Monday, October 23, 2017

GENEL İNCELEME | TLC 2017

@ WWE


Olaylı bir PPV olarak tarihe geçen TLC PPV'su sansasyonel bir şekilde bitti diyebiliriz. Ama baştan söyleyeyim her ne kadar içinde iyi bir olaylar olsa da TLC PPV'sunu batırdılar. Nasıl mı?



@ WWE
FOX | BANKS Batırma olaylarına geçmeden önce her zamanki gibi genel akışı yer verelim. İlk maçımız Sasha Banks karşısında Alicia Fox maçıydı. RAW Kadın Güreş kadrosunda en beğendiğim güreşçilerden ikisi. Ama hem artısı olmakla beraber eksisi de bulunan bir maçtı. 2 yetenekli yıldız olması aşikar. Ancak yılların yenilen veteranı ve popüler olan yıldızı karşılaştırmak nasıl bir seçim olabilir? Sasha'nın kazanacağı çok belliydi. Sadece biraz uzattılar maçı. Sasha Banks'e karşı olmayabilir ama Alicia Fox'un da bence tekrardan bir kazansa fena olmaz. Belki bu RAW'da olmaz, Smackdown'da olur. Çünkü emeğe saygı denilen bir şey var. Dünkü TLC ppv'sunda olan Alicia nedense farklı geldi. O 3 yıl önceki delirmelerin çakması niteliğindeydi ve yersizdi. Bir benzer hikaye yapmaya başladılar birkaç haftadır ama olmuyor. Bu 3 yıl önce delirmelere başladığında bir push'a doğru gidiyordu ancak bunu WWE fark edince Alicia Fox'un delirmelerine son vermişti. Sasha Banks'in yeneceği kesin olan maçta konuşmak daha fazla ne kadar doğru bilemedim.


@ WWE
EMMA | ASUKA "Hepsi benimle ilgili" diye bir çıkış yapan Emma, Asuka susturmuş mu oldu? Beklenen maç geldi çattı ve Asuka resmi olarak RAW kadrosunun bir üyesi. Asuka'nın rakibi olmak için savaş yapmak da nedir? Bence ilk bunun konuşulması lazım. Kazananı, yenilmek için maça çıkacak. Kulağa garip gelmiyor mu? Emma bu 5'li maçı kazandı ve Asuka'nın rakibi oldu. Maç beklediğimden uzun sürdü ve eski RAW'ın akıbetine kapıldım. 1 dakikada bitecek gelmişti maç ancak öyle olmadı. Önemli bir gelişme daha bu maç için, Emma'nın ilk tekli PPV maçıydı hem kırıcı hem güzel bir olaydı. Bu Emma'nın Asuka için son karşılaşması mıydı bugün RAW'da göreceğiz ama belki tekrar maçı yapılacaktır. Peki, RAW kadrosu Asuka'ya hazır mı? Şu an güncel kadroda öyle bir isim yok, buna Sasha ve Bayley dahil olmak üzere. Yenilmeme serisi uzun bir süre devam edecek gibi duruyor.


@ WWE
TAG TEAM MATCH İki kadın maçının ardından gelelim takım maçına. Cruiserweight'in şaşırtıcı ikilisi Jack ve Brian karşısında Cedric ve Swann ikilisi. Şunu söylemem gerekir ki Brian ve Jack onca şeyden sonra nasıl takım olabildiler hala kafam orada. Bütün bu şovlar boşa mıydı? O kadar karşı karşıya geldikten sonra nasıl böyle bir takım ortaya çıkar? Buna en yakın örnek Sheamus ve Cesaro. Bu takım dahil olmak üzere diğer takımların bir anlamı vardı. Şampiyon olmak veya yeni bir şeye imza atmak ama Brian ve Jack'te aynı şeyi göremiyorum. İkisi bence birbirini tamamlamıyor. Bir diğer taraftan birisi tek kalmışken "aa sana yardım edeyim" diyen iki arkadaş. Bu da bence garip bir ikili. Neden siyahi iki arkadaş birlikte? WWE'nin bunu çokça tekrarlamasını yanlış buluyorum. Bu maçı izlememin nedeni resmen Cedric Alexander'dı. Geçen yıl Cruiserweight'te yaptıkları ve hala kendini koruyan bir güreşçi. Hem stili olarak hem de karizması olarak bence cruiserweight'in yıldızı. Lumberjack gibi bir bitirici hareketle son bulan maç, hikayenin sonu muydu yoksa devamı olacak mı?


@ WWE
BLISS(c) | JAMES Ve ilk şampiyonluk maçımıza gelelim. Şampiyon Alexa Bliss, deneyimli güreşçi Mickie James' e karşı. Nedense bu maçta bir tarafım Mickie'nin yanındaydı anlam veremediğim bir halde? LayCool'la olanları es geçersek Trish Stratus'le olan hikayesi çok iyiydi. Herhalde ondan dolayı acaba Mickie mi kazansa dedim. Ama bir taraftan neden Alexa yenilsin ki diyorum. Yani benim için ortada bir maçtı. Mickie'nin Alexa'nın rakibi olduğundan beri Alexa'nın yaş olayını abarttığını düşünüyorum. Her hafta ama her hafta bunun üzerine bir şey koyamaması kötü hissettirdi. Ama Alexa'nın bence senaryo olarak Becky'den sonra en iyi senaryosu oldu diyebilirim. Maç bittikten sonra Mickie'nin son maçı mıydı dedim. Sonuçta çok fazla abartılmasa da yaşı büyük değil ama belki o da gidenlerden olup evine kocasının ve çocuğunun yanına gidecekti. Ama beni son kez görmeyeceksiniz dedi. Bu neye işaret tabi? RAW'da mı yoksa bir sonraki değişimde Mickie mavi tarafa mı gidecek? Bekleyip göreceğiz. Yine de Mickie'nin şampiyonluk maçında olması mutlu etti beni.

@ WWE
KALISTO(c) | AMORE Son zamanların en sansasyonel olayların barındırdığı şovdan yine beklenmedik bir sonuç çıktı. Enzo yeni şampiyon oldu. Enzo'yu sevmesine severim onda sıkıntı yok ancak bu maçı kazanması bana bir öncekine nazaran bir farklı hissettirdi. Enzo Amore'nin her maçını son maçıymış gibi hissediyorum. Çünkü WWE ile iyi olmadıkları bariz. Enzo'nun satışları ve fan kitlesi iyi olunca büyük ihtimalle WWE onunla bağlarını koparmak istemiyor. Bundan mıdır bilmiyorum ama Enzo bunun için mi şampiyon oldu? Her bu ikisini gördükten sonra aklıma Neville'ı hatırlatıyor ve hala bu konu hakkında üzülüyorum. Bir hiç uğruna bir yıldız kaydı. Ve aynı şey Enzo'nun başına da gelecek. Şampiyonluktan düştüğü taktirde Enzo gidici gibi. Ve tabi Neville'dan önce Austin Aries'in adını geçirmezsek olmaz. O da aynı nedenlerden dolayı WWE'den ayrıldı. Maça dönersek, Kalisto Latino güreşi için bu kemeri aldığını söylemişti ve bu da kısa süreli oldu. Bakalım nasıl devam edecek ikilinin arasındaki çekişme? Acaba Eddie ve Rey'in mirasını kötülemiş mi oldu?


@ WWE
STYLES | DEMON Gelelim, doktorların ön plana çıktığı maçlardan birisine. Hepimiz biliyoruz ki Finn Balor, Bray Wyatt ile karşılaşacaktı. Ancak sağlıksal nedenden dolayı Bray Wyatt maç için yeterli değildi. Bu da aslında bir rüya maçına izlememize neden oldu. Ama buna gelmeden önce bir önceki hikaye hakkında konuşmak istiyorum. Finn Balor'ın Demon yanı olduğu gibi Bray Wyatt'ında bir başka yanının olduğunu öğrendik. Bu da Sister Abigail. Şaka mı? Gerçekten şaka olmalı. Bunca yıl Sister Abigail dedikleri şey Bray'in transeksüel olması mıymış? Bu haber çıkmadan önce bir blog yazısı yazmıştım. Paige mi yoksa Cruiserweight'tekilerden biri mi Sister Abigail diye. Bunu yazdıktan bir gün sonra Demon gibi Bray'inde farklı bir karaktere bürüneceği dedikodular çıktı ve doğruydu. Eğer bu maç yapılsaydı, nasıl bir şey izlerdik bilmiyorum. Neye maruz kalırdık? Ancak olmadı ve bir başka bir şeye yönümüzü çevirebiliriz. Styles, Demon Finn Balor'a karşı. Rüya maçı gerçekleşmiş oldu. Ve maç başlamadan önce söyledikleri gibi "Bu inanılmazdı". Düşüncesi, ambiyans, bakışları, o heyecanı bir başkaydı. Bu doktorlar olmasıydı ne zaman bunu görecektik bilmiyorum ya da olabilir miydi? Tabi bunun çokça kusuru vardı. Neden Smackdown Live ekibinden AJ Styles ya da ikisinin arasında WWE içinde senaryo olmaması biraz düşündürecek. Ama bunun dışında hiçbir lafım olamaz maça. İnanılmazdı ve büyüleyiciydi. Ve hatta bayıldığım bir maç oldu. 20 dakikalık bize ziyafet yaşattılar. Ama inşallah bu Survivor Series'e taşınır. Nasıl olur bilemiyorum ama olsaydı da bence TLC bir sneak peek olurdu. Bana kalırsa günün maçıydı. Sadece üzüldüğüm nokta AJ'in 18 saatlik yolculuğunun ardından bu maça çıkması. Yorgun ve bitkin gözükmesi her şeyi gösteriyordu. Her şeyin sonunda "Too Sweet"i ikisinden görmek muhteşemdi. 


@ WWE
ELIAS | JORDAN Günü doldurmaya yönelik bir maçtı. Ne denilebilir ki? İki kere Elias'ın şarkı söylemek için çıkması, üçüncüsünde ise "E hadi madem güreşelim" diye çıkan bir maç. Bu maçın sadece bir nedeninin olduğunu düşünüyorum o da Jason'ın babasının yanına çıkamayacak olması. Eğer halsiz olursa maça çıkamaz. Tek söylenebilecek ve düşündüğüm şey buydu maçı izlerken. Daha fazla uzatmadan ana maça çıkalım.







@ WWE
HANDICAP Sadece kahkaha atmak istiyorum. Tamamiyle karşı olduğum bir maçtı gün içinde. Sağlık her şeyden önceden. Buna bir şey diyemem. Yataktan kaldırıp maça çıkartamayız Roman Reigns'i ancak başka bir şey denenebilirdi. Komedi haline geldi. Günün başlangıcında Dean ve Seth'in Kurt'ün yanına gelip yelek vermesi ve Shield'ın girişine ortak olması. Bir de gülerek çıkması olan saçmalığı anlaşılır niteliğindeydi sanki. Kurt Angle'ın Shield kıyafetiyle çıkması! Şaka gibi. Yani gerçekten kötünün en kötüsü gibiydi. Kahkaha atmamak için bir neden yok. Neden yani? Gerçekten WWE, nasıl yaptın bize bunu? Elin ayağına dolaştığında çözümün bu muydu? Ki Kurt dışında kimi koysaydın aynı etkiyi yaratacaktı. Acaba Roman'ın kuzenleri Uso'ların gelmesi daha mı mantıklı olurdu dedim. Ama 4'e 5 maç olacaktı. Daha mantıklı bir maç olurdu ve gayette iyi bir maç izleyebilirdik. Olan oldu maalesef ve buna maruz kaldık. Maç içindeki olaylar da cabası. Maçın içinde iyi olan bir şeyde yok. Kurt'ün sakatlanma numarası, Kane-Braun Strowman saçmalığı, genelde 3 kişiyle karşılaşırken 2'sinin yatması, Braun çoğu dakikada neredeydi gibi gibi birçok gereksiz şeyler izledik. Tabi Braun'un çöp makinesine atılması da cabası. Çokça hatanın bulunduğu bir maçtı. Ve bu maç yüzünden TLC'ye bakış açım çok kötü. Ve bir başka sebebi de bu hafta içi yazacağım "neden bu TLC olmadı?" diye. Beklenilenin çok aşağısında gördüğüm bir şovdu. Üzücü. 

No comments:

Post a Comment