Sunday, July 31, 2016

Draft Yolu 2: Kırmızı ve Mavi


     Ve işte beklediğim an... Kırmızı ve Mavi... Battleground şovundan sonra yeni bir döneme resmen adım atmış olduk. Wrestlemania'yla zaten belirginleşmişti bu yeni döneme girildiği. Ancak 25-26 Temmuz'la beraber yeni bir kapıyı açmış olduk. Battleground'da en önemli 3 şey bu dönemi kesinleştirecekti. Beklentim 3 maçtaydı. Biri, Kevin Owens vs. Sami Zayn maçında, diğeri Sasha'nın partneri kim olacağı, sonuncusu ise günün ana maçı olan üçlü tehdit maçındaydı gözlerim. Gerçi Sami ve Kevin'in karşılaşmasında Draft'larda aynı şovda olacağını kesinleştikten sonra çok da beklentim yüksek değildi. Bir daha maçlarını görme ihtimalimiz diğer ihtimale göre daha fazlaydı. Çünkü aynı şovda boy göstereceklerdi. Maç ise yine NXT günlerini hatırlatan ve eski Attitude dönemini taşıyan izler vardı. Maç baya iyiydi. Diğer bir maç ise Sasha'nın seçtiği partner ve Charlotte -Dana ikilisi arasında geçecek olan maçtaydı. Spekülasyonlar Bayley-Nikki-Naomi-eski yıldız dönüşü ihtimaliydi. Naomi Smackdown'a geçtikten sonra ihtimali düşürdüm. Ancak Bayley ve Nikki arasında gidip geliyordum. Bayley'nin olma ihtimali daha çok sevindirdi. Ancak bir sonraki RAW şovunda hiçbir haber verilmedi ana kadroda olunacağıyla ilgili. Yine de Bayley'nin maçta gözükmesi Draft'lar neden oldu ki dedirttirdi. Her ne kadar sevinsem de bir o kadar düşündürdü. Son maç ise 2 yıldan beri Wrestlemania ana şov maçı olarak düşünülen Shield takımının karşılaşmasıydı. Bir yandan da 2 RAW 1 Smackdown karşılaşması yaşattırdı. Beklentim daha yüksekti maçtan. Galip ise SmackDown kadrosu oldu. Ancak çok da benim için önemli değildi. Bir kemerin geleceği aşikardı. Ha RAW ha SmackDown. 

RAW Ekibi kaybettikten sonra tabi ki de şovu yeni bir kemerle açmasını bekledik. Çünkü ancak o toparlayabilirdi günü. Dünya Ağırsiklet Şampiyonluk kemerini beklerken yeni bir kemer geldi. Ve bu biraz tuhaf kaçtı ve yanlış bir hamle olduğunu düşünüyorum. Kaç günden beri ana WWE kemerinin adı değişti. Bari değiştirdiğinizin anlamı olsaydı. Görünümüyle ilgili pek bir gelişme yokken, Universal kemeri aramıza katıldı. O zaman Intercontinental kemeri keşke RAW'ı temsil etseydi. O kadar kemerin öneminden bahsedilmişti. Yine yalan oldu ve SmackDown'un ikinci kemeri oldu. Yeni bir kemer gelip RAW'ın ana kemeri olacak. Birkaç yıla kalmaz, gidici gibi gözüküyor. Adında bir hayır bulamadım. Ancak yine de bir kemer gelmesi mutlu etti beni. Yeni bir dönem, yeni bir logo, yeni bir arena düzeni, yeni şarkı, yeni jenerik, yeni ipler, yeni olaylar... İşte beni WWE'de tutan şey. Ayrılmayı tabi ki de düşünmüyordum ancak bu yeniliğe ihtiyacımız vardı. 

RAW:
1 - Yeni kemer
2 - Yeni Şampiyon
3 - Yeni 1.Rakip

Kadınların Şampiyonluk maçında yeni bir şampiyon hiç beklemiyordum. Charlotte'ın kemer hükmünden çok da rahatsız değildim ancak Wrestlemania'da Sasha'nın hala hakkının yenildiğini düşünüyorum. Belki dış görünüşü ve aile bağının durumu çok etkindi ilk kemeri tutacak kişinin ancak Sasha onu hak etmişti. Yeni döneme, yeni bir şampiyonla başlıyoruz. Seth Rollins'in rakibini belirlemek için 4'lü iki maç düzenlendi ve iki maçın kazananı ana maçta karşılaşacaktı. Roman ve Finn karşı karşıya geldi ve kazanan Finn oldu. Bu da Charlotte ve Roman devrinin sonu demek oluyor. WWE daha çok taraftarına dönmüş oluyor. Seyircinin sesi haline geldi RAW. Aynı zamanda Sami, Cesaro ve Kevin'in de bu dönemde yükselişe geçecektir. 


SmackDown Live
1 - Shelton Benjamin dönüyor
2 - Bütün Kadın Yıldızlar
3 - Dolph Ziggler

     Bu 3 sebepten dolayı SmackDown Live izlenir. Shelton Benjamin'in ayrılışını hatırlıyorum dün gibi. Daha da yükselebilecekken ayrıldı WWE'den. John Morrison gibi onun da Smackdown'a dönmesini istediğim yıldızlardan bir tanesiydi. Hatta Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğunu hak eden bir isim Shelton. Çok fazla harcandı. Kendisinin yükselişi Team Angle'la oldu diyebilirim, bireysel mücade, ECW, Haas'la takım ve son kez SmackDown olarak özetleyebilirim. Her ne kadar Irkçı olsa da WWE, Shelton'ın bu dönem o büyük kemeri alması gerekiyor. Deneyimi, estetiği, high-fly olma özelliği ile aranan yıldız niteliği taşıyor. Hal böyle olunca da tekrardan aramızda olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Tabi ki de Shelton ilk ve son olmayacaktır. Hala WWE hamle yapma peşinde. Rhyno zaten dönüşünü yaptı. Curt Hawkins'in de yakınlarda çıkması bekleniyor. Rhyno ile takım olması planlanıyor hatta. Daha da eklenecektir yıldızlar. Ancak Shelton'ın geri dönmesi büyük bir alkışı hak ettirdi SmackDown'a. 

Yani çok fazla bir beklentim olmasa da bütün kadın güreşçilerin ringe gelmesi bir dürtü uyandır ki Eva gelene kadar. Natalya ve Becky'nin omuzlarında gidecektir kadro. Ancak Naomi'yi de hafife almamız gerek. Ve yeni gelen Alexa - Carmella. 1-2 hafta içinde gidişat daha da netleşir. Ancak kimin nasıl bir yol izleyeceği belli gibi. Tabi bütün girdiği mücadeleler ne için olacak belli değil. Boşa da olabilir Summerslam'e yönelik de olabilir. 

Dolph Ziggler ise WWE'nin en çok şoka getiren hareketi oldu diyebilirim. En sona kalmasını bile beklemiyordum. Aj ve Dolph karşı karşıya kalınca AJ kazanır olarak düşündüm. Ancak tam tersi oldu. Sonuçta Face vs. Face maçı olarak uzun zamandan sonra tekrardan göreceğimiz maç olacak. SmackDown'un ana kadro yıldızları önemli bir oranda fazlayken aralarından Dolph'un sızması sektör için en iyi hareket oldu. Dean ve Dolph WWE Summerslam'de WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonluk kemeri için ter dökecekler. Büyük bir hamle oldu WWE için. Tekrardan seyircilere döndüğünün kanıtıdır bu olay. Yeni bir Daniel Bryan anı gibi yaşadık. 

Tabi her iki Summerslam kemer maçları çok iyi olsa da diğer yıldızlara ne olacak? Hiç alışık olduğumuz bir durum değil. Finn-Seth ve Dean-Dolph. Bu maçlarının olması büyük bir adım. Diğer maçları da iyi bir şekilde organize edildiğinde inanılmaz bir şov bizi bekleyecek. Tabi bundan sonraki şovlar Survivor Series'e kadar ayrı olacak. O şovlarla ilgili bir bilgi yok şimdilik. 3 saatlik şovu, bir RAW veya SmackDown(özellikle) şovu nasıl kaldırabilir şu an şüpheliyim. Ama yakında daha iyi şeyler olacak gibi seziyorum.

Thursday, July 28, 2016

Draft Yolu 1: Onda Bunda Şundadır


Uzun zamandan beri beklediğimiz Draft'lar sonunda bu ayın 15'inde gerçekleşti ve iyi ki de gerçekleşti. Kurallar belliydi kimin seçeceği de belliydi. Sadece şu sorunun cevabı için günün sonunu beklemek gerekiyordu: "Kim nerede olacak?". Ve Draft geldi çattı. 

Şahsi fikrim RAW brand'ini gençlerle ayakta tutup, SmackDown'da da eskilere bırakmaktı. Ne gibi? Finn Balor, Enzo Amore ve Big Cass, Shield üyeleri, AJ Styles, Kevin Owens ve Sami Zayn gibilerini RAW'da görmek; John Cena, Randy Orton, Big Show, Chris Jericho, Kane, Brock Lesnar, Mark Henry, Dudley Boyz gibilerini SmackDown'da tutmak. Bu şekilde NXT'nin bir versiyonunu RAW ekranlarında ve eskileri hatırlatan şovlarda SmackDown ekranlarında olacaktı. Bu şekilde insanlar her iki şova da hakim olabilecekti. Konuşulan eski yıldızlar da SmackDown'a gelseydi tadından yenmez olabilirdi. Tabi, bir de NXT'den kimler gelecekti? 

19 Temmuz SmackDown Canlı gecesi hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. İlk şova özel 3 saat olabilirdi diye düşünüyorum. 2 saat yetersiz kaldı böyle bir şova. Ve beklenen tepkiyi alamadım. Bir önceki şovda şampiyonluk maçı anlamsız bir şekilde bitmişti. Ancak bir sonraki gün tekrar maçı yapıldı ve Dean o gün kemeri elinde tutmaya başardı. Maçların da yetersiz derecede tatmin veremedi. Tabi, bir de Women's kadrosunun ikiye ayrılması bence tamamiyle hatalıydı. Ya tekrardan iki kemere çıkaracaklar diye bekledim ki bu da yetersiz olurdu ya da takım şampiyonu eklenir diye düşünmüştüm. Her ikisi de boşa çıktı sonuçların. Becky, Naomi ve Natalya kemer mücadelerinden uzak kalacak. Becky'nin yakın zamanda kemer alacağını düşünmüyordum ancak 3'lü kadronun ayrılması hataydı. Naomi geri dönüşünde kemer mücadelesine girmek hakkıydı ve yeni karakteriyle parıldayabileceğini düşünüyordum ve Natalya hakkında konuşmak bile istemiyorum. Yıllardan beri kemeri alması gereken bir Yıldız. Ancak yine bu sevdasından uzaklaştırıldı. Bu da ayrı bir şoktu benim için. E hal böyle olunca da kadınlar kadrosunda afallama oldu. Sonuç olarak iki bölüme ayrılmamaları gerekiyordu. Ve iki brand'de yeteri kadar yıldız yok. Kaç kere Becky ile Natalya'yı izleyeceğiz ya da kaç kere Charlotte ve Dana, Sasha'ya karşı olacak. Eski yıldızlardan kaçı geri dönecebilecek bu ya bir ya da ikidir ve NXT kadrosundan zaten kaçı gelebilecekti. Eksik bir kadroyu ikiye bölmek hatalıydı. Ama tabi şova çıkma ihtimalleri daha fazla oldu. Sonucunda da kadronun ikiye dağılımında da hatalı oluşu gözden çarpmadı değil.

Gelelim, kızışma nasıl oldu? Seth'in RAW'da olacağı kesindi zaten. İlk seçeneğin Seth'in olacağı da biliniyordu. Ancak Dean SmackDown için açıklandığında içim burkulmadı değil. 3. seçenek Charlotte olması ne kadar doğruydu bilmiyorum. Tamam iyi kadın kadrosunun yükselişi bu gözden kaçınılamaz ancak SmackDown ekibi nasıl bir sonrakinde Sasha'yı almaz? Nasıl? ve AJ'i bir sonrakinde de alabilirdin. Ve hala almamakta ısrarcı çıktı. Bundan sonraki Finn'in RAW'a gelmesiyle beraber duygularımız tavan oldu. Aynı zamanda ilk NXT'den çıkan yıldız oldu. NXT'den diğer çıkan yıldızlar ise Nia Jax, Mojo Rawley, American Alpha, Carmella ve Alexa Bliss oldu. Bayley ve Shinsuke Nakamura'nın çıkmaması da ayrı bir darbe yarattı. Bayley ne kadar daha NXT'de kalabilir? Mantıken bir sonraki draft'a kadar çıkamaması lazım. Draft'lar bunun için var. Ayrı bir zamanda çıkması komik bir duruma dönüşebilir. Bir sonraki Wrestlemania olmayı hak eden bir isim. (Bir şekilde çıkacaktır) Nakamura ise aslında NXT'nin üstünde bir yıldız. Yakın bir zamanda NXT Şampiyonu olacaktır ancak onun yerinin ana kadro olduğunu düşünüyorum. Bir dikkat çekici olan şey ise Cruiserweight kadrosunun artık RAW'da yer alacakmış. Bu ne demek? Ben de bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle turnuva bittikten sonra kontratı imzalanan yıldızlar RAW'da olacaktır. Ama asıl cruiserweight kadrosunun SmackDown'a ait olması gerekiyordu. Ancak bir şekilde bunu da RAW'ın bir parçası yapmayı başardılar. 

Başlığın amacı ise; sonuçta onda bunda şundadır diyerekten çekilmiyor bu çekilişler. Ancak belki bu ayrımın daha iyi yapılabileceğini düşünüyorum. Ama sonuçta bir kızışma getirdiği kesin.
Bakalım bu serüven nasıl devam edecek? Draft Yolu 2 çok yakında Efe Rey Show'da...


Thursday, July 14, 2016

32 Yıldız, 16 Farklı Ülke


     WWE'nin düzenlemiş olduğu Cruiserweight Classic Tournament nihayet başladı! Dün gece NXT'den hemen sonra çarşamba günlerine fixlenmiş oldu. Artık çarşamba günleri sadece bir şovun değil iki şovun heyecanına ortak olacağız. Aynı gün iki şov olur mu? WWE'ye bakarsak çarşamba günleri üç şovu var. İkisi WWE Network'te diğeri ise özel kanalda yayınlanan Main Event. Smackdown şovunu perşembeden salı gününe transfer etti. Bu doğru. Ancak böyle bir turnuvayı perşembe gününe koyabilirlerdi. Sonuçta her gün bir yeni şov yayınlama düşüncesi var WWE'nin. Cuma günleri de Superstars olduğuna göre perşembe günü daha fit olabilirdi. Tabi ki de iMPACT Wrestling'i düşündüklerini zannetmiyorum. Millet aynı anda ikisini de izleyebilir. Sorunun burada olduğunu düşünmüyorum. 

     32 kişilik kadroya baktığımızda tabi ki de eksikler var. 16 ülkeden farklı yıldızlar bulunuyor. Ancak ayrımlarda bir hata olduğunu düşünüyorum. Ya tamamiyle kadronda bulunanlar yıldızlarla yap şovunu ya da yeni yıldızlarla yap. Tomasso'nun veya Johnny'nin turnuvada oluşu pek bir şeyi ifade etmiyor. Zaten WWE'nin kadrosundalar. Ancak buraya daha çok WWE'ye katılmaya yönelik bir çalışma olduğunu düşünüyordum. Onlar varsa diğer yıldızlarını da ekle o zaman! Tabi, bir de kazananla ilgili bence çok da bilgi verilmedi. Böyle bir turnuva var ve dünya yıldızları katıldı. Eee? Bunun sonucunda bir kemer mi WWE kontratı mı para ödülü mü hiçbir şey söylenmedi. En iyi cruiserweight kim diye başlanılan serüven, farklı kılan bir şey olmalıydı. Bunu Main Event ve Superstars şovlarında da yayınlatabilirlerdi o zaman. Hem RAW ve Smackdown seyircisi de niyetlenmiş olurdu bu durumdan. Ancak WWE, NXT gibi bir ortam yaratmak istedi. Yer tabi ki Full Sail University.

     Peki, bu turnuva bittiğinde cruiserweight yine bitmeyecek mi? Turnuvanın hemen devam edeceğini düşünmüyorum ancak bunu bir noktaya getirmeleri lazım. Güle güle demek iyi yıldızlara ayıp olur. 32 kişilik kadroda hepsi kazanamayacak ne de olsa. Ancak WWE'de görmek istediğimiz yıldızlar da yok değil. Başta Kota Ibushi olmak üzere, Cedric Alexander, Zack Sabre Jr. ve Tony Nese. Noam Dar'ı da ekleyebiliriz. 

     Bir de genel tabloya/fikstüre bakalım... Elemelerin daha iyi bir şekilde organize olsaydı keşke. Sonuçta Tomassa'ya Johnny'i ilk eleme turuna koymak bana göre saçmalık. Sonuçta atıyorum bir sonraki tur da Daniel Bryan'ın bile tanımadığı yıldızlar var. Böyle bir durum olunca da ister istemez bir adım beriye atıyor turnuva bizi. Tabi bu eksikliğe döndürüyor bizi. İstediğimiz yıldızlar başka kontratlara bağlı olduğundan dolayı bu turnuvada göremiyoruz kendilerini. En iyi şekilde organize etmeye çalışmışsa da WWE, bir şey görmemizi istiyor demek ki.

     İlk haftaya baktığımızda bir farklılık gördük. Maç başlamadan hakem ortaya çağırıp el tokalaşmalarını istiyor ve maç bittikten sonra da kazanını da iki yarışmacı ortada olmak üzere belli ediyor. Hadi ama WWE, bu UFC değil! Sonuçta kilo tartılmalarını da gösterdin büyük bir ciddiyetle ama onun yapılmasının sebebi var. Ve sebebine de çok yakın değilsin. O yüzden şova bir eksi verdim diyebilirim. Diğer bir konu ise canlı olmaması bütün her şeyi alıp götürebiliyor. Ve spoilerlarla ister istemez karşılaşabilirsiniz. Bu bugün olmaz yarın olur. O yüzden dikkatli olmak lazım. Canlı olması daha kaliteyi arttırabilirdi. Bir de muhtemel sakatlanma durumlarına karşı 5 yıldız daha bulunuyor. Bu canlı şovlarda daha gerçekçi olabilirdi. Sonuçta yarı finalde eklemeyeceklerine göre olmaların da bir anlamı taşımıyor. Bu tarz şeylerin dışında çok da kötülememek lazım şovu. İlk hafta çok aman aman olmasam da yeni bir şeylerin başladığının kıvılcımı vardı ve o yüzden takip etmemek olmaz. Eski günler bir gıdım da olsa geri geldi.

Friday, July 8, 2016

Nerede Eski TNA


     Impact Wrestling, bilinen adıyla Total Non-Stop Action (TNA), bu günlerde eski günlerini aratıyor. Aslında birçok nedeni var diyebiliriz. Tam olarak bozulduğu tarih kendisinin WWE ile reyting savaşına girdiği zaman diyebiliriz. 2010'da bir delilik yapıp şovlarını perşembe gününden alarak pazartesi gününe getirmeleri oldu. Kendilerini yenilik yaptığını sanıp WWE üzerinden oyun yaptı. Hulk Hogan ve Jeff Hardy gibi isimleri kendi bünyelerine tekrar getirmeleri büyük bir kazanç getireceğini düşündüler ancak yanıldılar.

TNA'yi gerçekten severdim eskiden. Bir zamanlar 6 köşeli ringde gerçekten yenetekli güreşçileri barındıran bir şirketti. Ya da eğlenceden çok ring içi performanslarını da düşündüğü için cazip geliyordu. Ancak şimdi yanından beri geçemiyor eski havasından. Öyle bir zamandı ki keşke onlar  WWE'ye gelseler derdik. Ve  WWE'nin geçiş zamanı olduğu için (Attitude Era'dan PG Era'ya) TNA'de şov içeriği baskın çıkıyordu. Kimler yoktu ki? Jeff Jarrett, Sting, AJ Styles, Kurt Angle, Abyss, Kazarian, Christopher Daniels, Motorcity Machine Guns, Eric Young, Beer Money, Team LAX, Matt Morgan, Amazing Red, Team 3D, Jay Lethal, Consequences Creed ve daha fazlası.  Senaryolar yeteri kadar iyiydi ki tatmin olabiliyorduk. Şu an TNA kendini kurtarmaya çalışıyor. Zor bir dönemden geçiyor. Hem bütçe hem de - bana göre - kadro kıtlığı. Bu da senaryoları etkiliyor. Çok da aman aman bir şirket olmadı. Ancak ne yaptıysa hakkını vererek yaptı. 

Ve yıldızlar bir bir gitti. Eski tadı olmamaya başladı. Ve aylık şovları ne zaman hafta içine düştüyse TNA'in bütçe sıkıntısı ve izleyici sıkıntısının olduğu göstergesidir. Giderek azalan bir seyircisi var. İyi bir başlangıç olmadı 2016 TNA için. Bu günkü şovlarına baktığımızda Jeff Hardy ve Matt Hardy maçı beni tatmin etmedi. Şu anki en büyük senaryoları da bu ayrıca. Drew McIntyre, EC3 ve Bobby Lashley mücadelesi çok tekrarlanmaya başladı. Ne olacağını biliyormuşuz gibi ilerliyor senaryo. Mike Bennett daha fazlasını hak ediyor. Takımlar eskisi gibi değil. Kadın güreşçiler bir yer edinmeye çalışıyor ancak yok. X-Division'dan bahsetmiyorum bile. 

Impact Wrestling'i şu an yeni deneyimli kişiler değil, eski yıldızlar kurtarabilir. Bu da biraz zor gibi. WWE'den kaçan bir şirkette bunu başarabililmesi imkansız. Yıldızlarını yetersiz senaryo yüzünden WWE'ye kaptırdı. 2010'daki deli geçişinden sonra şimdi SmackDown salı gününe transfer oluyor diye Impact Wrestling tekrardan perşembe gününe geçiyor. Bu da birebir korktuklarının göstergesi kaybolmaktan. Dixie Carter YouTube'dan eski videolarını açıp izlemesi gerekiyor.

Wednesday, July 6, 2016

Altın Kemer Olmazsa Olmazlar Arasında


WWE Dünya Şampiyonası kemeri Brand Extension ile beraber tekrardan aramıza katılıyor. Büyük ihtimalle bu kemeri yine SmackDown şovunun bir parçası olacak.

Eric Bischoff 2002 yılında ilk kez WWE ekranlarında göstermişti kemeri. Kemer ilk başta NWA'de, sonra WCW'da, en sonunda ise WWE'de önemli bir kemer olarak yerini aldı. Niteliği paha biçilemez. Hatırlarsanız, 2013'teki WWE TLC şovunda Randy Orton'la John Cena karşı karşıya gelmişti. Ve kazanan Unified World Heavyweight Şampiyonu oluyordu. Bu maçla beraber resimde gözüken kemerimizin sona yaklaştığı zamanlarıydı. Big Gold dediğimiz Dünya Şampiyonluk kemerininde anlamının kaybolduğu zamanlardı. Yeni kemer gelmesiyle beraber kaldırıldı ortalıktan.

Ancak Brand Extension'la beraber bu kemerin gelişinin yolu da açılmış oldu. İlk hareket 27 Haziran'da WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonası'nın adı WWE Şampiyonası olarak değiştirildi. Hatırlarsak diğer kemerimizin adı da Dünya Ağırsiklet Şampiyonasıydı. İki şovun ayrı kadrosu olması yanı sıra kendine has kemerleri de olacak. Şu anki izlenimle WWE Şampiyonası ve Intercontinental Şampiyonluğu RAW'da, Dünya Ağırsiklet Şampiyonası ve US Şampiyonası SmackDown'da olacak. Takım Şampiyonaları ve Kadın Şampiyonası ortak olarak devam edecek. 

Bunlar doğru mu peki o da var? Eğer Dünya kemerini ayırıyorsan, takım şampiyonluğunu da getirmen lazım ve yeni bir kadın şampiyonluğu getirmen lazım. Bana kalırsak kemerleri oyuncak haline getirmeye başlıyorlar gibi. 4 yıl dene bırak. Tekrar getir, olmadı mı? Tekrar kaldır. Bu tarz şeyler alttan alttan soğutan şeyler. Taraftarlarını oyuncak yerine koymak anlamına geliyor. Ve Dünya Şampiyona kemerinin hiç kaldırılmaması gerektiğini düşünüyordum. Bana kalırsa bu kemer, WWE kemerinden hala daha gösterişli gözüküyor. WWE kemerinde bir sıkıntı vardı. Yeni bir kemerle çözmeye çalıştılar ancak pek olmadı.  Altın kemeri kaldırdıktan sonra Intercontinental şampiyonasının çok önemli olduğundan bahsettiler. Ultimate Warrior gibi isimlerin taşıdığından bahsettiler. Şimdi yine dedikleri boşa çıkmış oldu. 

Dünya Şampiyonluk Kemerini kimler taşımadı ki? Triple H, Shawn Michaels, Randy Orton, Taker, John Cena, Batista, Chris Benoit, Edge, Kurt Angle, Rey Mysterio (ve fazlası) gibi isimler taşıdı.

Bu altın kemeri görmeye hazır mıyız? Büyük ihtimalle WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonası olmak istediğimiz kişiler, bu sayede bu kemeri kazanabilecek gibi geliyor. Sami Zayn, Kevin Owens, Dolph Ziggler...

Monday, July 4, 2016

Harcanan 10 Yıldız


1 | CURTIS AXEL



     Mr. Perfect oğlunu böyle görse, oğluna WWE'yi sevdirdiğine pişman olurdu! Curtis Axel, nam-ı diğer Mr. Perfect'in oğlu, jobberlıktan başka bir iş yapmıyor. Bu kare de dediğim şeyi doğruluyor. Aldığı karakterler olsun, maçlardaki duruşu olsun hep onu çökertti ve hep öyle devam ediyor. Bir ara "Paul Heyman Guy"lığı tatsa da çok da uzun sürmedi. Yine yenilen taraf o oldu. Damien Sandow'la yaptığı şaklabanlığı da unutmaktık. Kendisi Hulk Hogan'ı canlandırırken Sandow ise Ultimate Warrior'ı canlandırıyordu. Eee, şimdi n'oldu? Eskilerine daha da döndüler. Biri gönderildi, biri de babası olmasa gönderirdi. Curtis Axel, bundan daha fazlasını hak ediyor. Babasından dolayı değil, en azından kendisini gösterebildiğinde yapabiliyor. Heel olarak iyi iş çıkarabiliyor. Sadece push'a ihtiyacı var. Hele ki Social Outcast'in durumu. Dillere karabiber sürelim. Olmaz olsun! Bir de "nothing better than Perfect" adlı t-shirt'ü vardı. Acaba o nerelerde? 



2 | RYBACK




     Yeni jenerasyonun Goldberg'ü olarak hitap ettiğimiz Ryback, yanından beri geçemiyor. Ara sıra push aldığında iyi işler başaran Ryback. Ancak o da şimdi pes edilenler arasında. O kadar pes etti ki WWE açıklamadan önce kendisi işi bıraktı. Ben de ilk gördüğümde yeni Goldberg dediğim zamanları hatırlıyorum. Kendisi de bunu kabul etmişti. Ancak bir dönemden sonra şikayet etmeye başlamıştı. Hele ki yeni ring kostümüyle beraber taraftarlardan gelen eleştirelere maruz kaldı. Kostümü ilk maça hazır olmadığı için direk o tarzda siyah tonuyla çıkmıştı ve olaylar ondan sonra daha arttı. Uzun zamandan beri Ryback ve Goldberg'ü karşı karşıya istiyorduk ancak göremedik bu süreç içinde. NXT'den itibaren kendisini baya geliştirdi. Tabi ki steroid bazında. Belki de Ryback de kendisinin eleştirilmesini istiyordu bu yönde. Tabi bu sefer Ryback'in ayrılmasının sebebi jobber olmasından değil, güreşçilerin aynı maaşı alamamasıydı. Fiyatlar arasındaki uçukluktu. Buna da dayanamayıp kendi kendine istifasını etti ancak WWE daha bunu onaylamadı. Eğer senaryolar tarafından izin verilseydi yeni bir Goldberg, Mark Henry veya Big Show tarzında birisi olabilirdi yeni neslin. Sonuçta onlar yakında gidici. Böyle bir güreşçinin bence kadroda bulunması gerekiyordu. CM Punk'la olan maçları, John Cena'yla olan çekişmeleri de unutmamak lazımdı. WWE'yi seven bir güreşçi daha ayrılmış oldu aramızdan. 


3 | EMMA


     "İşte bu!" derken, sakatlığından dolayı ringe görüşmek üzere diyen yıldızımız. Wrestlemania kadrosuna son haftalarda gibi eklenirken, son anda akıllarına gelen isim gibiydi. Yeni karakteriyle, bizi ısındırırken, kötü bir şekilde sakatlanıp aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. Bu Emma'yı daha önceden görmemiz gerekiyordu. Santino ile ana kadro çıkışını kim yazdıysa tebrik ediyorum gerçekten. Resmen oynattılar bizi! NXT'de Kadınlar Şampiyonası maçına çıkan Emma, Santino Marella'yla yılan kovalamaca oynuyorlardı. Emma'nın yaşadığı sıkıntıyı düşünebiliyor musunuz? Ne hallerden ne hallere düşmüş! Ana kadroya çıktım derken, NXT'ye geri dönmek istedi belki de. Dana Brooke'un NXT'ye katılması da avantaj oldu onun için. Yeni bir karakteriyle, ana kadroya çıkmayı başardı. Ki zaten ana kadrodaydı. Geri dönüşü Main Event olmasaydı keşke. Heel Emma, Face Emma'yı geçti. Balonlara son! İnşallah geri döndüğünde de bu push'u tekrardan alabilirsin. Gerçi WWE'nin kemer maçına çıkartır mı bilmiyorum ama hala kadınların kadrosunda yetersizlik var.


4 | TYLER BREEZE 



     Bu çöküşü izlediğimize inanamıyorum. Justin "Thunder" Liger'lardan, jobberlara kadar düşen Breeze. Yoksa Breezango mu demeliyim? Giderek daha da kötüleşen kariyerine şahit oluyoruz. Kendisinin ana kadroya ne kadar çok çıkmak istediğini biliyorduk. Ancak NXT'deyken bu halini görse, NXT'de devam etmek isterdi. Şu an NXT'de yaptığı/gösterdiği başarıyı ana kadroda daha göremedik. Dolph Ziggler, Summer Rae ve Breezango... Bundan başka hiçbir şey ona katmadı bir şey. Bizim de akıllarımıza girmedi. Dolph Ziggler karşılaşmalarını karakterini WWE görsün diye çok uzattılar. Elde var sıfır. Summer Rae ile partner oldu. Yaptığı şeyler kayda değer değildi bu da sıfır. Sene başında ayrıldıklarını, bireysel olarak devam edeceklerini söylediler. İkisinin de başarısı şu an sıfır. Breezango mücadelesinin başlangıcı da sıfır devamı da sıfır. İlk başta R-Truth ile partner olan Truth, sonunda böyle olacağı belliydi. Ve senaryoyu çok uzattılar. Ve Battleground'daki saçmalığı da gördük. Şimdi bakın kim bir dünya starı ile karşılaşmaktan ne hallere düştü! Daha iyisini hak ediyor. 


5 | ZACK RYDER 




     Şimdi de gönüllülerin şampiyonuna gelelim: Zack Ryder. 2000'lilerin ortasından beri Zack'i tanıyoruz. Ve değişim yolculuğuna da ortak oluyoruz. Edgehead'den başlayıp, buraya kadar gelebildi. Zack Ryder, Curt Hawkins ve Edge. Bu üçlüden sadece Zack Ryder kalabildi kadroda. Malum birisi emekliliğe ayrılmak zorunda kaldı birisi de WWE tarafından sözleşmesi feshedildi. Tabi, bu gruptan az öncesi daha var ama oraya girmeyelim. Hawkins ve Ryder'ın ilk başladığı zamanlarda ikiz dediğim doğrudur. Hawkins ayrılmadan önce ne kadar çok istedim tekrardan birleşmelerini. Ancak isteğim olumlu gitmedi. Bir ara Ryder'ın kariyeri o kadar kötü gitti ki NXT'de belki bir şey yapar diye gönderildi ve Hype Bros ortaya çıktı. Ancak Major Brothers'ın tadı hala bence yok. Onun kariyeri jobberlıklarla dolu. Kendi kariyerinin en büyük artışı 2011-2012 yılları arasında oldu. Youtube kanalı ve US şampiyonluğu olduğu zamanlardı. Ondan sonra tekrardan düşüşe geçti. Sonunda bu yılki Wrestlemania'da onun müziğini duyabildik ve hiç unmadık bir anda kemeri kazanmış oldu Mania'da. Bu da hiç beklemediğim birisi kazanmıştı ve iyi ki de kazandı dedim. Bu da sadece bir gün sürdü. Büyük ihtimalle Draft'larla birlikte Mojo Rawley ana kadroya çıkabilir ve Ryder'ın bireysel günleri yine rafa kalkabilir. Zack Ryder bugüne kadar kalabildiyse, daha fazlasını hak ediyor. Ryder'ın taraftarı var ve yeteneğini konuşmamıza gerek yok. Woo Woo Woo! You Know It.   


6 | ALICIA FOX




     Çakma Disco Inferno'yla beraber ECW'da debutunu göstermişti... Ah ne günlerdi! WWE Women's Şampiyonluğunu, Alicia Fox'la beraber listede bir sonraki isim en fazla hak eden isimler arasında. Bir süredir ortalıkta göremiyoruz Alicia Fox'u. Tam olarak neden olarak yok bilmiyorum. WWE, Fox'u kafasına göre değiştirebiliyor. Kimi geliyor bir gün heel, diğer gün face olabiliyor. Süreçlere göre değişkenlik gösteriyor. Bebeğin ruh hali gibi. Bir yere sabit olamadı uzun süre boyunca. Nerede eksik varsa, orada oldu Fox. "Heel eksik bu şovda gel Fox. Bugün onun rakibi yok. Face ol Fox." Bu da maalesef gelişmesine engel oldu. Tam da yükselişe geçerken "çıldırma" rolleriyle, WWE bu çok fazla sert ve push almasına sebep oldu dedi tekrardan bıraktırdı. Ve yine sıranın en arkasına geçmiş oldu. İlk aldığı şampiyonluktan daha çok şu anda hak ediyor kemeri. Push almayı bekleyen isimler arasında. Alicia Fox kemeri bir gün alamazsa büyük bir kayıp olur.


7 | NATALYA 



     Ve gelelim Total Divas Natalya'ya. Yıllardan beri şampiyon olmasını bekliyoruz ve hala olamadı. Eşinin sakatlığından ötürü ve Divas Revolution'da senaryo bulamadı kendine. Natalya eğer bu dönemlerinde kemeri alamazsa - daha sonra hak etmediğinde alırsa - yazık olur. Hak etmek kelimesi yanlış olabilir ancak Natalya'nın artık kemeri almaktan başka yapacak bir şeyi kalmadı. Sonra senaristler çıldırıyor. Şimdi de Becky'i ihanet eden Natalya oldu. Tam bir saçmalık! Artık başkalarına değil, kendi yoluma bakıyorum diyen Natalya pek de inandırıcı gelmedi. Becky yapsa bunu anlarım. Ama o dışarıda o kadar çok yardımsever ve yeteneği konuşuyor ki bu senaryoyu satamadığına inanıyorum. Total Divas şovuyla o kadar çok benimsetti ki olmadı. Bu kemeri belki de Charlotte'tan önce alması gereken isimdi. Senaryo ve gidişattan ötürü o sıraya konulamadı. Ancak ilk olmayı hak ediyordu kemeri kazanmakta. Ve Charlotte'a karşı çırpınışını izlettirdi bize WWE. Natalya bu performansıyla kemer sırasında liste düştü diyebilirim. Summerslam'de Sasha'nın kazanma ihtimali var. Belki ondan sonra tekrardan rakibi Natalya olur ama Draft'larda birlitke Bayley'nin gelme potansiyelini de unutmayalım. Bir de bir bakarmışız Divas of Domination geri gelirmiş! Nattie de liste de harcananlar arasında. 


8 | SHEAMUS


     Gelelim bir başka çöküşe: Beyaz çikolatamız Sheamus. Roman Reigns WWE Dünya Ağırsiklet kemerini kazanmasın diye neler yapmadı ki. Amacı belli olmayan League of Nations diye bir grup kuruldu ve işin içinden çıkılamadı. Şampiyonluğundan sonra dağıldı diyebiliriz Sheamus'a. Görsel'de Sheamus'un duruşu yok artık. Daha çok WWE'yi tanıtım turuna çıkıyor. Yurt dışı olsun ya da Amerika'daki tanıtımlarda olsun. Böyle bir karaktere daha fazlası yakışır. Face bir yapıdansa, heel olmasını tercih ederim. Ancak bunu Apollo Crews'a karşı değil kemerlere karşı olsaydı daha iyi olurdu. Ya Intercontinental Şampiyonluğu, ya yeni bir Dünya kemeri gelirse ya da Randy Orton gibi bir isimle takım olup takım şampiyonluğunu kazanmakta. Evet, çünkü takım dünyasının böyle bir takıma ihtiyacı var. Enzo ve Big Cass'in bu takımla karşılaşmasını tercih ederim. Bu tarz bir çıkışla Sheamus eski haline dönebilir. En azından Dünya Kemerini almış birisi olarak görünsün. Draft'larla beraber belki biraz daha değişir. 

9 | PAIGE


     Gümbürtüde ortadan kaybolan yıldız gibi, Paige. Bir var bir yok. En sonki saçıyla beraber çöktüğü zamanı gözlemleyebiliriz. Ne eski senaryosu var ne eski Paige var. Bir ara o kadar çok bıkmıştı ki hareketleri bile satamıyordu ve ringde gerçekten kötü gözüküyordu. Hareketleri yerken gülüyordu. Bunlar gözümüzden kaçmadı tabi ki. İngiliz yıldız bir gönderme yapıyordu. Ancak PCB'yi dağıttıktan sonra kendisinden yüksek bir performans göremedik. Sen ki RAW debutunda AJ Lee'ye karşı yeni şampiyon ol. Bir de en uzun şampiyon olma süresini engelle. (Yani daha da uzatabilirdi). Her o battle royal'da AJ kaybedecek de kaybetme. Bir gün sonra bir hareketle AJ'i yen. Olacak iş mi? Bunu yapsa yapsa Paige yapardı ve yaptı. Dün gibi aklımızda Frenemies günleri. Sonra kaptırdı kemerini. Ne kadar duygulandığını biliyoruz ilk Wrestlemania'sında. Şimdi nerede o Paige? Bir tarafım eğer gerçekten orada olmayı hak ediyorsan, o şekilde davranacaksın diyor. Ancak bir taraftan da aldığı senaryolar onu cezbetmedi. Ve ne yaptığı da belli değil Paige'in. Tabi bir de tutuklanması oldu. Ancak bir sonraki gün maça çıktı. Brand Extension'la beraber eski Paige'i göreceğimize inanıyorum. Gösterebileceği maç performasını ve kabiliyetini herkes biliyor. Eğer olmazsa bu kadar harcanması, hayra alamet değil! "This is my house" lafını dediğinde gerçekten doğrulayabilsin. Yoksa havada kalır ve güme gider Paige.  

 10 | DOLPH ZIGGLER


     Ve son harcanan yıldızımız Dolph Ziggler. Ayakta durmakta o kadar çok zorlanıyor ki Baron Corbin'imiz yardım ediyor. Dolph Ziggler'ın son zamanlardaki hali diyebilirim. Kendisi inanması zor olsa bile 10 yıldan uzun bir süre WWE şirketinde çalışıyor. Authority'e karşı gelmesinden sonra büyük bir push alamadı maalesef. Yeni bir kemer gelsin gelmesin bence Ziggler büyük bir kemeri hak ediyor. WWE Şampiyonluk kemeri oldukça iyi taşıyabilir. Bunu dünya şampiyonluğunda da gördük. 2013'teki Mania'dan sonra Del Rio'ya cash-in yaptıktan sonraki taraftarı gördük. Nasıl da istiyordu Ziggler'ın kemerle kavuşmasını. Ve nitekim o gün büyük bir kemerle buluşmuştu. Neden bir daha olmasın? Kendisini Survivor Series'de öyle gösterdi Authority'e karşı. Kendisi yeni jenerasyonun Shawn Michaels'ı oldu. Şu anda bile bazen Sweet Chin Music'i bile kullanabiliyorken hala push alamaması neden? Intercontinental kemerini bile kazansa sevinecek durumdayız. Dean Ambrose, Sami Zayn, Kevin Owens gibi Ziggler'ın da bu sırada olması gerektiğini düşünüyorum. Ve bu başarılı güreşçi Mania'nın ana maçını kaldırabilecek nitelikte. Ya ana şovdan önceki maçı bile hak ediyor. Ama şu anki durumumuz aylarca süren Baron Corbin'le olan mücadelesi. Artık yetmedi mi? Ziggler'ı yerle bir etti bu senaryo. Sanki bunca şeyi hiç yapmamış gibi davranıldı. Ya da jobber maçına çıkmış gibi. Yazık! Bunu hak etmiyor...
...efe rey show