Monday, September 18, 2017

TAKIMLARA NE OLUYOR BÖYLE?

@pwpop.com


2017 yılı büyük ihtimalle WWE'nin takımlarına pek iyi geçmiyor. Bireysel yıldızlar büyürken, takımlar için aynı şeyi söyleyemeyiz...


     Neden mi bahsediyorum? Bu yıl WWE, takımlarının birkaçına elveda dedi. Ve içinde önemli takımlarda yok değil. Kimler mi var? American Alpha, Vaudevillians, DIY, Enzo & Big Cass, Golden Truth, Hype Bros. Hatta biraz daha didinirsek Wyatt ailesini de ekleyebiliriz. 

Hype Bros'u yazdım çünkü önümüzdeki Smackdown şovlarında bu kesinleşecektir ki bence bu iyi bir şey. Zack Ryder için farklı bir enerji gerekiyordu ve o da geliyor. Diğer takımlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, Golden Truth'u katmazsak. Bu iki takım dışında diğerleri birlikte kalması gerekiyordu. Daha bireyselliğe ya hazır değiller ya da birlikte olmak onları güçlü yapan şeydi. Örnekleyelim hemen; Enzo & Cass. Ayrı olarak ne yapabilecekler? Enzo Universal şampiyonu mu olacak? WWE, Big Cass'e güvenmesinden ziyade yüksek noktalara getirecektir. Ancak biri yükselirken biri altlarda olacak. American Alpha mesela; Big Cass gibi Jason Jordan da aynı durumda. WWE şu an onun baya arkasında. Ama Chad Gable? Jason gitti, Shelton geldi. Sevmediğimden değil ama American Alpha tam oturmuşken birbirinden ayırmak çok saçmaydı. Hem de Kurt Angle gibi bir hikayeyi ortalığa atınca... NXT'den de DIY'ı ele alalım son olarak; Evet en iyi ayrılma şekli birinin birine satması. Buna tamamiyle okeyim ancak hikaye çöpe atılmıştan beter oldu. Ciampa sakatlanınca bir anlamı kalmadı ayrılmalarının. Adaletini buldu gibi yorumlarda geldi. Tabi ayrılmayınca çok güzel şeyler mi oluyor? (Bknz. Ascension) 
-Ne yapıyorlar?

Güzel şeyler her zaman sürecek gibi bir zorunluluk yok tabi. Ancak senaryoların bu şekilde bitmesi bence kötü bir algı yaratıyor. Hem yoktan yere kayıplar veriyor hem de seyircileri uzaklaştırma ihtimalini çoğaltıyorlar. Demek istediğim şey takımlar ölümüne kadar devam etsin demiyorum; bu da mümkün değil zaten. Ancak olabildiğince mantık çerçevesinde doğru bir şekilde, doğru bir senaryoyla ayrılsınlar.

Takımlarımızı sevelim
Kamu Spotu

No comments:

Post a Comment