Thursday, September 14, 2017

KESİNLİKLE BİR SORUNUMUZ VAR

@WWE

Her SmackDown Live'dan sonra eziyet haline gelen şov olan 205 Live durumu pek de iyi gitmiyor. Hatta hiç.


     Yemek sonrası artık olur ya hani sanki onları yiyormuşuz gibi tat bırakan yemek. Cruiserweight Classic turnuvasından sonra yıldızları tutmak isteyen WWE bir şov yaptı ve adını 205 Live koydu. Ancak işler pek istenilen şekilde yürümedi. Ama hata yaptığının farkında değil. Neden mi çok kolay?

1 - Çok Yorulduk

Her hafta aynı maçların tekrarlarını izliyormuşuz gibi bir şov resmen. Mor ipler, aynı güreşçiler ve aynı senaryo. Tamam her şovda bu tarz şeyler mevcut. Ama 7-8 kişiyle her hafta aynı kişileri karşılaştırarak bu iş yürümez. Örneğin; Tozawa vs. Neville ve TJP vs. Swann maçlarına bakalım. Tozawa kemeri hak etmiyorken kötü bir senaryo ile karşımıza çıktılar. Austin Aries'in ayrılışının ardından ne yapacağını bilemeyince de bu ikiliyi uzattılar. Şimdi ise TJP ve Swann ikilisi. İyi arkadaşlık senaryosu bu kadar uzatılamazdı. 2 ayı geçti ve hala bitmemiş gibi durdu geçen şovda. Hiç bu kadar iyi arkadaşların bu kadar kötü bir şekilde aktarıldığını görmedim.

2 - Çok Sıkıldık

İlk maddeyle aynı bir düşünceye çıkıyor ama her hafta 3-4 kişinin büyüdüğü ve her hafta aynı kişilerle karşılaşmasından yorulduk. Her hafta şimdi Neville, Enzo, Cedric Alexander, Brian Kendrick, Jack Gallagher arada sırada Tony Nese ve Drew Gulak. Bu kadar. Başka bir şey yok. Araya bazen bir şey katmak için de Mustafa Ali, Ariya Daivari ve Gran Metalik. Özellikle Daivari'nin çıktığı maçlar benim için yeterli olmuyor. Bu kişilerle yürümüyor.

3 - Ne Yapacaklarını Şaşırdılar

Artık 205'ın düştüğünü gören WWE bir takım şeyler yapmaya başladı. SmackDown Live'dan çıkmaya başlayan seyirciyi hala tutacak önemli bir sebep yok ama bir gelişme oldu. Son zamanda Enzo Amore 205'a transfer olurken, bir de en sonki 205 şovunda Jack Gallagher kötü tarafını çıkarmış oldu sebepsiz yere. (Breezango'nun 205'a çıkması büyük ihtimalle tek bir haftalıktı). Bunlar yeterli değil. Tamam Enzo'nun sevenleri fazla ancak bu programı NXT'ye çeviremezsin. Bir tarafta gözümüzün önünde yükselen Neville, bir taraftan da zor zamanlar geçiren Enzo. NXT mi burası? Sıkıldığın zaman bir şovu NXT yapamazsın. 

4 - Bir Şov Kaydı

Geçen yılın en güzel şeyi olan Cruiserweight turnuvasını artık yıpratan bir program olduğunu düşünmeye başladım 205 Live için. Hiçbir ilerleme yok ve kendilerine katan bir şey yok.

Çözüm 

Saatini değiştirebilirsin, Smackdown Live'dan önce yapabilirsin. Daha fazla Cruiserweight yıldızı olabilir. Her ne kadar bir önceki maddede NXT desem bile Breezango, 205 Live için güzel bir ekleme olabilirdi. Ama söylememin bir sebebi var ki Smackdown'da doğru kullanılmamaları. Bu yüzden hem heyecan gelir 205 Live'a hem de Neville gibi kendilerini geliştirebilirler. NXT'ye dönmek istemeyen yıldızları  ve ana kadroda şans bulamayanları 205 Live'a gönderebilirsin. Çünkü ekipte eksiklik var. Ki güzel bir heyecan olabilir. Bunları yapmak zor geliyorsa, şovu kapat gitsin.

No comments:

Post a Comment