Friday, September 29, 2017

ŞİMDİ SIRADA NE VAR

@ pwmania.com

WWE'nin canı sıkıldığında karakterlerini değiştirdiği ikili Luke Harper ve Erick Rowan tekrardan bir değişim içinde. 


     WWE, Wyatt ailesi aktif değilken bu ikiliyi harcamak istemiyor. Ancak doğru mu yapıyor? Wyatt ailesi son zamanların en önemli trio'su diyebilirim. Wyatt da Shield, Evolution gibi önemli bir iz bıraktı. Ancak Bray Wyatt'ın bireysel kariyeriyle devam etmesini isteyen WWE, diğer aile üyelerine bir başka alternatif yol bakıyor.

Hatta bu zaman içinde Live Event'lerde farklı karakterler de tattılar. Erick Rowan, Aiden English ile birliktelik yaparken diğer taraftan da Luke Harper ve Sin Cara bir takım oldular. Demek ki WWE istenilen tadı alamamış. Aslında Luke Harper ve Sin Cara ikilisi fotoğraflarda verdikleri pozlarda beni etkilemişti. Maskeli bir Harper iyi gözüküyordu. Diğer taraftan ben de o ışığı alamamıştım ve tabi bir manası yoktu birlikteliklerin. Canı sıkıldıkça da WWE'nin karşı karşıya getiriyor. 

Ama şimdi ne zamanı onlar için? Luke Harper ve Erick Rowan dans mı edecekler, polis mi olacaklar, maske mi takacaklar, jilet gibi mi olacaklar hiçbir fikrimiz yok. Yeni bir şey arıyorlar ve büyük ihtimalle göstermek de istemiyorlar. Uzun zamandan beri ringde göremiyoruz bu ikiliyi. Ve inşallah döndüklerinde Wyatt ailesi algısını çok da değiştirmezler.

Wednesday, September 27, 2017

THE UNDISPUTED ERA BAYBAY

@ WWE

Son zamanların en parıldayan güreşçilerinden biri olan Adam Cole, NXT'ye geldiğini çoktan herkese fark ettirdi. 


     Ring Of Honor dünyasında önemli bir etki bırakan Cole, şimdi NXT'ye etki bırakmaya geldi. Tabi  ki tek gelmedi. ROH'dan tanıdığımız reDragon Adam Cole'un partnerleri oluverdi. Adam Cole'dan önce gelmelerine rağmen takım olarak karşımızda değillerdi NXT'de. NXT TakeOver'da ilk takım maçından sonra ikiliyi gördük. Ancak Drew McIntyre ve Bobby Roode maçından sonra Adam Cole da o ikiliye eklenmiş oldu ve onlar artık The Undisputed Era. 

Adam Cole diyince tabi Bullet Club'dan bahsetmeden olmaz. Güreş tarihinin WWE'ye gelmeyen en iyi grup olarak görüyorum. WWE'yi dahil ettiğimde bile ilk 10'a hatta dahil ederim. Hatta WWE'de olsa bu grubun etkisi olacağını düşünmüyorum. Neyse Undisputed Era, Bullet Club'ın belki de WWE'deki versiyonu yaratmaya çalışıyor. Başarılı olabilirler mi bilmiyorum ancak bence şu an Bullet Club'dan daha öte Shield'a benzediler. Şu an o yolda ilerliyorlar, nasıl bu görüşü kıracaklar bilemiyorum. Daha sonradan birileri eklenir diye düşünmüştüm. Hatta ROH Invasion tadında bir şeyler olacak gibiydi. Nigel'ın hatta broadcast'te yeri hazırdı bile. Ancak öyle olmayacak gibi. Neden mi? Kendi t-shirtleri çıktı bile ve sadece o üçlünün adı var. Eğer yeni yıldızlar gelecek olsaydı, onların adları eklenmezdi diye düşünüyorum. Spoiler mı olur bilemeyiz ama Taynara Conti (Mae Young Classic'ten de hatırlayacağımız) üçlünün yanında pozları var. Daha doğrusu NXT çekimlerinde dörtlü birlikte gözükmüş. Yakında kokusu belli olur.

Bu üçlüyü NXT'de görmek güzel. Kimler gelmeyecek dediler de geldi. Yakında belki Young Bucks'ları tekrardan WWE'de görürüz. Ama ne olur ana kadroya çıkmasınlar.

adam cole baybay

Monday, September 25, 2017

TEKRARDAN ONUN EVİ

@ Inquisitr.com

WWE ile bir süredir araları bozuk olan Paige, ringe geri mi dönüyor?


     En son Haziran 2016'da gördüğümüz Anti Diva Paige, WWE'ye geri dönme kararı aldı. Uzun bir süre MMA ile anılan genç yıldız kararıyla açıkçası şaşırttı. 19 Eylül'de Performance Center'a geri dönen Paige bir arkadaşını görmeye geldiğini yazdı Instagram'da. Hashtag olarak da #YolculukEveDoğru postunu atmış oldu. Bu beni ve birçok fanını mutlu etti. Hem MMA hem de GFW Impact'tle anılan deneyimli güreşçi, ayrılacak diye korkmuyor değildim. WWE için birçok şeyi yapmış birisi. Ve birkaç tatsız olayda ayrılacak olması hem taraftarlar açısından hem de WWE açısından kötü biterdi. WWE olmayı hak eden yıldızlardan birisi. Hem de çok. 

Uzun zamandan beri Paige'i ringde görmüyorduk doğru. Hatta birçok şeyi kaçırdı diyebiliriz. Bütün Draft zamanında RAW transfer olsa bile bir kez bile onu göremedik. Tabi Women's Evolution'ı başlatan biri olsa bile bu zamanın içinde, ana kadroda, onu göremedik. Seyirci onu unutmadı tabi. Hell in a Cell'den sonra gelse bile onu heel olarak değil face olarak görmek isterim. Geri döndüğünde nasıl bir senaryoyla karşılaşacak merak ediyorum açıkçası. WWE sağlık kontrölünden başarıyla geçen Paige, sadece ring için forma girmesi kaldı. Onun dışında yakında Paige'i ringde göreceğiz diye umut ediyorum. Söylentilere göre Smackdown Live ekibinin bir parçası olacakmış. Ama sadece bir söylenti bu.

Sunday, September 24, 2017

BOBBY HEENAN ARAMIZDAN AYRILDI

Youtube Channel | Wrestling Superstars

Her yıldızın bir sonu var ve maalesef doğanın döngüsü bu. 72 yaşında olan Bobby Heenan bu hafta içi hayatını kaybetti. Güreş tarihinde belki de en iyi konuşmacılardan biriydi. Menajerlerin en iyi olarak kendisini de kanıtladı. Belki benim dönemim değildi ancak saygıyla anılması gereken biri olduğunu düşünüyorum. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. 

Friday, September 22, 2017

DÖNÜM NOKTASI MIYDI?

@ Wrestling Rumors. Net


Geçtiğimiz 2 ay içinde Flair ailesi kötü bir zamandan geçti. Neyse ki, kötü zamanlar geride kaldı.



     Nedeni yansıtılmayan bir sebepten ötürü Nature Boy, hastaneye kaldırıldı. Uzunca bir süre hastanede yattı. Ne WWE'den ne de Flair ailesiden bir açıklama geldi ve Amerika ve tüm dünya "hemen iyileş Ric" adlı tweetler ve paylaşımlar yapıldı. Ric Flair'ın artık iyi olduğunu belirten kızı Charlotte Flair, bizi rahatlattı. 

Bu zaman içerisinde e haliye Charlotte Flair'ı ringde göremedik. Döndüğü zaman 2 hafta kapalı maç yaptı ve hemen bir sonraki hafta şampiyon Natalya'nın rakibi olduğunu öğrendik. Yani Charlotte'a büyük bir push geldi. Hell in a Cell'de Smackdown Live Kadınlar Şampiyonası için "Natalya vs. Charlotte" göreceğiz. NXT'de eskiden yılın maçı olarak görülen bir maçtan bahsediyoruz. Güzel bir izleyeceğimize eminim hem de ikisi güreş ailesinden gelen iki yıldız. Şu an için Charlotte, babasından dolayı kazanacağı söyleniyor. WWE'nin de Flair ailesine bir hediye niyetine verir gibi.  Bu sonuca karşı olmasam da bazı eleştirilerim yok değil. Ama insani olarak yaklaşırsak olaya, iyi ki var Ric ve iyi ki hayatta.

"Tabi aynı zamanda Charlotte, Second Nature kitabıyla tüm kitap bayilerinde"

Wednesday, September 20, 2017

TURNUVANIN KAZANANI BELLİ OLDU

@ WWE


WWE'nin düzenlemiş olduğu Mae Young Classic turnuvasının kazananı belli oldu. Bu çekişmeli turnuvada bu 32 adaya tebriklerimizi iletelim.



     12 Eylül Salı günü finaldeki isimler karşı karşıya geldi. Bir taraftan UFC'nin Horsewoman'ı Shayna Baszler bir taraftan da Japonya'nın gülü Kairi Sane ringde kozlarını paylaştılar. Smackdown Live'dan sonra canlı yayına çıkan ikili için özel 45 dakikalık bir slot ayrılmış oldu. Tek bir maç ve tek bir şov. Açıkçası kadınlar güreşi adına çok önemli bir gündü. Kırmızı halı düzenlendi ve kendi alanlarına bağlı olarak bazı kadın yıldızlar davet edildi. Ve tabi ki WWE'nin kadın yıldızları da yer aldı.

Şovun artısı olduğu gibi eksisi de bulunuyordu. Mesela maçı çok beğenmedim. Daha iyi olabilirdi. Hatta bir iki hareket dışında fazla abartılmış bir maç gibi geldi. Neyse, iyisiyle kötüsüyle bir turnuvayı daha tamamlamış olduk. Ama söylemek istediklerim burada bitmedi.

WWE, Mae Young Classic için 11 Eylül günü "Road to Finals" adında özel bir bölüm yayınladı. Çeyrek final bölümlerdinde yapılan bir maçtı büyük ihtimalle ve 6'lı takım maçı olmuştu. Bunun sonrasında Triple H çıkıp konuşma yaptı teşekkür niyetinde. Ancak taraftarının isteği farklıydı: Jazzy Gabert a.k.a. Alpha Female. Geçen yılki Cedric Alexander'ı hatırlattı. Triple H'de gönderme yaparak "Bir daha yaparsak maliyetimizi aşarız" tadında küçük bir espri yaptı. Jazzy Gabert taraftarın fanı olabilir ve evet onu WWE'de görsek fena olmaz. Yeni bir Beth Phoenix veya Tamina neden olmasın? Ancak Jazzy gibi hak eden birisi daha var o da Toni Storm. Genç yaşta kendisini kanıtlamış bir isim ve eğer iyi bir güreş fanıysanız illa ki ismini duymuşsunuzdur. Ve WWE bu turnuvadan sonra bunun için bir şey yapmaması çok kötü. Belki indy'de daha iyi kendisini gösterebilir ancak WWE'de gerçekten olması gereken bir isim. Böyle yıldızları WWE'nin kaçırmaması lazım. Ancak Toni uçağa binip Japonya'ya gitti bile.

Konumuza gelecek olursak Kairi Sane turnuvanın kazananı oldu ve Asuka'nın NXT Women's Championship kemerini teslim etmesinin ardından bir adım atılmış oldu. Survivor Series'den önceki NXT TakeOver: Houstan şovunda Kairi Sane kemer maçına hak kazandı. 4'lü bir maç olacağı söylentileri olsa bile büyük ihtimalle birebir maç izleyeceğiz. Kairi Sane'i yeni bir Asuka yapma gibi bir umudu var WWE'nin. Bakalım ne olacak?

Monday, September 18, 2017

TAKIMLARA NE OLUYOR BÖYLE?

@pwpop.com


2017 yılı büyük ihtimalle WWE'nin takımlarına pek iyi geçmiyor. Bireysel yıldızlar büyürken, takımlar için aynı şeyi söyleyemeyiz...


     Neden mi bahsediyorum? Bu yıl WWE, takımlarının birkaçına elveda dedi. Ve içinde önemli takımlarda yok değil. Kimler mi var? American Alpha, Vaudevillians, DIY, Enzo & Big Cass, Golden Truth, Hype Bros. Hatta biraz daha didinirsek Wyatt ailesini de ekleyebiliriz. 

Hype Bros'u yazdım çünkü önümüzdeki Smackdown şovlarında bu kesinleşecektir ki bence bu iyi bir şey. Zack Ryder için farklı bir enerji gerekiyordu ve o da geliyor. Diğer takımlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, Golden Truth'u katmazsak. Bu iki takım dışında diğerleri birlikte kalması gerekiyordu. Daha bireyselliğe ya hazır değiller ya da birlikte olmak onları güçlü yapan şeydi. Örnekleyelim hemen; Enzo & Cass. Ayrı olarak ne yapabilecekler? Enzo Universal şampiyonu mu olacak? WWE, Big Cass'e güvenmesinden ziyade yüksek noktalara getirecektir. Ancak biri yükselirken biri altlarda olacak. American Alpha mesela; Big Cass gibi Jason Jordan da aynı durumda. WWE şu an onun baya arkasında. Ama Chad Gable? Jason gitti, Shelton geldi. Sevmediğimden değil ama American Alpha tam oturmuşken birbirinden ayırmak çok saçmaydı. Hem de Kurt Angle gibi bir hikayeyi ortalığa atınca... NXT'den de DIY'ı ele alalım son olarak; Evet en iyi ayrılma şekli birinin birine satması. Buna tamamiyle okeyim ancak hikaye çöpe atılmıştan beter oldu. Ciampa sakatlanınca bir anlamı kalmadı ayrılmalarının. Adaletini buldu gibi yorumlarda geldi. Tabi ayrılmayınca çok güzel şeyler mi oluyor? (Bknz. Ascension) 
-Ne yapıyorlar?

Güzel şeyler her zaman sürecek gibi bir zorunluluk yok tabi. Ancak senaryoların bu şekilde bitmesi bence kötü bir algı yaratıyor. Hem yoktan yere kayıplar veriyor hem de seyircileri uzaklaştırma ihtimalini çoğaltıyorlar. Demek istediğim şey takımlar ölümüne kadar devam etsin demiyorum; bu da mümkün değil zaten. Ancak olabildiğince mantık çerçevesinde doğru bir şekilde, doğru bir senaryoyla ayrılsınlar.

Takımlarımızı sevelim
Kamu Spotu

Thursday, September 14, 2017

KESİNLİKLE BİR SORUNUMUZ VAR

@WWE

Her SmackDown Live'dan sonra eziyet haline gelen şov olan 205 Live durumu pek de iyi gitmiyor. Hatta hiç.


     Yemek sonrası artık olur ya hani sanki onları yiyormuşuz gibi tat bırakan yemek. Cruiserweight Classic turnuvasından sonra yıldızları tutmak isteyen WWE bir şov yaptı ve adını 205 Live koydu. Ancak işler pek istenilen şekilde yürümedi. Ama hata yaptığının farkında değil. Neden mi çok kolay?

1 - Çok Yorulduk

Her hafta aynı maçların tekrarlarını izliyormuşuz gibi bir şov resmen. Mor ipler, aynı güreşçiler ve aynı senaryo. Tamam her şovda bu tarz şeyler mevcut. Ama 7-8 kişiyle her hafta aynı kişileri karşılaştırarak bu iş yürümez. Örneğin; Tozawa vs. Neville ve TJP vs. Swann maçlarına bakalım. Tozawa kemeri hak etmiyorken kötü bir senaryo ile karşımıza çıktılar. Austin Aries'in ayrılışının ardından ne yapacağını bilemeyince de bu ikiliyi uzattılar. Şimdi ise TJP ve Swann ikilisi. İyi arkadaşlık senaryosu bu kadar uzatılamazdı. 2 ayı geçti ve hala bitmemiş gibi durdu geçen şovda. Hiç bu kadar iyi arkadaşların bu kadar kötü bir şekilde aktarıldığını görmedim.

2 - Çok Sıkıldık

İlk maddeyle aynı bir düşünceye çıkıyor ama her hafta 3-4 kişinin büyüdüğü ve her hafta aynı kişilerle karşılaşmasından yorulduk. Her hafta şimdi Neville, Enzo, Cedric Alexander, Brian Kendrick, Jack Gallagher arada sırada Tony Nese ve Drew Gulak. Bu kadar. Başka bir şey yok. Araya bazen bir şey katmak için de Mustafa Ali, Ariya Daivari ve Gran Metalik. Özellikle Daivari'nin çıktığı maçlar benim için yeterli olmuyor. Bu kişilerle yürümüyor.

3 - Ne Yapacaklarını Şaşırdılar

Artık 205'ın düştüğünü gören WWE bir takım şeyler yapmaya başladı. SmackDown Live'dan çıkmaya başlayan seyirciyi hala tutacak önemli bir sebep yok ama bir gelişme oldu. Son zamanda Enzo Amore 205'a transfer olurken, bir de en sonki 205 şovunda Jack Gallagher kötü tarafını çıkarmış oldu sebepsiz yere. (Breezango'nun 205'a çıkması büyük ihtimalle tek bir haftalıktı). Bunlar yeterli değil. Tamam Enzo'nun sevenleri fazla ancak bu programı NXT'ye çeviremezsin. Bir tarafta gözümüzün önünde yükselen Neville, bir taraftan da zor zamanlar geçiren Enzo. NXT mi burası? Sıkıldığın zaman bir şovu NXT yapamazsın. 

4 - Bir Şov Kaydı

Geçen yılın en güzel şeyi olan Cruiserweight turnuvasını artık yıpratan bir program olduğunu düşünmeye başladım 205 Live için. Hiçbir ilerleme yok ve kendilerine katan bir şey yok.

Çözüm 

Saatini değiştirebilirsin, Smackdown Live'dan önce yapabilirsin. Daha fazla Cruiserweight yıldızı olabilir. Her ne kadar bir önceki maddede NXT desem bile Breezango, 205 Live için güzel bir ekleme olabilirdi. Ama söylememin bir sebebi var ki Smackdown'da doğru kullanılmamaları. Bu yüzden hem heyecan gelir 205 Live'a hem de Neville gibi kendilerini geliştirebilirler. NXT'ye dönmek istemeyen yıldızları  ve ana kadroda şans bulamayanları 205 Live'a gönderebilirsin. Çünkü ekipte eksiklik var. Ki güzel bir heyecan olabilir. Bunları yapmak zor geliyorsa, şovu kapat gitsin.

Monday, September 11, 2017

YILLARIN WWE STARI HEBA MI OLUYOR?

@WWE


Her yıl Dolph Ziggler'ın daha fazla ön planda olmasını istedik. Yediremedik onu mid-card olarak görmeye. Artık kendisi de yediremiyor ve...


     WWE'nin harcadığı yıldızlarından biri olan Dolph Ziggler yakında WWE'den ayrılmayı planlıyor. Haklı. 2 yıl önce de ayrılık haberleri duymuştuk. Ancak gerçekleşmemişti. WWE Draft sezonu gelmeden önce yine bir push bekliyordu; alamadığı içinde ayrılmak istiyordu. Hedefi daha fazla stand-up şovlarına katılmaktı. Ancak Draft gerçekleşti ve SmackDown Live'a atandı. Hatırlarsanız The Miz'le olan feud'unda ne kadar iyi bir eşleşme olduğunu söylemiştim. Eee, sonuçta iyi arkadaşlar. En iyi senaryo en iyi arkadaşlardan çıkar. Hatta Ziggler ya kemeri kazanacaktı ya da WWE'yi terk edecekti. Kaybetmesini bekledik ama maçı kazanmıştı. Daha sonrasında ise Dean Ambrose'la kemer maçına çıktı. Bu görüp görebileceğimiz en iyi pushlardan biriydi. Herhalde Dolph, SmackDown Live'ın büyük yıldızlardan biri olacaktı diye düşünmüştük. Nitekim olmadım yine mid-card yıldızları arasına düştü ve sonra gözlerden kayboldu.

Ve SmackDown Live'a 3-4 hafta önce geri döndü. İğneleyici sözlerle ne demek istediğini bize harfiyen anlamıştı. "İlla ki bir gimmick'im mi olması gerekiyordu o ringde olabilmem için?" "O ringin yıldızı bendim." Evet, sendin Dolph Ziggler ama WWE seni istemedi. Bu yüzden bizi senaryoyla oyalayarak WWE'den gitme planları peşinde. Ekim ayında sözleşmesi biten Ziggler'ı son görüşlerimiz olabilir. Bunun bir veda konuşması gibi olmasını istemem ama görünen köy kılavuz istemez. Dolph Ziggler mutsuz, fanlarda hak ettiği değeri alamadığı için mutsuz. Geçen şovdaki SmackDown Live'da Dolph Ziggler çok güzel kendini belli etti: John Cena, Macho Man ve Naomi. Bunların hepsinde belli bir imaj var. Belli bir karakteri var. Ancak onlar Dolph Ziggler gibi ringde iyiler mi?