Sunday, September 20, 2015

WWE Summerslam Week - Diary 1


WWE SUMMERSLAM WWEK - DIARY 1

İnsan, hayatında yaşaması için bazı gereksimler duyar. İnsanın su içmek, nefes almak ve uyku gibi temel gereksimleri vardır. Ama bazı insanlarınlar da bu temel gereksinimlerin için bir öge de girebiliyor. Kimi kitap okumadan duramaz, kimi bir spor dalıyla ilgilenmesi gerekir, kimi resim yapmadan, kimi müzik dinlemeden veya şarkı söylemeden duramaz. Bunu daha fazla örneklerle de çoğaltabiliriz. Ama şu anda okuduğunuz kişinin 4. temel ögesi  ,ve blogunda konusu olan, WWE'dir.

Tabi bu 4.temel ögeler bazen tek kişiyle başlayıp grup olarak da çoğalabiliyor. Geçen sene başladığım bu serüvene bir yenisini daha ekledim. Daha önceki yıllarda WWE'de Türk bayraklarını gördük çok fazla olmasa da. Kimimiz "Google"layıp gördü kimimiz canlı yayını izlerken gördü. Her Türk insanı gibi her yerde bir Türk insanı görünce içimiz cız eder. Bu bir dürtüdür aslında. Kendi vatanımız dışında bir Türk bayrağını görünce içten bir heyecan gelir. Peki, çoğalabiliyor derken de ne demek istedim?  Geçen yıl Türk bayrağını açtıktan sonra sosyal medyada bir yankı oluştu. Daha önceden açılanlarda bu yankı oluşmuş muydu hiçbir fikrim yok ama iyi ki de açmışım dedirttirdi. Öncelikle bu yazıya gelip de okuyanlara ayrı bir teşekkür ederim. Geçen yılki Facebook'tan gelen mesajları unutamayacağım. Tonlarca mesaj aldım ve her birinizden gelen mesajı içtenlikle mesaj atmaya çalıştım. Ve ardından daha merak edip internetle benimle ilgili başka şeyler yazılmış mı diye merak ettim. 

İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.

Açmış olduğum blogla iletişimizi devam ettirmeye çalıştım. Ve sıra geldi yazın en önemli olan şovu; Summerslam. WWE'nin en önemli ikinci günü Summerslam bu yıl 23 Ağustos 2015 tarihinde New York'da gerçekleşti. Sosyal medyada paylaşırsam geçen yılki etkiyi alamayacağımı düşündüm ve tekrardan süpriz yapmak istedim.  


İnsanlar belirli günlerde çok heyecanlanır. Örnek vermek gerekirse; evlilik günlerinde, mezuniyetlerinde, çocukları olduğunda ya da iş teklifi onaylandığında... Ama benim için farklı bir gün daha vardı: WWE şovuna katılmak. Kalktığım dakikadan itibaren kendimi o güne hazırlamaya çalışıyorum. Özene bezene hazırlanmaya çalıştım. Ki öyle de olması lazım.  Sabahın erken saatinde kalkıp otelde kahvaltımı edip hazırlanmaya başladım.  Saat 18'i gösterdiğinde yola koyuldum. Times Square-Brooklyn yolculuğu biraz uzun sürüyor. Bunu bilerek daha önceden çıktım. Summerslam, yerel saatte 19.00'da başlıyordu. Metro yolculuğu sakin geçti. Aslında daha fazla şey bekliyordum. Stada vardığımda her şey orada başlamıştı. Resmen Fenerbahçe - Galatasaray derbisi gibiydi. Tezahüratlarla eşlik etmemek elde değildi. Bildiğimiz bütün ünlü tezahüratlar bir bir söyleniyordu. Summerslam olmasına rağmen "NXT", "How You Doin'", "Lets Go Cena, Cena Sucks" gibi tezahüratlar ardı ardına söylendi. Bilet sırası bitmek bilmedi diyebilirim. Ve aslında biletlere bakan kişi sayısı azdı. O yüzden bir de orada bekleme sıranız var. Ve bilet kontrolünden geçtikten sonra her şey başladı. Tabi yeri bulmayı unutmamak lazım. Tamamen stadı bir tur dönüyorsunuz. Neyse, şimdi SUMMERSLAM zamanıydı...

    
Aslında şimdi diyeceğim 5 maç hiç ilgimi çekmeyen maçlardı.
- Sheamus vs. Orton
- Wyatt & Harper vs. Reigns & Ambrose
- Ziggler vs. Rusev
- Cesaro vs. Owens
- Big Show vs. Ryback vs. The Miz

Bu 5 maçta her hafta RAW'da görebileceğimiz maçlar. Bu maçlara özel stipulation katmaları lazımdı. İlk 10'u da birbirinden yetenekli ancak Hardcore maçı gibi, Last-Man Standing gibi ya da uzun zamandan beri görmediğimiz First Blood maç tarzlarıyla izleseydik tepkim daha iyi olurdu. Ancak tekli ya da takım maçları sade yakışmadı. 

Merak ettiğim maçlar:
1 - Takım maçı (Amell & Neville vs. Stardust & Barrett): Maçı merak etmemin tek bir sebebi Stephen Amell'in performansını merak etmemdi. Sonucunu adım gibi bildiğimiz halde ring içi performansını görmeye sabırsızlanmıştım. Beklediğimden daha iyi çıkan Amell, daha fazla antrenman yapsa Superstar olabilecek potansiyel gördüm. 

2- 4'lü Takım maçı: Günün en güzel maçlarından biri diyebilirim. Prime Time Player'ların kazanacağını düşünmüştüm. Ancak The New Day yeni şampiyonumuz olmuştu. The New Day'in açılış segmenti alkışlanacak performanstı. 



3- 3'lü Elemeli Diva Takım Maçı: Bence bu maçtaki tek eksiklik her divanın kendi elenmesi gerekiyordu. Team B.A.D.  bence çok erken elendi. Hani en kötü son 2 takım B.A.D. ve PCB kalması gerekiyordu. Ancak belli ki öyle görmemizi istemediler. Sasha Banks'ın hemen yıldızlaştırmak WWE'nin isteği değildi. Belki de bu kararı etkileyen NXT: Brooklyn'di.

4- Cena vs. Rollins: WWE Şampiyonu Seth Rollins'in performansını gayet iyi bulduğum maçtı. Ancak hala Rollins'e "Biraz fazla mı?" dediğim doğru. Adam High-Fly Süperstarı. Ve bir taraftan da yetenekli. Intercontinental şampiyonluğu daha mı iyi olur diyordum ama Rollins kendisini kanıtlıyor.

5- Taker vs. Lesnar: En beklediğim maçtı diyebilirim. Ama sonu hayal kırıklığıyla bitti.

Her saniyesine değecek bir şov...



Bizi Twitter'da takip etmeyi unutmayın!
@EfeReyShow


Özür
Amerika'dan döndükten sonra kendimi toparlayamadım. Tam toparlarken kendimi okul işleriyle buldum. Daha sonradan da ülke acı içindeykende ben de WWE paylaşmak istemedim. Bu yazı geç geldiği için kusura bakmayın...

Wednesday, August 5, 2015

"Rowdy" Roddy Piper passes away / "Rowdy" Roddy Piper hayatını kaybetti

source: http://www.betweentheropes.com/wp-content/uploads/2015/07/roddy-piper-vince-mcmahon.jpg

It's hard to say that one legend passed away on last friday. Words can't describe sometimes. My condolences to his entire family, friends and his fans. 
Thank you for everything you've done "Rowdy" Roddy Piper


Evet, bazen bazı cümleleri söylemeye gücümüz yetmez. Bir efsaneyi geçen cuma günü kaybettik. Ailesine, yakın dostlarına ve fanlarına baş sağlığı diliyorum.
Her şey için teşekkürler "Rowdy" Roddy Piper

Friday, July 24, 2015

Hulk Hogan is banned from WWE

The Immortal to Mortal
source: http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/002/839/658/hi-res-5c8c16cd7dc01b0214d711b02bde66cb_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
WWE erases "The Immortal" Hulk Hogan from their wwe shop, website including Hall Of Fame list and the judge of Tough Enough show due to racist speech.  After the National Enquirer posted their radio show, WWE immediately banned the legendary superstar.

Comment - It is very sad to hear that the hero of wrestling business banned from World Wrestling Entertainment. Almost every children, who loves wrestling, admires him like a superhero. He was like a god for wrestling business in the 90's. Chris Benoit was also banned from WWE due to suicide his family. Also, WWE fans saw him new after more than a decade. How did not he know that racist comment will affect his career? It's disappointing... After all years, WWE fans wanted to see him so bad in nowadays as a legend. He could have wrestled next Wrestlemania one more time.

It is expected that there will be no more Hull Hogan in the (near) future. Furthermore, "Axelmania", which is the imitation of Hogan, won't be used anymore.

Hulk Hogan WWE'den Kovuldu

Ölümsüzden, Ölümlüye...
kaynak: http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/002/839/658/hi-res-5c8c16cd7dc01b0214d711b02bde66cb_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
WWE, "Ölümsüz" Hulk Hogan'ı ırkçı söyleminden ötürü WWE Shop'tan, sitesinden (Hall of Fame dahil), ve Tough Enough jüriliğinden sildi. National Enquirer gazetesinin radyo bağlantısını paylaştıktan sonra, WWE hemen arkasından efsanevi yıldızını yasakladı.

Yorum - Güreş dünyasının kahramanı, World Wrestling Entertainment (WWE) 'ten yasaklanması üzücü oldu. O çağın hemen hemen her çocuğun modeli Hulk Hogan'dı. Hogan'ı kahraman olarak görüyorlardı. 90'ların Tanrısı gibiydi. Ailesini, daha sonra kendisini öldürmesi nedeniyle Chris Benoit da WWE'de kullanımı yasaklanmaştı. WWE hayranları da 10 yıldan sonra Hulk Hogan'ı görme fırsatı olmuştu.  Böyle bir yorumun ardından işini riske attığını düşünmez mi insan? Hatalı bir davranış gerçekleştirdi. Bu kadar yıldan sonra WWE taraftarı o kadar çok efsaneyi görmek istiyordu ki son zamanlarda, gelecek yılki Wrestlemania'da tekrardan ringe çıkma ihtimali vardı.

Yakın bir zamanda Hulk Hogan'ı WWE'de duyamayacağız. Hulk Hogan'ın taklidi olan "Axelmania"da, Curtis Axel olarak göreceğiz.

Monday, July 20, 2015

BATTLEGROUND 2015 - Analiz

PPV, adını taşıdı mı?
kaynak: wwe.com
-- Spoiler içerir --   
  
     Battleground, 2015'teki en kötü PPV'lardan biri diyebilirim. Neden mi? İlk başta, WWE Randy'i kendi evinde olan şova başlattı. Bu bir kötü bir neden değil. Ancak bu maç PPV'luk bir değer kazanmıyor. Hiç mi izlemedik bu maçı daha önce? Normal haftalık yayınlık maçı hiçbir anlamı olmadan koyulmuş bir maçı izlettirdiler. İşte bu bir neden olacak bir şey. 

     Sahne olarak ise hiç beklemediğim bir olay oldu. Stephanie McMahon, bir diva maçı olacağını söyledi. Ancak bir pürüz. Ona daha sonra geleceğim. 

     İkinci maçımız ise WWE Takım mücadelesiydi. Yine benim için pek bir önemi olmayan bir maçtı. Sonucu da tahmin ettiğim gibi Prime Time Players kazandı. WWE'nin takım maçlarına olan ümidimi kaybettim. Hiçbir heyecan katmıyor artık. PTP, New Day, Lucha Dragons, Los Matadores ve Ascension arasında dönüp dönüp duruyor. Jey ve Tyson sakat olduktan sonra tekrardan 5 takıma indi bir anda. Tam kendini düzenliyor derken tekrardan baştan başlamış olduk. Eğer bir stipülasyonu olmazsa zaten sonuç belli oluyor. 

     Bray Wyatt ve Roman Reigns maçına geçecek olursak... Maça heyecanı katan Luke Harper'ın gelmesi oldu. Eksik bir Wyatt Family geri dönmüş olduk. Diğer taraftan maçın hiçbir önemi yoktu. Keşke spoilerlar doğru çıksaydı!

     Belki de günün habersiz en heyecanlı maçı olacaktı gündemde olmazken. Ancak yanlış bir seçim oldu bana. Ya geçen haftaki olayı bu hafta yapacaklardı ya da Battleground'da hiçbir maç olmayacaktı. Neden mi? Charlotte'ın yenmesi doğru bir karar değil. Sasha Banks'in Charlotte'tan ne eksiği var? Ya da Becky Lynch'in seçilmeme nedeni ne? Stephanie her takım bir kişi maça çıkaracağını söylemişti. Ve bu karar tamamiyle yanlış oldu. Böyle bir ayrım olacağını biliyordum. Ve önlerindeki ilk şovdan kimi ön plana çıkaracakları belli ettiler. Tamamen daha uygun olan Fox vs. Paige vs. Tamina yapsalardı belki de yarın daha önemli olacaktı NXT divaları için. Şimdi bir şey yapsalar da pek bir önemi kalmayacak gibi duruyor.  Ya da böyle bir maç yapmayıp bu pazartesi olayda hiç gözükmeyen Natalya, Emma, Summer Rae, Layla gibi divalar tercih edilebilirdi.

     John Cena'nın kaybetme ümidiyle baktığım bir maçtı açıkçası. Ama daha sonradan düşündüm ki böyle bir PPV'da el değiştirmez. Kevin Owens, Cena'ya tekrardan yenildi. Ve açıkçası senaryoyu devam ettirmenin bir anlamı kalmadı ama WWE devam ettirecektir Summerslam zamanında da. Maça NXT havası katmak istemişler ancak olmamış. Maç ne kadar devam ederse etsin bir kere Cena algısı var. Bu da kolay kolay değişmez hatta hiç değişmez. O yüzden Kevin Owens artık başka kapısı çalması lazım.

     WWE Dünya şampiyonluk maçı tam da beklediğim gibiydi. Ancak doğal olarak beklenilen bir sürede gerçekleşmedi. Daha çok 6'ya yakın biten PPV'lar, 15/16 dakika önce bitti. Bunu bilmiyorduk ama maçta bir eksiklik vardı ve bunu anlamak biraz zordu. Bir kere WWE Dünya şampiyonluk maçları eskiden NO DQ maçlarıydı ne ara değişti? Ben de kaçırmış olabilirm ancak PPV böyle bitmemeliydi! The Undertaker'ın gelişi çok spoiler oldu. Ancak bilmeseydim gelişini PPV'yu daha da çok cazip kılabilirdi. Bir diğer taraf ise The Undertaker Authority'e mi katıldı sorusu merak uyandırdı. Değişik bir bakış olabilirdi WWE için. Taker, belirli periodlarla geldiği için artık ve son turu bu çok zordu zaten. Bir de tabi ki yaşından ötürü maç içerisindeki hali ve tavrı eski Taker'ı yitirmiş oldu. Ancak tabi ki herkes gözünde eski Taker'ı canlandırıyor. Son Summerslam ve Wrestlemania olacak olması her bir güreşseverin zor zamanları geçiriyor olması demek. Tombstone yaptıktan sonra maçın devam etmesi gerekti. Ve Seth Rollins, Lesnar'a pin olması gerekirdi. Büyük ihtimalle Lesnar yenilmeze gelecek ve Taker-Lesnar maçı Summerslam'de bizi bekliyor olacak. Ki bu da Sting vs. Taker maçı haberi yalan olmuş oluyor. PPV bittikten sonra üçlü WWE Dünya Şampiyonluk maçı ihtimali görür müyüz dedim ama düşük bir ihtimal. (Rollins vs. Taker vs. Lesnar)

Genel tabloya bir bakalım: 19/60
1) Orton vs. Sheamus: 2/10
2) Takım maçı: 2/10
3) Wyatt vs. Reings: 3/10
4) Diva maçı: 4/10
5) Cena vs. Owens: 4/10
6) WWE Dünya Şampiyonluk maçı: 4/10

     Battleground PPV'su neyi kazandırdı bilmiyorum ama haftalık şovlardan az daha kalite fazlasını gördük.

Wednesday, July 15, 2015

Becky Lynch, Charlotte ve Sasha Banks RAW'da!

NXT Çocukları!

Ve beklenen an geldi çattı. Becky Lynch, Charlotte ve Sasha Banks RAW'da! Belki de Wrestlemania sonrasındaki debutlardan daha fazla yankı uyattı. Peki ne oldu 13 Temmuz RAW gününde ona bakalım isterseniz;

Gün tarihe geçmeli - Team Bella ekibi (Bella kardeşleri ve Alicia Fox) reklamlardan sonra bir açılış yaptı. Konuşan Diva Şampiyonu Nikki Bella'ydı. Kendisinin en iyi diva olduğunu bahsediyordu e haliyle. Diva soyunma odasında onu yenecek birisi olmadığını söyler. Kendisinin sözlükteki korkusuz kelimesini ona ait olduğunu ve Team Bella'nın durdurulmaz olduğunu söyler. 300 gün kemeri nasıl kemeri elinde tutacağını hesaplayan Bella beklenmedik bir şekilde sözü kesilir ve Stephanie McMahon görünür. Nikki'nin Divas Division'ı yürüttüğünü ve hatta sanki WWE'yi yürüttüğü sözlerindeki konuşmayı reddederek durdurur. WWE'yi kendisi yürüttüğünü söyler. Dünyaki kadın sporcuların nasıl geliştiğinden bahseder ve bunun WWE'ninde bunu yapması gerektiğini alttan vurgular. Tek başına yapamayacağını söyler ve Paige'i çağırır.


Paige'in bu gelişmeyi tek başına yapamayacağını ve birilerinin daha yardım etmesi gerektiğini söyler Stephanie McMahon. Şimdi sıra Becky Lynch'dedir. Stephanie onu çağırır. Ancak hala bir eksik olduklarını dile getiren Stephanie, bu şirket için nefes alan birisini çağırır ve o da Nature Boy'un kızı Charlotte'tır.


Bu sahneyi kesen de Naomi ve Tamina olur. Kendilerinin de bu devrimin içinde olduklarından bahseder ve Stephanie tam da onları çağıracağını söyledi. Çünkü onlarda devrimin içinde. Ve onların Yanına da Patron Sasha Banks gelir.

Ve işte beklediğimiz kaos olur.

"NXT" ve "Bu muhteşem" tezahüratları

YORUM - Grup dağılımları doğru muydu acaba? Şahsen ilk olarak Alicia Fox'un Bella'larla birlikte olmasına şaşırmıştım. Hiçbir anlamı yoktu. Ancak daha sonrasında anlayacağımız, amaçları ırkçıyız görüşünü kırmaktı. 

Bir başka yaklaşım ise Becky gerçekten hazır mıydı? NXT'ye sonradan katılan Becky bunu kaldırabilecek miydi? Ya da arka tarafta onun hakkında ne konuşuyorlar? Aynı şey Kevin Owens içinde geçerli. Sonuçta Sami Zayn gibi Bayley gibi isimler hala NXT'de bulunuyor. Onlar hala neden NXT''de? 

Ve bir diğer kritik olan şey bu üç NXT divası WWE'de olursa NXT divaların sonu olur anlamına gelebilir. Şahsen Bayley dışında bir şey görmüyorum. Carmella hala yeterince iyi değil. Alexa Bliss şu an da bireysel bir adım atamaz. Zaten Emma çağırıldı. Ve geriye kalan Dana Brooke var. 1-2 ay daha ilerlese Becky, Sasha ve Charlotte NXT Diva bölümünde ne olacak merak ediyorum.  

Bir diğer formasyon ise B.F.F. olarak geri döneceklerini zannetmiştim. Summer Rae'e de push olurdu Rusev senaryosunun içinde olmasaydı. Ki bu daha iyi olurdu. Sasha, Charlotte ve Summer'ın bu 3'lü grubunu daha merakla beklerdim. Diğer şey ise Naomi, Sasha ve Tamina (Team B.A.D.) ne kadar uyum sağlayacak. Aralarındaki ilişki nasıl devam edecek açıkçası merakla bekliyorum. Paige, Charlotte ve Becky tarafı içinde geçerli. Charlotte, Paige ve Sasha birlikteliğini daha iyi anlayabilirdim.

Şimdi ise diva devrimi zamanı. Eğer spoiler almadıysanız, bu RAW şovu yeterince sizin için en iyi RAW'lardan biri olmuştur. Doğruyu söylemek gerekirse 2004 Lita ve Trish'in Main Event RAW şovundan beri en etkilendiğim segment oldu diyebilirim.




(English version will be added later)

Tuesday, June 23, 2015

Tyson Kidd 1 yıldan fazla ringlerden uzak!

Çabuk İyileş Tyson!
kaynak: http://2.bp.blogspot.com/-ROV_DZi4oVw/VRnEdF_RmKI/AAAAAAABq74/lEZvJU5NkQA/s1600/Cesaro-Kidd-WWE.jpg
Boyun sakatlığı yaşayan Tyson Kidd sakatlığından dolayı bir yıla aşkın uzun bir sürede ring'de göremeyeceğiz. Bu hafta yapılması beklenen ameliyat, zorlu bir yolculuk Kidd'i bekliyor. Aynı ameliyatı Chris Benoit, Stone Cold ve Edge oldu. Edge ve Steve Austin, Tyson Kidd'i teselli için aradılar. Daniel Bryan ise ameliyatı olmak istemedi ve doğal yöntemlerden gitmeyi tercih etti. Ki bu da geri dönüşünü uzattı.

Peki Tyson Kidd'in önemi?

The Hart Dynasty'le ilk görünümünü gösteren Kidd, hep bir takım parçası olma yolunda ilerledi. Bireysel olarak pek bir başarısı yok. Takım şampiyonlukları olan Kidd kariyerinde daha önceden de önemli sakatlık atlattı. Ancak bu sefer aynı yerden değil boynundan sakatlandı. RAW Dark Match esnasında Samoa Joe Muscle Buster'ı yaparken oldu. 

Tyson Kidd bana göre kendisini gösterememiş inanılmaz bir güreşçi. Eğer Cesaro işbirliği olmasaydı yine Tyson Kidd ön planda olmayacaktı. Yine arka planda Superstars, Main Event veya NXT'de göreceğimiz bir güreşçi olacaktı. Suç tabi ki de düşündüğünüz kişide/kurumda. Teknik anlamda da sağlam bir alt yapısı var. Ancak takım olmadan WWE'nin gözüne giremeyen tip. Peki ya Cesaro ayrılır ya da tekrardan takım olamazsa bir yıl sonra? Ve tabi ki rehatabilasyondan sonra hemen ring'de de göremeyeceğiz. Eğer tekrardan formuna geri dönemezse "Natalya'nın kocası" olarak anılmaya devam edecek. Bunu zaman gösterecek. Takım uyumu bu kadar formdayken sakatlığın çıkması her ikisi için de kötü oldu. 
Geçmiş olsun... 

Monday, June 22, 2015

WWE'nin Diva Eksikliği

YETERLİ Mİ?
kaynak:http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2014/10/20141020_LIGHT_TotalDivas_NewCast_HP_REVEAL.jpg
Bu konuyu yazmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bir diva eksikliğimiz olduğu kesin. Şu resimdeki divalar dışında bir diva görmüyoruz. Ne kadar doğru bu? Biraz divalarımızı inceleyelim soldan sağa doğru:

Naomi: İnanılmaz bir atlet. En sevildiği zamanlar "Funka" olduğu zamanlardı. Ancak ondan sonra? Yendi yenildi. Sonra dayanamıyorum diyip heel oldu. Ve şimdi tekrar düşüşte.

Rosa Mendes: Total Divas dışında hiçbir etki yapmıyor diva markasına. Ve yeni sezonda da şimdilik görünmüyor. Peki, şimdi napıyor? Kendini bir güreşti dedirtmedi. Aslında dedirttirmek istedi. Şu ana kadar partnerlikten başka bir işe yaramadı denilebilir. İlk Beth Phoenix'in partneri, sonra Epico/Primo, Fandango ve şimdi Adam Rose. Birkaç kere de ring denemeleri. Unuttuğum var mı Rosa hakkında?

Natalya: Gelecekteki Diva Hall of Famer'ımız. Ancak iyi güreşçi olması dışında istediğini alamayan bir güreşçi. En iyi teknik anlamda WWE'nin en iyi yıldızlarından biri. Ancak hala WWE'nin Natalya'ya güvencesinden dolayı hala istediğini alamadı. Kısa zamanda şampiyon olması beklenen divalardan biri Natalya. Normal olarak dönerse, ki WWE korkuyor şampiyonluğu vermeye, kemeri alır.

Nikki Bella: Kardeşiyle feudundan sonra şampiyon olacağı belliydi. Bir AJ bir Paige onun etrafındaydı. AJ ayrıldıktan sonra Paige ile mücadeleye girdi. Ve hala da sürüyor. Face olduğu zamanı bile hatırlamıyorum şu an Naomi karşısındayken. Peki, kemeri hak ediyor mu?

Alicia Fox: En değerli ve yetenekli divalardan birisi. Bir RAW'da heel bir RAW'da face. WWE'nin Fox'a yaptığı oyun gibi. Face gelirken heel oluyor. Kesinlikle kemeri bir kez daha alması gereken divalardan biri. Veteran olmasını çok oynayan WWE, Fox'a bir karakter vermekte zorlanıyor. Bulmuşken de tekrardan onun zamanı değil diyip bir başka zamana saklıyor. Bu da beklemesi işkenceye getiriyor.

Paige: NXT'de kalması gereken diva. Belki senaryo eksikliği belki de ışığını gösteremiyor. Bilmiyorum, NXT'de olmayan bir şey var. İlk RAW şovunda kemeri kazanan Paige belki de burnu kalktı diyebilirim. Hak ediyor mu kemeri? Evet. Ancak Wrestlemania'da AJ'in o kadar divayla karşılaşırken ve kaybetmemesi bir gün sonra Paige ile karşılaşıp yenilmesi trajikomik. Ama WWE'de olması gereken bir diva.

Eva Marie: Konuşulacak bir şey yok. Geri döndükten sonra belki duygularım açığa çıkarırım.

Brie Bella: Hepimizin Stephanie McMahon'ı tekrardan görmek istedik. Ve bu da Brie Bella'ya düştü. Bu inanılmaz fırsatı kaçırmadı elbette. Ve kardeşi Nikki ile feuda girdi. Sonunda noldu? Tekrardan Bella ikizleri olarak geri döndü. Gördüğüm en kötü senaryolardan biriydi. Bir anda tekrardan Nikki'ye döndü. 2-3 ay rakibi olan kardeşi, mücadeleyi kaybetti, kardeşinin asistanı oldu. Peki, Brie'yi ring'de görüyor muyuz şu an?

Cameron: Funkadactyls'dan sonra bir hiç olan diva. Şu an da Total Divas'ın yeni sezonunda da adı yok. Ring'de işi yok. Sesinin de güzel olduğunu düşünmüyorum. Ama kendisini geliştirdi ring'de. Şu an görüyor muyuz? Hayır.

Summer Rae: Kesinlikle Sasha Banks ve Charlotte döndüğünde işbirliği yapması lazım. BFF'in geri dönmesi anlamına geliyor. Kendisini bir türlü gösteremeyen, göstermek isterken Film Divası olan bir yıldızımız. Sevdiğim ancak soğudum bir diva oluyor. Eğer takım kuramazsa ezilip gidecek.

Bunun dışında Emma, Layla ve Tamina. Emma hakkında da söyleyebileceğim pek bir şey yok. Ya erken aldılar ya da senaryosu yok WWE'nin. Yani 2. cevaba evet diyorum. Layla, Michelle McCool'suz zamanı pek yok gibi. Çoğu kişinin aklına Flawless geliyor ve Divaların şampiyonu olması. Şimdi ise arada bir kazanıp WWE'de var olduğunu gösteren veteran bir diva. Tamina ise şampiyon olamayan ama olması gereken bir diva. Hala sağ kol olmaktan başka bir işte göremedik. Artık kendini bir adım öne atması lazım.

Peki bütün bu divalar bizim için yeterli mi? HAYIR. Daha fazlasını istiyoruz. WWE senaryo bulup yeni divalar gelirse daha çekici olur gibime geliyor. Her defa aynı feudları görmekten sıkıldım. Nikki Bella şampiyon, Paige onun etrafında dönecek, belki tekrardan Naomi gelir ve diğer divalar zaten yeniliyor. Bütün WWE'nin yapabileceği şey bu mu? Yeni yetenekli WWE NXT isimleri lazım bize. Giden gidiyor ve yerine yeni biri gelemiyor. Hala geri gelmesi gereken diva isimleri var. Öncelikle Melina, Eve, Maryse ve Victoria. Şu andaki durumlarını biliyorum. Hatta hepsinin gelmeme sebebi var. Ancak WWE'nin onlara ihtiyacı var. Şampiyon yarışında da olmaları lazım. Kendilerini batıran senaryolarla gittiler. Bu da geri gelmeleri anlamına ve kanıtlamaları gerekiyor kendilerini bir kez daha. Bu demek oluyor ki zaten kendilerini kanıtlamadılar. Ondan bahsetmiyorum ancak WWE'nin tekrardan görmeleri gerek. Şu an ki 5-6 diva dışında yeni isimleri görmemiz ya da eski yıldızları görmemiz gerekir.

Friday, June 12, 2015

The American Dream passes away


It's hard to say that one legend passed away yesterday. Words can't describe sometimes. My condolences to his entire family, friends and his fans. 
Thank you "The American Dream" Dusty Rhodes


Evet, bazen bazı cümleleri söylemeye gücümüz yetmez. Bir efsaneyi dün kaybettik. Ailesine, yakın dostlarına ve fanlarına baş sağlığı diliyorum.
Her şey için teşekkürler "The American Dream" Dusty Rhodes

Sunday, June 7, 2015

WWE Arena Set (EN)

Aren't we tired of seeing every arena set at every ppv?
One of the best interesting thing in WWE is not only the wrestling matches but also the visual feast that they exhibit. In the beginning of the 2000's, WWE has shown us some visual creativity at every ppv. So that they can story their event. With the starting of the last year's budget cut, they also decided to change their view. In other word, WWE minimize their event area. And it is the one of the biggest point that WWE made. The visual consept is also important thing in every sport branches. At the end of the day, they earned huge money especially at Wrestlemania. But where does money go? Even they have to take some responsibility and do the bigger visual consepts. This year's Wrestlemania resembles as Wrestlemania 28. It seems like that there is no difference between two of them. Don't they think one another thing?

On the one hand each RAW and Smackdown, we, damn sure, see the same arena set. And it seems unfair. On the other hand, it is difficult to make this huge set in every ppv. But since now, how did they do that? With the development of technology, they want to make HD system in all over the places. But WE see the same area. Thanks god, they protect WWE Wrestlemania anniversaries!

They told us that the budget goes to WWE Network. Even more, they fired lots of people. They resigned people that we didnt hear their name, resigned wrestlers. But I think that they are quiet now to do that again. WWE will do cuts again but I dont think that affect arena set.

At the top of the list, each Wreslemania, Survivor Series, Royal Rumble  and Summerslam had to have their different arena set. It's must do thing. So, shall we see the same arena design in the WWE games except the create mode? It's true that I expected arena sets more than matches in my childhood ages. 

 We have to taste another set in one night!

Wednesday, June 3, 2015

NEWS: SAMOA JOE Signs With WWE

THE SAMOAN BULLDOZER
source: http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2015/02/joe1.jpg
     Samoa Joe signs with WWE. Its been more than years that I wait to see this. Not only me but also you want to see Joe in WWE. Its a weird that Joe begins with NXT not in the main roster. Because those superstars have must start in WWE. He is not the same person like Rhyno and Kendrick. They already showed up in the main roster. But he? Does he need to appear in NXT? It is his first time likely.

     Its not clear answer. Okay, NXT gets a big ovation from audience just like even more than RAW. However NXT Superstars ends up with participating main roster or going home in the last. I wish that we will Samoa Joe in the main roster in the near future.  But, lets clear, does WWE want to TNA superstars to oppress? Joe is a hell of a superstars. WWE did the right thing. In the last months, I didnt see this. Its getting a dream. It shocks me even this close in his career. Are we ready to hear this chant? "Joe's Gonna Kill You"

     Like Joe, I should have chosen more superstars to become WWE Superstar. Like who? AJ Styles is still in my lead. He is no independent superstar. But still he is not in WWE. Abyss when he was real monster like Kane, The Hardy Boys. And my favourite TNA's former tag champs: Motorcity Machine Guns. Those superstars give everything what they have. But first WWE needs to evalute their roster. We come that later when WWE do that their job.

Here it is the new look of Joe; 
     We dont know how much weight he lost due to WWE. But does he fulfill his success in WWE?
Congrats Joe... You made it!
UPDATE: He signs a full-time WWE contract. 
(when I wrote this in Turkish, it was a part-time contract)

Saturday, May 16, 2015

SON DAKİKA: SAMOA JOE WWE ile ANLAŞTI

SAMOALI BULDOZER
kaynak: http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2015/02/joe1.jpg
     Samoa Joe WWE ile anlaştı. Bu  belki de yıllardan beri beklediğim bir haberdi. Tek benim değil herkesin beklediği haberdi. Tabi WWE'nin yaratıcı ekibi ne yapardı bilmiyorum ama NXT ile başlayacak olması biraz garipsetti. Çünkü bu gibi yıldızların WWE ana kadrosunda başlasaydı daha iyi olurdu. Sonuçta Rhino vs The Brian Kendrick gibi değil Joe. İlk defa WWE'de kendisini gösterecek. Kendisini göstertmesi mi lazım NXT'de?

     Bu soru çok arada kaldığım bir soru. Tamam NXT uzun zamandan beri ECW gibi büyük bir reaksiyon alıyor. RAW'dan bile fazla. Ancak onların da sonunda gidecekleri yer ya evi ya da ana kadroya atanmaları. Samoa Joe'da ana kadroya geçecektir büyük ihtimalle. Ama dediğim gibi TNA'dan gelenleri eziyor mu acaba? Samoa Joe inanılmaz bir güreşçi. WWE'de bu yıldızı kaçırmadı. Belki de bu anlaşma hiç olmaz ya da daha sonra olur diye tahmin ediyorduk. Bu kadar "erken" olması bizi şaşırttı. "Joe's Gonna Kill You" tezahüratlarını duymaya hazır mıyız?

     Samoa Joe gibi birkaç yıldızın daha gelmesini beklerdim TNA'den. Kim mi? AJ Styles hala en üst sıralarda. Şu an bağımsız olarak güreşiyor. Ancak hala WWE'de olmayan bir yıldız. Abyss'in bir zamanlardaki hali. Gerçekten "Monster" olduğu zamanlar. Her ne kadar WWE'den biliyorsak Hardy Boys'ların geri dönmesi. Ve daha önceden TNA'de olan Motorcity Machine Guns takımı. Çok iyi bir iş çıkarır WWE. Tabi daha kendi elindeki yıldızları değerlendirmesi lazım düzgün bir şekilde. Daha sonra bakarız kimin gelip gideceğini. 

Ve işte Samoa Joe'nun son hali; 
     WWE ne kadar kilo verdirtti bilmiyoruz ama bakalım Samoa Buldozeri Joe WWE'de bekleneni karşılayacak mı?
Tebrikler Joe... Başardın!
(English version will be added)

Monday, May 11, 2015

WWE Arena Set (TR)

Her ay gördüğümüz PPV arena setleri artık sıkmadı mı?
WWE'de en sevdiğim bir özelliği ise güreşin yanında görsel şöleninde büyüleyici olmasıydı. 2000'li yıllardan başlarsak her ay gerçekleşen pay-per-view'larda her zaman farklı konseptler olmuştu bildiğimiz üzere. Ona göre arena setleri de değişirdi. Ancak geçtiğimiz yıldan beri WWE bütçe kısıtlamasında. Ve bu bence en kritik noktalardan bir tanesiydi. Güreşin temel alınmasının yanı sıra bence görselinde ön planda olması lazım. Sonuçta o kadar para alıyorlar her hafta ve hele ki Wrestlemania fiyatlarında bunu niye şimdi yapıyorlar. Hatta daha fazla iyi yapmaları lazım. Gördüğümüz üzere bu yılki Wrestlemania'da, 28. Wrestlemania setinden bir farkı yoktu. Yeni bir şey düşünemiyorlar mı?

Her hafta gördüğümüz RAW'da ve Smackdown'da gördüğümüz seti görmek bence haksızlık. Bir taraftan bu işin zor olduğunu düşünmek gerekirse bu zamana kadar nasıl yapıldı? Teknolojinin gelişimiyle beraber HD yapmak isteyen WWE, her zaman aynı seti düşünüyoruz. Wrestlemania'yı bundan korumuşlar!

Bu bütçenin ise WWE Network'e gittiklerini söylemişlerdi. Hatta birçok kişiyi de işten çıkarttılar. Adını daha önce görmediğimiz birçok isim gitti ve güreşçiler de dahil. Ancak yinelemek lazım ki bu kesintiyi durdurmak istediklerini de gördüm. Ama bu kısıtlama arena setlerine olacağına zannetmiyorum.

Başlı başına zaten her Wrestlemania dışında Summerslam'in, Royal Rumble'ın, Survivor Series'in arena setlerinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Hele ki yakında oyunlarda da göreceğimiz aynı arena setleri olacaktır Create modu dışında. Çocukluğumda maçlar dışında arena setlerini merakla beklediğim doğrudur. 

 Bir gece farklılık tadalım!

Thursday, April 30, 2015

Are we ready to see Tough Enough?


Recent weeks, everybody is talking about Tough Enough. So what is Tough Enough?

Tough Enough was a wrestling competition programme that published in USA Network. As past years Tough Enough has now 15 competitors. I think that WWE needs to do "TE" every year. At least, if you couldnt deal with USA Network, you have WWE Network. It's must-do format. What's in it? there are 15 competitors which winner earns WWE contract. It's hell of a chance to get in WWE. But there are some criterias. 

From first episode every week some one is eliminated through 12-15 weeks. The last one is the one WWE is searching for. The one is who gets up early every day, after that gotta workout, then practicing in WWE ring and finally the challenges that you gotta work hard.  That is all in one episode. And you gotta do the same thing every day.

The reason why I wrote is you can be part of Tough Enough. Submit your form and share your video in social media which includes Youtube, Twitter and Facebook. If you are lucky enough, you are one of them. Don't miss the chance!

The last Tough Enough, it was someone's chance to getting victory other than Andy. It was dissappointing. And we didnt see Andy in WWE ring after that except the victory episode. I choose Jeremiah, who was third, or Luke, who was second. I think that we had more chance to see Luke in WWE ring than Andy. There was a reason why he was not in the ring. But I dont remember. He was suspended. And he was not gettin' the good terms. So what will we see in June?

The one competitor in 2011 who is now in WWE is Ariane/Cameron. I give my applause to her. The funny thing is that she was eliminated for Tough Enough firs. And now she is the only one in WWE. It's weird actually.

Ve o yarışmada olup tek WWE'ye katılan isim ise Ariane yani Cameron. Kendisini tebrik ediyorum açıkcası. Dikkati çekilmesi nokta ise ilk elenen ismin, tek WWE'de olan o olması garip bir duygu uyandırıyor aslında.

source: http://cdn.wrestling-edge.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/09/Cameron.jpg

Another thing is that one of the eliminated guy Matt Cross is now "Son of Havoc".When I searching photos for blog, Matt Cross still wrestles. It is good. In Tough Enough 2011, he didnt deserve the being eliminated. I said "OMG!". He was tough enough. He is good at wrestling. Before he was in Tough Enough, he wrestled in ROH.
(Now, he looks in great shape.)

source: http://crazymax.org/newsite/wp-content/uploads/2015/03/Lucha-Underground-020415-Son-of-Havoc-600x359.jpg

Who is the next Tough Enough? Or Is winner going to stay in WWE?
eferey

Sunday, April 26, 2015

Extreme Rules 2015 Predictions


Tahminler WWE yaratıcı ekibinden biri olarak yazıldı. Benim sonuçlarım değil.

Predictions are made by me as WWE creative member. Its not my choices.

UNITED STATES CHAMPIONSHIP RUSSIAN CHAIN MATCH

JOHN CENA (c) vs. RUSEV


TR: John Cena'nın kazanmasını istemesem de WWE bu maçı John Cena'ya kaybettirmez!

EN: I would like to not to see Cena's victory but he will not lose tonight.

Winner: John Cena



WWE WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP STEEL CAGE MATCH

SETH ROLLINS (c) vs. RANDY ORTON


TR: Seth Rollins'in SummerSlam'e kadar koruyacağını düşünüyorum en azından.

EN: He will not lose until Summerslam at least I guess.

Winner: Seth Rollins



INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP MATCH

DANIEL BRYAN (c) vs. BAD NEWS BARRETT


TR: Bugün bu maç olacağını düşünmüyorum ancak hala WWE'den bir haber gelmedi ve maçın resimlerini koydu. Ve "extreme" kuralı koyulmadı. Eğer bu maç gerçekleşirse Daniel Bryan kazanır.

EN: Today, I think that this match wont happen. Daniel Bryan is still injured. But WWE dont mention anything due to injury. And there is no "it-factor". So if it happens, Daniel Bryan will win.

Winner: Daniel Bryan




DIVAS CHAMPIONSHIP MATCH

NIKKI BELLA (c) vs. NAOMI


TR: Naomi'nin heel olduktan sonraki ilk ppv'su. Belki de kariyerindeki en önemli maçı. Ancak üzülerek bugün Nikki Bella kazanacağını düşünüyorum Paige'in yokluğunda.

EN: Its first ppv after Naomi's heel turn. Maybe its her biggest match in her WWE career. But unfortunately she will lose against Nikki Bella in absence of Paige.

Winner: Nikki Bella



KISS ME ARSE MATCH

DOLPH ZIGGLER vs. SHEAMUS


TR: Yeni görünüşüyle beraber Ziggler'a karşı yenilmez. Ziggler'ın zamanı bu!

EN: With the new look of Sheamus, he will not loose against Ziggler. But its time for Ziggler!

Winner: Sheamus



LAST MAN STANDING MATCH

ROMAN REIGNS vs. BIG SHOW


TR: Extreme Rules'un en gereksiz maçı. Ayrıca defalarca gördüğümüz maç. Hiçbir farklılığı yok bence normal şovlardan. Bir de bu yıl ki hiç çekici olmadığını düşünüyorum.

EN: The most redundant match in this year's Extreme Rules. We watch also this matches several times in live shows. This year's Exreme Rules match is not attractive at some point.

Winner: Roman Reigns



CHICAGO STREET FIGHT MATCH

DEAN AMBROSE vs. LUKE HARPER



TR: Luke Harper PPV'da tekli maçlarda kazandı mı bilmiyorum şampiyonluk olmayan maçlarda. Ambrose'a inanıyorum bu maçta alacağına.

EN: I do not know if there was a match that Harper won in a single match at ppv not a championship match. I believe in Ambrose in this match.

Winner: Dean Ambrose



KICK-OFF
DIVAS CHAMPIONSHIP MATCH

CESARO (c) & TYSON KIDD (c) vs. THE NEW DAY


TR: Kolay. Cesaro ve Kidd alır.

EN: It's simple. Cesaro And Kidd will win.

Winner: Cesaro & Kidd


Thursday, April 23, 2015

Tough Enough'a hazır mıyız?


WWE'de son zamanlar Tough Enough konuşuluyor. Tough Enough nedir peki?

Tough Enough USA Network'te bir zamanlar çıkmış WWE'nin yarışma formatıdır. Bu yıl kaç yarışmacı katılacak bilmiyorum ama 2011'de yapıldığı zaman 15 yarışmacı vardı. Büyük ihtimalle yine aynı rakamdır. WWE'nin aslında her yıl yapması gereken yarışma türüdür bence. USA Network olmasa bile en kötü WWE Network'te yayınlanması gereken bir formattır. Peki formata gelirsek ne var içinde? 15 yarışmacının içinde bulunduğu ve "birincinin" WWE kontratı kazanması. Müthiş bir fırsat WWE'ye katılmak için. Ancak tabi ki WWE'nin kriterleri var. 14-15 hafta boyunca ilk bölümden itibaren birer yarışmacı ayrılıyor. En sona kalan ise birinciyi belirlemiş oluyoruz. Her gün sabahın erken saatinde kalkıp spor antremanı, daha sonrasında ringe dair çalışmalar, sonrasında kendinizi zorlayacak aktiviteler ve sonunda ise yeteniğinizi belirleyen bir yarışmaya giriyorsunuz. Bunlar bir bölümde yayınlanıp her hafta göreceğimiz şeyler. 

Bu yazıyı yazmamın sebebi siz de WWE Tough Enough'a katılabilirsiniz. Başvuru formunuzu doldurduktan sonra, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak ve videonuzu Youtube'a koyarak bu yarışmanın parçası olabilirsiniz. Şanslıysanız kabul edilirsiniz. 

Geçenki Tough Enough'da tamamen başka birisinin kazanması gerekirken Andy'nin kazanması hayal kırıklığı yarattı. Ve üstüne üstük Andy WWE'de bir kere bile göremedik ringte. Kazanma sahnesi dışında. Üçüncü olan Jeremiah'ı ya da ikinci olan Luke'un kazanmasını tercih ederdim. Ki Luke kazandırsalardı görme ihtimalimiz daha yüksekti. WWE'de olmamasının bir sebebi de vardı ancak hatırlamıyorum. Uzaklaştırılmıştı diye hatırlıyorum bir nedenden dolayı. Bakalım haziranda ne göreceğiz?

Ve o yarışmada olup tek WWE'ye katılan isim ise Ariane yani Cameron. Kendisini tebrik ediyorum açıkcası. Dikkati çekilmesi nokta ise ilk elenen ismin, tek WWE'de olan o olması garip bir duygu uyandırıyor aslında.

kaynak: http://cdn.wrestling-edge.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/09/Cameron.jpg

Ayrı bir not ise ikinci elenen Matt Cross şimdi "Son of Havoc" olmuş. Açıkcası resim araştırırken Matt Cross'un devam ettiğini bilmek sevindirici. Çünkü tekrardan izlemeye başladığımdan beri "Yazık oldu" demiştim. Çünkü yeteneğinin olduğunu bilip elenmesini iyi karşılamamıştım.
Daha önceden WWE deneme maçlarına ve ROH'dan gelme birisi.
(İyi bir vücuda sahip olmuş Matt.)

kaynak: http://crazymax.org/newsite/wp-content/uploads/2015/03/Lucha-Underground-020415-Son-of-Havoc-600x359.jpg

Yeni Tough Enough kim olacak? Ya da kazanan gerçekten WWE'de yer alacak mı?
eferey

Wednesday, April 15, 2015

Thank You AJ



April Brooks, a.k.a. AJ Lee, was a part of WWE Team from 2009 to 2015. She started from developmental "school" NXT which was beginning to know her. She became one time FCW Divas Champion and one time Queen of NXT. AJ wanted to be in the main roster. 

We recognized her in NXT. She was the part of small group. You know that NXT Season 3 included diva wrestlers. AJ Lee, Kaitlyn, Maxine, Aksana. She was in the final three. But she couldn't make it. After AJ Lee's departure, Naomi is the only one that from NXT right now. AJ Lee stayed till WM. It made me nervous. Cause we had so many departure news last year. Now she will after Summerslam, (never happened), she leaves after Night of Champions (never happened)... etc. So I was happy that she didnt leave. She disproofed us while we were happy with that. 

So we learned that 2 days after Wrestlemania she retired from ring competition. Her last match was the 6-Diva Tag team match alongside with Naomi and Paige. Her "retirement" made me sad actually. I didnt know how much I like her. I am not a big fan of AJ lets be honest. But she has a quality in ring competition. Because she reminds me Attitude Era a little bit. She changed the mind of Divas division I guess. Her speech was appealing to audience which was great. She was the one of the greatest pipe bombshell. She also had emotional speech. The other reason I like her because of  her craziness.  Her craziness made a lot of storylines which was very good. Just lasted long.

The final part of her great entertainer was her talent. We know that after we have seen the meeting with Lita, she was dedicated to become wrestler. She granted as a talented wrestler. WWE approved her skills and ring techniques. She was very good at technique. Maybe her height was the disadvanteged part of her body. Sometimes it looks like childlish. But was it big deal? Don't think so. WWE always supported her. 

To be honest, AJ is the one who wont leave WWE except from injury or extraordinary situations. Her big dream came true and she no matter how she succeed it, I think that she might have not to leave. If you follow the page of Punk, couple loves the video game and Marvel. They might play video games together.  Besides, she has a strong connect of fans. She replys her fans as much as possible.

The thing that AJ left us is her ring ability. She seemed as a male version of Rey Mysterio. He is the biggest little man. So is she. She became two time Divas Champion. And she hold her title 295 days in her second reign. It was the magnificent time for Divas Division. It is not quite simple. You gotta earn it. I think that she deserved it. She left so many memories to us. The only thing that we can do is saying our emotions. "Thank you for all things you've done for us." Hope your future is bright as possible.

Best wishes...

#ThankYouAJ - #TeşekkürlerAJ


(It is unknown that she is really retired from ring competition. There are rumors that she is pregnant.)