Friday, December 29, 2017

AND THE OSCAR GOES TO...

@ Whatculture

Ve eveeet, 2017'nin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Güreş anlamında dolu dolu geçirdiğimiz bir yıl oldu. O zaman farklı bir şey deneyip benim bu yılki "top" olan WWE'de yıldızlarımıza bakalım. O zaman başlayalım.



EN İYİ ERKEK GÜREŞÇİ
AJ STYLES

     Geçen yıl Royal Rumble'da AJ Styles'ı gördüğümüzden beri kendisini WWE'de de kanıtladığını düşünüyorum. Güreş sektöründe yapamadığı çok az şey kaldı. WWE'nin bana kalırsa en iyi güreşçisi. Geçen yıl Backlash'te ilk kemerini kazanması, John Cena ile maçları, Jinder Mahal'den kemeri alması ve daha nicesini yaşadık AJ'yle. Her geçen gün nasıl bir yıldız olduğunu gösteriyor. Bu yıl Brock Lesnar'le yaptığı maç biraz az tepki alsa da iyi bir iş başardı. Bakalım gelecek yıl nasıl bir performans gösterecek? Ve en önemlisi Wrestlemania'da Shinsuke ile karşılaşabilecek mi? 

EN İYİ KADIN GÜREŞÇİ
ASUKA

     NXT'de gösterdiği büyük başarı herkesi şok etkisinde bıraktı. 523 günlük bir seri dile kolay. Ha yenildi dedik olmadı, bu ay yenilir dedik olmadı, acaba mı dedik olmadı derken yok yenilmez dedik. Hatta gerçekten yenilirse bırakırız dedik. Ki nitekim de yenilmedi. NXT defterini yenilmezlikle kapattı. Yeni sayfasını RAW'a açtı. Hala da RAW'da yenilgi yüzü göremedi. Belki tam olarak bir yıldızla karşılaşmadı ama (Emma, Alicia ve Dana dışında) yine de gözler yıldızları aradı. Nia, Alexa, Sasha ve diğer RAW yıldızlarını. Her ne kadar senaryolarını hemen harcamak istemese de WWE artık zamanı geliyor. Bu büyük performansıyla 2017'de kapatmış oldu. Bakalım Asuka 2018'de yenilebilecek mi?

EN İYİ TAKIM
USOS

     Bence bu yıl Young Bucks'ı da geçerek en iyi yıldız oldular. Tamam WWE üzerinden seçimler yapıyorum ama genel olarak baktığımızda da Uso'ları seçerdim. Ki bence hemfikirizdir. Uso'lar WWE'ye geldiğinden beri en iyi zamanlarını yaşıyorlar şu an. Tamina ile heel olarak geldiler. Daha sonra face zamanları oldu ve şimdi heel olarak devam ediyorlar. Bu aralar küçük bir face dönüşü yapıyorlar gibiler ama şimdiki Uso kardeşler gerçekten farklı. Daha iyi promo kesiyorlar, daha iyi maçlar izliyoruz. Daha önceden de izliyorduk tabi ama şimdi kariyerlerinin en üst noktasındalar. 

EN İYİ KENDİSİNİ GÖSTEREN
BRAUN STROWMAN

      En iyi yıldız değil belki gözümde ama bu yılın en iyi kendisini gösteren güreşçisi tabi ki. Braun Strowman eskinin Kane'i, Taker'ı, Andre The Giant'ı, Jorge Gonzalez'i... Wyatt ailesinin bir ferdi iken de etkileyiciydi ancak tamamiyle Bray'le ilişkisi kesildikten sonra RAW'ın en iyi yıldızlarıdan biri oluverdi. Brock, Samoa Joe, John Cena, Kane... sırada kim var? Royal Rumble şovunda da kendisini kemer maçına yazdırdı bile. Tamam belki kazanamayacak ama kesinlikle her maçta bir etki bırakıyor izleyenlerde. 

EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN
VELVETEEN DREAM

     Bu kategoriyi çok düşündüm gerçekten kim olmalı diye? Ama seçeceğim biri hem NXT'den hem de çok yaşı ilerlemiş olmamalı dedim. Tabi aklımıza bir iki isim daha gelebiliyor. Ancak bu yıl NXT TakeOver: War Games'de çıkışından dolayı aklıma direk Patrick Clark yani Velveteen Dream geldi. Kestiği promo, çıkardığı maç ve en önemlisi de daha sonra arkasından konuştabildi. Bu da önemli bir etken. O yüzden Velveteen Dream seçimimde yardımcı oldu. 

EN İYİ PROMO
MİZ

     Miz iyi güreşmesinin yanı sıra promoyu çok iyi hem kesebilen hem de satabilen birisi. Roman Reigns ve John Cena'nın promosunun yanı sıra bence bu yıl içinde az konuşulan promo Miz'le John Cena'nın üzerinde konuştuğu promo. Daha doğrusu Miz, Roman Reigns ve John Cena'nın olduğu sahneyi canlandırdınız mı? Summerslam'den sonra olan RAW şovunda "Daha ne kadar olacaksınız?". Her hafta kendi ışığını çaldıklarını düşünürken Miz kendi zamanının geldiğini belirtiyordu. Ve Barclays'den alkış aldı. Dolph Ziggler'la yer aldığı promolar da çok iyiydi. Ama bu yıl benim için en iyi promo Miz'in bu konuşmasıydı.

EN İYİ RETURN
HARDYS

      Kurt Angle, Shelton Benjamin... Bence bu dönüşlerde yıl içindeki en büyük dönüşlerden ikisi. Hatta ilk bunları düşündüm. Ama bir baktım ki asıl dönüşü unutmuşuz. O kadar yıl beklememişiz gibi, sanki hala WWE ailesindelermiş gibi aklımdan çıkmış. Wrestlemania 33'e yılın en büyük dönüşünü gerçekleştiren kardeşler Hardy'ler. Bence herkes katılacaktır bana. Herkesin Jeff'i sevdiği bir zaman olmuştur. Hatta WWE'yi çocukluğunda izleyenler bir Rey'cidirler, bir Jeff'cidirler. Ancak biliyor musunuz? WWE'de Hardy'ler yokken Matt, Jeff'e göre daha yükseldi. Hatta şimdi o yükselişini WWE'de göstermeye çalışıyor. Önemli bir dönüştü ve aslında bakarsınız en iyi dönüşler listeme girdi bile.

EN İYİ MAÇ
PETE DUNNE vs. TYLER BATE

     Bu yıl ocak ayında United Kingdom turnuvasıyla başlayan macera yıl içerisinde de gösterdi. 2 günlük turnuva bizi derinden etkiledi ve tekrardan WWE dünyası Birleşik Krallık'ın güreşini görmüş oldu ve WWE'nin daha sonraki hamleleri bu yıldızların üzerine oldu. Yıl içerisinde bir kez daha karşımıza çıktılar ancak çoğu WWE ile bağlantılarını koparmış oldu. "Tek anlaşmalı"anlaşmalarda görebiliyoruz kendilerini. Kimlerin dışında Wolfgang, Trent Seven, Pete Dunne ve Tyler Bate. Turnuvadaki final maçını mı örnek göstersem yoksa Chicago'da düzenlenen TakeOver'dan mı örnek versem? Tyler ve Pete inanılmaz bir iletişime sahip ve çok iyi kendilerini satabiliyorlar aynı NXT'de oldukları gibi. Hatta bana kalırsa küçümseniyor maç. Daha fazla konuşulması gerekiyordu. Tebrikler British Strong Style...

EN İYİ FEUD
THE NEW DAY ve USOS

     Tam olarak devam etmese dahi biraz da olsa karşımıza çıkan ve yılın bence en iyi mücadelerine dahil olan New Day ve Uso takımları... Herhalde WWE'nin en iyi takım maçlarını ardı ardına seyrettirdiği nadir olmuştur. Aslında The Bar ve Ambrose & Rollins'i de listeye eklemek lazım ama bu takımlar daha çok iyi maçlara sahiplik yaptı. Ancak New Day ve Uso'lar iyi maçlarla kalmayıp iyi bir mücadeleye sürüklediler. Bu da bizi bu şeye bağlayan en önemli etkenlerdi. Hell in a Cell maçı özellikle en sevdiğim maçlardan bir tanesiydi. Hatta daha önceden de bahsettiğim gibi bir Smackdown pay-per-view'una ana maça çıkmayı hak eden 5 kişiydi. Bunu yapamazlarsa ne zaman yapacaklardı? Elden ele kemer değişmesi, promolar, maçlar... bence on numara beş yıldızdı. 

EN İYİ DEBUT
ADAM COLE "BAY BAY"

     Dünyanın en çıkış yapan güreşçilerinden biri olan Adam Cole'u sonunda WWE'de görebildik. Sonunda dedim ama beklemiyordum açıkçası. NXT TakeOver'da beklenmedik bir şeye şahit olduk. İlk reDragon'ın birleşmesi ve takımlara saldırması ve Brooklyn şovunun sonunda Adam Cole'un gözükmesi... Beklediğimin gerçekten çok üstündeydi. Sonunda WWE, Adam Cole ile tanışmış oldu. Hatta kötü de gitmiyor. War Games'deki maçta unutulacak bir maç değildi. Belki NXT'de şampiyonluk kulvarında değil ama zamanla gelecektir. Hatta 2018 onun için iyi bir zaman. Takım arkadaşları takım şampiyonluğunu kazandı. Sıra onda mı?

No comments:

Post a Comment