Tuesday, October 24, 2017

NE İSTEDİK NE BULUYORUZ?

@ prowrestlingnightly.com


Yılların vazgeçmediği ppvlar, aynı zamanda da Big Four dediğimiz Royal Rumble, Wrestlemania, Summerslam, Survivor Series ve diğer taraftan aylık 1 ya da 2 tane ppv'ları olan bir şirket. Big Four'un önemi ayrı ama diğerlerinin sorunu var mı?


     Biliyoruz ki WWE'nin en az yılda 12 tane PPV'su oluyor. Brand kavramı tekrardan dönünce bir karmaşa yaşandı. RAW'ın PPV'su ve Smackdown Live'ın PPV'su diyince her ay 24 tane PPV çıkıyor. Ancak 4 şov aynı aynı anda yapıldığı için aya bir tane düşüyor ve 4 tane çıkardığımızda WWE'nin 20 tane PPV çıkartması gerekiyor. Ancak bütçe kısıtlamaları gibi sorunlar derken 16 tane PPV'umuz var.  4'ünü zaten biliyoruz ancak diğerlerinin adlarında sıkıntı veya içeriğinde sıkıntı yok mu? Mesela daha 2 gün önce TLC şovu vardı. Sizce de bir şeyler eksik değil miydi? Masa, merdiven ve sandalye gibi bir adın kısaltılmışını veriyorsun ancak bunlardan 1 tane maçımızda görebildik. Hell in a Cell şovunda TLC'ye nazaran yine de daha iyi sonuçlar aldık 3 tane hell in a cell maçı vardı. Ama bunların çözümü olması lazım.

Nasıl mı? Ya daha farklı isimler bularak çözüme gidilebilir ya da hangi gimmick adını veriyorsan şova onun maçları bütün gibi kapsayabilir. Sonuçta kadın güreşçiler bile diva zamanında masa maçına çıktı. Tabi Attitude Era'da Victoria ve Trish Stratus'ün Hardcore maçı bile yapmışlığı var. Bunlar olabiliyorken neden artık yok? Belki Money in the Bank'i kıyas tutabilirim diyeceğim ama kadın yıldızlarda işin içine girdi bu yıl.Takımların da MITB maçı olsun, Cruiserweight'inde olsun. Daha iyi olmaz mı? Şimdi bu yılki Royal Rumble için Kadınların Royal Rumble'ı bile konuşuluyor. Her şey mümkünken neden daha az maç görüyoruz. Bu yılki TLC şovunun ana sorunu buydu. Sadece bir tane TLC maçını gördük. Bunu bir başka PPV şovunda da görebilirdik. Ana özel bir şovsa RAW veya Smackdown şovunda da görebilirdik. Neden bu kadar kısıtlı görebiliyor WWE? Bence bu kadar yıldız varken bu gibi şeylerden kaçınılmamalı. Şimdiki PPV şovumuz Survivor Series. İnşallah güzel bir şov olacak. Daha önceki yıllardaki gibi RAW, Smackdown Live takımına karşı olacak. O zaman sadece tek bir maç mı görseydik. Ama günün teması aykırı olduğu için başka farklı maçlarda ekleyecekler. Demek ki WWE bunu yapabiliyorken neden aynı inceliği diğer PPV'lara da göstermiyor ki?

No comments:

Post a Comment