ama görünen o ki bugün AJ'in tarafında olmayabilir şans.

ROYAL RUMBLE MAÇI Alamodome, 1997'den beri ikinci kez Royal Rumble'a ev sahipliği yapıyor. (Alamodome'u demeseydim olmazdı bu yazıda) Açıkçası bu maçı NXT'den gelen Samoa Joe'nun kazanmasını istiyorum. Tabi çıkacağı da kesin değil ama gönlüm onunla 2017'de hem Kevin Owens'le de hem de AJ Styles'a da iyi işler çıkarabilecek nadir güreşçilerden biri bu kadroda. Ve aslında çıksa da bitmesini istemeyiz ve gerçekten ters köşe olabilirim. Ama sanki 3 büyüklerden biri yenecek gibi duruyor. Taker'ın kazanıp WWE Şampiyonluğuna gidişi, Lesnar ve Goldberg'de karşı karşıya olacakmış gibi hissediyorum ayrı olarak. Tabi kazananın yanı sıra 8 kişilik bilinmeyen yerlere kimlerin geleceği? Yeniler, eskiler, NXT'den bunların hepsi bizlerde merak uyandıran şeyler. Ve bu 8 kişinin kimlerden oluşacağını bügün öğreniyor olacağız. Tabi, geçen hafta Sami Zayn ve Seth Rollins'in gereksiz yere maç çıkarması ve Rollins'in maçtan çıkarması bana göre pek iyi bir şey değildi. Bunu Royal Rumble maçına katılarak da yapabilirdi. Seth Rollins'in boşuna maçta olmaması gerçekten üzdü. Tabi, dün NXT'de olanlar da mantıklı mıydı bilmiyorum. Mantıklı ama yeri olmayan bir hareketti bence. Hiçbir şey katmadı sadece zamanı öldürdü. Broadcast masasında denilen şey doğruydu. Triple H'in bebeği olan şeye karışmak, olmadı. Ama mutlaka bir şey göreceğiz o gelişmeyle ilgili ve Royal Rumble'a gelirsek beklenmeyeni beklemeliyiz. Bugün Türkiye saatiyle gece 01.00'de başlayacak olan şova ben ve bence tüm Türkiye de hazır. 

4 KÖŞE KRİTİĞİ | NXT TAKEOVER: SAN ANTONIO

Yürekleri sızlatan bir finalle San Antonio'ya veda etmiş olduk. Hüzünlendik, eğlendik. Bu yılın ilk NXT TakeOver şovunda daha neler mi oldu? Gelin göz atalım...



DILLINGER vs. YOUNG


@WWE


     İlk maçımız Perfect 10 ile Sanity'nin lideri ile start verdik Takeover'a. Sporcuların bir sözü vardır: "Hard work, pays off" diye. Yani "Sıkı çalışma işe yarar". Bu sözün işi yaramadığı tek bir insan, Tye Dillinger. Ne kadar çok çalışsa da, elle tutulur bir galibiyeti yok. Bu da WWE'nin üzücü olan kısmı. Aslında baktığımızda neden böyle bir insan ana kadroya çıksın ki? Daha da çok yenilmek için mi? Evet sevdiğim bir güreşçi, evet daha fazlasını hak ediyor, evet çok fazla fan kitlesi var ama bu ana kadro için yeterli mi? Aslında bakarsak evet. Tabi benim sevdiğim için değil ama RAW veya Smackdown'a gittiğinde daha da çok harcanmaya başlayacaktır. Mantıken Eric için kemer maçı gözükse de bu kadar erken gelir mi o şans ona bilemiyorum. Tebrikler Sanity. Diğer grup kişileri içinde NXT takım şampiyonlukları olabilme ihtimalini düşünüyorum ama heel vs. heel olmaz gibi görünüyor hele ki Wrestlemania hafta sonunda.


ALMAS vs. STRONG


@WWE


     Roderick Strong'un ilk NXT Takeover maçı olduğunu düşünürsek bence iyi düşünülmüş bir maç. Her ne kadar çok maçı ele alış biçimi yeterli olduğunu düşünmesem bile iyi bir maçtı. Bu maç hem Andrade Almas'ı yükseltti hem de Roderick Strong'u bilmeyenler için nasıl biri olduğunu gösterdi. Roderick Strong'un teknik anlamdaki özelliği, Andrade Almas'ın submission özelliğini geçti. NXT'ye böyle bir ihtiyaç vardı.


#DIY vs. AUTHORS of PAIN


@WWE


     Aslında maçın sonucunu bekliyordum ama DIY'ın erken kaybetmesini kabul etmediğim için DIY kazanır diye düşünmüştüm. Belki de Wrestlemania'dan sonra Cruiserweight ekibine yeni iki kişi katılır, ne dersiniz? Maça gelirsek, bu tarz bir maçı genelde ne olacağı belli olduğundan dolayı sevmiyorum. Daha çok siklete yakın kişiler karşılaştığında maç daha çok heyecanlı oluyor bana göre. Ne kadar çok DIY karşılık verse bile sonuç etmedi.  Şu anda Authors of Pain'i de kadroya baktığımızda durdurabilecek bir takım yok gibi gözüküyor şimdilik. Tebrikler, Paul Ellering'in ekibi.


ASUKA vs. ROYCE vs. KAY vs. CROSS


@WWE


     Gelelim heyecanı ve ilişkileriyle ön plana çıkan maça. Bu 4'lü maç olması beni sevindirdi doğrusu. Çünkü Asuka'nın son rakiplerine baktığımızda Bayley ve Nia Jax. Böyle bir maç görmek diğer maçların ağırlığını aldı diyebiliriz. Genele baktığımızda ise erken bitti gibi geldi. Biraz daha zamanları olsaymış daha iyi şeyler de görebilirdik. Peyton ve Billie ikilisinden beklenmedik performansların gelmesi beni şaşkına uğrattı. Asuka'nın kazanacağı belliydi. Dallas'a kadar Nikki ve Asuka kemer maçına çıkacağını düşünüyorum çünkü yaklaşık 2 ay var. Dallas'ta da Asuka vs. Ember Moon maçını görürüz gibi geliyor.


NAKAMURA vs. ROODE


@WWE


     Ne maçtı ama! Shinsuke Nakamura ve Bobby Roode bizlere PPV'luk bir maç izlettirdi. Ana kadroya çoktan yerleri hazır gibi gözüküyor. Ama sadece uygun zaman bekleniliyor. Tabi Roode'un gelişi çok olmasa bile ana kadroya çıkışı kesin gibi. Maça geri dönersek, ilk başta Shinsuke Nakamura'yı alkışlamak istiyorum. Bir başka güreşçi o durumda olsaydı maç hakem kararıyla bitmiş olurdu. Ancak o yılmadı, pes etmedi. Kendi kültürünün de katkısıyla ve NJPW'den de gelerek bütün azmini sahaya yansıttı. Acaba bu sakatlık ilk olması mı gerekiyor dedim, daha doğrusu arkada biliniyor muydu ama bu iş ciddileşince anladık ki gerçek. Ama düşüncem şu ki eğer Shinsuke'nin dizi devreye girmeseydi, maçı kazanacağını düşünüyorum. Çünkü kemeri erken kaybetti, Samoa Joe ile rekabetinden sonra bu kadar erken kaybetmemesi lazımdı ama tabi sağlık her şeyden önemli. Görünüşe göre de ringlerden uzak duracak gibi duruyor. Yeni şampiyonumuz Bobby Roode... Tebrikler... 

     Ne kadar çok iyi maçlar olsa bile, daha önceden o kadar çok alıştırdı ki NXT Takeover ekibi birisinin geri dönmesini veya indy'den gelen bir debut bekledim. Olmasa da olur tabi ama nedense gözüm aradı. Ve sıradaki şov; NXT TakeOver: Dallas.

Saturday, January 28, 2017

GENEL İNCELEME | NXT TAKEOVER: SAN ANTONIO

@whatculture

     Aylık şov olmasa bile olduğu zaman bize keyif yaşatan, keşke daha fazla olsa dediğimiz gün geldi, çattı: Bugün günlerden NXT TakeOver: San Antonio


     NXT Takeover adı altında 13. özel şovu bugün San Antonio'da gerçekleşecek ve bugün ilk kez ön şovda ilk kez bir maç gerçekleşecek. Bu da markanın büyüdüğüne bir işaret. Büyüdüğüne biz taraftarlar olarak bilsek bile WWE ekibinin bunu bize yansıtması geriden geliyor. Tabi, şovu uzatarak bu bir riskte olabilir olmaya da bilir. Bunu tabi zaman gösterecek. Bana kalırsa risk taşıyor. Ellerindeki önemli kişiler bir bir ana kadroya gidiyor. Royal Rumble'da biri çıkabilir, Wrestlemania'dan sonra gelebilirler ve bir de Draft sezonu eklendi. Hal böyle olunca yılın ilk yarısında birçok NXT starı ana kadroya çıkma şansı var. Ama bunu NXT ekibi karşılayabilecek mi? NXT eski tadıyla olabilecek mi? Bir şekilde hayatta kalmaya başarabilecektir ama o muhteşem dönemini geride bırakmış olabilir. Bunun için en önemli "Free Agents" dediğimiz güreşçilere ulaşmalı bir an önce.

Günün maçlarına gelirsek...


ALMAS | STRONG: Bana göre son anda maç kartına eklenen bir maç. Çok fazla bir olay döngüsü olmayan bir maç. Roderick Strong'un ilk NXT TakeOver maçı olacağından maçı alacağını düşünüyorum. Andrade Almas'ın daha fazla potansiyeli olabilecekken böyle tutunamayan senaryolarda olması kötü.
AOP | DIY: Bu maçla ilgili çok beklentim de yok açıkçası. Ciampa ve Gargano ikilisinin bu kadar çabuk kemeri kaybedecelerini düşünmüyorum. Hatta maçtan sonra Authors of Pain ekibi saldırabilir. Aslında en çok da kemeri alabilecek ikili ama dediğim gibi DIY, çabuk vermez o kemeri.
YOUNG | DILLINGER: NXT'nin veteranı karşısında NXT'nin newbie'si... Yeni bir girişimde bulunan Sanity'nin ilk kurbanı Tye Dillinger. Bu maçtaki düşüncem Eric Young'ın Tye Dillinger'ı yenecek doğrultusunda. Seyircinin daha sonrasında alkışlarla Tye'ı ringden gönderecek. "Thank You Dillinger" tezahüratları da olabilir. Ve yarın benim düşüncem de Royal Rumble'da göreceğiz kendisini.
ASUKA | KAY | ROYCE | CROSS: Hislerim, Asuka'nın bu maçı üstün bir şekilde alacağı yönünde. İki heyecan olarak Billie ve Peyton ikilisi bir etkileşim gösterecektir ancak önemli mücadele Asuka ve Nikki ikilisinde olacaktır. Keyifli bir maç olacak gibi gözüküyor. 
NAKAMURA | ROODE: Shinsuke Nakamura bu maçı kaybederse, ana kadroya çıkacak gibi görüyorum. Ancak kazanırsa da bu çekişme devam eder Takeover: Dallas'a ki en önemli ana maç bu iki kişiden çıkacaktır. Nakamura'nın NXT'deki son maçı da Dallas'ta olacaktır. Güzel, çekişmeli bir ana maç bizleri bekliyor olacak.

Belki bugün geri dönen Kassius Ohno ile ilgili bir şey olur mu dersiniz? 

2017’de Parlaması Gereken 8 Yıldız | #6

@wrestlinginc

CESARO

     
     Efendi gibi efendi olan güreşçimiz altıncı sırada yer alıyor. Aslında ilk geldiği zamanlar kısa sürede ortadan kaybolan Eric Escobar'ı hatırlatmış. Vickie Guerrero'yla ilişkisi vardı. Cesaro da Aksana ile karşımıza gelmişti. Başlarda çok da etkilendiğim söylenemez taa ki NXT'ye katkı payında bulunana kadar. Sami Zayn olan mücadeleleri gerçekten ama gerçekten kayda değer maçlardı. "This is Wrestling" o zamanlar yeniden doğdu ve NXT'yi NXT yapan zamanlardı. NXT'nin altını üstüne getirdiği zamanlar... Cesaro ile Sami Zayn mücadelesinden sonra Cesaro ne kadar tutundu? Tutunabildi mi? Tyson Kidd'in yükselişi aslında onu da etkiledi. Cesaro'nun da hak ettiği değeri zamanlar aldı. Daha sonra sakatlığıyla cebelleşti. Ve geri dönüşündeki performans yeterli olacak mıydı? Draft dönemindeki ilk yeni RAW şovuyla geri döndü. Döndü ama isteyerek mi orada? RAW kadrosunda olmayı hiç istemedi. Bunu sözleriyle de ifade etti. Hatta "Bu gerçek mi yoksa günkü olayın bir parçası mı?" olarak kafalarda soru işareti bıraktı. Bunu uzun zaman yansıttı ve bizi de keşke Smackdown'da olsa dedirttirdi. Sonunda ise şu an Sheamus'la ile takım şampiyonu. Tabi ne kadar doğru bir karar tartışılır. Tyson Kidd'le o dinamiği yaşadıktan sonra Foley'e göre takım olmalıyız felsefesi ne kadar tuttu? Ancak artık takımı bırakıp bireysel şampiyonluğu ön planda tutmalı-tutulmalı. O yüzden 2017 onun da yılı olmalı. Bir PPV'da ana maça çıkmalı, o kemeri almalı... Eğer alamayacaksa da yolu mavi tarafa dönmeli. 

Friday, January 27, 2017

2017’de Parlaması Gereken 8 Yıldız | #7

@f4wonline
@dailyddt








ASCENSION & VAUDEVILLAINS

     

     7.sırada ise Ascension ve Vaudevillains takımları bulunuyorlar. Aslında burada tek bir takımı ele almak lazımdı ancak WWE onları çok da fazla ayrı bir kefeye koymadıkları için birlikte ele alsak da ayrı olarak düşünsek de durum aynı. Eziliyorlar. Bu yüzden artık bunu kırmak için bu yıl onların da yılı olmalı. NXT'de yaptıkları ayrı, ana kadroda yaptıkları ayrı şu an. Sanki iki ayrı takım, bambaşkaydı NXT'de, şimdi farklı. Bu biraz acınası durum. NXT'de yaptıkları boşa çıkıyor. Kendilerini test ettiler ve artık jobber olabilirsin. Bu iki takımda şu an elinden gelenlerin 3'te 1'ini bile yaptıklarını düşünmüyorum. Her geçen hafta bu böyle giderse otoriteleri gidiyor. Gerçi dikkat edelim bir süredir bu iki takımda karşımıza çıkmıyor. Belki de sesimizi duydular. Yenilenmeye hazırlanıyor olabilirler. Hele ki Draft sezonunda Smackdown'a geldikleri için sevindim. Biliyoruz ki "Lands of Opportunities" deniliyor. Yani bu da Fırsatların Yeri olarak da çevirebiliriz. Bu da artık onlar için zamanı diyebiliriz. Ascension'ın ve Vaudevillains'in 2017'de parlama zamanı olsun. Çünkü gerçekten gereksiz kişiler Smackdown'da büyümemeli.

Thursday, January 26, 2017

2017’de Parlaması Gereken 8 Yıldız | #8

+WWE 


DOLPH ZIGGLER

     
     Aşama aşama birlikte yol katetttiğimiz Dolph Ziggler listemizin sekizinci sırasında. Uzun zamandan beri herkesin gönlünde taht kuran Ziggler, yapması gereken her şeyi yaptı. "Yenil!" dediler yenildi, "Yen!" dediler yendi. Bizim için uzun zamandan beri WWE ringinde. Birçok kez bırakma kararından vazgeçti. Stand-up şovlarıyla ringi aynı anda yürüttü. Bu konuşma biraz WWE'den ayrıldığı gibi ya da hayata veda eder gibi konuşma oldu. Ancak değil. Ziggler'ı aslında daha çok heel haliyle tanıyoruz. Debut'unu gerçekleştirdiğinden beri bizlere karşı hep kötü rolle karşımıza çıktı. Gerçi iyi kötü ne fark eder ki? İyi veya kötü güreşen bizim için canını riske atan insanlardan bahsediyoruz. Heel'lığını bence 2012'de kaybetti. Wrestlemania'dan sonraki RAW'da Money In The Bank çantasını Alberto Del Rio'ya karşı kullanarak yeni Dünya Şampiyonu'muz olmuştu. Ve aslında o gün onun kariyerini belirleyen gün olmuştu. O yıldızın parlaması gerekiyordu.Ve belli bir süre parladı da. Ancak o gün bugündür şampiyonluk yüzü göremedi. Tamam, Intercontinental Şampiyonluğu hafif bir şampiyonluk değil. Ancak onu artık WWE'nin yüzü olarak görmek istiyoruz. Şampiyon olarak. Artık gönüllerin şampiyonluğunu bırakarak, masaya yatırabilecek bir şampiyonluktan bahsediyorum. En son olarak Baron Corbin ve şampiyon AJ Styles'a karşı şampiyonluk maçına çıktı ancak kaybetmişti. 2017 yılında artık Ziggler için kaybetmek olmamalı. Bu heel veya face içinde geçerli. Ne olursa olsun, almalı.

Tuesday, January 24, 2017

İki Kemer Tarihe mi Geçiyor?

KAYNAK | Wordpress @eatsleepsuplexretweet

Gidene git der miyiz? Tutsak kalır mı? Eskilere ait çoğu şeyin artık aramızda olamayışı. İki önemli kemer değişiyor mu, kalıyor mu?  


     United States Championship ve Intercontinental Championship kemerleri yenilecek mi? Birçok haber kaynak sitelerine göre bu orta siklet kemerleri yakın zaman içinde değişecek. Yeni akımda geride olduğunu düşünen WWE ekibi çareyi değiştirmekte buldu. Yeni döneme ad olarak eski ama yeni heyecanıyla gelecek. En sonki Smackdown Live'da (17 Ocak 2016) bir sahne olmuştu hatırlarsınız. Shane McMahon ve Dean Ambrose kemer hakkında geçen bir sahne vardı. Dean bu kemerin değişmesi gerektiği hakkında bir ufak ipucu vermişti bizlere. Ve Shane de duruma olumlu bakmıştı. "Miz'in kemeri iyi bırakmamış olmasıydı". Evet, senaryo bir yana aynı şey kırmızı ekip için de geçerli. Şu anda kemer Chris Jericho'nun elinde ama yakın bir zamanda da o da bu olayın bir parçası olur. 

Değişim iyi mi?


     Bana kalırsa evet. Ancak son zamanlarda WWE çok fazla kemerlerle oynamaya başladı. Her an yeni kemer ve her kemerin design'ı değişmeye açık gibi duruyor. Bu biraz durumu kötüleştiriyor. Çünkü eski saygınlığı gidiyor diyebilirim. Kemere olan kutsalık da denilebilir. Yeni olarak ne mi geldi? Universal kemeri, RAW'ın ve Smackdown'un takım kemeri, Cruiserweight kemeri, RAW'ın ve Smackdown'un Kadınlar kemeri ve United Kingdom kemeri. Bunların hepsi bir yıl içinde geldi. WWE tarihinde bir yıl içinde en fazla değişen kemer yılı oldu diyebiliriz hatta yakın bir zamanda bir daha bu kadar değişen bir yıl olmayacak bence. Ve şimdi de yeni United States ve yeni Intercontinental şampiyonluk kemerleri de yeni bir imhalata da giriyor. Aslında bakacak olursanız bu kadar değişimin içinde eski görünüyor diyebilirim. Daha doğrusu diğerlerinin yanında bir tık farklı duruyor. Eskiyi hatırlatmak gibi. Durum böyle olunca da WWE yetkilileri konuya el attı. Eğer eski kemerler olsaydı bu değişime hayır derdim ancak bence bu haldeyken evet demek gerek. 

     Son olarak, Intercontinental kemerinin şu ankini beğeniyordum. Hatırlarsınız bu kemeri 2011'de Cody Rhodes tekrar tanıtmıştı. Tabi, kemere verilen önem de o dönemden bu döneme değişti. Bir ara ana kemer olacaktı ancak yerini Universal kemerine devretti. United States şampiyonluk kemeri de 2003'den beri bizimleydi. Bu kemer hakkında söylemek istediğim bir şey daha var. Açıkçası çok da önem verdiğim bir kemer değil. Yalapşap dediğim bir durumda. Amerika'ya verilen önemden başka bir şey değil. O zaman Avrupa kemeri(eskiden sahiptik), Uzak Doğu Kemeri, Güney Afrika kemeri gibi gibi kemerler de gelsin. Tabi, sadece yapıldığı yerlede alakalı olduğunu düşünmemek çok da zor değil.

Saturday, January 21, 2017

WRESTLEMANIA 33 FANTAZİ MAÇ KARTI

Her zaman o beklediğimiz zaman geliyor. Wrestlemania dönemine bu 2 hafta içinde giriyor olacağız. Bu yolculuğumuz Royal Rumble'la başlıyor. Ve tabi herkesin kafasında şu soru. Kim kazanacak? Ancak bu yazımla beraber tahmini bir fikir yürütüp Wrestlemania maç kartı çıkarıyor olacağız. Neden şimdi? Spoilerlardan uzak, kafamıza göre rahatça bir maç kartı oluşturmak için. İsterseniz bu fantazi kartına göz atalım;


UYARI! Bu maç kartı gerçek değildir. Fantazi amaçlı yapılmıştır. Gerçekle ilgisi yoktur. Ancak keşke biraz fanların sesini duysalar...


Youtube @WWE


BIG SHOW vs. SHAQ


Bu maç zaten bir süreden beri tahmin edilen bir maç. Heyecanla bekliyor muyum? Bende bilmiyorum. Geçen yıl Andre The Giant Battle Royal'da biraz ön izlemesini gördük diyebilirim. Bunu uzatmaya gerek var mı bilmiyorum. 2008'de de Florida'daki Wrestlemania'da hatırlarsınız ki Floyd Mayweather'la Big Show karşılaşmıştı. Big Show aslında bu kadar zayıflamışken tekrardan heel karakteri olarak geri dönecek olması ve tekrardan aynı yerde bir başka ünlüyle karşılaşması ne kadar doğru tartışılır. Bu maç kesinler arasında yer alıyor aslında ancak diğer maçlar daha çok fantaziye kaçıyor.



BROCK LESNAR vs. JERI-KO


Gelelim, günün ikinci maçına. Her ne kadar kaç tane maç olduğunu önemsesemse biraz da bizlere yönelik bir maç kartı olmasına özen göstermeye çalıştım. 14 maç çıktı ancak gönlüm ister ki hepsi olsun. Ancak tabi ki de hayal ürünü maçları. Ama belki olur. Neden olmasın? Bu ikinci maçımız Royal Rumble'dan sonra gelişen süreçle alakalı. Royal Rumble'daKevin Owens ne kadar istemesem de kemeri kaybediyor. Ve süreç Royal Rumble maçını kaybeden Brock Lesnar'la feud dediğimiz süreç başlıyor. Tabi ki de yakın arkadaşı Chris Jericho, Kevin Owens'i yalnız bırakmıyor ve bütün olaylar Wrestlemania'ya kadar yürüyor. Aslında daha sonraki ana maçımıza baktığımızda göreceğiz ki Kevin Owens'i ona karşı göremediğim için bu maç oldu. Bu yılki Rumble daha çok eskilere yönelik olduğu için bu maç daha çok yakın geldi açıkçası.


RANDY ORTON vs. BRAY WYATT


Evet, yılın güreş sektöründe en büyük gününün üçüncü maçında ise normal bir PPV'u doldurmak amaçlı yapılan bir maça geldi sıra. Açıkçası bu ikiliye başka bir maç bulamadım. Çünkü takım olarak hala düşünemiyorum ve aralarındaki olay daha da gerginleşecek gibi. Ve olay Elimination Chamber'dan sonra tekrardan bu ikiliyi karşı karşıya görecekmişiz gibi geliyor. Bu maçlarda her ne kadar fantaziye kaçmak istesem de çok da uçmak istemiyorum. 



KURT ANGLE vs. RUSEV


Bu yılın ilk Hall of Fame'i Kurt Angle'ın son defa WWE ringine çıkmasını isterim. TNA şirketiyle WWE'den sonra uzun bir süre yer aldı. Ve artık evine döndüğünü belirtti. Ve onun evinin ring içi olduğunu düşünüyorum. Ve son kez iyi bir senaryoyla Rusev'le karşı karşıya gelebilir. Hadi bu olmadı diyebilim hemen ikinci önerimiz geliyor. Biliyoruz ki yeni bir Kurt Angle bir takımın önderliğinde gidebilir. Hangi takımın? American Alpha. Alpha Wrestlemania'da Rusev ve Mahal ikilisiyle takım maçına çıkabilir. Ama tabi ilk dediğim öncelikli.




MICKIE JAMES & ALEXA BLISS & NATALYA 

vs. 

BECKY LYNCH & NIKKI BELLA & NAOMI


Gelelim Smackdown'un eski ama yeni yıldızına: Mickie James. Evet aslında ilk Mickie James'i Becky Lynch'le karşı karşıya düşündüm. Ancak diğer yıldızlarında olması gerektiğine karar verdim. Ve 3'e 3'ün Smackdown'un kadın yıldızları için yeterli olabileceğini düşündüm. Gerçi bu maçın pek olabileceğine inanmıyorum ama olsa güzel olurdu. Bu 6 yıldız ana maç kadrosunda olmayı hak edenlerden. Aslında ikiye iki maç da olabilir dedim ancak Becky'nin yanında şu anda WWE gözünden birisini bulamadım. Nikki'yle Natalya'nın ilişkisinin devam ettiği sürece. Naomi var tabi ama onu ekip yeterli görmüyor. Ancak bu maç işimizi toparlayabilir.


TRIPLE H vs. SETH ROLLINS


Geldik 2 yıldan beri düşünülen ancak gerçekleşemeyen bir maça. Triple H, Seth Rollins'le karşı karşıya. Bu maçı oluştururken tabi ki endişelerim vardı. Triple H bu kadar ön plandayken yazar ekibimiz tekrardan onu heel yapar mı? Aslında yapabilir. Seth'in arada hala bu maçı istiyormuş gibi geliyor bana hala. O yüzden bu listeye girmeyi hak etti. Keyfine doyamadığımız bir maçla karşı karşıya oluruz. Seth bu kadar yükselmişken bu maçı hak ediyor açıkçası. 



CRUISERWEIGHT DIVISION 


Yeni maçımız ise bir cruiserweight divisiondan geliyor. Bu da çoklu ama ladder maçı olmayan bir maç. Bunu takım maçı olarak da düşünebiliriz ama karşı karşıyada. Rich Swann, Cedric Alexander, Brian Kendrick, TJ Perkins, Drew Gulak, Noam Dar, Jack Gallagher ve Tony Nese gibi isimleri ele aldığımızda bu maç bizi yer yerinden oynatır. Ve dahası da olabilir. Kemer maçı özelliği de eklebilir. Ancak gerisi bizlere kalmış. 



SHEAMUS & CESARO vs. BIG CASS & ENZO AMORE


NXT'nin evi Orlando, Florida'dayken Enzo ve Cass'i ana maç kadrosunda görmemek olmaz. Hatta kemer maçındalar. İlk olarak 4 takımlı bir maç düşünmüştüm ancak hem yakın zamanda olduğu için bu maç türü Wrestlemania tarihi açısından hem de bu maç ikilileri daha da yücelticeğinden dolayı bu maç olmalı.


DOLPH ZIGGLER vs. THE MIZ vs. DEAN AMBROSE vs. APOLLO CREWS vs. KALISTO vs. SAMI ZAYN


İki yıldan beri klasikleşen Intercontinental Şampiyonluk Maçı merdiven maçına. Çok da fazla zorlanmadım aslında kişi ararken. Hatta üçüncü kez katılanlar olacak. Kadromuzda kimler yok ki? Ziggler, Miz, Ambros, Crews, Kalisto ve beklemediğimiz bir isim; Sami Zayn. Bu maça biraz daha ortak olmak ve dahil olmak istedim. Neden mi? Sami Zayn'in Royal Rumble'dan sonra yapacak bir şeyi kalmamıştır ve Smackdown'un genel müdürü Daniel Bryan Sami Zayn'i mavi takıma çağırır ve kabul eder. Ve hak ettiği değeri Smackdown'da görür ve şampiyonluk maçının içinde bulur kendisini. Bu yüzden her yıl yenilenen kadrosuyla daha ilgi çekici olabileceğini düşündüm.


CHARLOTTE vs. BAYLEY vs. SASHA BANKS


Gelelimi RAW'ın Kadın yıldızlarına. En zorlandığım maç bu oldu diyebilirim. Neden mi? Çünkü bu 3 yıldızımız da bu en büyük şovda olmayı hak ediyor. Ancak şampiyonluk maçı da olması lazım ama geçen yılki maçla pek bir farkı da yok. Çok da diğer kadın yıldızlarımızında katılacağını düşünmedim. En iyi opsiyon yine üçlü tehdit maçı diyebilirim. Nia Jax'de olabilir diye düşündüm ancak bu kadroyla dörtlü maç olacağını düşünmüyorum.



ANDRE THE GIANT MEMORIAL BATTLE ROYAL


4'üncü kez düzenlenecek olan bu maç yine Wrestlemania'da yer alacak. Ancak çok da fazla ciddileşmemek lazım bu listeyi oluştururken. NXT'nin yeri Florida'dayken bence NXT'nin yıldızları da bu maçta yer almalı. Hem ana kadro yıldızlarıyla hem de NXT yıldızlarıyla bu yılki Battle Royal daha da ilgi çekecek olan olay bu olacaktır. Neden olmasın... Samoa Joe? Shinsuke Nakamura? 


AJ STYLES vs. JOHN CENA vs. UNDERTAKER


Gelelim, benim gün içinde en merak ettiğim maça. Bence AJ ile Cena'nın mücadelesi Wrestlemania'ya kadar sarkacak. Ancak bu sefer kemer maçına ortak olacak olan biri daha var. O da The Deadman Undertaker. Undertaker, 900. bölümde geri döndüğünü belirtmişti. Ancak o zamandan beri bir dönüş olmadı. RAW'a katılarak Royal Rumble maçında olacağını belirtti. Son kez kemer maçı keyfimize keyif katmaz mı? Taker son kez yeni WWE Şampiyonu olsa? Ve AJ'i yense yense Taker yener. Diğerleri olmaz derim. Taker için bir diğer fikrim ise Finn Balor üzerindendi. Bence o da bizi meraklandıran bir maç olurdu. Ancak kemer mi Balor mu dediğimizde kemer daha çok ağırlık yaptı diyebilirim. Gerçi normalde Cena vs. Taker gibi fikirler de var ama hala bu maçı savurum kendi fantazi maç listemde.


ROMAN REIGNS vs. GOLDBERG


Sıra, Wrestlemania 33'ün ana maçına geldi. Royal Rumble'ı yenen Goldberg, yeni Universal Şampiyonu Roman Reigns'le karşı karşıya...

Durun durun... Ben de Roman'ın ana maçta olmasını istemezdim ama Goldberg'e karşı en iyi rakip maalesef Samoalı Reigns'in taa kendisi. Aslında dörtlü maç da düşündüm. Lesnar vs. Goldberg vs. Owens vs. Reigns ama bu maç daha çok rüya gibi geldi. Daha çok yalandansa, birebir maç daha çok sağlam olabilir gibi geldi. Tabi Goldberg için de son kez kemer maçı olacak. Tabi gönül isterdi ki Big Gold kemeri kazansın ama malum kemer sıkıntısı var onunla idare edecek. Maçı Goldberg'ün kazanmasıyla gün biter. 
(Bakın aslında, hala aklımda Goldberg'le Brock Lesnar karşı karşıya gelecek gibi bir his doğdu)


Her ne kadar fantazi desem bile çok uçuk olmayan rüya maçı da olmayan kafama yatana göre bir maç listesi çıkarmak istedim. Aslında bu maçlar olsa benim açımdan baya güzel olur. Hem kötü maçlarda değil, değil mi? Bu listeyi oluştururken eğlendim. Bu yıl bir de spoilersız ve tahmin edemediğimiz bir Royal Rumble geliyor. Hem geri dönenlerden kazanan olacak mı hem de direk bir maça şu çıkar diyemiyoruz. O yüzden inşallah bu yıl, benzersiz keyif alacağımız bir Wrestlemania haftası olur. Amin. 

Tuesday, January 10, 2017

Birleşik Krallık Şampiyonluk Turnuvası

wwe.com

     

     Yeni yıl, yeni heyecan, yeni arayışlar... İşte kıvılcımın cevabı WWE'de. Neden mi? WWE bu hafta yeni bir turnuvaya başlatıyor. Bu da aramıza yeni güreşçilerin katılacağının sinyali oluyor. Cruiserweight Classic turnuvasından sonra, şimdiki durağımız WWE'nin İngiliz yıldızlarında...


Evet, aslında bu yazı da güreşçileri tanıtmayacağım. Hatta kısa da bir yazı olabilir diğerlerine göre. Ama bir şeyi açıklığa getirmek istiyorum. Cruiserweight Classic dediğimiz turnuva inanılmaz bir çağır açtı diyebilirim. Hatta öyle de gözüküyor. Geçen yıl WWE'nin ihtiyacı olan şey geçen yıl tamamlandı diyebiliriz Draft'tan sonraki belki de istediğimiz şey cruiserweight takımının geri dönmesiydi. Hatta Paul Levesque/Triple H, aslında daha önceden dönmesini istiyormuş ama doğru zamanda geri döndüklerini de dile getirmişti. Bana göre bir tık daha erken gelebilirlerdi. Çünkü bu dinamiğin değişmesi gerekiyordu. Doğru zamanın demesinin sebebi büyük ihtimalle, biraz daha farklı bir şey görmeseydik WWE'de fanlar arasında ayrılık olabilirdi. Çünkü aynı şeyleri tekrar tekrar izliyor olduk. Ancak bu turnuva bir şeyleri değiştirdi. Görmek istediğimiz yıldızlar WWE'ye geldi, gerçi bir süreliğine de olsa, ve ana kadroya çıkma şansı doğdu. Ancak, "Birleşik Krallık Şampiyonluk Turnuvası" bize ne katacak?  Getirisi olacak mı? Bizden bir şeyler alacak mı?

Aslında çok güreşle ilgisi olmayan insanlar bu güreşçileri tanımıyor. Tanısalar bile çok İngiliz güreş severlerin bile zor bileceği güreşçiler WWE için ringe çıkacak ve tabi ki bizler için de. Getirisi olacak mı? Evet. Belki de yeni bir hayranı olacağımız veya yeteneğine hayran kalacağımız yeni birisiyle tanışacağız. Belki de bu turnuvayı hiç izlemeyenlerimiz olacak. Bu doğal bir şey. Ancak tabi ki de biz izleyenlere de bir şey katması gerekiyor. Tanımasak bile "İşte o!" dedirtecek bir dürtü uyandırması lazım bizde. Ancak bunlar bir yana bir başka şey daha önemli. Her ne kadar CruiserWeight turnuvasına katılanlar sizce ana kadroda olması iyi mi? Tamam turnuva bitti, bir şeyler olması lazım. Bu da ana kadroya çıkarmak. Doğru, mantıklı bir şey. Ancak neden sonra ayrı bir şey şov gelir? Bu bence kopukluk getiriyor. RAW, onların mini bir PPV'su mu oluyor? Kemer nerede korunacak? Pazartesi günü mü veya salı günü mü? Bence hala bunlara bir çözüm bulunamadı. Ve hala tamamlanması gereken konular. Bir de ayrı bir şov açıyorsan, ana kadrodan çıkartmak doğru bir karar olurdu dinamizmi sağlamak açısından. Aslında şöyle daha doğru olur, kadro bir güne toplansın. İşte buradan yeni gelen turnuvayla alakalı bir konuya çıkıyoruz. Bu turnuva bittikten sonra onlara ne olacak? Büyük ihtimalle RAW kadrosuna katılacaklar. Onlar için ayrı bir şov düşünmüyorum, SmackDown'un az bir saati var geriye de RAW kalıyor. Tabi bunu zaman gösterir. Ve turnuva bittikten sonra yine birkaç kişi de ana kadroya yükselir diye düşünüyorum. 14-15 Ocak günü bu turnuvaya ortak oluyoruz. Favorim; Trent Steven. Sizinki kim?