Monday, December 4, 2017

WWE'NİN 2018'DEKİ DÜŞÜNCESİ NE?

@ Sportskeeda


WWE önümüzdeki yıl için birtakım değişiklikler yaptı. Değişiklikler daha çok WWE Network üzerinden yapılsa da bu bizi de etkiliyor.


     Önümüzdeki yılın WWE PPV takvimi açıklandı. Burada bazı eksiklikler görüyoruz. Bu yıl 16 tane özel şov (ppv) varken önümüzdeki yıl sadece 14 tane göreceğiz. Her yıl aslında WWE'nin pay-per-view sayısı değişiyor. Yıl içinde bile değişiklikler yapılabiliyor. Aslında ppv'larda aman aman değişiklik olması için yine de bir süreçten geçiyorlar. Sonuçta şirket içinde kalmayıp diğer bağlantılar da devreye giriyor. Statlar ayarlanıyor, neresi uygun, hangi tarih uygun? gibi gibi tonca sorular. Bu yüzden ppv'larda değişiklikler çok yapılmaz.

Ama şimdi genel durum ne ona bakalım? 2016'nın ikinci yarısında ve bu yıla baktığımızda aslında çokça pay-per-view izledik. Hem de baya. Bir RAW'ın şovu olurken 2 hafta içinde Smackdown Live'ın şovunu izledik. Eğer 4 büyük şov yaklaşmamışsa her ay aslında 2 tane şov bile izleyebiliyorduk. Bu aslında çok yorucu bir şey. Her ne kadar amerikan güreşi izleyicisi olsam da bu tempoyu herkes kaldıramaz. Eğer işiniz, gücünüz varsa bu tempo ağır gelir size. Canlı izleseniz de izlemeseniz de 3 saatlik şov izliyoruz. Bu da az değil aslında. Bu yıla bakarsak 12 ay var ve 16 tane şov vardı. 4 ay içinde 8 tane şov izliyorduk. Yorucu bir şey tabi. Tabi, WWE'ye baktığımızda ise bunun bir yapma nedeni var. "Daha fazla ppv yaparsam, daha fazla izleyici gelir." düşüncesiyle daha fazla şov yapma kararı aldılar. Bunu da yıl içinde gözlemleyebildiler artıyor mu artmıyor mu diye. 

Görünen o ki sonuçlar kötü ve aşağı indirme kararı aldılar sayıyı. 2 tane şov rafa kaldırıldı tekrardan ve en önemlisi 1 şov 2 takımı da etkilemeye başladı. No Mercy ve Great Balls of Fire'a veda ederken, artık WWE'nin Big Five'ı oldu. Money in the Bank artık iki şovu da ilgilendiren şov haline geldi. Bu aslında olması gereken bir şeydi. Doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum. Hatta bence Money in the Bank, Wrestlemania'ya geri dönmeli. Sonuçta 2 yıl arka arkaya 7-8 kişili Intercontinental Şampiyonluğu için Ladder maçı izledik. Bunun yerine MITB maçı olsa daha fazla ilgi görürdü diye düşünüyorum. Bana kalırsa hatta MITB maçı, Wrestlemania'ya özgü olarak kalmalıydı.

No comments:

Post a Comment