Wednesday, October 4, 2017

BU GERÇEKTEN OLUYOR MU?

@ WWE


205 Live'ın yeni üyesi ve geldiği gibi etki yapan Cruiserweight Şampiyonu Enzo Amore'nin sonu nereye gidiyor? 


     Big Cass'ten ayrıldığı günden beri sansasyonel açıklamalarda bulunan Enzo Amore iyiye gittiği söylenemez. Big Cass ile ayrılmasının sebebi WWE'nin Big Cass'i öne çıkarmak istemesiydi ve Enzo'yu da mid-card hatta low-card olarak devam ettireceklerdi. Daha sonradan öğrendik ki bunun belli başlı nedenleri varmış. Nelermiş onlar?

Bir Enzo arka tarafta pek sevilmeyen birisiymiş. İkincisi ise sevilmediği için Enzo'yu WWE'den attırmak istiyorlarmış. Evet, ilkine katılabilirim. Gerçekleri yüze vuran bir insan. Bu yüzden arkadaşı olmayabilir ama sadece ekranda o özelliğini kullanıyor zannediyordum. Ama gerçek kesiminden o karakteri çıkmış belli ki. Arka tarafta tek arkadaşı olan Big Cass'miş ve o da sakatlığından dolayı ayrılmasından sonra tek kaldı. Hatta ilk Cass ile promosunun ardından ve Miz'le olan segmentleri "Bu gerçekten oluyor mu?" dedirttirdi. Gerçekten orada bir gerilme oldu. Bu gerilmelerden dolayı Enzo 205 Live'a gönderildi. Ama Miz'le olan konuşmasında zaten 205 Live'daydı. Olaylar o kadar çok yakındaki sanki birisi Enzo'yu alıp "Kovuldun" diyecekti. Enzo Amore de bu suskunluğunu sadece onlara yansıtmadı ve diğer Cruiserweight'teki yıldızlara da yansıttı.

Son iki haftadır RAW'da ana şovda görüyoruz. Bu da ayrı bir enteresan durum. Bunun da bir nedeni varmış. Birazdan açıklayacağım. "Hiçbiriniz RAW'ın ana şovunda olamadınız. Ben oldum." Bu söz çok iddialıydı ama doğru. Ama Enzo Amore'yi çok önemli bir kişi olarak gördüğünden değil, Enzo'yu bitirmek istedikleri için yüceltiyorlar. Bu haftaki RAW şovunda da gördük, bir önceki RAW'da da. Herkesin kusurlarının yüzüne vurarak kendini yüceltiyor ancak hep sonunda yer de oluyor. Hem iyi bir şey hem de zedeleyen bir durum. Enzo 205 Live'a gelmeden önce cruiserweight yıldızlarını WWE'nin çok kötü cruiserweightlerle dolu, yetersiz zamanlarıydı. Bu da 2000'lerin başıydı. WCW ile karşılaşıldığında Chris Jericho, Rey Mysterio Jr., Dean Malenko ve Eddie Guerrero gibi isimler WCW'dayken, WWE'de hatırlanacak bir ismin bile olmaması bu siklette. Enzo geldikten sonra bu algım değişti. O geldiğinden beri insanlardan tepki çekse de ben Enzo'yu 205 Live'da sevdim. Yoksa RAW'da Curt Hawkins'den bir farkı olmayacaktı.

Yeni imajı heel olan Enzo Amore, ki benim için face hala, yeni hikayeler getirdi. Elinde dokunmamazlık sözleşmesi bulunan Enzo'nun Kalisto'dan bir darbe gelecek. O kadar çok bekledik ki Kalisto çıkana kadar, acaba Rey mi dönüyor dedik ve herkes de onu bekliyordu. Ancak Kalisto çıktı. Pişman değilim ama ana şovda Kalisto'nun çıkması şaşırttı. Ve buradan da ana şovda neden Cruiserweight sikleti yer alıyor 2 haftadır? WWE'nin yeni stratejisi 2 saat 15 dk'sını ana gösteri olarak kalan 1 saat/55 dksını devam etmek isteyenlere özel bir saat olarak ayırmak istiyormuş. Tam bir saçmalık. Bu bilgi doğrulanır veya fark edilirse yeni bir yazı daha gelecektir. Bu yazı bitmeden önce son bir sözüm var. Enzo ileride WWE'yi açıkça istemediğini fark ettirdi ve sektörden ayrılarak müzik dünyasına dönmeyi düşünüyor.

No comments:

Post a Comment