Tuesday, October 31, 2017

LUCHA UNDERGROUND NE DURUMDA?

@ 411mania


Lucha Underground bir sezonu daha geride bıraktı. Yeni sezon gelecek mi derken bazı gelişmeler çıktı.


     Daha yeni izlemiş olduğum için Ultima Lucha Tres'i bazı notlarımı daha çok gözlemlediğim şeyleri yazmak istedim bugün de. Lucha Underground bence sektöründe bir ilki başarmış bir program. Şirket diyemem çünkü daha şirket olamadılar. Program usülü çalışıyor ekip. Hatta gelecek sezon olacak mı olamayacak mı büyük bir soru işareti. 1 yılı geçtiği için bildiğim kadarıyla bütün yıldızlar serbest şu an. Bu nasıl önlenecek bir problem bilmiyorum. Belki de sadece bize problem varmış gibi yansıtıyorlar. Ancak bildiğimiz kadarıyla kesin olan bir şey varsa o da Prince Puma/Ricochet gelecek sezon yok. Bu reytingleri nasıl etkileyecek acaba? Büyük bir kayıp olarak görüyorum Prince Puma'nın olmayışını. İnanılmaz bir yetenek, inanılmaz bir atlet. Dışarıda daha doğrusu indie şovlarda yaptıkları çok iyi. İsmini bize kazıttı. Son Lucha şovunda ise kendisi 1 saatlik bir performans çıkarttı. Hem yendi hem yenildi. Pentagon Dark'a yenilmesi bence iyi oldu en azından iyi bir rakip ki John Mundo da iyi bir iş çıkarttı. Tabi, bu sorun bir başka yola mı çıkartıyor bizi? Ricochet'in aralığa kadar hiçbir şovda olmayacağını biliyoruz. Ocak'ta NJPW'le sözlemesi bitiyor ve aynı zamanda da bu bir şans oluyor. WWE, TNA ve ROH gibi şirketler onu istiyor. Ama zamanla bunu göreceğiz.

Bütün maçlar birbirinden güzeldi. Ancak beni Lucha'dan uzaklaştıran şey bu finalin bile tee geçen yazın ortasında çekilmesi. 2016'dan bahsediyorum 2017 bile değil. Bu biraz uzaklaştırıyor. Kalitesinden değil ama insan yeni şey istiyor ve arıyor. Daha sonra bu yıldızları yıl içerisinde bir başka şirkette görünce şaşırıyoruz. Çok fazla sözleşme rahatlığını görüyoruz. Tabi bu yıldızlar için iyi olsa da bu süre biz izleyenler için fazla diye düşünüyorum. Diğer taraftan en fazla gözüme çarpan maç ise kardeş gibi yakın olan Killshot ve Dante Fox. Hatta şöyle söyleyeyim bana göre Ultima Lucha Tres'in en iyi maçıydı. Çok etkilenmiştim ve insan maçın bitmesini istemiyordu. Böyle de bir maçı geri de bırakmış olduk. Galiba bu Ultima Lucha en iyisiydi diyebilirim. Olaylar o kadar güzel düşünülmüştü ki iyi maçlar izlemiş olduk. Hatırladığım kadarıyla yeni sezon Netflix'te olacak ama bu nasıl olur bilmiyorum. Hatta kimin kalacağı programda meçhul. Uzun bir arada yine Lucha. Bakalım ne zaman dönecekler ya da dönebilecekler mi?

Monday, October 30, 2017

WWE 3 YILDIZINI GÖNDERDİ

@ WWE

WWE dün Emma, Summer Rae ve Darren Young ile yollarını ayırdı. 


     Evet, WWE'de giderek daha iyiye gittiğimizi düşünürken yine bir bakıyoruz gün geliyor yine sanki birkaç ay öncesine gidiyoruz. Dün üç yıldızımızın WWE'yle son bağlantılı günüydü. Aslında bu yazıyı her türlü yazacaktım ama aralarından bir kişi hemen yazmamı sağladı duyar duymaz. Ama sizinle sanki bugün yazmışım gibi anlayacaksınız. Aslında bunu dün yazdım. Neyse, Emma, Summer Rae ve Darren Young artık WWE'de çalışan yıldızlar değil. Emma'ya en son gelmek istiyorum.

Darren Young, bana göre bir artısı olan bir yıldız değil. Tamamiyle jobber olarak gördüğüm bir güreşçiydi başından beri. Darren kendisini ispatladığı bir gün oldu mu hatırlamıyorum bile. Son bir yılını yaşadığı sakatlıktan dolayı uzak geçirdi ve en son ne zaman gördüğümüzü hatırlamıyorum bile. Büyük ihtimalle Bob Backlund zamanı olsa gerek. Bir push olarak olması gereken şey yine hüsranla bitmişti. Bu yüzden ayrılışından çok etkilenmedim. Prime Time Players dışında çok etki bıraktığı söylenemez. Hatta grubun dağılışında ne olacağı belliydi. Teşekkürler Darren Young.

Summer Rae... NXT'de gerçekten etkilendiğim bir güreşçiydi. Özellikle BFF zamanı büyük bir beklenti içine girmiştim. O zamanlar çok ana kadroya çağrılma olmasa da bu üçlünün iş yapacağını düşünmüştüm. Ki aslında ikisi yaşadı sadece o hariç. Charlotte ve Sasha Banks BFF'in parçasıydı. Ancak şans Summer Rae ile değildi. Ana kadroya çıktığından beri hiç iyi bir senaryoya giremedi - hiç iyi bir karşı denge yıldızı bulamadı ve sonu diğerleri gibi oldu. Darren Young gibi o da 1 yıl ringlerden uzaktı sakatlığı sebebiyle. Ve en son geçen hafta geri döneceğine dair bir tweet atmıştı. Bu tweette şakayla sonuçlandı. Bence ana kadroda ancak BFF olsaydı tutardı diye düşünürdüm. Hatta Sasha, Charlotte ve Becky çıktığında BFF mi dönüyor mu demiştim ancak olmadı. Hatta hiç olmadı. Aklımızda tek kalan hikayesi ise Dolph ve Rusev hikayesi oldu. Teşekkürler Summer Rae.

Son olarak Emma... en çok beni derinden etkileyen yıldız. 6 yıl bunun için mi uğraştı? Hem de bu kadar çok yükselmişken. NXT'deki bence bütün kadın güreşçilerin emeği var Divas Revolution/Womens Evolution'da. Hele ki Emma'nın ve Paige'in. Gerçekten WWE'ye anlam veremiyorum. Arkada anlaşmazlık mı yaşadılar diyorum. Çünkü başka hiçbir nedeni olamaz. #GiveEmmaAChance hüsranla sonuçlandı hem de bu kadar çok RAW'da yer almaya başlamışken. 6 yıl içinde ilk kez bir ppv şovunda bireysel maça çıkmıştı. Kelimelerim gerçekten kifayetsiz kalıyor. Ana kadroya çıkışını hatırlıyorum, tamamiyle saçmalık ötesiydi ve şimdiki hali. İnanılmaz bir yol aldı. İnşallah bugünkü şovda Emma ile ilgili bir şeyler yapılır taraftarlardan. Çünkü o bunu hak ediyordu. Hatta daha fazlasını hak etti.

Tabi bir de aynı zamanda dün Lio Rush'ın attığı tweet saçmalığı var. Evet, indie şovlarda kendini göstermiş olabilirsin. Ancak o yaptığın işler dışarıda kalır. WWE'ye gelince o işlemez maalesef. Tamamiyle profesyonellik dışı bir hareket yaptığını söyleyebiliriz. Sen en fazla 2 aydan beri buradasın. 6 yıldan beri olan yıldıza bu tarz bir tweet atman ve muhtemelen tanımadığın bir insana böyle bir tweet atman seni küçük kılar dostum. Yazık. Tabi ki de Emma'ya hak veren yıldızlar geri döndü hemen yıldızlar. WWE kadrosunda yakın olan dostu Bray Wyatt dahil olmak üzere ve memleketlisi olan Peyton Royce da birçok yıldız gibi Emma'nın yanında kaldı. Keşke birkaç yıl önce olduğu gibi 1 saat içinde toparlayıp "Emma rehired" gibi bir yazı görsek tekrardan. Gerçekten çok üzücü bir durum. Seninle gurur duyuyorum ve teşekkürler her şey için Tenille Dashwood a.k.a. Emma.

Yaşanan durumun ardından WWE'ye olan inancım azaldı. Gerçekten Emma'nın ayrılışı beklenmedik oldu. Sanki ölmüş gibi bir yazıya döndü ama ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Friday, October 27, 2017

"GÜREŞÇİLER, OYUNCU DEĞİLLER"

@ WWE


Bir süredir adam akıllı ringe çıkamayan ikili Tyler Breeze ve Fandango için sizce de artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkında değiller mi?


     Fashion Files adı altında haftalık kısa skeçler düzenleyen Breezango ikilisinin yavaş yavaş bu skeçleri bırakması gerekli. Bu kadar güreşçi WWE'ye bu skeçleri hazırlamak için mi bekliyor? Veya WWE artık neden önem vermiyor bu ikiliye? Cevabını bence kimse bilmiyor ve ikisi de şu an memnun mu acaba? Bir de tabi başladığından beri iki kişi daha birlikte: The Ascencion. Neden WWE? Neden hem onlara hem bize acı çektiriyorsun? Bu yıldızlar güreşçi, oyuncu değiller! Güreşmek için para alıyorlar birkaç sufleyle ekran karşısına çıkmak değil.

Hem de bu haftalar Fashion Files'a temalar çıkmaya başladı. Pulp Fiction, Stranger Things gibi dizilere gönderme/mizah yapıyorlar. Acaba onların yakını olsam ne düşünürdüm. "Yok yok kemer için hiç çıkmadılar. Evet, o ikili. Skeçleri oynayanlar." NXT'de ne kadar popüler olduklarının haddi hesabı yok. Tyler Breeze ve The Ascension NXT'de çok büyük yıldızlardı. Hatta Tyler Breeze ana kadroya çıkmadan önce NXT şampiyonu olması gerekiyordu. Ascension ise NXT'de en uzun takım şampiyonu olarak kaldılar. Şimdi nasıl bu kadar düşebildiler. Tyler Breeze NXT Takeover'da Jusin Liger ile güreştiğini hatırlıyorum. Fandango da zamanında Wrestlemania'da Chris Jericho'yu yenmiş birisi. Tabi çok hatalı bir sonuçtu ama birebir maça çıkmışlığı var. Şimdi bu dördü yakında Oscar'a aday gösterilecek. Neden bu dörtlüye gereken özen gösterilmiyor? Breezango farklı bir karaktere büründüğünde gayet başarılı bir ikili olabilirler; Ascension ise zaten istese iyi bir karaktere sahiplerdi ancak mahvettiler.

Thursday, October 26, 2017

HANGİ ŞOV HAYATTA KALACAK?

@ WWE


1987'den beri bizimle olan Survivor Series şovu bu yılda Houston, Texas'ta gerçekleşecek. Peki biz takım savaşlarına hazır mıyız?


     En popüler ve en sevdiğim maçlardan ve şovlardan biri olan Survivor Series etkisini 4 hafta önceden hissettirdi bile. Hayatta kalmaya dayalı bir şov olduğunu söyleyebiliriz. Hayatta kalan takım bu maçın galibi oluyor. Tabi yenilen takım WWE'den ayrılma/gitme gibi bir söz konusu değil. Geçen yıl hatırlayacağımız gibi 13 yıl sonra Goldberg WWE'ye geri dönmüştü. Hem de Brock Lesnar'a karşı. Hiç beklemediğimiz bir şey gerçekleşmişti diyebiliriz. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da elemeli maçlar ön planda. İki elemeli maçımız var şu anda. Biri erkeklerin biri kadınların 5'e 5 elemeli maçı. Nedense yıl içinde beklediğim nadir maçlardan bir tanesidir hem de RAW, Smackdown Live'a karşı olunca. Renklerin ayrılmadığı zamanlar yani Brand Extension yokken biraz anlamını yitirmişti bence. Tamam yine elemeli maçlar vardı ancak o tadı alabiliyor muyduk? 2005 yılındaki Survivor Series maçını hatırlıyorum da çok etkisi altında kalmıştım ve ardından Undertaker dönüşünü gerçekleştirmişti. O zamandan beri ayrı olarak sevmekteyim bu şov temasını. İlk hatırlıyorsam 2004 yılında başlamıştı kırmızı takım mavi takıma karşı. 

Asıl konumuza gelecek olursak iki takım arası kızışmalar başladı bile ve Survivor Series'de 6 maçımız belli oldu. 2 elemeli maçımız, Miz-Corbin, Natalya-Alexa, Usos-Ambrose&Rollins, Lesnar-Mahal maçları kesinleşti. Tabi şampiyonlar el değiştirmezse. Kurt bu maçları açıkladı WWE RAW bu hafta şovu açarken. Şovu kapatırken de bir süpriz ile karşılaştı. Ve mavi takım, RAW stadını ele geçirmişti. Nedense şu ele geçirme olaylarında hep ev sahibi yenilen güçsüz taraf olur. Haftaya belki de kırmızı taraf Smackdown Live'ı basabilir. Artık bunlar sonra şovlardaki etkileşim artacaktır. Bunu bekleyip göreceğiz. Peki siz hangi taraftasınız?

Wednesday, October 25, 2017

AH JİNDER AH

@ WWE


WWE Şampiyonluk kemeri WWE'nin gelmiş geçmiş en önemli kemeri oldu. Tabi, WCW zamanında Dünya Ağırsiklet kemerimiz vardı. Ancak işler WWF/WWE'ye geçince işler değişti. Şimdi Dünya Ağırsiklet kemeri rafa kaldırırken WWE Kemeri en iyi kemer mi yoksa kemeri Jinder mı düşürdü?


     "Kemer, şampiyonu temsil etmez; şampiyon kemeri temsil eder" gibi bir cümle vardır sektörümüzde. Aynen bu cümle üzerine durduğumuzda kemerin aslında bir önemi kalmıyor. Karşılaştırırsak RAW'ın şampiyonu Brock Lesnar nasıl kemeri yüceltiyorsa, Jinder da bir hayli Smackdown Live'ı düşürüyor. Ya da düşürüyor mu? Eğer yeni başlayan bir taraftarsanız sektöre, Universal Şampiyonluk kemerini daha büyük görürsünüz. Jinder Mahal'i gösterip "Sen hak etmiyorsun!" desem ırkçılığa kadar gider konu. O yüzden konu oraya gelmeden birkaç şey söylemek gerek. Konu gerçekten Jinder Mahal bu zamana kadar ne yaptı ki bu kemeri hak etti? Ya da WWE'de olmadığı zamanda ne yaptı? Gerçekten sadece dış görünüş mü? O zaman neden Tony Nese şu anda bir kemerin şampiyonu değil? Ve Mason Ryan örneği. Neden zamanında şampiyon olmadı? Soru soruyu açıyor haliyle. Çünkü konuşulacak bir konu. Tamam, WWE son zamanlarda Hindistan'dan bir kitle toplamaya çalışıyor ve pazarını ona göre yapıyor. Şampiyon olamasa bile zamanında Hideo Itami/Kenta WWE'ye gelirken de öyle bir düşüncesi vardı. Ancak olamadı bazı sebeplerden ötürü. 

Şampiyon oldu diyelim Jinder, iyi 1-2 ay oldu. Yeter. Daha fazla neden WWE Şampiyonu olsun? Sen hak eden kişilere 30 gün bile elinde tutmalarına izin vermiyorken neden Jinder Mahal'ı bu kadar ön plana koyuyorsun? Ve şimdiki söylentilere göre Wrestlemania'ya kadar şampiyon olup, CM Punk'ın şampiyonluk gününü (kemeri elinde tutma) geçecekmiş. Yok artık! Şu an 155 günü geçen bir döneme geldik. Gerçi Wrestlemania'ya kadar 434 günü geçemez. Yoksa geçebilir mi? Bunu geride bırakırsak, nerede senin "Fırsatlar Merkezi" dediğin şey? Artık başkaları da keyfini çıkarsın. Mesela Shinsuke Nakamura. Nerede o NXT'deki günleri? Şimdi gıkı çıkamayan bir tavuğa göndü. John Cena olmazsa sıra Bobby Roode'un sırası diye biliyorum. Shinsuke'yden önce Bobby'den alması da ayrı bir olay da neyse. Sözüm şu ki, tekrardan dönersek konumuza, Hindistan'a karşı olan bir şeyim yok ama Jinder bu kadar güne bile gelmemeliydi şampiyon olarak. Maalesef kemere, diğer kemere nazaran kötü bir sinerji yaratıyor. Örnek; Rusev WWE Şampiyonu olsaydı bu söylediklerimin hepsi yalan olurdu. Çünkü hak etti. Son olayımız ise Survivor Series'in teması RAW vs. Smackdown Live oluşundan mıdır bilmiyorum Jinder'ın Brock'u maça çağırması? Büyük rezalet. Pazartesi günkü şovda diğerleri gibi eşleştirme olsaymış iyi olurmuş. Gerçekten şimdiden Jinder ne yapabileceğini merak ediyorum.

Tuesday, October 24, 2017

NE İSTEDİK NE BULUYORUZ?

@ prowrestlingnightly.com


Yılların vazgeçmediği ppvlar, aynı zamanda da Big Four dediğimiz Royal Rumble, Wrestlemania, Summerslam, Survivor Series ve diğer taraftan aylık 1 ya da 2 tane ppv'ları olan bir şirket. Big Four'un önemi ayrı ama diğerlerinin sorunu var mı?


     Biliyoruz ki WWE'nin en az yılda 12 tane PPV'su oluyor. Brand kavramı tekrardan dönünce bir karmaşa yaşandı. RAW'ın PPV'su ve Smackdown Live'ın PPV'su diyince her ay 24 tane PPV çıkıyor. Ancak 4 şov aynı aynı anda yapıldığı için aya bir tane düşüyor ve 4 tane çıkardığımızda WWE'nin 20 tane PPV çıkartması gerekiyor. Ancak bütçe kısıtlamaları gibi sorunlar derken 16 tane PPV'umuz var.  4'ünü zaten biliyoruz ancak diğerlerinin adlarında sıkıntı veya içeriğinde sıkıntı yok mu? Mesela daha 2 gün önce TLC şovu vardı. Sizce de bir şeyler eksik değil miydi? Masa, merdiven ve sandalye gibi bir adın kısaltılmışını veriyorsun ancak bunlardan 1 tane maçımızda görebildik. Hell in a Cell şovunda TLC'ye nazaran yine de daha iyi sonuçlar aldık 3 tane hell in a cell maçı vardı. Ama bunların çözümü olması lazım.

Nasıl mı? Ya daha farklı isimler bularak çözüme gidilebilir ya da hangi gimmick adını veriyorsan şova onun maçları bütün gibi kapsayabilir. Sonuçta kadın güreşçiler bile diva zamanında masa maçına çıktı. Tabi Attitude Era'da Victoria ve Trish Stratus'ün Hardcore maçı bile yapmışlığı var. Bunlar olabiliyorken neden artık yok? Belki Money in the Bank'i kıyas tutabilirim diyeceğim ama kadın yıldızlarda işin içine girdi bu yıl.Takımların da MITB maçı olsun, Cruiserweight'inde olsun. Daha iyi olmaz mı? Şimdi bu yılki Royal Rumble için Kadınların Royal Rumble'ı bile konuşuluyor. Her şey mümkünken neden daha az maç görüyoruz. Bu yılki TLC şovunun ana sorunu buydu. Sadece bir tane TLC maçını gördük. Bunu bir başka PPV şovunda da görebilirdik. Ana özel bir şovsa RAW veya Smackdown şovunda da görebilirdik. Neden bu kadar kısıtlı görebiliyor WWE? Bence bu kadar yıldız varken bu gibi şeylerden kaçınılmamalı. Şimdiki PPV şovumuz Survivor Series. İnşallah güzel bir şov olacak. Daha önceki yıllardaki gibi RAW, Smackdown Live takımına karşı olacak. O zaman sadece tek bir maç mı görseydik. Ama günün teması aykırı olduğu için başka farklı maçlarda ekleyecekler. Demek ki WWE bunu yapabiliyorken neden aynı inceliği diğer PPV'lara da göstermiyor ki?

Monday, October 23, 2017

GENEL İNCELEME | TLC 2017

@ WWE


Olaylı bir PPV olarak tarihe geçen TLC PPV'su sansasyonel bir şekilde bitti diyebiliriz. Ama baştan söyleyeyim her ne kadar içinde iyi bir olaylar olsa da TLC PPV'sunu batırdılar. Nasıl mı?



@ WWE
FOX | BANKS Batırma olaylarına geçmeden önce her zamanki gibi genel akışı yer verelim. İlk maçımız Sasha Banks karşısında Alicia Fox maçıydı. RAW Kadın Güreş kadrosunda en beğendiğim güreşçilerden ikisi. Ama hem artısı olmakla beraber eksisi de bulunan bir maçtı. 2 yetenekli yıldız olması aşikar. Ancak yılların yenilen veteranı ve popüler olan yıldızı karşılaştırmak nasıl bir seçim olabilir? Sasha'nın kazanacağı çok belliydi. Sadece biraz uzattılar maçı. Sasha Banks'e karşı olmayabilir ama Alicia Fox'un da bence tekrardan bir kazansa fena olmaz. Belki bu RAW'da olmaz, Smackdown'da olur. Çünkü emeğe saygı denilen bir şey var. Dünkü TLC ppv'sunda olan Alicia nedense farklı geldi. O 3 yıl önceki delirmelerin çakması niteliğindeydi ve yersizdi. Bir benzer hikaye yapmaya başladılar birkaç haftadır ama olmuyor. Bu 3 yıl önce delirmelere başladığında bir push'a doğru gidiyordu ancak bunu WWE fark edince Alicia Fox'un delirmelerine son vermişti. Sasha Banks'in yeneceği kesin olan maçta konuşmak daha fazla ne kadar doğru bilemedim.


@ WWE
EMMA | ASUKA "Hepsi benimle ilgili" diye bir çıkış yapan Emma, Asuka susturmuş mu oldu? Beklenen maç geldi çattı ve Asuka resmi olarak RAW kadrosunun bir üyesi. Asuka'nın rakibi olmak için savaş yapmak da nedir? Bence ilk bunun konuşulması lazım. Kazananı, yenilmek için maça çıkacak. Kulağa garip gelmiyor mu? Emma bu 5'li maçı kazandı ve Asuka'nın rakibi oldu. Maç beklediğimden uzun sürdü ve eski RAW'ın akıbetine kapıldım. 1 dakikada bitecek gelmişti maç ancak öyle olmadı. Önemli bir gelişme daha bu maç için, Emma'nın ilk tekli PPV maçıydı hem kırıcı hem güzel bir olaydı. Bu Emma'nın Asuka için son karşılaşması mıydı bugün RAW'da göreceğiz ama belki tekrar maçı yapılacaktır. Peki, RAW kadrosu Asuka'ya hazır mı? Şu an güncel kadroda öyle bir isim yok, buna Sasha ve Bayley dahil olmak üzere. Yenilmeme serisi uzun bir süre devam edecek gibi duruyor.


@ WWE
TAG TEAM MATCH İki kadın maçının ardından gelelim takım maçına. Cruiserweight'in şaşırtıcı ikilisi Jack ve Brian karşısında Cedric ve Swann ikilisi. Şunu söylemem gerekir ki Brian ve Jack onca şeyden sonra nasıl takım olabildiler hala kafam orada. Bütün bu şovlar boşa mıydı? O kadar karşı karşıya geldikten sonra nasıl böyle bir takım ortaya çıkar? Buna en yakın örnek Sheamus ve Cesaro. Bu takım dahil olmak üzere diğer takımların bir anlamı vardı. Şampiyon olmak veya yeni bir şeye imza atmak ama Brian ve Jack'te aynı şeyi göremiyorum. İkisi bence birbirini tamamlamıyor. Bir diğer taraftan birisi tek kalmışken "aa sana yardım edeyim" diyen iki arkadaş. Bu da bence garip bir ikili. Neden siyahi iki arkadaş birlikte? WWE'nin bunu çokça tekrarlamasını yanlış buluyorum. Bu maçı izlememin nedeni resmen Cedric Alexander'dı. Geçen yıl Cruiserweight'te yaptıkları ve hala kendini koruyan bir güreşçi. Hem stili olarak hem de karizması olarak bence cruiserweight'in yıldızı. Lumberjack gibi bir bitirici hareketle son bulan maç, hikayenin sonu muydu yoksa devamı olacak mı?


@ WWE
BLISS(c) | JAMES Ve ilk şampiyonluk maçımıza gelelim. Şampiyon Alexa Bliss, deneyimli güreşçi Mickie James' e karşı. Nedense bu maçta bir tarafım Mickie'nin yanındaydı anlam veremediğim bir halde? LayCool'la olanları es geçersek Trish Stratus'le olan hikayesi çok iyiydi. Herhalde ondan dolayı acaba Mickie mi kazansa dedim. Ama bir taraftan neden Alexa yenilsin ki diyorum. Yani benim için ortada bir maçtı. Mickie'nin Alexa'nın rakibi olduğundan beri Alexa'nın yaş olayını abarttığını düşünüyorum. Her hafta ama her hafta bunun üzerine bir şey koyamaması kötü hissettirdi. Ama Alexa'nın bence senaryo olarak Becky'den sonra en iyi senaryosu oldu diyebilirim. Maç bittikten sonra Mickie'nin son maçı mıydı dedim. Sonuçta çok fazla abartılmasa da yaşı büyük değil ama belki o da gidenlerden olup evine kocasının ve çocuğunun yanına gidecekti. Ama beni son kez görmeyeceksiniz dedi. Bu neye işaret tabi? RAW'da mı yoksa bir sonraki değişimde Mickie mavi tarafa mı gidecek? Bekleyip göreceğiz. Yine de Mickie'nin şampiyonluk maçında olması mutlu etti beni.

@ WWE
KALISTO(c) | AMORE Son zamanların en sansasyonel olayların barındırdığı şovdan yine beklenmedik bir sonuç çıktı. Enzo yeni şampiyon oldu. Enzo'yu sevmesine severim onda sıkıntı yok ancak bu maçı kazanması bana bir öncekine nazaran bir farklı hissettirdi. Enzo Amore'nin her maçını son maçıymış gibi hissediyorum. Çünkü WWE ile iyi olmadıkları bariz. Enzo'nun satışları ve fan kitlesi iyi olunca büyük ihtimalle WWE onunla bağlarını koparmak istemiyor. Bundan mıdır bilmiyorum ama Enzo bunun için mi şampiyon oldu? Her bu ikisini gördükten sonra aklıma Neville'ı hatırlatıyor ve hala bu konu hakkında üzülüyorum. Bir hiç uğruna bir yıldız kaydı. Ve aynı şey Enzo'nun başına da gelecek. Şampiyonluktan düştüğü taktirde Enzo gidici gibi. Ve tabi Neville'dan önce Austin Aries'in adını geçirmezsek olmaz. O da aynı nedenlerden dolayı WWE'den ayrıldı. Maça dönersek, Kalisto Latino güreşi için bu kemeri aldığını söylemişti ve bu da kısa süreli oldu. Bakalım nasıl devam edecek ikilinin arasındaki çekişme? Acaba Eddie ve Rey'in mirasını kötülemiş mi oldu?


@ WWE
STYLES | DEMON Gelelim, doktorların ön plana çıktığı maçlardan birisine. Hepimiz biliyoruz ki Finn Balor, Bray Wyatt ile karşılaşacaktı. Ancak sağlıksal nedenden dolayı Bray Wyatt maç için yeterli değildi. Bu da aslında bir rüya maçına izlememize neden oldu. Ama buna gelmeden önce bir önceki hikaye hakkında konuşmak istiyorum. Finn Balor'ın Demon yanı olduğu gibi Bray Wyatt'ında bir başka yanının olduğunu öğrendik. Bu da Sister Abigail. Şaka mı? Gerçekten şaka olmalı. Bunca yıl Sister Abigail dedikleri şey Bray'in transeksüel olması mıymış? Bu haber çıkmadan önce bir blog yazısı yazmıştım. Paige mi yoksa Cruiserweight'tekilerden biri mi Sister Abigail diye. Bunu yazdıktan bir gün sonra Demon gibi Bray'inde farklı bir karaktere bürüneceği dedikodular çıktı ve doğruydu. Eğer bu maç yapılsaydı, nasıl bir şey izlerdik bilmiyorum. Neye maruz kalırdık? Ancak olmadı ve bir başka bir şeye yönümüzü çevirebiliriz. Styles, Demon Finn Balor'a karşı. Rüya maçı gerçekleşmiş oldu. Ve maç başlamadan önce söyledikleri gibi "Bu inanılmazdı". Düşüncesi, ambiyans, bakışları, o heyecanı bir başkaydı. Bu doktorlar olmasıydı ne zaman bunu görecektik bilmiyorum ya da olabilir miydi? Tabi bunun çokça kusuru vardı. Neden Smackdown Live ekibinden AJ Styles ya da ikisinin arasında WWE içinde senaryo olmaması biraz düşündürecek. Ama bunun dışında hiçbir lafım olamaz maça. İnanılmazdı ve büyüleyiciydi. Ve hatta bayıldığım bir maç oldu. 20 dakikalık bize ziyafet yaşattılar. Ama inşallah bu Survivor Series'e taşınır. Nasıl olur bilemiyorum ama olsaydı da bence TLC bir sneak peek olurdu. Bana kalırsa günün maçıydı. Sadece üzüldüğüm nokta AJ'in 18 saatlik yolculuğunun ardından bu maça çıkması. Yorgun ve bitkin gözükmesi her şeyi gösteriyordu. Her şeyin sonunda "Too Sweet"i ikisinden görmek muhteşemdi. 


@ WWE
ELIAS | JORDAN Günü doldurmaya yönelik bir maçtı. Ne denilebilir ki? İki kere Elias'ın şarkı söylemek için çıkması, üçüncüsünde ise "E hadi madem güreşelim" diye çıkan bir maç. Bu maçın sadece bir nedeninin olduğunu düşünüyorum o da Jason'ın babasının yanına çıkamayacak olması. Eğer halsiz olursa maça çıkamaz. Tek söylenebilecek ve düşündüğüm şey buydu maçı izlerken. Daha fazla uzatmadan ana maça çıkalım.







@ WWE
HANDICAP Sadece kahkaha atmak istiyorum. Tamamiyle karşı olduğum bir maçtı gün içinde. Sağlık her şeyden önceden. Buna bir şey diyemem. Yataktan kaldırıp maça çıkartamayız Roman Reigns'i ancak başka bir şey denenebilirdi. Komedi haline geldi. Günün başlangıcında Dean ve Seth'in Kurt'ün yanına gelip yelek vermesi ve Shield'ın girişine ortak olması. Bir de gülerek çıkması olan saçmalığı anlaşılır niteliğindeydi sanki. Kurt Angle'ın Shield kıyafetiyle çıkması! Şaka gibi. Yani gerçekten kötünün en kötüsü gibiydi. Kahkaha atmamak için bir neden yok. Neden yani? Gerçekten WWE, nasıl yaptın bize bunu? Elin ayağına dolaştığında çözümün bu muydu? Ki Kurt dışında kimi koysaydın aynı etkiyi yaratacaktı. Acaba Roman'ın kuzenleri Uso'ların gelmesi daha mı mantıklı olurdu dedim. Ama 4'e 5 maç olacaktı. Daha mantıklı bir maç olurdu ve gayette iyi bir maç izleyebilirdik. Olan oldu maalesef ve buna maruz kaldık. Maç içindeki olaylar da cabası. Maçın içinde iyi olan bir şeyde yok. Kurt'ün sakatlanma numarası, Kane-Braun Strowman saçmalığı, genelde 3 kişiyle karşılaşırken 2'sinin yatması, Braun çoğu dakikada neredeydi gibi gibi birçok gereksiz şeyler izledik. Tabi Braun'un çöp makinesine atılması da cabası. Çokça hatanın bulunduğu bir maçtı. Ve bu maç yüzünden TLC'ye bakış açım çok kötü. Ve bir başka sebebi de bu hafta içi yazacağım "neden bu TLC olmadı?" diye. Beklenilenin çok aşağısında gördüğüm bir şovdu. Üzücü. 

Friday, October 20, 2017

NİA JAX WWE'DEN AYRILDI MI?

@ WWE


WWE'de Neville krizi yaşandıktan sonra aynı gece bir kriz daha yaşandı. WWE taraftarının merak ettiği soru ise şu: Nia Jax WWE ile ilişiğini kesti mi?


     Son zamanların WWE'de parıldayan yıldızı Nia Jax olmadığı kadar bir push dönemine girmişti. Bir taraftan kendisi en üst noktadayken bir taraftan da kötü durumda diyebiliriz. Neden mi? Şu an Nia Jax, kadın sikletinin Braun Strowman'ı diyebiliriz. Kendisi pek nadir görülen bir güreş yıldızı. Bu da kendisinin avantajı oluyor. Bu da beklenmedik senaryolara yol açıyor. Ama diğer taraftan ise hala şampiyon olamadı ve şampiyonluk yarışına giremedi. 

Dwayne "The Rock" Johnson ile kuzen olan yıldızımızın şirkete girmesi kolay oldu. Hatta bu pek sevmediğim bir şey olsa da ters tepmedi. Son zamanlarda bence iyi performanslar sergiledi. Ama senaryo olarak bir türlü tutunamadı. En son No Mercy'de 5 kişilik kemer maçına çıktı ve başarız oldu.  Bu da epey bir sinirlendirmiş olmalı.

Yakın arkadaşı Alexa Bliss'ten gelen yeni açıklamaya göre "Kendisinin zamana ihtiyacı var. Yorucu bir tempoda çalışıyoruz. Herkes bu dönemden geçiyor. Biz NXT'deyken çok fazla fark edilmese bile orada da ayrılmaya ihtiyacımız var. Bir zamana geldiğinde kendini iyi hissetmezsin ve vücudun kaldırmaz hale gelir ve hastalanırsın. Geri döndüğünde sevineceğim." açıklamasında bulundu.

Tabi bir de bunun deminde dediğim, senaryo ve para sıkıntısı girince biraz ciddileşti. Şu anki durum ise ayrılmadı, izne çıktı. WWE bunu belirtmedi ama birçok yerde izne çıktığı görüşünde. Daha önceden böyle bir durumu yaşamış mıydık bilmiyorum ama garip bir hal aldı ve medyaya yansıtıldı. Ve ne zaman geri döneceğine dair bir bilgi yok. Bu kısa bir zamanda olabilir, daha uzun bir süreçte. Bu haberden bir haber daha çıkacak ki başka WWE yıldızlar da ayrılmak istiyor. Haftaya çarşamba günü bir bütçe kısıtlamasına gidileceği söylendi. Bakalım WWE ile kimlerin yolu ayrılacak?

Thursday, October 19, 2017

"ARTIK BİRBİRLERİNE İHTİYACI YOKTU"

@ WWE


Beklenen geri dönüş gerçekleşti. Shield tekrardan aramızda. Ancak kafalarda bir soru var. O da aynı tadı alabilecek miyiz?


     Geçen hafta güreş dünyasında en çok istenilen iki şey oldu diyebilirim. Hem Shield tekrardan bir arada hem de Sami Zayn ve Kevin Owens barışmış oldu. Smackdown ikilisine şimdiden bir şey diyemem ama Shield için sanki söylenecek şeyler var. Bunlar ne? O zevki, o tadı tekrardan bizde oluşabilecek mi? Buna cevabım maalesef hayır. Son iki haftadır görünen köy kılavuz istemez Shield birleşti. Neler oldu peki? Miz, Braun ve The Bar ekibiyle sataşmalar yaşandı. O ona saldırdı, o buna saldırdı derken 2 hafta geçti ve bu pazar ise bu üçlüyü üç yıl aradan sonra ilk kez aynı maç tarafında göreceğiz. Bu 2 hafta özellikle bu geçen pazartesi günkü şovda sanki zorla bir araya gelmişler gibiydi. Çünkü neyi biliyorduk? Artık birbirlerine ihtiyacı yoktu ve bunu çok iyi bir şekilde biliyorduk. Üçü de iyi bir bireysel bir kariyer elde etti. Dean WWE şampiyonu oldu, Seth Universal şampiyonu oldu ve Roman Taker'ın yenilmezlik serisini bitirdi. Daha ne yapsınlar. Ancak grup halindeyken bunların tam olarak ne yapacağını bilmiyorduk. Ama dağıldı ve biliyoruz. Maalesef bu birleşme ilk birkaç dakikası sevindirse de çok da iyi hissettirmedi.

Evet tekrardan sorsanız Shield'ın birleşmesini istemez miydin diye? Evet derdim. Ama maalesef o eski tadı uyandırmıyor. Bir zamanlar Nexus gibi bir gerçek varken bir ilk halini hatırlayın bir de son; aynı şekilde düşünüyorum. Tamam, yine darmadağın edebilirler ancak nereye kadar. Mutlu muyum evet. İyi ki bir aradalar ama bir şey eksik. Aynı girişi tekrardan paylaşıyorlar artık aynı kıyafete de geri döndüler ama "ama" diyorum. Şimdi bu pazar günü 3'e 5 karşılaşma olacak. Bu kadar WWE için büyük bir dönüşe yenileceklerini zannetmiyorum açıkçası. Yoksa bu dönüşe dönmezlerdi. Hem de 2 fark olmasına karşın hem de TLC maçı. Bu gimmick maçı Shield üzerine avantaj bence. Ama malum bu 5 kişi Spirit Squad değil. Miz, Cesaro, Sheamus, Braun Strowman ve Kane. Tabi bir de şu taraftan bakarsak eğer 3 kişiyi yenemezlerse; püh denilecek bir noktaya gelecekler. Bu beşiniz nasıl yenemez? Hem de TLC maçında. Günün maçı olarak gördüğüm, ki öyle, bakalım ne gösterecek. Her iki tarafta kazanabilir gibi gözüküyor. Siz hangi taraftasınız?

Wednesday, October 18, 2017

BİR KEZ DAHA KANE

@ WWE


Geleceğin Hall of Famer'ı ve yılların emektarı Red Monster Kane tekrardan ringe döndü.


     2016'da WWE'den başkanlık seçimi için ayrılan Kane, geçen RAW şovunda şaşırtan bir süpriz yaparak kendisini bir kez daha ringde gösterdi. Tamamiyle WWE'den ayrılmamıştı tabi. Amerika'nın eyaletleri olan Knox County/Tennessee'de, başkanlık için çalışmalar yapıyordu. Ve bununla ilgili ciddi ciddi konuşmalar yapıyordu. Açıkçası beni şaşırtmıştı Kane. Çünkü öyle bir karakterden beklenmeyecek bir hareket. Tabi, WWE'deki karakteriyle dışarıdaki yaşam hayatını karıştırmamak gerekiyor.  Farklı insanlar. Ama şimdi bütün bu işlerden sonra geri dönmesi iyi mi oldu?

Geri dönüşü tartışılır. Hem iyi hem kötü denilecek tarafları var. İlk olarak iyiliğiyle başlayalım; efsane isimleri ringde dönmek güzel. Ancak sadece bu kadar diyebiliyorum. Kötü tarafa geçersek neden döndü ki? Tamam, başkanlık seçimleri için işleri bitmiş olabilir. Ancak eğri oturalım doğru konuşalım. Eski Kane yok artık. O çocukluğumuzdaki Kane gitmişse artık ben ne yapabilirim bir başkasıyla. Sanki iki farklı karakter gibi. Hele ki Corporate Kane'den sonra da yenilenmiş maskeli Kane olarak gelmesi bence komik. Eski Kane olarak gelemezdi belki. Hem eskisi kadar yüzde yüz kendini vermek istemez hem de sağlıksal açıdan birkaç kusuru vardı kıyafetin. Örn; maskesinden zorla nefes alma gibi. Ama şimdiki haline baktığımızda maalesef olmasa da olur diyeceğimiz yıldız. Kane'i çok sevsem de bazen gerçekleri söylemek kötü hissettiriyor. Hani gideri var mı var ama bu kadar.

Söylemeden edemeyeceğim RAW şovunda neden Kane ve Braun Strowman kardeş gibiydi? Neden hiç yüz yüze bakmadılar? Neden Braun, Kane'i bekliyor gibiydi? Neden Braun tek başına Roman'ı yenemedi? Neden Kane korkutucu olması gerekirken değil? İşte bu soruların cevaplarını hem TLC'de göreceğiz hem de daha sonraki şovlar bu soruların inşallah cevapları olur.

Tuesday, October 17, 2017

SAMİ ZAYN'DEN BEKLENMEDİK BİR HAMLE

@ WWE


Her arkadaş ilişkisinde olduğu gibi Sami Zayn ve Kevin Owens bataklıktan birbirini mi kurtardılar?


     Ayrılıklar ve birleşmeler... her yakın dediğiniz ilişkilerde bunlar gözlemlenebilir. Sonuçta o kadar yakınım dediğiniz kişilerle her şeyi paylaşırsınız ve artınızı-eksinizi her şeyinizi bilirler. Bu da tabi olacak olanların habercisi olur. Sami Zayn ve Kevin Owens, yakın arkadaşlıklarını çok fazla gösteremediler takım olarak. Ancak arkadaşlıklarını rakipken bize ilettiler. En iyi rakip en yakın arkadaşındır diyerekten inanılmaz feudları bize gösterdiler. Hem NXT'de hem ana kadroda müthiş işler yaptılar. Ancak ikili olmayan ilişkilerde biri yükseldi biri nerede olduğu belli bile değildi. 

Kevin Owens şampiyonluk sıralarında olurken, Sami Zayn için aynı şeyi diyemeyeceğiz. Kevin Owens Universal Şampiyonu, Intercontinental Şampiyonu ve US Şampiyonu olurken, Sami Zayn neredeydi? Hiçbir yerde. Ana maça çıkamayacak durumdaydı. Çünkü RAW'da ve maalesef Smackdown'da çok kötü kullanıldı. Hatta kötü kullanıldığı için Smackdown'a geçti ancak orada da aynı şey oldu. Sami Zayn her zaman taraftarın göz bebeği olmuştur. İyi bir yüz ve iyimser birisi olmuştur. Ancak Hell in a Cell'den sonra da aynı şeyi diyebilecek miyiz acaba? Fırsatların yeri olan Smackdown'da Sami Zayn kardeşi dediği kişiyi Kevin'i, Shane McMahon'ın ellerinden kurtarmış oldu. Aynı bu sebeplerden dolayı Sami bir açıklama yaptı herkese ve sarılmalar teşekkürlerle final yapıldı. Ancak bundan sonrasında ne olacak?

Sami Zayn gerçekten heel olacak mı? Takım olarak devam edeceklerse Sami daha sonradan şimdiki gibi sönecek mi? Bunları daha sonraki şovlarda göreceğiz. Ama sanki içimden bir ses Sami yine düşecekmiş gibi geliyor. Bu ikili aslında Smackdown'ın takım şampiyonu olsa güzel olmaz mı? Shelton ve Chad, Uso kardeşlerine kaybetse ve Kevin Sami birlikte takım şampiyonluğu için maça çıksalar bence güzel bir maç izlemiş oluruz. Bakalım bugün Smackdown'da bu ikilinin yeni macerası ne olacak?

Monday, October 16, 2017

BİR DAHA ONU GÖREBİLECEK MİYİZ?

@ WWE

Bu yılki No Mercy şovunda akıllarda kalan maçlardan biri John Cena ve Roman Reigns arasındaki maçtı. Roman Reigns maçı kazanan oldu ve bu John Cena'nın sonu muydu?



     WWE'nin en fazla para getiren, belki de tüm zamanın en iyisi olan, 16 kez Dünya Şampiyonu olan John Cena emekli mi oldu? Tekrardan bir film teklifi alan ünlü yıldız Cena, WWE'den ayrılıyor. Ancak Survivor Series'de geri gelmesi planlanıyor. Ancak şahsi fikrim olarak John Cena için emeklilik erken gibi geliyor.

Zaman ne kadar da çabuk akıyor. Dün gibi Hulk Hogan The Rock'ın elini kaldırdı, The Rock John Cena'nın elini kaldırdı ve son olarak John Cena Roman Reigns'in elini kaldırdı. John Cena bitti ve şimdi Roman Reigns'in "feth etme" zamanı. Roman peki gerçekten John Cena'nın alması gereken pozisyonu başarıyla tamamlayabilir mi? Bana kalırsa hayır. John Cena'nın yanında Roman yetersiz kalıyor ve WWE hala onun üzerine oynuyor. Çok şükür daha Universal Şampiyonu olarak görmedik ama görmeyeceğiz anlamına da gelmiyor. Ve bu kadar polemiklik olayın ardından ikisi de birbirine saygı duyduğunu belirttiler. Aman hiç şaşırtıcı değil!

40 yaşında olan veteran güreşçi daha ne yapabilirim diye soruyor ringde? Şu anki aktif kadroda karşılaşabilecek çok az kişi kaldı. Farklılık anlamında. Belki senaryo gereği belki de gerçekten yapabileceğini düşünmüyor. Hem de inanılası değil ama part time oldu bile John Cena ki hiç beklemezdik onun part-timer olacağını. Şimdi WWE'de hem yarı zamanlı yıldız hem de istediği kadroya katılabiliyor özelliği taşıyor. Tabi ringe olmadığı zamanda da Hollywood'dan yeni teklifler de geliyor. Ancak onu son görüşümüzün No Mercy olacağını zannetmiyorum.

Friday, October 13, 2017

MATT HARDY YENİ ŞEYLER Mİ DÜŞÜNÜYOR?

@ Sports Illustrated

Wrestlemania 33'te beklenmedik bir şekilde geri dönen Hardy kardeşler, WWE'de yeni bir heyecan arıyor.


     GFW Impact'te inanılmaz bir değişim geçiren Hardy kardeşler aynı şeyi WWE'de de devam ettirmek istedi, ki bu da Broken karakteri. Ancak şirketler arasında bir türlü anlaşma sağlanamadı ve bu karakteri WWE'de hala göremedik. Geldiğinden beri kardeşler, bu olayı hissettirmemeye çalıştı. Her hafta başka bir ipucu veren Matt ve Jeff kardeşler de ne yapacağını bilemedi. Herkes bu yeni oluşumu görmek istiyor. Ama maalesef bir türlü gelemiyor. Broken kardeşleri de herhalde göremeyeceğiz.

Her ne kadar bu Broken karakterini görmek istesek de bu olmayacak. Ama bazı gelişmeler bu konuyla ilgili. Jeff Hardy 3 hafta önce bir maçta sakatlandı ve maalesef sıradaki Wrestlemania'yı kaçıracak. 2 ameliyat geçiren küçük kardeş Jeff, mayıs ayına kadar ringden uzak kalması bekleniliyor. Ama diğer taraftan büyük kardeş Matt, bir arayış içinde. Broken karakterindeki gibi Matt saçlarını kestirdi bile. Bu karakteri göremesek bile nasıl bir karakter göreceğimizi bilmiyoruz. Tweetleriyle hem Broken karakterini hatırlatan hem de her zaman değiştiğini söyleyen tweetler atan Matt Hardy, sıradaki hamlesi ne olacak heyecanla bekliyoruz. Gerçekten Broken Matt, WWE'de olabilir mi yoksa bir benzeri mi gelecek?

Thursday, October 12, 2017

RAW ASUKA'YA HAZIR MI?

@ WWE


WWE tarihinde en uzun kemeri elinde kemeri tutan ve yenilmeyen yıldız Asuka, TLC'de WWE'de ana kadro çıkışını yapmaya hazırlanıyor. 


     Ağzı açık bırak yenilmezlik seri günüyle, 510 güncük, neredeyse 2 yıldan beri NXT'nin Kadın Şampiyonuydu. Ancak NXT TakeOver: Brooklyn'dan sonra bir şekilde sakatlanmasıyla beraber kemeri bırakmak zorunda kaldı. Asuka 24 Ağustos'ta çekilen NXT çekimlerinde bir veda bölümüyle NXT'ye de veda etmiş oldu. Herhalde NXT'de unutulmayacak güreşçilerden biri oldu Asuka.

Ve yeni bir bölüm başlamış oldu onun için. Asuka 22 Ekim'de gerçekleşecek olan WWE TLC özel şovunda ilk maçına çıkacak. Rakibi ise Emma. Açıkçası korkmaya başladım. Asuka'nın PPV'da yenileceğinden değil ama Asuka için RAW veya Smackdown için uygun mu? Evet, RAW'a çoktan transfer oldu bile ancak RAW Asuka için doğru bir yer mi? Eğer NXT'deki imajını silip bir başka imaj yaratmaya çalışırlarsa vay halimize. Çünkü o diğer yıldızlar gibi birisi değil. Evet belki eninde sonunda yenilecek veya hiç yenilmeyecek. O sorun değil. Sorun olan şey nasıl ve ne şekilde gösterilecek Asuka. Önemli şey o. Emma ve Asuka'nın maçı kötü değildi ve en nihayetinde uzun bir maçtı. Aynı iki kişi TLC'de 1 ve 3 dakika arası maç çıkartırlarsa işte diğer yıldızlar için kötü bir haber. Yeni bir kadın Brock Lesnar'ımız olacak demektir. 

Wednesday, October 11, 2017

ELVEDA CRUISERWEIGHT'İN KRALI

@ Rumble Ramble


Geçen Pazartesi gecesi RAW'da Neville, arenayı terk ederek herkese bir mesaj bırakmış oldu.


     Medyaya sızılan bilgi az olsa da bundan bir şey anlıyoruz. 20012'den beri WWE'nin bünyesinde olan deneyimli güreşçi Neville, Pazartesi günkü şovda yenileceğini duyunca anında WWE stadından ayrıldı. Bu da bir şeyin belircisi oluyor. O da 205'ın kralının ayrılışı...

Bu ansızın gelen haber WWE fanlarını üzdü ve tabi ki de beni. Edinilen bilgiye göre RAW'da ana maçta Neville, şampiyon Enzo ile karşılaşacaktı. Maçta yenileceğini öğrenen Neville, dayanamadı ve terk etti. 

WWE'den resmi bir açıklama gelmese bile bu haber yakında gelir. Ancak bu haber gerçekten beni derinden etkiledi. Neden mi? Ana kadroya çıktığından beri son zamanlarda aldığı saygıyı dahi alamamıştı. Evet sevilmişti ve birkaç kez de güzel şanslar yakaladı. NXT'de yaptıklarını söylemek bile söylemek istemiyoruz. Hatta orada da bir heel'lığını görmüş olduk. Ana kadrodan ayrılıp, WWE'nin yeni sikleti 205 dünyasına girdiğinde de yeni bir başlangıç yapmıştı. "Evet, bu Neville tutar." dedik. WWE'de ilk kez heel olarak gördüğümüz Neville'ı ayrı bir havaya büründürdü. Gerçekten iyi şeyler başardı. 205 Live'ı ayrı kıldı. Ama bu yenileceğini duyup ayrılmasına da anlam veremedim. 

2 kez Cruiserweight şampiyonu olan ve bir kez de "Yılın Çıkış Yapan Yıldızı" ödülünü alan Neville, hayranlarını da üzmekle kalmayıp WWE'yi bırakmış oldu. Her şey için teşekkür ederiz Benjamin Satterley.

Tuesday, October 10, 2017

GENEL İNCELEME | HELL IN A CELL 2017

@ WWE


Summerslam'den sonra SmackDown Live'ın ilk özel şovu olan Hell in a Cell, şaşırtıcı bir şekilde sonlandı. Gün boyu hem artılarla dolu hem de eksilerle. Gelin hep beraber bu şovu inceleyelim.



@ WWE
İlk maçımız her zamanki gibi bir kick-off maçıydı. Hype Bros karşısında yeni SmackDown Live takımı Chad Gable ve Shelton Benjamin ikilisi. Maça karşı beklentilerim yüksekti daha farklı şeyler bekliyordum ancak o istediğimi alamadım. O da neydi mi? Enerji. Maçın temposu aman aman yüksek değildi. Hem yeni ikili birbirini o kadar tanımadığı için o enerjiyi bize yansıtamadı hem de ayrılmaya yakın bir takım bir enerji veremedi. Bunlar olunca da maç sarmadı. Hype Bros'ların ayrılışı gözüktü. Ancak Benjamin ve Gable ikilisi bir şey bulması lazım. Her ikisini de severim ancak American Alpha gibi bir etkileşim göremedim maalesef. Acaba kazanan ikili Chad ve Shelton yeni takım şampiyonluğuna aday olabilir mi?



@ WWE
NEW DAY(c) | USOS Muhteşem bir maç, muhteşem iki takım. Fight4Ever dedikleri şey bu olsa gerek. Bir takım maçı bu kadar mı iyi olurdu? Ve maalesef bu iki takım son kez karşılaştılar. Bu serinin bitmesi üzücü oldu. Heyecan her zaman üst sıradaydı. Zaten maçın başlangıcından belliydi. Sürükleyici ve iyi bir kombinasyonu olan bir maçtı. Sanki bir daha hiç karşılaşmayacaklarmış gibi bütün ruhlarını ortaya koydu New Day ve Uso kardeşler. Ama bu iki takım main eventte olmayı hak etti. Hatta Shane ve Kevin'in maçı olmasa bu takım şampiyonluğu maçı ana maç olmayı hak ediyordu. Ringin içinde kalmayıp o kafesi her anlamla kullandılar. Çok yaratıcı bir maç olduğunu düşünüyorum ve en önemlisi en iyi kafes maçı diyebilirim. Yoksa hücre maçı mı demeliyim? 60 dakika olsa maç yine de izlenir. Teşekkürler Uso ve New Day...


@ WWE
RUSEV | ORTON Maçımız hakkında ne söylenebilir bilmiyorum. Summerslam'den sonra fikrim baya değişti. Yanılmıyorsam 6 saniyede bitti maç. Güreşçiye ve izleyicilerine saygın bu mu? Eğer güreş sektörü eğlencesi diyorsan bu 6 saniyede olmaz. Ben o 6 saniyede eğlenmedim. Maça çıkan o ikiliye üzüldüm. Ne gerek vardı? Aynı şey bugün içinde geçerli. Rusev neden tek bir RKO'yla yenildi? Neden? Bütün bir maç şaka gibiydi. Bu maçın hikayesi zaten anlamsızdı ve öyle de devam etti. Orton kazandı da ne oldu? Kazansa da ne olacak? Artık Rusev'in kazanması gerekiyor. Adam iyi ve karakterini karşısındakine satabiliyor. Bu da iyi bir şey değil mi? Yazık.




@ WWE
STYLES (c) | CORBIN | DILLINGER Sıradaki maçımız US şampiyonluk maçı. Kick-off şovda bu maçın üçlü tehdit maçı olacağını öğrendik. Ve bu bence iyi oldu. Zaten daha önceden öyle düşünmüştüm. Tye Dillinger bu ayın yıldızı oldu diyebiliriz. Bir ivme kazandı. Kendisinin de zaten ilk önemli PPV maçı oldu. Ancak dinamiği yüksek olsa bile maçta bir şey eksikti. Baron Corbin'in MITB çantası. O çantayı kaybettiğinden beri büyük bir düşüşteydi. WWE kemerini kazanabilecekken düşmüş oldu ve şaşırtmıştı. Telafi olarak da US kemeri gözüktü onun gözünde. Maçın gözdesi AJ, maçı kaybetmesinin nedeni olacak kişi Tye ve çoğu şeyini kaybeden Baron. Ve büyük ihtimalle de Baron Corbin'in kemer mücadelesi başlamış oldu. Kısa zamanda da kaybedecek gibi hissetmiyorum. AJ'e bakalım ne olacak?


@ WWE
NATALYA (c) | FLAIR Bir zamanlar NXT'nin en iyi maçlarından biri olan bu iki kişinin karşılaşması nelere döndü? Çok iyi iki yıldız olan bu ikiliden beklemediğim bir performans verdi. Hiç yakışmadı. Hatta günün en kötü maçı olabilir derim. Natalya hep o ip hareketinden sonra sadece Charlotte'ın dizine çalışması aciz olduğunu gösteriyor. Ve belki de Second Nature'ın ciddi anlamda sakatlanmasına sebep oldu. Gerçekten kötü bir maçtı. Hele ki son anı? Natalya'nın Charlotte'a sandalye ile arkadan saldırması? Eğer NXT TakeOver'ı izlerseniz neden bu kadar bu maça karşı olduğumu anlarsanız. Başka söze gerek yok bence.




@ WWE
MAHAL (c) | NAKAMURA Bu yazı içeriğime birazdan Hindistan'ın reklamını yapıcam. Hindistan çok güzel bir şehir, hem bakın WWE orada da başladı ünlenmeye. Hem de Jinder Mahal şampiyon. Huhuuu. Ne zamandan beri Jinder Mahal şampiyon? Artık Hindistan'ın reklamını yaptığınız abartılmadı mı? Jinder'ın kazanacağı çok belliydi. WWE RAW ekibi Hindistan'a gidecek ve şampiyon Mahal'i de yanına alacak. Ve sonunda Amerikan kahramanı bir zaman onu kemeri Jinder'ın elinden alacak. Ama ne zaman bilinmez. Artık başka ülkelerin de mi reklamını yapsan mesela? Japonya mesela? Shinsuke Nakamura var. Asuka ve Kairi Sane'nin reklamını yaptı diye Shinsuke kazanamayacak mı? Çok mu yıldızlar Japonya'dan geliyor? Ayrı bir problem daha var burada tabi. Sen WWE Şampiyonluk kemerini neden Hell in a Cell maçı yapmıyorsun? Bu kemer senin en büyük kemerin. Daha önceden ne zaman görülmüş bu? En azından ortalarda bu maçı yapsan ne olurdu? Yoksa Singh kardeşleri var diye mi yapamadı? En büyük kemerin bu kadar alçalması çok kötü.


@ WWE
ROODE | ZIGGLER Kesinlikle ama kesinlikle WWE kemer maçından daha iyi bir maçtı. Çünkü her iki yıldız da ne yapması gerektiğini biliyor. Tecrübelerini ve deneyimlerini bize aktardılar. Evet sonucu tatmin etmedi ama bir şekilde böyle bitmesi mi gerekiyordu? Roll up'la Bobby kazanmış oldu.  Bir kerede şaşırt WWE bizi. Tamam Bobby Roode'un ilk WWE PPV maçı. Tamam yenmesi gerekiyor. Ama neden Dolph Ziggler'a karşı? Artık Dolph'un bir şeyler yapması lazım. Zaten adam gidici gibi. Neden yarasına tuz basıyorsun? Dolph en çok WWE'de kalmayı hak eden güreşçilerden bir tanesi. Ama gördüğü olaya bak. Vesat bir durum değil tabi ama her ikisi de daha iyi bir maç hak ediyordu. Hem Dolph hem Bobby. Tabi bir de Dolph'un girişi beni çok şaşırtmadı. Hatta iyi bile oldu. 



@ WWE
OWENS | McMAHON Maçı yorumlamasına yorumlayalım ancak hiç kimse şu sondaki olayın heyecanını bana anlatamaz. Çok garip bir duyguydu. Sonunda Sami'nin de bir push'u oluyor. Push'u bıraktım, hiç beklemediğim bir insan heel oluyor. Neden yaptığının açıklaması biraz belli olsa da bakalım Smackdown'da ne açıklayacak? Ama gerçekten günde hiç beklemediğim bir olay gerçekleşti.  Maça geçecek olursak maçta olması gereken her şey vardı. Aşağısı yetmemiş gibi yukarıya taşındı heyecan. Tabi Shane durur mu? Hemen uçuverdi yukarılardan. Hatta Shane ve Kevin bir ara o kadar çok yukarıda belli bir bölümün üzerinde tepiştiler ki* aşağıya düşecekler zannettim. Neyse, 1 saate yakın bir maçtı ve ana maç olmayı hak etti. İyi bir hikayesi vardı zaten maçı, bize yansıtılışı çok iyidi ve maç da çok iyiydi. Daha ne denilebilir ki? Shane'i 1-2 hafta göremeyeceğiz gibi ama maçı kazanan Kevin'in önünü kim durdurabilir ki artık? Hem de yanında uzun zamandan beri yakın arkadaşı Sami olunca? Hell in a Cell'in geneline baktığımız da çok da iyi bir PPV değildi. İlk ve son maçı saymazsak, artılarından çok eksileri vardı bana göre ama bu sonki Sami ve Kevin'in birleşmesi her şeye değeri.

Monday, October 9, 2017

3 YIL ARADAN SONRA YENİDEN

@ WWE


Survivor Series 2012... İlk Shield'ı gördüğümüz şov. Sadece 2 yıl grup halinde kaldılar ama herkese etkisi büyük oldu.


     İlk Shield'ı gördüğümüz zaman Survivor Series olabilir ki o şovumuz da yaklaştı ancak TLC 2012'de ilk maçlarını izlemiştik. Karşılarında Team Hell No ve Ryback vardı. Ve şimdi tekrardan TLC zamanı RAW için. 22 Ekim'de beklediğimiz zaman geliyor. Geçen hafta bugün üçünü aynı anda görebildik. En son bu üçlü karşı karşıya gelmişlerdi geçen yılın Battleground şovunda. Ama şimdi 2012'deki gibi beraber yer alacaklar.

3 Ekim'de Instagram'da da bir sızıntı oldu. Sızıntı TLC posteriyle ilgiliydi ve üçü yan yana duruyordu. Tabi hiç beklemediğimiz bir şeydi üçünü yan yana görmek. Sadece akıllarda olan soru kiminle karşılaşacaklar? Birkaç söylenti var. Miz ve ekibiyle, Handicap maçı olma ihtimali ve Miz & The Bar ekibiyle. Handicap maçının içinde Braun Strowman'ı da görebiliriz. Şu anda bana The Bar ve Miz üçlüsü yakın geliyor ama farklı bir kombinasyon da görebiliriz. Açıkçası Bo Dallas ve Curtis Axel bu kadar yükselmişken, ezik gözükseler bile uzun zamandan beri bu kadar ön planda değillerdi, TLC'de bir görevleri olmasını da isterdim. Sonuç çok belli oluyor onları koyarlarsa, ancak The Miz ve The Bar olduğunda da sonuç belli. Ama ne demek istediğimi anlatabildim büyük ihtimalle.

Bütün bu gerilimli 3 yıl aradan sonra bu üçlüyü bir arada görmek heyecan verici. Az da olsa Attitude Era'yı hatırlatıyorlar. Tabi önemli bir soru daha var ve cevabını bilmiyorum açıkçası. "Sadece tek seferlik mi olacak dönüşleri?" Dean ve Seth takım şampiyonları ve Roman da Universal Şampiyonluk yolunda. Eski zamanda da üçlü şampiyonluk yollarındaydı. Ona lafım yok ama sanki üçü birleştiğinde eski tadı alabilecek miyiz? Alırız almasına da inşallah az süreliğine olmaz. Çünkü hissim o yönde. Bakalım bugünkü şovda ne olacak?

Friday, October 6, 2017

SONUNDA SİSTER ABİGAİL İLE Mİ TANIŞIYORUZ

@ WWE


2012'den beri bizimle beraber olan Wyatt ailesinin gizemli üyesini tanımaya yaklaşıyoruz.


     Ailenin başkanından gelen açıklamaya göre Sister Abigail'la tanışmamız an meselesi diyebiliriz. Her yıl belli zamanlarda bu dedikodu yayılsa da galiba bu sefer gerçekten oluyor. Daha önceki dedikodularda birçok isim duyduk. Yeni isimler, hatta AJ Lee bile bu isimler arasındaydı. Ancak olmadı tabi bu. Şimdi ise yeni isimler belirginleşti.

Kim bunlar? Birisi tekrardan dönmeye hazırlanan Paige, diğeri ise Mae Young Classic turnuvasına katılanlardan birisi, son aday olarak da gözüken Nikki Cross. Bir değerlendirelim bu isimleri. Paige büyük ihtimalle olmayacak ve yüzdesi düşük bir aday. Paige zaten bilinen bir isim WWE'de. Bu ismi Sister Abigail yapacak kadar değişmediler diye tahmin ediyorum. Hem saçma olur hem de Sister Abigail olabilecek daha iyi bir isim olabilir. Bir diğer isim Nikki Cross. Hayır, bu olmamalı. Zaten kendisi SaniTy'nin üyesi. Nikki'nin değişmesi tamamiyle oyunu bozacaktır. Ki bu sadece sansasyonel yaratmak için öne sürülen bir isimdir bu. Aslında Sanity'de olmasaydı bu karakteriyle Wyatt ailesine katılsaydı olabilirdi ancak o ne öyle tayin olmuş gibi Sanity'den Wyatt'a geçmesi? Bence konuşulmaması gereken bir isim. Son olarak da Mae Young katılımcıları...

İşte en potansiyel isimler burada. Açıkçası daha önceki bir yıldızın dönmesini daha çok isterim. Ama kim derseniz ben de bilmiyorum. Ama Mae Young turnuvasından kalan yıldızlar belli zaten. Çoğu NXT'de ya da NXT'ye hazırlanıyor. Çok da farklı bir yıldız göremeyeceğiz ama RAW saatlerinde yayınlanan bir tweet gizemi açığa çıkarttı. Tabi bu yanıltmaca da olabilir. Yoksa WWE bu tweete izin verir miydi? 

(Spoiler geliyor eğer almak istemiyorsanız hızlıca sayfayı indirin) Turnuvadan bir isim evet. Tahmin etmediğim bir isim. Nikki Glencross'tan Nikki Cross'a geçiş süreci gibi bir süreç yaşayacak herhalde. Ve bu isim Sage Beckett. Tabi en iyi seçeneklerden biri kendisi. Kairi Sane olacak değil ya! Ama bu kadar yıl Sister Abigail diye büyüttüğümüz ismin Sage olması biraz hayal kırıklığı olabilir. Kharma'yı, Angelina Love'ı beklemiyordum tabi ama çok az kişi tarafından bilinen birisinin çıkması tuhaf olmadı. Yakında çıkar kokusu.

Son bir şey daha Wyatt ailesinin eksik zamanında olması ve Sister Abigail'ın bu zamanda çıkması doğru mu bilmiyorum. RAW'a Erick ve Luke ikilisinin gideceğini zannetmiyorum ama Bray ve Sister Abigail nasıl ilişkilerini sürdürecekler zamanla göreceğiz. 

Wednesday, October 4, 2017

BU GERÇEKTEN OLUYOR MU?

@ WWE


205 Live'ın yeni üyesi ve geldiği gibi etki yapan Cruiserweight Şampiyonu Enzo Amore'nin sonu nereye gidiyor? 


     Big Cass'ten ayrıldığı günden beri sansasyonel açıklamalarda bulunan Enzo Amore iyiye gittiği söylenemez. Big Cass ile ayrılmasının sebebi WWE'nin Big Cass'i öne çıkarmak istemesiydi ve Enzo'yu da mid-card hatta low-card olarak devam ettireceklerdi. Daha sonradan öğrendik ki bunun belli başlı nedenleri varmış. Nelermiş onlar?

Bir Enzo arka tarafta pek sevilmeyen birisiymiş. İkincisi ise sevilmediği için Enzo'yu WWE'den attırmak istiyorlarmış. Evet, ilkine katılabilirim. Gerçekleri yüze vuran bir insan. Bu yüzden arkadaşı olmayabilir ama sadece ekranda o özelliğini kullanıyor zannediyordum. Ama gerçek kesiminden o karakteri çıkmış belli ki. Arka tarafta tek arkadaşı olan Big Cass'miş ve o da sakatlığından dolayı ayrılmasından sonra tek kaldı. Hatta ilk Cass ile promosunun ardından ve Miz'le olan segmentleri "Bu gerçekten oluyor mu?" dedirttirdi. Gerçekten orada bir gerilme oldu. Bu gerilmelerden dolayı Enzo 205 Live'a gönderildi. Ama Miz'le olan konuşmasında zaten 205 Live'daydı. Olaylar o kadar çok yakındaki sanki birisi Enzo'yu alıp "Kovuldun" diyecekti. Enzo Amore de bu suskunluğunu sadece onlara yansıtmadı ve diğer Cruiserweight'teki yıldızlara da yansıttı.

Son iki haftadır RAW'da ana şovda görüyoruz. Bu da ayrı bir enteresan durum. Bunun da bir nedeni varmış. Birazdan açıklayacağım. "Hiçbiriniz RAW'ın ana şovunda olamadınız. Ben oldum." Bu söz çok iddialıydı ama doğru. Ama Enzo Amore'yi çok önemli bir kişi olarak gördüğünden değil, Enzo'yu bitirmek istedikleri için yüceltiyorlar. Bu haftaki RAW şovunda da gördük, bir önceki RAW'da da. Herkesin kusurlarının yüzüne vurarak kendini yüceltiyor ancak hep sonunda yer de oluyor. Hem iyi bir şey hem de zedeleyen bir durum. Enzo 205 Live'a gelmeden önce cruiserweight yıldızlarını WWE'nin çok kötü cruiserweightlerle dolu, yetersiz zamanlarıydı. Bu da 2000'lerin başıydı. WCW ile karşılaşıldığında Chris Jericho, Rey Mysterio Jr., Dean Malenko ve Eddie Guerrero gibi isimler WCW'dayken, WWE'de hatırlanacak bir ismin bile olmaması bu siklette. Enzo geldikten sonra bu algım değişti. O geldiğinden beri insanlardan tepki çekse de ben Enzo'yu 205 Live'da sevdim. Yoksa RAW'da Curt Hawkins'den bir farkı olmayacaktı.

Yeni imajı heel olan Enzo Amore, ki benim için face hala, yeni hikayeler getirdi. Elinde dokunmamazlık sözleşmesi bulunan Enzo'nun Kalisto'dan bir darbe gelecek. O kadar çok bekledik ki Kalisto çıkana kadar, acaba Rey mi dönüyor dedik ve herkes de onu bekliyordu. Ancak Kalisto çıktı. Pişman değilim ama ana şovda Kalisto'nun çıkması şaşırttı. Ve buradan da ana şovda neden Cruiserweight sikleti yer alıyor 2 haftadır? WWE'nin yeni stratejisi 2 saat 15 dk'sını ana gösteri olarak kalan 1 saat/55 dksını devam etmek isteyenlere özel bir saat olarak ayırmak istiyormuş. Tam bir saçmalık. Bu bilgi doğrulanır veya fark edilirse yeni bir yazı daha gelecektir. Bu yazı bitmeden önce son bir sözüm var. Enzo ileride WWE'yi açıkça istemediğini fark ettirdi ve sektörden ayrılarak müzik dünyasına dönmeyi düşünüyor.

Monday, October 2, 2017

KAITLYN GERİ Mİ DÖNÜYOR?

@ WWE


Geçen hafta Celeste Bonin, tanınan adıyla Kaitlyn, Instagram'da bir post paylaştı. Ve bu da akıllarda bir soru oluşturdu. "Geri mi dönüyor?"


     1 kez Divas Şampiyonu olan Kaitlyn ringe geri dönme planları yapıyor olabilir. 23 Eylül'de Instagram üzerinden bir paylaşım yaptı ve bununla ilgili daha sonradan haberler çıktı. Doğru da olabilir. Çünkü neden bırakan birisi tekrardan ring için çalışsın, değil mi?  

WWE hala Kadın Güreşçileri'nin yetersiz olduğunu düşünüyor. Bazı yıldızlarını göz ardı edersen eksik olduğunu düşünürsün tabi. Neyse konu o değil. Ve bu yüzden Kaitlyn karar verirse dönmeye, büyük ihtimal RAW şovunda göreceğiz kendisini. Geçen hafta bir de Paige de WWE'yle tekrar anlaşmıştı. Bu güzel bir şey. Ancak Kaitlyn'in dönmesi gerekli mi?

2014'te ringi bıraktıktan sonra kendisini tamamiyle vücut geliştirmeye adamıştı. Zaten daha önceden bir geçmişi vardı kendisinin. Eşiyle beraber şirket bile açtılar. Ancak neden şimdi? Güreş onun için de çocukluk hayaliydi ve ilk kez onu NXT'de görmüştük. Görünüşünden dolayı kendisini yeni bir Beth Phoenix olarak göstermişti. Ancak bir şekilde olmadı ve kötü senaryoyla devam etti. Ve Main Event şovunda AJ Lee ile son maçından sonra bir veda açıklaması yapmıştı. Hatta WWE bunu Youtube sayfası üzerinden paylaşmıştı. Her ne kadar kendisine ısınamasam bile bu üzmüştü. WWE'de 3 buçuk yıl tutundu ve diğer hayallerine koşmak için bu rüyasını bıraktı. WWE'ye dönerse ne olur bilemem ama çok farklı şeyler göreceğimizi zannetmiyorum. Bakalım, zaman ne gösterecek hem Kaitlyn'e hem bize...