Tuesday, October 10, 2017

GENEL İNCELEME | HELL IN A CELL 2017

@ WWE


Summerslam'den sonra SmackDown Live'ın ilk özel şovu olan Hell in a Cell, şaşırtıcı bir şekilde sonlandı. Gün boyu hem artılarla dolu hem de eksilerle. Gelin hep beraber bu şovu inceleyelim.



@ WWE
İlk maçımız her zamanki gibi bir kick-off maçıydı. Hype Bros karşısında yeni SmackDown Live takımı Chad Gable ve Shelton Benjamin ikilisi. Maça karşı beklentilerim yüksekti daha farklı şeyler bekliyordum ancak o istediğimi alamadım. O da neydi mi? Enerji. Maçın temposu aman aman yüksek değildi. Hem yeni ikili birbirini o kadar tanımadığı için o enerjiyi bize yansıtamadı hem de ayrılmaya yakın bir takım bir enerji veremedi. Bunlar olunca da maç sarmadı. Hype Bros'ların ayrılışı gözüktü. Ancak Benjamin ve Gable ikilisi bir şey bulması lazım. Her ikisini de severim ancak American Alpha gibi bir etkileşim göremedim maalesef. Acaba kazanan ikili Chad ve Shelton yeni takım şampiyonluğuna aday olabilir mi?



@ WWE
NEW DAY(c) | USOS Muhteşem bir maç, muhteşem iki takım. Fight4Ever dedikleri şey bu olsa gerek. Bir takım maçı bu kadar mı iyi olurdu? Ve maalesef bu iki takım son kez karşılaştılar. Bu serinin bitmesi üzücü oldu. Heyecan her zaman üst sıradaydı. Zaten maçın başlangıcından belliydi. Sürükleyici ve iyi bir kombinasyonu olan bir maçtı. Sanki bir daha hiç karşılaşmayacaklarmış gibi bütün ruhlarını ortaya koydu New Day ve Uso kardeşler. Ama bu iki takım main eventte olmayı hak etti. Hatta Shane ve Kevin'in maçı olmasa bu takım şampiyonluğu maçı ana maç olmayı hak ediyordu. Ringin içinde kalmayıp o kafesi her anlamla kullandılar. Çok yaratıcı bir maç olduğunu düşünüyorum ve en önemlisi en iyi kafes maçı diyebilirim. Yoksa hücre maçı mı demeliyim? 60 dakika olsa maç yine de izlenir. Teşekkürler Uso ve New Day...


@ WWE
RUSEV | ORTON Maçımız hakkında ne söylenebilir bilmiyorum. Summerslam'den sonra fikrim baya değişti. Yanılmıyorsam 6 saniyede bitti maç. Güreşçiye ve izleyicilerine saygın bu mu? Eğer güreş sektörü eğlencesi diyorsan bu 6 saniyede olmaz. Ben o 6 saniyede eğlenmedim. Maça çıkan o ikiliye üzüldüm. Ne gerek vardı? Aynı şey bugün içinde geçerli. Rusev neden tek bir RKO'yla yenildi? Neden? Bütün bir maç şaka gibiydi. Bu maçın hikayesi zaten anlamsızdı ve öyle de devam etti. Orton kazandı da ne oldu? Kazansa da ne olacak? Artık Rusev'in kazanması gerekiyor. Adam iyi ve karakterini karşısındakine satabiliyor. Bu da iyi bir şey değil mi? Yazık.




@ WWE
STYLES (c) | CORBIN | DILLINGER Sıradaki maçımız US şampiyonluk maçı. Kick-off şovda bu maçın üçlü tehdit maçı olacağını öğrendik. Ve bu bence iyi oldu. Zaten daha önceden öyle düşünmüştüm. Tye Dillinger bu ayın yıldızı oldu diyebiliriz. Bir ivme kazandı. Kendisinin de zaten ilk önemli PPV maçı oldu. Ancak dinamiği yüksek olsa bile maçta bir şey eksikti. Baron Corbin'in MITB çantası. O çantayı kaybettiğinden beri büyük bir düşüşteydi. WWE kemerini kazanabilecekken düşmüş oldu ve şaşırtmıştı. Telafi olarak da US kemeri gözüktü onun gözünde. Maçın gözdesi AJ, maçı kaybetmesinin nedeni olacak kişi Tye ve çoğu şeyini kaybeden Baron. Ve büyük ihtimalle de Baron Corbin'in kemer mücadelesi başlamış oldu. Kısa zamanda da kaybedecek gibi hissetmiyorum. AJ'e bakalım ne olacak?


@ WWE
NATALYA (c) | FLAIR Bir zamanlar NXT'nin en iyi maçlarından biri olan bu iki kişinin karşılaşması nelere döndü? Çok iyi iki yıldız olan bu ikiliden beklemediğim bir performans verdi. Hiç yakışmadı. Hatta günün en kötü maçı olabilir derim. Natalya hep o ip hareketinden sonra sadece Charlotte'ın dizine çalışması aciz olduğunu gösteriyor. Ve belki de Second Nature'ın ciddi anlamda sakatlanmasına sebep oldu. Gerçekten kötü bir maçtı. Hele ki son anı? Natalya'nın Charlotte'a sandalye ile arkadan saldırması? Eğer NXT TakeOver'ı izlerseniz neden bu kadar bu maça karşı olduğumu anlarsanız. Başka söze gerek yok bence.




@ WWE
MAHAL (c) | NAKAMURA Bu yazı içeriğime birazdan Hindistan'ın reklamını yapıcam. Hindistan çok güzel bir şehir, hem bakın WWE orada da başladı ünlenmeye. Hem de Jinder Mahal şampiyon. Huhuuu. Ne zamandan beri Jinder Mahal şampiyon? Artık Hindistan'ın reklamını yaptığınız abartılmadı mı? Jinder'ın kazanacağı çok belliydi. WWE RAW ekibi Hindistan'a gidecek ve şampiyon Mahal'i de yanına alacak. Ve sonunda Amerikan kahramanı bir zaman onu kemeri Jinder'ın elinden alacak. Ama ne zaman bilinmez. Artık başka ülkelerin de mi reklamını yapsan mesela? Japonya mesela? Shinsuke Nakamura var. Asuka ve Kairi Sane'nin reklamını yaptı diye Shinsuke kazanamayacak mı? Çok mu yıldızlar Japonya'dan geliyor? Ayrı bir problem daha var burada tabi. Sen WWE Şampiyonluk kemerini neden Hell in a Cell maçı yapmıyorsun? Bu kemer senin en büyük kemerin. Daha önceden ne zaman görülmüş bu? En azından ortalarda bu maçı yapsan ne olurdu? Yoksa Singh kardeşleri var diye mi yapamadı? En büyük kemerin bu kadar alçalması çok kötü.


@ WWE
ROODE | ZIGGLER Kesinlikle ama kesinlikle WWE kemer maçından daha iyi bir maçtı. Çünkü her iki yıldız da ne yapması gerektiğini biliyor. Tecrübelerini ve deneyimlerini bize aktardılar. Evet sonucu tatmin etmedi ama bir şekilde böyle bitmesi mi gerekiyordu? Roll up'la Bobby kazanmış oldu.  Bir kerede şaşırt WWE bizi. Tamam Bobby Roode'un ilk WWE PPV maçı. Tamam yenmesi gerekiyor. Ama neden Dolph Ziggler'a karşı? Artık Dolph'un bir şeyler yapması lazım. Zaten adam gidici gibi. Neden yarasına tuz basıyorsun? Dolph en çok WWE'de kalmayı hak eden güreşçilerden bir tanesi. Ama gördüğü olaya bak. Vesat bir durum değil tabi ama her ikisi de daha iyi bir maç hak ediyordu. Hem Dolph hem Bobby. Tabi bir de Dolph'un girişi beni çok şaşırtmadı. Hatta iyi bile oldu. 



@ WWE
OWENS | McMAHON Maçı yorumlamasına yorumlayalım ancak hiç kimse şu sondaki olayın heyecanını bana anlatamaz. Çok garip bir duyguydu. Sonunda Sami'nin de bir push'u oluyor. Push'u bıraktım, hiç beklemediğim bir insan heel oluyor. Neden yaptığının açıklaması biraz belli olsa da bakalım Smackdown'da ne açıklayacak? Ama gerçekten günde hiç beklemediğim bir olay gerçekleşti.  Maça geçecek olursak maçta olması gereken her şey vardı. Aşağısı yetmemiş gibi yukarıya taşındı heyecan. Tabi Shane durur mu? Hemen uçuverdi yukarılardan. Hatta Shane ve Kevin bir ara o kadar çok yukarıda belli bir bölümün üzerinde tepiştiler ki* aşağıya düşecekler zannettim. Neyse, 1 saate yakın bir maçtı ve ana maç olmayı hak etti. İyi bir hikayesi vardı zaten maçı, bize yansıtılışı çok iyidi ve maç da çok iyiydi. Daha ne denilebilir ki? Shane'i 1-2 hafta göremeyeceğiz gibi ama maçı kazanan Kevin'in önünü kim durdurabilir ki artık? Hem de yanında uzun zamandan beri yakın arkadaşı Sami olunca? Hell in a Cell'in geneline baktığımız da çok da iyi bir PPV değildi. İlk ve son maçı saymazsak, artılarından çok eksileri vardı bana göre ama bu sonki Sami ve Kevin'in birleşmesi her şeye değeri.

No comments:

Post a Comment