Wednesday, October 25, 2017

AH JİNDER AH

@ WWE


WWE Şampiyonluk kemeri WWE'nin gelmiş geçmiş en önemli kemeri oldu. Tabi, WCW zamanında Dünya Ağırsiklet kemerimiz vardı. Ancak işler WWF/WWE'ye geçince işler değişti. Şimdi Dünya Ağırsiklet kemeri rafa kaldırırken WWE Kemeri en iyi kemer mi yoksa kemeri Jinder mı düşürdü?


     "Kemer, şampiyonu temsil etmez; şampiyon kemeri temsil eder" gibi bir cümle vardır sektörümüzde. Aynen bu cümle üzerine durduğumuzda kemerin aslında bir önemi kalmıyor. Karşılaştırırsak RAW'ın şampiyonu Brock Lesnar nasıl kemeri yüceltiyorsa, Jinder da bir hayli Smackdown Live'ı düşürüyor. Ya da düşürüyor mu? Eğer yeni başlayan bir taraftarsanız sektöre, Universal Şampiyonluk kemerini daha büyük görürsünüz. Jinder Mahal'i gösterip "Sen hak etmiyorsun!" desem ırkçılığa kadar gider konu. O yüzden konu oraya gelmeden birkaç şey söylemek gerek. Konu gerçekten Jinder Mahal bu zamana kadar ne yaptı ki bu kemeri hak etti? Ya da WWE'de olmadığı zamanda ne yaptı? Gerçekten sadece dış görünüş mü? O zaman neden Tony Nese şu anda bir kemerin şampiyonu değil? Ve Mason Ryan örneği. Neden zamanında şampiyon olmadı? Soru soruyu açıyor haliyle. Çünkü konuşulacak bir konu. Tamam, WWE son zamanlarda Hindistan'dan bir kitle toplamaya çalışıyor ve pazarını ona göre yapıyor. Şampiyon olamasa bile zamanında Hideo Itami/Kenta WWE'ye gelirken de öyle bir düşüncesi vardı. Ancak olamadı bazı sebeplerden ötürü. 

Şampiyon oldu diyelim Jinder, iyi 1-2 ay oldu. Yeter. Daha fazla neden WWE Şampiyonu olsun? Sen hak eden kişilere 30 gün bile elinde tutmalarına izin vermiyorken neden Jinder Mahal'ı bu kadar ön plana koyuyorsun? Ve şimdiki söylentilere göre Wrestlemania'ya kadar şampiyon olup, CM Punk'ın şampiyonluk gününü (kemeri elinde tutma) geçecekmiş. Yok artık! Şu an 155 günü geçen bir döneme geldik. Gerçi Wrestlemania'ya kadar 434 günü geçemez. Yoksa geçebilir mi? Bunu geride bırakırsak, nerede senin "Fırsatlar Merkezi" dediğin şey? Artık başkaları da keyfini çıkarsın. Mesela Shinsuke Nakamura. Nerede o NXT'deki günleri? Şimdi gıkı çıkamayan bir tavuğa göndü. John Cena olmazsa sıra Bobby Roode'un sırası diye biliyorum. Shinsuke'yden önce Bobby'den alması da ayrı bir olay da neyse. Sözüm şu ki, tekrardan dönersek konumuza, Hindistan'a karşı olan bir şeyim yok ama Jinder bu kadar güne bile gelmemeliydi şampiyon olarak. Maalesef kemere, diğer kemere nazaran kötü bir sinerji yaratıyor. Örnek; Rusev WWE Şampiyonu olsaydı bu söylediklerimin hepsi yalan olurdu. Çünkü hak etti. Son olayımız ise Survivor Series'in teması RAW vs. Smackdown Live oluşundan mıdır bilmiyorum Jinder'ın Brock'u maça çağırması? Büyük rezalet. Pazartesi günkü şovda diğerleri gibi eşleştirme olsaymış iyi olurmuş. Gerçekten şimdiden Jinder ne yapabileceğini merak ediyorum.

No comments:

Post a Comment