Friday, December 15, 2017

ABSOLUTION VS THE RIOTT SQUAD

@ Bleacher Report


Gün geçmiyor ki aynı senaryolara maruz kalmayalım. Hadi yine bazı zamanlar vardır geçmiştir onun alt yapısı. Ancak şimdi hem aynı dönem hem aynı şeyler...


     RAW ve SmackDown Live tarihinde herhalde hiç bu kadar eşi benzeri bir senaryo gerçekleşmedi. Hem aynı zamanda hem de aynı konular işleniyor. Hani sınavlarda bir konuyu bilmezsen yanındakinden bakarsın ya, aynı o hesap. RAW çalışmış çabalamış, SmackDown da kopyasını çekmiş. Neden mi bahsediyorum? Absolution ve The Riott Squad.

Bir işin adabı vardır yaparken. Böyle RAW'a Paige döndü ve heyecanlandırdı bizi. Paige hem de yalnız dönmedim diyince küçük bir iki saniye bile düşündürdü "Kimle dönmüş olabilir?" diye. Sonya Deville ve Mandy Rose ana kadroya çıkışını gerçekleştirdi. Kadınların Shield versiyonu gerçekleşiyordu. Aslında bunu Divas Revolution zamanında da gördük. Paige, resmen ablalık yapıyor yanındakilere. Charlotte ve Becky'di bir önceki talebeleri. Tabi şimdikilere göre Team PCB işin uzmanıydı bile diyebiliriz. Çok iyi bir üçlü müydü tartışılır ama o enerji bize geçiyordu.

Mavi tarafa baktığımızda ise ilk hafta böyle bir iyiyle kötü arasında gidip geldik. Naomi'yle olan sahnesinde ilk Ruby Riott'ı gördük. Ve gerçekten heyecanlandım o saniyede. Ruby de arkadaşlarını tanıttı. Ve o saniye dedim ki "Bu iş olmaz!". Bence hala eksiklikleri var grubun. Bir kere Liv Morgan, baştan hatalı bir seçim. Sen nasıl çok iyi gözüken bir karakteri heel yaparsın? Kızın içinden heel geçmiyor. Bayley'de bile bir potansiyel görebiliyorken Liv Morgan'da onu hissedemiyorsun bile. Sarah Logan için de aynı şekilde. Bir eksiklik var. Aksanı bir kere çok biz yabancılara komik geliyor olabilir. Bence zaten Amerika'nın içinde de dil farklılığı seziliyor.

Gruplardaki kişi adeti ve senaryo bakımından her şey aynı. Her hafta RAW ne yapıyorsa SmackDown Live grubu da aynı şeyi yapıyor. RAW'da da Absolution, RAW kadın güreşçilerine karşı - SmackDown Live'da da The Riott Squad, SmackDown kadın güreşçilerine karşı. Bir farklılık olmalı bu işte. Bir taraf bir yerden kurtulmalı ki biz de onu izlemenin bir nedeni olsun?

No comments:

Post a Comment