Tuesday, December 26, 2017

5. NXT TAKEOVER AÇIKLANDI!

@ The Fenomen of Travaller

Bu yıl WWE, Money in the Bank şovunu en iyi 5 şovunun arasına sokmak isterken NXT'yi de unutmadı. Money in the Bank şovundan önce hemen bir NXT şovu mu geliyor? 


     Biliyoruz ki WWE'nin ana kadrosunda Big Four denilen 4 tane PPV var: Royal Rumble, Wrestlemania, Summerslam ve Survivor Series. Bu yıl ona beşincisi eklenmek istiyor. O da Money in the Bank. NXT'nin de bu stratejisiyle ilerlemesi bekleniliyor. WWE'nin Big Four'dan önce gerçekleşen şovları NXT'ye de yansıdı. 

NXT; San Antonio, Orlando, Chicago, Brooklyn bu önemli eventlerde düzenledi şovlarını. Hatta bu yıl 5. NXT şovundan önce (War Games) yerin adını almıştı. O da Houston, Texas'tı. Ancak şov önemli bir maça ev sahipliği yaptığı için War Games adına döndü. Aynı Money in the Bank, Royal Rumble, Hell in a Cell ve TLC pay-per-view'ları gibi. 

Money in the Bank şovu bu yıl en önemli bir şov olacak dedik. Yani aslında bu ne anlama geliyor? Ortak bir şov olacak. Ancak şu anda ortada bir bilgi yok tabi bu zamana bağlı olmasından da kaynaklı. Her iki şovunda mı money in the bank şovu olacak ya da kadınlar da geçen yılki gibi dahil olacak mı bu bilgiler kesin değil. Ve galiba biraz konuşmak için de erken. Ama kesin olan bir şey var ki 16 Haziran 2018'de Chicago'da gerçekleşecek. Yani bu eventi güçlendirmek için 15'ine bir NXT şovu eklenmesi düşünülüyor.

Kendi fikrime gelirsem eğer, NXT TakeOver serisinin hala dünyanın güreş sektörüne katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Büyüyen NXT yapısı hala etkisini dışarıdaki dünyaya gösteriyor ve bu konuyu konuşmamak elde değil. Yıl içinde bakarsak 4-5 tane TakeOver şovumuz var. 2016'da 4 tane, 2017'de 5 tane ve büyük ihtimalle 2018'de de 5 tane olması kesinleşti. Ama genel olarak baktığımızda ise bazen fazla bazen az diyebiliyoruz bu sayıya. Daha fazlası olsa cıvığı çıkabilir ama daha bu sayıda da kalsak tatmin etmiyor. Toparlarsam NXT TakeOver bu şekilde devam ederse her derde deva olur.

No comments:

Post a Comment