Thursday, November 30, 2017

"HAYVAN" GERİ Mİ DÖNÜYOR?

@ Inquisitr

Geçen hafta çıkan haberlere göre "The Animal" Batista WWE'ye dönmek istediğini söylemiş.


     Vince McMahon'le konuşan Dave Batista, full time olarak WWE'ye dönmek istediğini söylemiş. Teklifler konusunda konuşan ikili WWE'ye sıcak baktığını söylemiş ve çıkan haberlere göre de canlı şovların yanı sıra WWE'nin düzenlediği yerlere özel şovlara (house show) da katılmak istediği söyledi. Vince de büyük ihtimalle kabul edecek gibi duruyor.

"I quit"leriyle tanınan Dave Batista, en son Wrestlemania 30 zamanında görmüştük. Bu da 4 yıl önceye denk geliyor önümüzdeki Nisan'da. Döndüğünde istediği tepkiyi alamayan Batista, heel olmayı beklemiyordu. WWE'de beklemiyordu çünkü WWE bizim gözümüzden görmüyordu. Daniel Bryan'ın en üst noktaya çıktığı zaman sen nasıl Batista'yı Royal Rumble'ı kazandırırsın? Ve Wrestlemania'daki ana maçı sen nasıl Batista'nın karşısında Randy Orton yaparsın? Sen bize karşı çıkarsan biz de yapmasını gerekeni biliriz. Daniel Bryan'ı o maça dahil ettik ve WWE Dünya Şampiyon'u olmuştu. Tabi, Vince'in gözü mü kaldı nedir 1 ay sonra Daniel Bryan ciddi bir sakatlık geçirdi. Bu da kötü bir zamanın başlangıcıydı Daniel Bryan'ın. İşler öyle devam edince de Batista hala heel olmayı kaldıramadı. O da yakın bir zamanda WWE'den ayrıldı. Hatta Seth'in heel oluşu Batista'nın sayesinde olmuştu. Daha sonradan da zaten Batista Hollywood'a adım adım yaklaşmıştı. Şimdi Hollywood'dan teklif mi alamadı nedir WWE'ye tekrardan dönmek istemesi garip.

Tekrardan döndüğünde ne olacak? Yine aynı şeyler olacak diyebilirim. Face olarak dönüyorum demesin çünkü öyle bir şey olmayacaktır. Döndüğünde yine WWE taraftarını karşısına alacaktır. Bu 2000'lerin ortasında Batista'yı severdim. O net. Rey Mysterio'lu zamanları iyiydi. RAW ve Smackdown'u bir şekilde götürmesini biliyordu. Evolution, dünya şampiyonlukları ve Smackdown'daki mücadeleleri güzeldi. Ancak nereye kadar? Şimdi döndüğünde kimle karşılaşabilir veya nasıl bir senaryoyla geri dönebilir? Yine Wrestlemania'da kemer maçına mı çıkacak? Bu dönüşün arkasında değilim ama bir tarafım yine de Batista'nın yanında.

Wednesday, November 29, 2017

ANA KADRO KADIN YILDIZLARI ÇÖKÜŞTE Mİ?

@ WWE.com

Geçen hafta NXT'nin ana şovları bastığı hafta diyebiliriz. Ruby Riot, Sonya Deville, Liv Morgan, Mandy Rose ve Sarah Logan RAW ve SmackDown'a transfer oldular. Ama neden?


     Vince McMahon'a göre; ana kadro kadın güreşçilerinde bir düşüş olduğunu hissetmiş. Survivor Series'de bile SmackDown'da o kadar kadın yıldız vardı zaten. Başka birileri çıkamazdı. RAW'da 2 kişi fazlaydı. Onlar da Dana Brooke ve Mickie James. Bunu gören Vince McMahon duruma el atmak istemiş. Gerçi çok fazla NXT'yi tercih etmeyen patron bu konuda herhalde feragat etmiş. 

Ana kadro kadın güreşçilerinden sıkılan Vince başkanımız da çözümü NXT'de bulmuş. 1 değil, 2 değil, 3 değil tamı tamına 5 adet NXT yıldızı ana kadro şansını yakaladı. Tabi bu iyi bir şey mi konuşulur? Hem iyi hem de kötü aslında. Neden iyi; çünkü gerçekten de hem RAW'da hem Smackdown'da aynı senaryolardan sıkıldık. Neden kötü; çünkü hak eden yıldızlar tekrardan arka plana düşecek. Sasha Banks mesela. Ne zaman onu göreceğiz kemerde? Dana Brooke. Biraz daha gözükme vakti gelmedi mi? Becky, e artık hadi? Gibi gibi yıldızlar çokça yıldız arka plana atılacak. İster istemez insan üzülüyor. Tabi, Becky film çekimleri için bir süreliğine ringlerden uzak kalacak ama yine de döndüğünde kemer yarışına girse bari.  

Ama tabi bir de başka önemli şey ise kadınların Royal Rumble maçına mı hazırlanıyoruz? Evet. Kadınların WWE'yi feth etmesinin yeni girişimi Royal Rumble maçı olacak. Tarihte birçok yeni şey denendi bu 2 yıl içinde. Hell in a Cell, Money in the Bank, bir şovda tekrardan ana maç olması... Bunları görmek güzel bir şey. Ve şimdi de tarihte gerçekleşirse ilk olacak olan kadınların Royal Rumble maçı. Ama neden önemli? Tarihte ilk olmasının yanı sıra WWE grubu ana kadro güreşçilerinin daha fazla olmasını istiyorlarmış. Eğer NXT yıldızları da dahil olursa onlar da maçta olacak ve onların sayısı daha fazla haliyle. Bir de Mae Young turnuvasından sonra gelenler de var ana kadroya. O yüzden sayıları değiştirmek adına 5 yıldız daha ana kadroya katıldı. Ama gerçekten hak edenler mi geldi tartışılır. Geçen yazıda da belirttiği gibi Iconic Duo katılsaydı daha tatmin olurduk. Ancak bu sefer de onlar çıksalar NXT düşecek. Bu yüzden bir şekilde dengede tutmaya çalışmışlar. Ama tabi nereye kadar? Eninde sonunda sevilen NXT yıldızları ana kadroyu tadacaklardır. 

Son olarak kötü yorumlar alsa dahi çok fazla içine batırmasalar güzel şeyler göreceğiz diye tahmin ediyorum. En azından öyle düşünmek istiyorum.

Tuesday, November 28, 2017

İPLER KOPUYOR MU?

@ Stillrealtous.com

WWE ile sıkıntı yaşayan Sami Zayn ve Kevin Owens ayrılma kararı mı aldı? 


     Kevin Owens ve Sami Zayn'in durumu hala iyi değil. Birleşik Krallık turunda ekipten ayrılan Kevin ve Sami ikilisi nasıl düzelecek hiçbir fikrimiz yok. WWE bunu "iş için gittiler" demiş olsalar bile biliyoruz ki öyle değil. Kevin Owens bir düğünde görüntülendi. Baya iş içinmiş WWE. 

Geçen hafta bildiğimiz üzere WWE yeni formatını Network'ünde yayınladı: WWE 365. Bu formatta WWE'deki bir yıldızın 1 yıl boyunca yaşadığı heyecanı, durumu anlatan yaklaşık 50 dakikalık bir format. Evet, güzel bir format. Bu tarz şeyleri severim ancak ilk yıldızımızın Kevin Owens olması şaşırtmadı değil. Kevin Owens'ın gerçekten geçen Summerslam'den bu Summerslam'e kadar iyi bir yıl geçirmiş. Bunu zaten program söylüyor. Kendisi de söylüyor. Hatta bu yılı aşarak Hell in a Cell şovunda Shane McMahon'le karşılaştığı bile var. İyi bir maç & senaryo olarak bunu da ekliyor ancak daha sonrası? Daha sonrası maalesef Kevin Owens'ın düşüş zamanı. Hala Kevin Owens kemer yarışında sonlarında bile değil. Bu da gerçekten yıpratıyor. Döndür babam döndür AJ Styles ve Jinder Mahal. AJ'e lafım yok tabi ama Jinder olayının PR işi artık soğutmadı mı? AJ karşısında Sami olsa Kevin olsa iyi olmaz mı? Jinder Iran'da yanlış hatırlamıyorsam Triple H ile karşılaşacak ancak ayıptır söylemesi "Bize ne?". Artık başka yıldızların, olması gereken yıldızların, yükselmesi gerekiyor.

Kevin Owens bırakalım Sami'ye geçelim. En azından Kevin'in güzel şampiyonlukları oldu diyebiliriz. Ancak Sami için? Geçen Smackdown Live şovunda Kevin'in 2 şampiyonluğu yazıyorken neden Sami'nin bilgisinde "Akıcı bir şekilde İngilizce ve Arapça konuşuyor" yazıyor? Bu adam güreşçi, tercüman değil! En azından adamı takım kemerine veya US kemerinden birini aldırsınlar. Bu kadarı da abartı. NXT'de bile şampiyon olmuşken bu kadar düşmesi feci bir durum. RAW'dan Smackdown'a geçerken ne hayallerimiz vardı onunla ilgili? Hepsi kayboldu. Şimdi derenin derinliğini bile göremiyor. Gerçekten çok acı bir durum. Ki bir de asıl bomba Survivor Series'in ana maç kartında bile olmayışı çok üzücü. Kişiler kötü olmasa bile bu ikilinin kesinlikle bir şekilde Smackdown Live'ı temsil etmesi gerekiyordu. Kick-off şovunda yer almaları nedir? Bir de tabi şov sonrası Stephanie'nin yanlarına gelip, Smackdown'u kötülemesi de garip. RAW'a mı geçecekler dedik ama olmadı. Tabi bu geçen hafta Shane gönderir gibi oldu ama vazgeçildi. Ben RAW'da da harcanacaklarını düşünüyorum bu ikilinin. Dışarıda herhangi bir indie şovunda bu ikisi ana maça girebilecek 2 güreşçi. WWE kendine gel! 

Kevin Owens ile araları bir tık daha iyi olsa bile, Sami Zayn için aynı şeyi söyleyemeyiz. Sonumuz hayır olsun.

Monday, November 27, 2017

MATT HARDY SONUNDA DEĞİŞİYOR MU?

@ WWE.com

Sonunda beklediğimiz dönüşü geçen pazartesi RAW şovunda almış mı olduk? 


     Gün sonunda Pazartesi Gecesi RAW şovunda röportajlar oluyor biliyoruz ki. "Ne hissediyorsun? "Nasıl buldun?" gibi soruları cevaplıyorlar. Geçen hafta Matt Hardy dayanamayıp, Elias'a karışarak saldırmıştı. 

Geçen Wrestlemania şovunda bizi şaşkına uğratan Hardy kardeşleri WWE'ye uzun bir aradan sonra geri dönmüşlerdi. Takımların maçına dahil olan Hardy kardeşler maçtan kemerle ayrılmışlardı. O günden beridir yalansız "Broken" gimmick'ini bekliyoruz ama hadi yeter. Yasal işlemler bitmediği için bir türlü Broken Matt'e ulaşamadık. Doğrudur eğer telifi TNA'deyse bir şey yapamazlar ama ne kadar da naz yaptı TNA? Bu şeyden sonra artık Hardy'ler size döner mi? Bir düşün bakalım. (DÖNDÜ). Broken Matt WWE'de nasıl durur bilmiyorum ama Matt Hardy'e kesinlikle yeni bir şey şart. Jeff Hardy de yokken tam bu fırsat. Hem kendisi için hem de WWE için güzel bir şey olacak.

Jeff Hardy'nin adı geçmişken aldığımız habere göre Wrestlemania 34'e kadar döneceğini açıklamış. Bizimle dalga mı geçiyor bu WWE? İlk daha fazla zaman söyleyerek, her sakatlıkta erken dönmeleri artık merak uyandırmaya başladı. Bu bir strateji mi? Artık her sakatlıkta "kesin daha erken döner" demeye başlıyoruz. Bu sevindirici haber paylaşılmayacak gibi değil.

Matt Hardy bu değişimini tamamladıktan sonra Jeff de bu kervana katılabilir. Brother Nero ne güzel de durur ana kadroda. İki kardeşte el ele tutuşup, güzel zamanlar geçirebilirler. Hep de bu küçük kardeşin başına geliyor kötü şeyler? Dişin kırılması, şimdi sakatlığı? Hep sanki Matt'in push alması için zaman üretiliyor. Bu da ürpertici tabi. Dönecek olursak konumuza yaptığı röportajda "Eğer değer fazla zorlarsa, kendi kırılma noktama geleceğim ve Matt olmayacağım. Daha tehlikeli birisini görecek." bir anlayış çıkıyor. Buradan tabi Broken teması gelmeyebilir. Çünkü Broken temasında tam bu var mı bilmiyorum. "Asıl Matt Hardy'i o zaman görecek!" lafı da acaba başka bir şey mi olacak dedirttiriyor. Ama kesinlikle içinde "Delete" bulunan bir karakter olacaktır. Çok yakında yeni bir şey olacağı kesin iyi veya kötü. Merakla bekliyoruz.  

Friday, November 24, 2017

DREW MCINTYRE SAKATLANDI MI?

@ WWE


3 yıl aradan sonra WWE'ye geri dönen Drew McIntyre geçtiğimiz hafta NXT TakeOver: War Games şovunda sakatlandı. Ve son gelen haberlere göre haberler pek iç açıcı değil.


     Nisan ayında büyüyen NXT markası bizi bir kez daha şaşırtmıştı. NXT TakeOver: Orlando şovunda Drew McIntyre'ı 3 yıl sonra ilk kez bir WWE şovunda görmüştük. Daha sonra açıklanmıştı ki Drew McIntyre WWE ile anlaşmıştı.

3 yıl öncesine kadar Drew istediğini yapamamıştı. Vince McMahon'ın gözünde parlasa bile daha sonradan ışığı çabucak sönmüştü ve 3 yılın sonunda WWE ile ayrıldı. 2009'da ilk kez WWE'nin karşısına çıkan Drew, seçilmiş kişi olarak kendisini tanıtmıştı ve güzel de senaryolara girmişti. Düşe kalka bir şekilde tutunmuştu Smackdown kadrosuna ancak RAW'a transfer olunca işler pek de onun için iyiye gitmemişti. 3MB ile istediği tempoyu tutturamayınca WWE, Drew McIntyre ile sözleşmesini fes etti. 

Ve işte 2009'dan buralara kadar zaman geçti ve tekrardan WWE ile. War Games'de Andrade "Cien" Almas'la karşılaştığı maçta kolundan sakatlanmıştı. Ve ters bir şeyler olduğunu biz de fark etmiştik. Son Almas'ın finisher'ında olanlar oldu ve sakatlandı. Son çıkan habere göre, ama daha doktor ile görüşmemiş, 4-6 aylık bir süreçte olmayacağı tespit edilmiş. Kolunda yırtık tespit edilen Drew inşallah bir an önce ringe döner. Eğer kısmi yırtıksa 4-6 hafta, eğer tam yırtıksa 4-6 ay ringden uzak kalacak. Peki sakatlanmasaydı ne olacaktı? Eğer Drew sakatlanmasaydı, ana kadroya çıkması bekleniliyormuş. Ama 4-6 ay sonra nerede görürüz kendisini, bilmiyoruz. 

Thursday, November 23, 2017

3 NXT YILDIZI DAHA ANA KADROYA ÇIKTI

@ WWE


Ruby Riot, Sarah Logan ve Liv Morgan bu haftaki SmackDown Live şovuna katıldılar. Katıldılar ama bu biraz aynı olmamış mı?


RAW gecesi bizi şaşkına uğratan Paige ve ekibi bu seferde diğer NXT yıldızları şaşkına uğrattı. Smackdown Live şovu gerçekleşmeden birkaç haber görmüştüm ama girip de bakmamıştım. Daha fazla NXT yıldızının ana kadroya çıkacağıyla ilgiliydi. Tabi bu da Smackdown Live şovunu gösteriyordu. Üç kişinin kimler olacağını bilmiyorduk ama işte haberlerde RAW şovunda da olanların olacağını söylüyordu. Ruby Riot ve Liv Morgan dün RAW'ın kulisinde olduğunu biliyorduk. Ancak Mandy Rose ve Sonya Deville RAW'a katılmış oldu. Smackdown'a dair çok daha başka beklentilerim vardı.

NXT'den şimdi 5 yıldız gitmiş oldu ancak ana kadroya 5 yanlış kişi mi katılmış oldu? Ember Moon, Ruby Riot, Kairi Sane, Nikki Cross ve Iconic Duo son zamanların en önde duran yıldızlarıydı NXT'de. Açıkçası Iconic Duo dışında NXT'ye çıkmalarını beklemiyordum. Özellikle Smackdown için. Paige'in yanına daha iyi iki ismin çıkabileceğini düşünüyordum. Ruby Riot bile Sonya'dan daha iyi dururdu. Mandy Rose'dan bahsetmiyorum bile. Ruby Riot'a gelirsek bence daha NXT'de kalması gerekiyordu. Ember Moon'la güzel bir feud'a girebilirdi. Hatta iyi bir heel olurdu da kendisi. Ancak bu üç face karakterini nasıl ana kadroya çıkartabilirsin? RAW'da da olduğu gibi 3 alakasız insan birbirini nasıl buldu? Neden copy + paste ortamı oldu? Bir punk, bir sarışın bomba ve agresif esmer/kumral. Neden? Sosyal medyada şimdi bu konuşuluyor. Her iki şovda da Shield denemeleri? Ancak kendi kıyafetleriyle? Smackdown'a yakıştırmadım. Şimdi bir de esas Smackdown yıldızlarının arka plana atılması var. Daha az göreceğiz 6 esas yıldızımızı. Tabi bir de öyle bir denge var ki 3 tane kadın yıldızımız face (Charlotte, Becky ve Naomi) diğerleri heel. Büyük ihtimalle 1-2 yıldız face'e dönüşünü gerçekleştirir.

Ancak asıl Smackdown Live'a çıkması gereken 2 yıldız varsa onlar Peyton Royce ve Billie Kay. Çıkmadıklarına göre NXT Kadın Şampiyonluk yarışına girecekler. Bu ikiliyi şimdi en yakın görme zamanımız ana kadroda Wrestlemania haftası.

Wednesday, November 22, 2017

EVİNE HOŞ GELDİN PAIGE

@ WWE


Sonunda beklediğimiz şey gerçekleşti. Tamı tamına 17 ay sonra Anti-Diva Paige geri döndü.


     En son Haziran 2016'da gördüğümüz Paige geçtiğimiz pazartesi günü RAW şovuna geri döndü. "Döndü mü?", "Dönecek mi?" "Yok dönmeyecek." "Aaa dönüyormuş." gibi gibi soruların veya kuşkuların bittiği bir yerdeyiz. Gerçekten dönmeyeceğini düşündüğümüz Paige, dedikodulardan 3-4 hafta sonra ringe döndü. Tabi dedikodulardan önce zaten baya bir geçmişiz var. Ama artık hayal olan şey gerçek oldu.

Geçen hafta ve bu hafta WWE açık bir şekilde Paige'i döndürme planları yaptı. Birçok alternatif düşündü ve sonunda birisini uyguladı. Her kadınların maçında "acaba şimdi mi dönecek?" dediğimiz şeylerden birazcık bıkmıştım. Çünkü Asuka'ya rakip mi olacak derken olmadı. Alexa konuşmaya çıktığında "Beni yenebilecek kimse yok." dedi yine olmadı, Mickie çıktı. Hatta bugün de olmayacak dedim. Çünkü WWE bildiğimiz üzere çok konuşulan şeyden sıkılıyor, heyecan yaptırıp başka bir güne taşıyor. Ki aslında heyecan yaptırmasını tercih ederdim. Ama şöyle de bir durum var ki bekle bekle de canımız sıkılmıştı. Uzun zamandan beri maçı kesip dönen birisi olmamıştı.

Boyun sakatlığından 17 ay geçtikten sonra dönen Paige yalnız dönmedi. Aslında başka bir isim düşünmüştüm yarım dakika. "O mu bu mu şu mu?" derken bir baktık iki NXT yıldızı RAW'da debutlarını gerçekleştirdi. Mandy Rose ve Sonya Deville ilk kez RAW'a seyircilerin karşına çıktı. Bekliyor muydum, hayır. Hatta üçünün uyumu biraz zaman alacak gibi. Peyton Royce ve Billie Kay olsaydı canımı yeselerdi ancak Mandy ve Sonya'yı gerçekten beklemiyordum ve o elektriği alamadım maalesef. Birkaç geçtikten sonra gönderilecek isimler gibi çıktı. Hatta RAW'da çok fazla kadın yıldızı olması iyi bir şey değil. Herkes fırsat bulmakta zorlanıyorken bir de 3 kişinin gelmesi iyiye sinyal değil. Ama Paige'in dönmesi bu kadar olaydan sonra dönmesi çok mutlu etti beni.

Tuesday, November 21, 2017

GENEL İNCELEME | SURVIVOR SERIES 2017

@ WWE


Beklenilenin aksine bu yılki Survivor Series şovu iyi mi geçti kötü mü geçti? Çok iyi bir maç kartı olmasının yanı sıra sanki istenileni çok alamadı. İşte bu yılki Survivor Series'in durumu...


@ WWE
İlk maçımızla başlayalım. Çok iyi bir maçla başlıyoruz. Kırmızı ekibi temsil eden Shield, mavi ekibi temsil eden New Day. Bence günün en iyi maçıydı. Zaten iki takımda her geçen yıllarda kendilerini kanıtlamış. Tamam, Shield'ı 3 yıldan beri göremesek de bireysel olarak ne yaptıklarını biliyoruz. New Day içinde birbirine kenetlenmiş bir grup zaten. New Day başlangıçtaki durumlarının aksine popülaritesi baya yükseldi. Ama bu maça baktığımızda sanki New Day ringde daha çok kendisini hissettirdi. Gün boyunca RAW şovunun face, SmackDown Live şovunun ise sanki heel olarak gördük. Bu maç başlarken de biterken de böyleydi. Zaten maç bittikten sonra da Shield, New Day'i tebrik etti. Bu da güzel bir davranış oldu bence.



@ WWE
İkinci maçımıza geldiğimizde ise kadınların geleneksel eleme maçına gelmişti. Tamamiyle baştan sonra RAW'ın kazanacağını hissetmiştim. Zaten Paige'e dair bir şey olmayınca umudum kırılmıştı Smackdown'a karşı. Ama dakika bir gol birle beraber Becky Lynch'in elenmesi ultra-ötesi saçma bir durumdu. Gerçekten elenmesinin haksız bir yer olmasını geç mavi takımının kaptanı elendi. Zaten Becky elendikten sonra da ne olacağı belliydi. Smackdown Live'ın kurtarıcısı olarak görmüştüm. Ama zaten maçın Asuka'nın çevresinde kuralacağı belliydi. Nia'nın yine geçen yılki gibi count-out'tan elenmesi, Alicia ve Naomi arasında geçen pin saçmalığı ve Nia-Tamina ikilisinin daha iyi göremememiz maçın temposunu düşüren nedenler arasında. Sasha da nasıl elendi hemen anlam veremedim. Yine Smackdown'un heel olduğu bir maçtı. Bence bu maç günün en kötü maçlarından biriydi.

@ WWE
Gelelim, United States ve Intercontinental şampiyonlarının karşılaşmasına. 2-0 önde giden takımı durduranın Baron Corbin olacağı az buçuk belliydi. 3-0 olamazdı diğer maçlarının hepsinin mavi takımın kazanması gerekirdi. O da mümkün değildi pek. Ama tarafı tutmamın yanı sıra bu maçta Miz'i tuttuğum doğrudur. Çünkü Miz'in avantajının üstünlüğünü bırakalım adam "IT Factor"dü. Neden yenildiğini hatta anlayamadık. İlk maçlardan biri olsaydı bence yenebilirdi. Miz'in yenilmesi zaten mavi takımın ilk galibiyetini almasına sebep oldu. Biraz gerçekçi bakarsak Miz bu maçı hak ediyordu. Hem de Miztourage nasıl bir şey yapamadı? Maryse'e de mi saygınız yoktu? Bir de tabi ana çıkan şey de United States kemeri Intercontinental kemerinden üstün çıktı.


@ WWE
WWE'nin en iyi 2 takımına gelelim. Bir taraftan mavi takımı temsil eden Uso kardeşler, diğer taraftan kırmızı ekibi temsil eden The Bar ekibi. "Aldım verdim, ben seni yendim." edasıyla düzenlenen bir gün gibiydi. Yine Smackdown şovunun kazanacağını görmüştük. Daha doğrusu hissetmiştik. İki takımında daha önceden çok daha iyi maçları vardı. The Bar ekibinin Shield'la olduğu gibi ve Uso kardeşlerin de New Day'le. Bu maçlara baktığımızda bu maçın daha iyi olabileceğini düşünmüştüm. Ancak pek de olmadı. Bu maçın günün en iyi maçı olabileceğine dair aday da verdim ama istenileni vermedi. Ama tabi o kadar da abartmayalım kötü değildi. Sonu gayet iyidi. Uso kırmızı takımda olsaydı bile onların yenmesini tercih ederdim. Çünkü şu anda en iyi takımımız o WWE'de.

@ WWE
Goddess, Queen'e karşı olan maça gelelim. WWE'nin en önemli iki kadın yıldızının maçı durağan geçti diyebilirim. Her ikisinin de potansiyeli çok yüksek ve bence çok uzun olmasa da uzun bir süre ayrı düşmezlerse WWE'yle üstlerde kalacak iki yıldız. Son bir hafta kaldığında bile bus maç oluştu ve iyi bir senaryo çıktı ortaya. "Tanrıça, kraliçeye diz çökmeli." lafı bile bence keyifliydi. Daha iyi olabileceğini düşünüyorum maçın. Maçın süresi de kendisi de ağır geçti. Belki bu da Alexa'nın dezavantajı oldu. Smackdown tarafı Charlotte'la ilk defa öne geçmiş oldu. Bu maçta Alexa kazansaydı çok şaşırırdım çünkü Charlotte'ın kazanacağı çok belliydi. Ama Alexa kazansaydı şaşırmak isterdim.



@ WWE
Bir kez daha Suplex City'e hoş geldik. Paul Heyman'ın önderliğinde olan Brock Lesnar, şüphesiz yine yenilmedi. Ve nasıl yenilmesini bekledik ki? Şimdi bu durumla Universal kemeri WWE kemerinden üstün mü oldu? Bunu nasıl yapabilirler? Tamam, AJ'in WWE'de Brock'a karşı yenmesi komik olurdu. Çünkü WWE'deyiz. Ne beklerdik ki? Brock Lesnar'ın AJ'i paçavra gibi kullandı. Bir o tarafa bir bu tarafa AJ Styles uçtu diyebilir miyiz? Diyebiliriz. Bu maçın sonucu da RAW'ın lehine olacağı belliydi.AJ Styles, Brock'a karşı kendisini az savunabildi ve az karşılık verebildi. Ama sonuç tabi ki de Suplex City'e yazıldı. Ama bence bu iki karşılaşmanın en iyi tarafı geçen haftaki Daniel Bryan'ın konuşmasıydı. Kendisini Paul Heyman gibi göstererek AJ'i yanıttı. Tabi AJ Styles o konuşmada da laf göndererek sakin kalmadı. Bakalım herhangi bir olayda Universal kemeri Smackdown'a geçebilecek mi?

@ WWE
Günün en son ama en önemli maçına gelelim. Erkeklerin geleneksel elemeli maçı bu yılda şok geçirtmedi diyemeyiz. Maç aslında çok güzel başladı. Hatta bu kadarını da beklemiyordum. Ta ki Shinsuke Nakamura'nın elenmesine kadar. Zaten ilk elenen o olduğu için ilk kıvılcımın başlangıcıydı.  Daha sonrasında olanlar oldu zaten. Maçın üç adamı vardı diyebiliriz. Braun Strowman, Triple H ve Shane McMahon. Diğerleri daha çok tek kullanımlık yıldızlar gibiydi. Hele ki John Cena'nın o kadar erken elenmesini beklemiyordum. Smackdown Live'ı kurtaracak kişinin hatta John Cena'nın olacağını düşünmüştüm. Son iki de hatta tek kalmasını bile göze almıştım. Ancak Shane ve Randy ikilisi oldukça anlamsız gelmişti bana. RAW tarafı o kadar birbirinden uzaktı ki zaten hep birbirine karşısında oldular. Zaten Triple H'in satmaları günün konuşulan konusu oldu. Önce gereksiz yere Kurt Angel'a daha sonra da Shane McMahon'e olan pedigree'leri günün manşeti oldu. Maç bittikten sonra bile tansiyon devam etti ve bu sefer de Braun Strowman boş kalmadı. Smackdown tarafı da boş kalmadı tabi bu süreçte bir atakta Kevin Owens ve Sami Zayn'den geldi. Yani maç değil de sanki herkes savaşmaya girmiş gibiydi. Oldu olacak bütün yıldızlar gelseydi birbirine karışsaydı. Öyle bir durum vardı ortalıkta. Günü galibiyetle kapatan RAW olsa bile o kadar iyi bitmedi diyebiliriz.

Günün sonuna geldiğimizde ise aslında çok da iyi bir şov değildi bence. RAW'ın 25.yılı şerefine Smackdown'un altında kalmamak amacıyla bu yıl RAW kazanmış gibi geldi. Hem de hep RAW kazanıyor gibi. Bragging Rights'ı saymassak Survivor Series'in genelde şampiyonları RAW kadrosu oluyor.

Monday, November 20, 2017

GENEL İNCELEME | NXT TAKEOVER: WAR GAMES

@ WWE.com


Her zaman şovlarını bir üst seviyeye çıkartan NXT TakeOver yine kendisini bir kez daha kanıtladı. Birbirinden değerli beş maça ortak olduğumuz günün hakkında konuşalım mı?


     İlk maçımız LARS OHNO arasında geçti. Beklemediğim bir şekilde maçtan etkilenmedim diyebilirim. Kötü diyemem maça ama iyi de diyemem. Belki de günün en etkisiz maçıydı benim için. Hem maç içi olanaklar bakımından hem de güreşçilerin arasındaki etkileşim bana geçmedi. Lars Sullivan'ın kazanacağı bariz olsa da Kassius Ohno pasif kaldı maçta. Yeni bir Vladimir Kozlov edası gördüm Lars'ta.

     İkinci maçımıza gelirsek benim gün içindeki en beklediğim maçlardan biriydi. Dream, Black arasındaki mücadele bence son zamanların en önemli ürünüydü NXT'de. Biri yeni süperstar biri de yükselmeye çalışan NXT'deki yıldızların arasında geçen bir maçtı. NXT'yi izlemeyen biri bile bu teaserları görünce merak etmiyor değiller. Twitter'daki yorumlar bile maçın iyi olacağına ortaktı. Maçın başlangıcı biraz ortalarda olsa da sonu gerçekten iyi bitti. Daha iyi olabilir miydi olabilirdi ancak bana tatmin verdi. Sonunda Velveteen Dream, Aleister Black'e ismini söyletti ve galiba ikili son noktalarını koydu. Devamı olmayacak gibi bir haber okudum ama belli olmaz. Velveteen'in kazanmasını tercih ederdim ama dediğim gibi Aleister'ın maçtan sonraki dediği cümle bile bana yetti.

     Sonraki maçımız NXT'nin yeni kadın şampiyonunu belirleyeceğimiz maçtaydı. Maçın başından sonuna kadar beni uzaklaştırmadı. Zaten 4'lü bir maç olunca kopamıyorsunuz. Evet, Ember Moon'u tuttuğumu söylemiştim ancak kazanacağını beklemiyordum. Bence hak etti tabi ama Kairi Sane'e veya Nikki Cross'a daha çok ihtimal vermiştim. Hatta bir yerde "Acaba Peyton Royce mu alacak?" dedim. Ki o da bence hak ediyordu. Sadece neden Billie Kay değil de Peyton Royce derdim. Ne farkı var birbirinden? Takım şampiyonluğu olsa eyvallah ama pek de farkları yok gibi. Aslında her biri için sevineceğim bir maçtı. Eclipse kazanmış oldu.

     Dördüncü maçımız ise NXT Şampiyonluk kemerine geldi sıra. Bence Drew'un kemerini erken kaybettiğini düşünüyorum. Andrade kazanması gerekiyor muydu bilmiyorum. Sadece Drew McIntyre'ın diğer kemer tutucularına göre biraz erken pes ettiğini düşünüyorum. Drew en sonki finisherını yedikten sonra orada bicepini yırtığına dair haberler var. Ama bundan dolayı hemen kaybettiğini düşünmüyorum. Bu kadar Brooklyn şovundan sonra Drew'un büyüsü söndü mü? Ben olsam bir Takeover şovunu daha atlatıp bir sonrakinde kemer değişimine izin verirdim. Wrestlemania öncesi 1 TakeOver şovu kaldı. O da San Antonio'da düzenlenen NXT şovu olacak. Acaba orada rövanşı olur mu yoksa daha önce mi şans tanırlar bilmiyorum. Ama uzun zamandan beri gerçekten heel bir karakter şampiyon olmamıştı NXT kemeri adına. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne göreceğiz?

     Gelelim beklenen son maçımıza: WAR GAMES. Daha önceden maçı izleme şansı bulamamıştım ve açıkçası bakmakta istemedim. Bugüne kadar beklemişsem biraz daha bekleyebilirim diye düşündüm. Ve kuralları şov anında öğrendim. Gerçekten farklı bir konsept olduğunu gördüm. Ve bence en önemlisi bu maç bana Attitude Era'yı hatırlattı. Bu maç farklı kafalara götürdü beni. Hem 20 yıldan sonra ilk kez gerçekleşecek hem de 9 iyi kişinin bulunduğu maçtan ne kadar kötü bir şey çıkabilirdi ki? Hem de NXT'de! Sadece söylemeden edemeyeceğim bir şey var. O da Roderick Strong. Neden Authors of Pain gibi giyindi? İkinci bir şok geçirdim diyebilirim. Kurt Angle'in Shield kostümünden sonra şimdi Roderick'in Authors gibi giyinmesi. Zaten Roman hastalanmasaydı büyük ihtimalle Roderick'inki normal olacaktı. Ama iki kez arka arkaya böyle bir sahne görünce gülmemek elde değil. Maça gelirsek 10 üzerinden 10 verebileceğim maçtı. Kesinlikle. Hatta maçın hakkında başka ne konuşabilirim bilmiyorum. Maçtaki favori takımım kazandı ve Roderick de Undisputed Era'nın bir parçası olmadığında ne olacağını gördü. Adam Cole Bay Bay.

Toparlarsam gerçekten son maç bile 10 üzerinden 10 verdirecek bir şovdu. 2 tane yeni şampiyonumuz oldu ve War Games geri döndü. Yeter de artar bile. 

Friday, November 17, 2017

ESKİ ŞAMPİYON DÖNÜYOR MU?

@ Social Suplex


Son haftalarda yıldızlar dönmeye başladı bile. Stephanie McMahon, Triple H, Roman Reigns ve büyük ihtimalle hafta sonu veya önümüzdeki haftalarda Paige. Dahası hafta içi bir şaşırtıcı daha haber geldi. O mu dönüyor?


     Ayrıldığında hepimiz üzülmüştük. En azından çok iyi bir güreşçi olduğunu biliyorduk. Ve dahası neler yapabileceğini çok fazla kestiremiyorduk. Diğer yıldızlara göre küçük kalsa bile o boyundan büyük işler yapabiliyordu. Konuştuğumuz kişi Rey Mysterio değil maalesef. Ama ondan örnek olan bir yıldız. O da Cruiserweight'in kıralı olan Neville.

Ayrılmasını hiç beklemediğimiz bir anda haberini aldık. Aslında resmi bir şekilde ayrılmamıştı. Arenayı terk ettiğine yönelik haberler çıkmıştı. Ki doğru o da olabilir. O günden beri, bu da 1 ayı geçmiş olabilir, yüzünü göremedik. Senaryo bakımından yarı ağır siklet takımı biraz düştü diyebiliriz. Enzo Amore iyi bir iş çıkarsa dahi nedense hala Neville'la tam olarak karşı karşıya geldi diyemeyiz. Bunu da yakınlarda tadacak mıyız acaba? Her ikisi de mikrofonda iyi. Her ikisi de ringde iyi performans sergiliyor. 

WWE ile iyi konuşmalar geçiren Neville, yakın bir zamanda dönmeyi planlıyor. Belki gelecek hafta ya da aralık ayının başında Neville tekrardan dönmeye hazırlanıyor. Bu çok sevindirici bir haber. Drew McIntyre gibi ismi tekrardan üst noktalara gelecekmiş. Büyük ihtimalle geldiğinde bir yerin şampiyonu olur. Ama 205 Live'a mı döner, NXT'ye mi veya başka bir şova mı bilemiyoruz. 

İnşallah yakında başka ayrılış haberleri almayız. 

Thursday, November 16, 2017

ÖN İZLEME | NXT TAKEOVER: WAR GAMES

@ ewrestlingnews.com


NXT TakeOver: Brooklyn'den sonra ilk NXT özel şovu bu hafta sonu Houston, Texas'ta gerçekleşecek. 2 gün sonra bu güzel şova ortak olacağız.


     Gerçekten güzel işler başaran NXT TakeOver şovlarının azlığından aslında gocunurdum. Keşke daha fazla olsa ve daha fazla tadabilsek derdim. Ki hala da aklıma gelmiyor değil. Brooklyn şovundan sonra neredeyse 3 ay geçti. 3 ay önceyle kıyaslarsak aman aman ne oldu ki? Bu TakeOver serileri ayda bir yapılsa aynı tadı alır mıydık? Galiba alamazdık. Ve bu önümüzdeki şov gerçekten tarihe geçecek bir şov olacak. Bir kere War Games geri dönüyor. 20 yıl sonra ilk kez WWE ringinde bu maç statüsü gerçekleşecek. Bu gerçekten önemli bir maç olacak. Hem de iyi 3 takımın bulunduğu bir maç ne kadar kötü olabilir ki? Bir taraftan The Undisputed Era, Sanity ve AoP kardeşler Roderick Strong birlikteliğiyle. Tabi Strong ve Authors of Pain biraz kulağa saçma gelebilir. Diğer takımlar birlikteliği anlam katıyorken, bu takımın birlikteliği kafada soru işareti uyandırıyor. Çünkü mantıklı bir üçlü değil. Hani şovlarda da pek yansıtılmadığını düşünüyorum. Keşke Roderick Strong, Adam Cole (Bay Bay)'un ekibinde olsa. Bakalım nasıl bir maç olacak?

Diğer maçları da hafife almamak lazım. Aslında beni en çok heyecanlandıran maça gelirsek Velveteen Dream ile Aleister Black'in mücadelesi olacak. Uzun zamandan beri böyle bir maç yapımını izlemek keyifli olacaktır diye tahmin ediyorum. Storyline'ı iyi hazırlanmış bir maç ve günün maçı olabileceğini düşünüyorum. Bir diğer önemli maç ise yeni NXT Kadın Şampiyonuyla tanışacağımız maçta. Mae Young Classic ile aşina olduğumuz Kairi Sane, Iconic Duo'dan biri olan Peyton Royce, Sanity'nin gülü  Nikki Cross ve büyük şeyleri kazanamayan Ember Moon. Favorim Ember Moon olsa da onun kazanacağını düşünmüyorum. Çok da iddialı konuşmasam da kazanan kişi büyük ihtimalle Kairi Sane olacaktır. NXT'nin en önemli kemerine sahip olan da bu günde boş değil. NXT Şampiyonu Drew McIntyre, Andrade "Cien" Almas ile karşılaşacak. Maçtan beklentim Drew'un kazanması. Çok da ihtimal vermiyorum açıkçası Andrade'nin kazacağına. Bu kadar çok tahmin yürütmüşken bir maç kalmış onu da söylemeden bitirmeyelim yazıyı. O da Lars Sullivan'ın karşısında Kassius Ohno maçı. Bu maçı Lars'ın kazanacağını düşünüyorum. Büyük ihtimalle Lars'ın ilk NXT TakeOver şovu olacağından kazanacaktır. Kassius Ohno'ya gelirsek de yine düşüşlerde olduğunu düşünüyorum.

Wednesday, November 15, 2017

HİÇ BU KADARINI GÖRMEMİŞTİK!

@ WWE


Survivor Series'e 4 gün kala SmackDown Live şovunda beklenmedik gelişmeler yaşandı. Belki de en iyi Survivor Series'i hazırlayan şov mu oldu?


     Bu pazar gerçekleşecek olan şov öncesinde yine tansiyonlar yükseldi. RAW şovunu etkisiz bırakmıştı zamanında Smackdown Live. Ve şimdi sadece 4 gün öncesinde RAW bu saldırıya karşılık verdi. Biraz geç oldu ama bunun geleceğini herkes biliyordu. Ancak bu karşılık sanki biraz karmaşıktı. Mavi ekibin kırmızı ekibi gibi bir etki bırakamayacaktı ancak bu da hiç fena sayılmazdı. İlk Shield'ı gördük günün ana maçında. Sami Zayn ve Kevin Owens topuklarken RAW ekibi hızlıca geldi. Hem erkek hem kadın yıldızları Queen's City'deydi. Şov biterken Shane'e 2 triple powerbomb ve 1 de angle slam yapıldı. Biraz abartı olabilirdi. Bir başka yıldıza yapılsa neyse de Shane'e yapılması biraz kasar. ADAM İSTESE KOVAR BE! SEN HAYIRDIR? dedim ama tabi bunların hepsi şov. Tabi ben biraz doğma büyüme Smackdown yani mavi tarafı tuttuğum için bu olay biraz acıttı. 

Bu pazar Survivor Series yolundayız. Hatta son kendini gösterebilecekleri şovları tamamladık. Artık sadece pazar gününü beklemek kaldı. Ama bu pazar gününe kadar senaryo değişikliği olmazsa maç kartımız tamamlandı. Artık kemer değişikliği olamaz. Belki hala Paige'in pazar gününe maça girme ihtimalini düşünüyorum ama olmayacak gibi de duruyor derken bir şey fark ettim. Natayla Smackdown Live takımında gözükmüyor artık. Ve bu büyük ihtimalle Paige'in SmackDown Live ekibine katılacak diyebilir miyiz? Büyük ihtimalle evet. Çok hareketli haftalar geçirdik. Hiç bu kadarını gerçekten görmemiştik daha önceden. Shield, Jinder Mahal, Natalya hüsrana uğrasa da yeni şampiyonlarımız oldu. Hatta Charlotte'ın kazanacağını pek beklemiyordum. Hani tamam bu maçı izlemek daha keyifli olurdu (Flair vs. Bliss) ancak sanki her şey son dakikada değişti gibi oldu. Bir de Triple H'in Jason Jordan'ı çıkartıp kendisini ekledi. Sanki biraz Wrestlemania'ya da oynanan bir hareket gibi geldi. Kurt Angle ve Triple H kendilerini bu maça hazırlıyor gibi geldi. Bu geçtiğimiz iki hafta gerçekten ileri de hatırlanacak haftalar. Son olarak; her ne kadar mavi takımı tutsam dahi kırmızı takım hem erkek hem kadın maçlarında üstün taraf duruyor.

Tuesday, November 14, 2017

HIDEO ITAMI VE ROCKSTAR SPUD 205 LIVE'DA MI OLACAK?

@ topsy.one


Son dönemin en önemli olaylarda hep ayrılıklar oldu. Ancak yakında yeni gelenler mi olacak? 


     Güreş dünyasında özellikle WWE'de her şeyi görmemiz mümkün. Evet gidenlerin ardından üzülüyoruz ancak bazen küçük bir gelişme olsun hemen toplarlanabiliyoruz. Diğer spor dallarında bu çok nadir oluyor maalesef. Küçük bir örnek verelim hemen AJ Styles WWE kemerini kazandığında hepimiz şoka girdik. Beklemiyorduk. Hem de Jinder Mahal ve Brock Lesnar arasında bağlantı neden Survivor Series öncesi kopsun dedik. Geçen haftaki SmackDown Live şovunda bu tabuyu kırıp farklı bir senaryo yarattı. Bu pazar Styles - Lesnar maçını izleyeceğiz. Nasıl bir maç olacak bilmiyorum ama bir yerimizde inşallah patlamaz. Futbolda geçelim, tuttuğumuz takım ardı ardına yenilsin hepimiz karalara bağlıyoruz. Güreş dünyasında küçük bir kıvılcım olsun tekrardan o sevgimize dönüyoruz. Tabi bu futbolda da olur ancak uzun süreye dayanır.

Son dedikodulara göre yeni iki isim 205 Live ekibine katılıyor. Sızdırılan bilgiye göre Cruiserweight ekibini genişletme gibi bir fikir varmış ortada. Bu isimler ise NXT'de yükselemeyen Hideo Itami ve iMPACT Wrestling'den ayrılan Rockstar Spud. Enteresan iki isim bu ekibe dahil olursa farklılık olur mu bilmiyorum. Neden mi? Çünkü zaten ekipte iyi isimler vardı ve harcandı. Neville, Austin Aries gibi isimler ayrılma kararı almışken bu isimler ne katabilir kadroya? Hideo için yeni bir macera olabilir çünkü NXT'den artık bir şey alamaz da satamaz da. Rockstar Spud için hiçbir fikrim yok. Hatta WWE'de olması ne kadar yararlı olur? 205 Live'a İngiltere'nin yıldızlarını ekleseler daha etkileyici olabilir. Ama NXT'de olmalarını tercih ederim. Gerçi NXT'de de belli bir ağırlık gösteremediler. Ayda belki bir iki maç oluyor ve geçiyor.  Ki açıkça söylemek gerekir ki bu iki isim artık harcanılmaması gereken isimler. Hideo geldiğinde, bu da büyük ihtimalle Survivor Series'den sonra olsa gerek, Cruiserweight şampiyonluğu için maça çıkmalı. Enzo Amore, Kalisto'yu yenip yeni rakip karşına çıkacaktır. Ama Spud'ı nasıl kullanırlar bir fikrim yok. Belki de Brian Kenrick ve Jack Gallager'ın yanına gelir? 

Monday, November 13, 2017

PAIGE PAZARTESİ GECESİ RAW ŞOVUNA MI KATILIYOR?

@ Sportskeeda


Geçen haftalarda gündeme gelen kadın güreşçilerin önemli ismi bu akşam geri dönmesi mi planlanıyor?


     Daha önceden de kaleme aldığım bir konu bugün gerçekleşiyor olabilir. Anti Diva Paige beklenilen dönüşünü yapabilir. Açıkçası böyle bir dönüşü tercih etmezdim. Daha önceki çıkan haberlere göre Paige SmackDown Live ekibine katılması bekleniliyordu. Asuka Raw ekibine katıldıktan sonra Smackdown ekibi de Paige'ı katmak istiyordu. Ancak son çıkan haberlere göre kırmızı ekibe katılacağı söyleniyor. Plan ise şu; bir şekilde Paige bugün düzenlenecek olan üçlü tehdit maçına ortak olacak ve maçı kazanarak Survivor Series'de 5'e 5 elemeli maça katılması bekleniliyor. 

Şöyle bir durum var ki bence WWE'nin böyle bir karar alması iyi mi kötü mü tartışılır. Survivor Series'den sonra bir hamle olması daha mantıklı olabilirdi. Şimdi RAW ekibine baktığımızda takım kaptanı Alicia Fox, Nia Jax, Sasha Banks ve yenilmeyen Asuka var. Tabi birkaç söylentiye göre de Asuka'ya saldırıp katılma ihtimali olduğu söyleniyor ama bu düşük bir ihtimal. Zaten 3 tane daha yıldızın var. Bayley, Dana Brooks ve Mickie James. Bu üçlüden birinin katılmasını daha çok tercih ederdim. Dana'yı eleyelim. Ancak Bayley veya Mickie'nin bu maçta olması gerektiğini düşünüyorum.  Bayley bu maçı hak ediyor; Mickie yılların yıldızı oluşuyla bu maça da aday. İkisinden birinin katılması bana batmaz. Ancak Paige'in gelip bu ihtimalleri kaldırıp kendisinin girmesi biraz üzücü. Tabi hata tabi ki de Paige'de değil. RAW zaten bu maçı kazanacak gözüküyor her ne kadar SmackDown Live ekibi birlikte iş yapsa dahi. Hatta mavi ekibin kazanmasını daha çok tercih ederdim. Ancak bakalım bugün Paige RAW takımına katılacak mı? Tabi pazar günü Asuka'ya saldırıp daha sonradan katılma ihtimalini de unutmamak da fayda var. İyi ya da kötü Paige geri dönüyor.

Friday, November 10, 2017

ŞİMDİ DE KEVİN OWENS VE SAMİ ZAYN TURDAN AYRILDI

@ Wrestling News


WWE şu zamana kadar olmadığı kadar acımasız davranabiliyor hem çalışanlarına karşı hem de bize karşı.


     Herhalde en son CM Punk'ın gittiği zamanlarda böyle hissetmiştim. Şimdi giden gidene ve kötü ayrılıklarla bitiyor bu yıl. Hani CM Punk'la alakalı da çokça caps'ler yapıldı. CM Punk demiş ki "Aferin, benim izimden gidiyorsun." Bu hem doğru hem de üzücü. Burada tabi komediyi bir başka yolla anlatmak da diyebiliriz. Ama beni çokça etkiliyor bu tarz şeyler. Hem Punk'ın dönmesini istiyoruz hem de sevdiğimiz güreşçiler gidiyor. Bu yıl ilk patlayan Austin Aries ve sırasıyla Neville, Emma, Summer Rae ve Darren Young. Aslında o kadar kötü durumdayız ki ifade edemiyoruz. Evet, ayrıldı başka yıldızlar mı yok diyenleriniz de olabilir ama işte bunun böyle yürümemesi gerekiyor. Bir insan WWE'ye girdiğinde ağlarsa, bu işte dünyanın en güzel şeyi değil midir? Yapamıyor mu işini hayli hayli yapıyor. Geçinmesi zormuş, çalışanlarla anlaşamıyormuş, senaryoyu tersliyormuş, bırakırsa gidermiş. E onlarda insan değil mi? WWE bunca yıl bu kadar bu kadar kitleye nasıl ulaştı? Eğer biz olmasaydık, onlar da olmazdı. Bunu söyleyen videoda yaptılar. Bu da şöyle algılanmasın Efe kim ki? Ya da ben gidersem başkası gelir. Bu doğal bir şey. Ancak neden bazen dik gidiyor WWE. Biraz şans verse, çalışanın istediğini yapsa ne olur? Kaç yılını vermiş senin şirketine ve bir isteğini neden yerine getirmiyorsun ki? O zaman herkes mi ister? Sonuçta şöyle de bir şey var ki sadece gidenlerin değil, şirketin içindeki yıldızları da etkiliyor bir müddet sonra. Ki olmadı değil. Şimdiki olay ise Kevin Owens ve Sami Zayn. Hafta içinde düzenenlenen şov sonrası iki arkadaş Amerika'ya gönderildi. Büyük ihtimalle ikilinin SmackDown Live şovundaki pozisyonuydu. Ki haklılar da. İkisi şu anda Survivor Series şovunda bile değiller, nasıl olamazlar? Bu kadar yetenekli güreşçi nasıl bu şov kartına giremezler. Bu işte yıpratan şeyler. Owens ve Zayn gönderildikten sonra ROH hemen bir Twitter'a post attı ikisinin karşı karşıya geldiği maçı. Bu çok kırıcı bir durum. WWE için yıllarını veren iki kişi ayrılma noktasına geldi. Şu andaki durumları da havadaymış. Ayrılma ihtimalleri de bulunuyor. Bu zamanlardan bir an önce kurtulmak gerekiyor. Çünkü bu ikili de giderse WWE bu durumu nasıl kaldıracak bilmiyorum. Yenetekli yıldızlar bir bir gidiyor ve biz bir şey yapamıyoruz.

Thursday, November 9, 2017

SURVIVOR SERIES YOLUNDA

@ Digital Spy


WWE bu haftaki şovlarını İngiltere'de düzenledi. Ancak haftaya en önemli şovlarından beri olan Survivor Series öncesi büyük değişiklikler yaşattı.


     Herkesin bildiği gibi bu yıl Survivor Series'in teması "Raw vs. SmackDown Live". Yani markalar arası bir savaş olduğu çok bariz ve bu şovun maçları belliyken İngiltere'de bu hafta olanlar oldu. Hem iyi tarafı varken hem de kötü tarafı var bu işin. Ne gibi? İyi olana başlarsam; Brock Lesnar ve AJ Styles maçını görmek isterim. Hatta büyük bir maç gibi duruyor ancak WWE bu maçı nasıl işleyeceğine bağlı. Bu maç hüsranla da bitebilir ya da müthiş bir maçta çıkabilir. Bu tamamiyle WWE'ye bağlı. Diğer tarafa bakacak olursak neden İngiltere'de aslında kötü olarak bakmamak lazım ama SmackDown Live'da spoiler yedim. Hem de şans eseri Instagram sayfamda dolaşırken karşıma çıktı. Evet, spoiler alert yazanlara teşekkür ediyorum ama pat diye koyanlar da oldu. Bu tamamiyle acımasızca yapılan bir hareket gibi geldi. Hiç zevkle izleyemedim maalesef. RAW şovundan da belki spoiler yiyenleriniz olabilir. Bu da hiç beklenmedik bir gelişmediydi. İngiltere'de haliyle Amerika'ya göre canlı vermeyecekti şovunu. Saat 01.00'de insanları toplayamazsın ancak bunun bir çözümü olmalıydı. 

Bir başka konu ise John Cena'nın SmackDown Live takımına katılması. Bekliyor muydum bunu hayır. Hatta hiç beklemiyordum. Bir şekilde Kevin veya Sami hadi olmadı Rusev maça girer gibi düşünmüştüm. Ancak hiç alakası olmadı. John Cena'nın Survivor'daki rolü ana maçta özel hakem olacak diye duymuştum. Ama dün WWE'nin açıklamasıyla beraber elemeli takım maçında. Rusev bu açıklamanın ardından tweet attı ve "adil bir şekilde takıma girdiğini söyledi". O kadar çok anlayabiliyorum ki o tweeti. Hiç şaşırmamış gibi de oldum. Daha doğrusu tepkisiz kaldım. Ve bu şekilde Survivor Series yolunu tamamlar noktasındayız. Son olarak ise, AJ'in Brock Lesnar'ın rakibi olması dışında bir de kırmızı tarafta da değişiklik oldu. The Bar, yeni RAW Takım şampiyonu oldu ve Survivor Series'e girmeye hak kazandı. Ama açıkçası Shield'ın Usolarla karşılaşmasını tercih ederdim. Bu maçta kötü olmayacaktır ancak bu dörtlünün dinamiğini görmek isterdim. Büyük ihtimalle Shield Survivor Series'de de yer alacak ve önümüzdeki RAW şovunda New Day'e meydan okuyacaklar. Son maçımız eklenecektir diye tahmin ediyorum. Geriye kalan şey ise RAW'ın kadın kadrosundaki son ismin kim olacağı.

Wednesday, November 8, 2017

O ARTIK VELVETEEN DREAM

@ WWE


Bu hafta itibariyle Patrick Clark, daha bilinen adıyla Velveteen Dream, en son düzenlenen Tough Enough yarışmasından WWE'de kalan tek erkek yarışmacı oldu.


     2015 yılında düzenlenen Tough Enough yarışmasında son iki yarışmacımız kaldı. Her ikisi de NXT'de şu an. Birisi çok fazla karşımıza çıkmasa da dış güzelliğiyle NXT'de kalan Mandy Rose (Amanda) diğeri ise geçen yıldan beri bir push alan yıldızımız Velveteen Dream (Patrick Clark). Aslında şöyle bir durum var ki Tough Enough bittikten sonra 1 yıl içinde 5 yıldızla devam etti. Birinciler Josh Bredl, Sara Lee ve ikinciler Amanda ve ZZ ile yollarını devam ettiler. Ancak en önemli şey ise yarışmada Patrick'in elenmesiydi. Çok şok etmişti izleyenleri. Hem WWE'den gelen bir alt yapısı var ki hiçbirinin bu kadar bir bilgisi yoktu hem de son 2'ye bile kalamamıştı. Gerçekten yarışmaya karşı bir tutumum oluşmuştu çünkü onu hak etmemişti. Hatta daha sonradan vazgeçmeyip güreş sektörüne vazgeçmedi. İnadına devam etti diyebiliriz. Ki iyi ki de devam etmiş. Daha sonrasında ise sevindirici bir haberle WWE'den kontrat haberi geldi.

Yıllar geçti ve bir baktık ki artık onu NXT'de görmeye başladık. İlk Dusty Rhodes'a benzettiğim ya da Amerikalı Hulk Hogan'ın bir benzerini yaptıklarını hissetmiştim. Amerika'nın şekilleriyle taytı ve özgürlüğün simgesi baykuş. Çok da uzun diyemeyiz ama bir süre sonra bu karakter alındı. Daha sonra uzun bir teaser'la beraber şimdiki Patrick yerini almış oldu. Velveteen Dream aramıza geldi. O zamanlar çok fazla spekülasyonlar doğmuştu. WWE bir karakterini eşcinsel yapmak istiyordu. Aralarından biri de Patrick'ti. İptal oldu derken bu haberler bir baktık Velveteen Dream'in hala nasıl bir karakter olduğunu kestiremedim. Kendisinin en top noktası ise kuşkusuz Aleister Black ile yaptığı segmentti. Herkes şok içinde kalmıştı ben dahi olmak üzere. Acaba daha önceki haberler gerçek mi oldu dedim. Eşcinsel bir karaktere hayır demem ama bu karakterin nasıl bir karakter olduğu konusunda hala şüphelerim var. Patrick'in yani Velveteen'in rakibine "Adımı söyle" demesi açıkçası çok saçma demem doğru olmaz ama komik geldi ve hala da devam ediyor. Aslında yakıştırdım karakteri kendisine. Ancak eğri oturup doğru konuşalım. Böyle bir model karakter sadece NXT'de kalır. Ana kadroda işe yaramaz. O yüzden bu anı kazımak gerekir sevenleri olarak. Çünkü bu kadar yükselişi ana kadroda alamayacak.

Tuesday, November 7, 2017

GENEL İNCELEME | BOUND FOR GLORY 2017

@ Sportskeeda


     TNA'in yıl içindeki en önemli şovu olan Bound For Glory'i hüsranla karşılandı. Belki de en kötü BFG şovu olabilir...


     13 yıldan beri gerçekleşen şov bu yılki şovu Kanada'da düzenlendi ve ikinci kez BFG şovu yurt dışında gerçekleşti. Her yıl daha iyi bir ppv şovu beklerken her nasıl olur da daha kötü olabilir şov. Belki de bu yıl ki ya 1 ya da 2 şovdan biriydi canlı olarak ve bu da şovu önemli kılar. Gerçekten de önemli bir şov olması gerekirdi. Ancak bu 3 saat mi diyelim zulüm gibi geçti. Zaten bu hafta başlamadan birkaç yıldız ve çalışanlar gönderildi. Hem de Earl Hebner gibi bir hakem bu hafta nasıl olur da gönderilir? Şöyle bir tahmin var ki 2018'e kadar bütün şovlar önceden kaydedilmiş olacak ve o yüzden bazı çalışanlarını veya yıldızlarını Kanada'ya götürmek istemedi. Mesela Taya ve Rosemary maçı Taya'nın vize sıkıntısından dolayı gerçekleşmedi. Veya Amerika'daki çalışanlarına fazla para vermektense Kanada'da daha ucuz çalışanlar bulmak istedi. 

Cuma günü yine konuyu iMPACT'e çevirmiştim ve şovu önemsemiştim. Ayrılanların yanı sıra yeni gelenlerin ve dönecek kişilerin olduğunu söylemişti. Ancak bunun 10'da 1'ini bile göremedim. Tabi belki görenler vardır. 3 tane şey oldu. Alberto Del Patron döndü, Sami Callihan ve Jimmy Jacobs ilk kez TNA ile birlikteydi. Ah tabi bir de Santino Marella seyircilerin arasındaydı. Hepsi bu kadardı. Daha ne bekliyordum bilmiyorum ama Awesome Kong, Angelina Love ve dahası gibi isimleri beklemiyordum. Sonuç olarak bir şey eksikti bu şovda. 2 maçı merakla bekliyordum. Biri X-Division maçı diğeri ise Knockouts kemer maçıydı. Bana göre Petey Williams maçı alması gerekiyordu. Hem Kanada'da düzenlenmiş kendi evi hem de uzun yıllardan sonra onu şampiyon görmek isterdim. Bence hak ediyordu. Yetenekli güreşçilerle daha iyi bir maç çıkabilirdi aslında. Maç bence kişi sayısına göre erken bitti. Biraz daha uzun olabilirdi. Diğer maçımıza dönersek ilk kez Knockouts şampiyonu Gail Kim, kariyerini şampiyon olarak bitirdi. Aslında bu konuyla ilgili bir yazı daha yazılabilir ancak burada da belirtmek istedim. TNA'in Hall of Famer'ı olan Gail Kim hak etmişti. Tabi bunla ilgili birkaç söylenti daha çıktı ancak beni bu rahatsız etmedi.

Son olarak ana maçta ise nedense bir burukluk hissettim. O kadar çok AJ Styles, Samoa Joe, Christopher Daniels, Kazarian, "AA" Austin Aries, Beer Money gibi isimleri görmeye alışmışım ki yeni insanlar görmek beni incitti. Her ne kadar Johnny iMPACT iyi olsa bir TNA'in orijinallerin yeri ayrı. WWE'de olmaları bile hala bana garip geliyorken, TNA'de hala beni eski zamanlarına götürüyor. Tabi bu daha nasıl devam edecek bilmiyorum. Bence her yıl beklentileri yüksek tutturuyor ancak bitiminde izlemeseydim dedirttiriyor. 2017 Bound For Glory, Alberto El Patron olarak hatırlanacaktır. 

Monday, November 6, 2017

NJPW'E WWE'DEN EFSANEVİ BİR İSMİ GELİYOR

@ Cageside Seats


Hafta sonu dünya güreşi için önemli bir gelişme oldu. Beklenmedik bir isim beklenmedik bir yerde. 


     WWE'de en son temmuz ayında gördüğümüz Chris Jericho, geçen hafta sonu beklenmedik bir şekilde karşımıza çıktı. Nasıl mı? New Japan Pro Wrestling'in (NJPW) ppv şovunda Power Struggle, bir maç sonrası bizi şaşırttı. WWE ile yakından ilgilenen arkadaşlarım varsa bilirler Trent Beretta şu anda belli bir yerde çalışmıyor. Indie güreşçisi oldu kendisi. Trent Beretta ile maçı olan Kenny Omega maçının bitmesinin ardından bir video başladı. Maçı kazanan Kenny Omega'nın konuşmasının ardından klasik Chris Jericho'nun geri sayımı başladı. 4'ten geri sayan sayaç, Judas şarkısı eşliğinde, bir gördük ki Chris Jericho.

Chris Jericho konuşmasında Kenny Omega'ya övgüler yardırıyor. Ancak dünyanın en iyi olmadığını söylüyor. Kendisi dünyasının en iyisi olduğunu tekrarlıyor. Çoğu iddia eden kişilerin Shawn Michaels, Edge ve CM Punk'ın gittiğini söylüyor. Ancak Chris Jericho hala var. Bu konuşmanın sonunda ise Kenny Omega ile karşılaşmak istediğini belirtiyor. Hemen videonun bitiminin ardından Omega kabul ediyor. Açıkçası NJPW'i çok fazla takip etmiyorum. Belki çok önemli gördüğüm bir maç varsa sadece o maçı izliyorum. ROH'da da bir iki maçını yakalayabildim. Ancak ününü herkes biliyordur Kenny Omega'nın. Hatta WWE'ye gelmemesi gereken yıldız olarak görülüyor. Tokyo Dome'da düzenlenecek olan, Wrestle Kingdom 12'de ana maç belli oldu: " Alpha vs. Omega". Evet görmek istediğim maçlar arasına girdi bile. Ancak Chris Jericho'yu WWE'nin dışında görmek beni biraz üzdü. Tabi ki NJPW'de bu maç olması gerekiyor ancak şöyle de bir gerçek var ki 1999 yılından beri Jericho WWE'nin dışında görmemiştik. Bu da enteresan bir bilgi ve sanki Jericho'yu WWE'nin dışında görmemeliyiz gibi bir algı oluştu ben de. Ancak tabi ki de bu bir engel değil. 2018'in gelmesi için heyecanlanacağımız bir neden geldi.

Friday, November 3, 2017

BOUND FOR GLORY 2017

@ GüreşTürkiye

GFW ilk adıyla bu pazar Bound For Glory'e hazırlanıyor. Bu hafta önemli şeyler yaşayan GFW ekibi bu pazar bizi ne bekliyor?


     Biletleri tükenen Bound For Glory şovunda bu hafta içi bir takım gelişmeler yaşandı. Daha önceden Gail Kim'in bu şovun onun son şovunun olacağını biliyorduk. Hem Kanadalı kendisi hem de BFG Kanada'da düzenleniyor bu yıl. İyi bir zamanlama diyebiliriz onun için. Üzücü bir durum olsa da Gail Kim GFW için her şeyini ringe koydu diyebiliriz. İlk GFW kemeri onun olmasının yanı sıra hem de Knockout terimi onunla da doğdu diyebiliriz. Hüzünleneceğimiz bir maç olacaktır. 

Bu yıl BFG'den önce çok ayrılık oldu. Herhalde daha önceki yıllarda bu kadar olmamıştır diye tahmin ediyorum. Dixie Carter'ın ayrılışından sonra zaten işlerin değişeceği aşikardı. Çokça yeni yıldız geldi ve gitti Dixie'nin ayrılışından sonra. İyi şeyler de oldu kötü şeyler de. Aslında bu olaylardan sonra hatta uzun bir süre diyebilirim GFW/ iMPACT izleyicisi değilim. Eskiye nazaran çok da izleyicisi kaldı diyemeyiz. Ama sonuçta GFW'nun en önemli şovu yıl içinde. Bana göre Slammiversary çok etki bıraksa da BFG yıl içindeki patlaması gereken şov.

GFW'nun yaptığı açıklamaya göre değecek sonuçlar, ilk kez göreceğimiz yıldızlar, geri dönüşler ve süprizlerin olacağı söyleniyor. Bazıları biliniyor bazıları gizli yine olduğu gibi. Her yıl böyle süprizlerle karşılaşıyoruz daha sonrasında yine bir devir çöküyor. Mesela hem vize sorunları dolayısıyla hem de GFW'dan ayrılan yıldızlara bakalım: Taryn Terrell, Rockstar Spud, Jeff Jarrett, Eddie Kingston, Adam Thornstowe&Luster The Legend, Robbie E, Low Ki, Brian Hebner, Marshe Rockett, MJ Jenkins. Bu isimler artık GFW ile çalışmıyor. Hem de bir sonraki ismin James Storm olacağı söylentileri var. 

Bu yıl BFG nasıl geçecek bilmiyorum açıkçası. İzler miyim onu da bilmiyorum. Belki highlight'larla bu yılı atlatırım. Bu kadar iyi bir şovu nasıl birkaç yıl içinde bu kadar değiştirdiler hiçbir fikrim yok. Merak ettiğim bir maç bile yok.

Thursday, November 2, 2017

NİKKİ VE BRİE RİNGE DÖNMEYE HAZIRLANIYOR

@ WWE

Bella kardeşler beklenen açıklamayı yaptı ve geri sayım başladı. Geri dönüyorlar!


     İki kardeş belli sebeplerden ötürü WWE ringinden uzaktı. Brie, doğum yaptığı için; Nikki de hem artık vücudu izin vermediği için hem de Dancing With The Stars yarışmasında olduğu için iki kardeşi WWE ringinde göremiyorduk. Brie Bella doğumdan sonra döneceğini tahmin etmemiştim ancak geri dönmek istediğini söyledi. Hatta iki kardeş 2018'de WWE'de tekrardan ringe çıkacağını söyledi.

Bella'ların aynı anda dönmek istemesi kaçınılmaz. Hem birlikte görmeye alıştık hem de birlikten iyi bir çıkacak gibi hissediyorum. Brie Bella'nın herhangi bir şova katılmayışı bu olayı kolaylaştırıyor. Nikki'nin yanına RAW'a gelebilir. Ama tabi WWE ekibi bir anda RAW'a da geçirebilir. O yüzden erken konuşmak biraz sakıncalı olabilir. Boşa konuşmak istemem. Şöyle de bir durum var ki iki kardeşi artık karşı karşıya getirmek kötü olabilir. "Nikki vs. Brie" feudunu görmeyiz diye düşünüyorum ve gereksiz olabilir. Ancak birlikte aynı kadroda artık ne yapabilirler bilmiyorum. Ayrı takımlara gönderilmek de istemeyebilirler. O yüzden nasıl bir senaryo çıkar göreceğiz. Ancak şu bir gerçek ki dönmeleri hoşuma gitmedi değil. Sonuçta onlar da WWE'ye model olarak gelen değil, WWE'yi gerçekten isteyen iki kardeş. Hatta bunu diğer programlarda görüyoruz veya Nikki'nin ameliyatında bile Nikki dahil olmak üzere kötü hissetmişti. Güreşmek isteği çok belliydi.

Son olarak Brie ve Bryan'ın çocuğu Birdie'ye analı babalı bir hayat diliyorum. Bakalım seni de ileri de ringde görebilecek miyiz? Bir de ufak bir şey eklemek istiyorum. Nikki'nin Dancing With The Stars yarışmasına katılmasına tepki vermiştim ilk. Sonuçta o da sanki nişanlısının yolundan gidiyor. WWE dışından da bir yol düşünüyor hayata tutunmak için. Daha doğrusu isim yapmak için. Çok iyi bir iş çıkardı bu şovda. Hatta bu hafta elenmesi beni çok ama çok şaşırttı. Gayet iyiydi ve partneriyle iyi anlaşıyordu. İkili elemede Bella da yarışmadan ayrılmış oldu. Sonuna kadar gider diye düşünüyordum. Ancak kısmet diyelim. Amerikanın eğlence sektörüne anlam veremeyiz. İki kardeşi WWE ringinde görmeye hazır mıyız?

Wednesday, November 1, 2017

HALLOWEEN FACİASI

@ WWE


Pazartesi günü RAW şovunda düzenlenen Halloween etkinliği iğrenç ötesi miydi?


     WWE yıllardan beri bazı Amerika'nın önemli günlerinde özel şovlar yapar. En baskın olan iki şov ise Chrismas ve Halloween kuşkusuz. Bu günler tabi ki de kutlu ve mutlu olsun. Buna karşı hiçbir şey diyemem. Sonuçta dini inanış. Bizim ülkemizde de kısmi yerlerde yer almakta. Özellikle de Halloween. Bunu konu alan günü birlik kafe değişimleri veya ev partileri... Ama benim burada anlatmak istediğim şey bu değil. Halloween'i kutlayın veya kutlamayın. Sözünü ettiğim konu "WWE yıldızlarının hiçe sayılması."  

Tekrardan WWE, bu yıl bazı yıldızlarını hiç saydı. Rhyno, Heath Slater, Gallows ve Anderson. Kesinlikle izlenilmemesi gereken bir maçtı. Hüsrandı ve seyirciye yönelik bile maç değildi. Bu nasıl WWE'de ana şova çıkar. Bu tabi sadece bu yıl için değil. Uzun zamandan beri bu tarz temalı şovlar yer alır. Ama buna bir son vermek lazım. Ya da siz ne düşünüyorsunuz? Ben izlerken kendimi iyi hissetmiyorum. Bu kadar yıl bu güreşçiler bunun için mi kendini kastı? Bunun için mi WWE'ye ilgi duyuyoruz. Bu arada söylemem gereken bir şey var ki şov o kadar da kötü değildi. Özel temalı maçlardan bahsediyorum. Smackdown'da mesala bu tema vardı ama maç yoktu buna özel. Pardon düzeltiyorum Rusev ve Big E'nin arasında geçen maçı unuttum. Ama mesela o çok batmadı. Ama RAW'da Rhyno'ya yapılan makyaj diyorum başka bir şey demiyorum. Müthiş. Ama 205 Live'da direk Halloween temasını hissediyoruz. Buna yapılabilecek bir şey yok galiba. Çünkü avrupai dediğimiz çocuklara yönelik bir maç oluyor ve galiba çocuklar bundan zevk alıyor.