Tuesday, November 21, 2017

GENEL İNCELEME | SURVIVOR SERIES 2017

@ WWE


Beklenilenin aksine bu yılki Survivor Series şovu iyi mi geçti kötü mü geçti? Çok iyi bir maç kartı olmasının yanı sıra sanki istenileni çok alamadı. İşte bu yılki Survivor Series'in durumu...


@ WWE
İlk maçımızla başlayalım. Çok iyi bir maçla başlıyoruz. Kırmızı ekibi temsil eden Shield, mavi ekibi temsil eden New Day. Bence günün en iyi maçıydı. Zaten iki takımda her geçen yıllarda kendilerini kanıtlamış. Tamam, Shield'ı 3 yıldan beri göremesek de bireysel olarak ne yaptıklarını biliyoruz. New Day içinde birbirine kenetlenmiş bir grup zaten. New Day başlangıçtaki durumlarının aksine popülaritesi baya yükseldi. Ama bu maça baktığımızda sanki New Day ringde daha çok kendisini hissettirdi. Gün boyunca RAW şovunun face, SmackDown Live şovunun ise sanki heel olarak gördük. Bu maç başlarken de biterken de böyleydi. Zaten maç bittikten sonra da Shield, New Day'i tebrik etti. Bu da güzel bir davranış oldu bence.



@ WWE
İkinci maçımıza geldiğimizde ise kadınların geleneksel eleme maçına gelmişti. Tamamiyle baştan sonra RAW'ın kazanacağını hissetmiştim. Zaten Paige'e dair bir şey olmayınca umudum kırılmıştı Smackdown'a karşı. Ama dakika bir gol birle beraber Becky Lynch'in elenmesi ultra-ötesi saçma bir durumdu. Gerçekten elenmesinin haksız bir yer olmasını geç mavi takımının kaptanı elendi. Zaten Becky elendikten sonra da ne olacağı belliydi. Smackdown Live'ın kurtarıcısı olarak görmüştüm. Ama zaten maçın Asuka'nın çevresinde kuralacağı belliydi. Nia'nın yine geçen yılki gibi count-out'tan elenmesi, Alicia ve Naomi arasında geçen pin saçmalığı ve Nia-Tamina ikilisinin daha iyi göremememiz maçın temposunu düşüren nedenler arasında. Sasha da nasıl elendi hemen anlam veremedim. Yine Smackdown'un heel olduğu bir maçtı. Bence bu maç günün en kötü maçlarından biriydi.

@ WWE
Gelelim, United States ve Intercontinental şampiyonlarının karşılaşmasına. 2-0 önde giden takımı durduranın Baron Corbin olacağı az buçuk belliydi. 3-0 olamazdı diğer maçlarının hepsinin mavi takımın kazanması gerekirdi. O da mümkün değildi pek. Ama tarafı tutmamın yanı sıra bu maçta Miz'i tuttuğum doğrudur. Çünkü Miz'in avantajının üstünlüğünü bırakalım adam "IT Factor"dü. Neden yenildiğini hatta anlayamadık. İlk maçlardan biri olsaydı bence yenebilirdi. Miz'in yenilmesi zaten mavi takımın ilk galibiyetini almasına sebep oldu. Biraz gerçekçi bakarsak Miz bu maçı hak ediyordu. Hem de Miztourage nasıl bir şey yapamadı? Maryse'e de mi saygınız yoktu? Bir de tabi ana çıkan şey de United States kemeri Intercontinental kemerinden üstün çıktı.


@ WWE
WWE'nin en iyi 2 takımına gelelim. Bir taraftan mavi takımı temsil eden Uso kardeşler, diğer taraftan kırmızı ekibi temsil eden The Bar ekibi. "Aldım verdim, ben seni yendim." edasıyla düzenlenen bir gün gibiydi. Yine Smackdown şovunun kazanacağını görmüştük. Daha doğrusu hissetmiştik. İki takımında daha önceden çok daha iyi maçları vardı. The Bar ekibinin Shield'la olduğu gibi ve Uso kardeşlerin de New Day'le. Bu maçlara baktığımızda bu maçın daha iyi olabileceğini düşünmüştüm. Ancak pek de olmadı. Bu maçın günün en iyi maçı olabileceğine dair aday da verdim ama istenileni vermedi. Ama tabi o kadar da abartmayalım kötü değildi. Sonu gayet iyidi. Uso kırmızı takımda olsaydı bile onların yenmesini tercih ederdim. Çünkü şu anda en iyi takımımız o WWE'de.

@ WWE
Goddess, Queen'e karşı olan maça gelelim. WWE'nin en önemli iki kadın yıldızının maçı durağan geçti diyebilirim. Her ikisinin de potansiyeli çok yüksek ve bence çok uzun olmasa da uzun bir süre ayrı düşmezlerse WWE'yle üstlerde kalacak iki yıldız. Son bir hafta kaldığında bile bus maç oluştu ve iyi bir senaryo çıktı ortaya. "Tanrıça, kraliçeye diz çökmeli." lafı bile bence keyifliydi. Daha iyi olabileceğini düşünüyorum maçın. Maçın süresi de kendisi de ağır geçti. Belki bu da Alexa'nın dezavantajı oldu. Smackdown tarafı Charlotte'la ilk defa öne geçmiş oldu. Bu maçta Alexa kazansaydı çok şaşırırdım çünkü Charlotte'ın kazanacağı çok belliydi. Ama Alexa kazansaydı şaşırmak isterdim.



@ WWE
Bir kez daha Suplex City'e hoş geldik. Paul Heyman'ın önderliğinde olan Brock Lesnar, şüphesiz yine yenilmedi. Ve nasıl yenilmesini bekledik ki? Şimdi bu durumla Universal kemeri WWE kemerinden üstün mü oldu? Bunu nasıl yapabilirler? Tamam, AJ'in WWE'de Brock'a karşı yenmesi komik olurdu. Çünkü WWE'deyiz. Ne beklerdik ki? Brock Lesnar'ın AJ'i paçavra gibi kullandı. Bir o tarafa bir bu tarafa AJ Styles uçtu diyebilir miyiz? Diyebiliriz. Bu maçın sonucu da RAW'ın lehine olacağı belliydi.AJ Styles, Brock'a karşı kendisini az savunabildi ve az karşılık verebildi. Ama sonuç tabi ki de Suplex City'e yazıldı. Ama bence bu iki karşılaşmanın en iyi tarafı geçen haftaki Daniel Bryan'ın konuşmasıydı. Kendisini Paul Heyman gibi göstererek AJ'i yanıttı. Tabi AJ Styles o konuşmada da laf göndererek sakin kalmadı. Bakalım herhangi bir olayda Universal kemeri Smackdown'a geçebilecek mi?

@ WWE
Günün en son ama en önemli maçına gelelim. Erkeklerin geleneksel elemeli maçı bu yılda şok geçirtmedi diyemeyiz. Maç aslında çok güzel başladı. Hatta bu kadarını da beklemiyordum. Ta ki Shinsuke Nakamura'nın elenmesine kadar. Zaten ilk elenen o olduğu için ilk kıvılcımın başlangıcıydı.  Daha sonrasında olanlar oldu zaten. Maçın üç adamı vardı diyebiliriz. Braun Strowman, Triple H ve Shane McMahon. Diğerleri daha çok tek kullanımlık yıldızlar gibiydi. Hele ki John Cena'nın o kadar erken elenmesini beklemiyordum. Smackdown Live'ı kurtaracak kişinin hatta John Cena'nın olacağını düşünmüştüm. Son iki de hatta tek kalmasını bile göze almıştım. Ancak Shane ve Randy ikilisi oldukça anlamsız gelmişti bana. RAW tarafı o kadar birbirinden uzaktı ki zaten hep birbirine karşısında oldular. Zaten Triple H'in satmaları günün konuşulan konusu oldu. Önce gereksiz yere Kurt Angel'a daha sonra da Shane McMahon'e olan pedigree'leri günün manşeti oldu. Maç bittikten sonra bile tansiyon devam etti ve bu sefer de Braun Strowman boş kalmadı. Smackdown tarafı da boş kalmadı tabi bu süreçte bir atakta Kevin Owens ve Sami Zayn'den geldi. Yani maç değil de sanki herkes savaşmaya girmiş gibiydi. Oldu olacak bütün yıldızlar gelseydi birbirine karışsaydı. Öyle bir durum vardı ortalıkta. Günü galibiyetle kapatan RAW olsa bile o kadar iyi bitmedi diyebiliriz.

Günün sonuna geldiğimizde ise aslında çok da iyi bir şov değildi bence. RAW'ın 25.yılı şerefine Smackdown'un altında kalmamak amacıyla bu yıl RAW kazanmış gibi geldi. Hem de hep RAW kazanıyor gibi. Bragging Rights'ı saymassak Survivor Series'in genelde şampiyonları RAW kadrosu oluyor.

No comments:

Post a Comment