Monday, December 18, 2017

GENEL İNCELEME | CLASH OF CHAMPIONS 2017

@ WWE

Yılın son pay-per-view'su olan Clash of Champions dün gerçekleşti. 6 maça sahip olan şovda bakalım neler olmuş? 



@ WWE
UNITED STATES CHAMPIONSHIP  Günün bence en iyi maçlarından ikisinden biriydi. Eğri oturup doğru konuşalım. Dolph Ziggler'ın bu maçta işi olmaması gerekiyordu. Bir cumartesi günü WWE açıkladı ki bu maç üçlü tehdit maçı olacak. Ancak o günden beri de çok da aman aman hareketlenmeler olmadı. Ama maça bakarsak eğer iyi bir maçtı. Genelde zaten 3'lü veya 4'lü maçlar çok kötü olmaz ve olmadı da. Gelelim sonuca, hiç beklemiyordum. Dolph Ziggler, yeni United States şampiyonu oldu. Baron Corbin'in kemeri tutacağını düşünüyordum ancak WWE ilk maçta şaşırttı beni. Hem End of Days hem Zig-Zag aynı anda oldu diyebiliriz ama tabi görüntü olarak tam istenileni alamadık ama alkışlanacak bir hareketti. Tebrikler Ziggler!


@ WWE
TAG TEAM CHAMPIONSHIP "This is awesome"ı hak eden bir maçtı. Eğer yanlış duymadıysam seyirci bu maçta söylemedi. Ancak söylediyse de kaçmış diyebilirim. WWE'nin Smackdown takım kadroları gerçekten işi biliyor. En iyi takımlar birlikte iyi iş yapıyor diyebiliriz. Usolardan, New Day'den, Rusev ve English'den ve Benjamin & Gable'dan zaten daha ne beklenebilirdi ki? Fatal Way sistemiyle yürüyen takım maçı gerçekten iyi bir kombinasyon sağladı. Günün en beğendiğim ikinci maçıydı. Bitmek bilmeyen Super Kick'ler ve Chad Gable'ın German Suplex'leri... Bir ara acaba Rusev'ler mi kazanacak dedim ama yine Uso'lar kemeri korumasını bildi. Ki Uso'lar bu tempodayken kaybetmemesi gereken bir takım. Hatta bir gün Uso'ların şampiyon olduğu bir pay-per-view'da ana maça çıkmasını isterim. Çünkü hak ediyorlar. 


@ WWE
WOMEN'S CHAMPIONSHIP Charlotte ve Natalya son kez mi bilemiyorum bir kez daha aynı ringe çıkıyorlar. Bu sefer Lumberjack maçında... Lumberjill değil Lumberjack maçında... Maçtan keyif alamadım nedense. Bu kadar iyi iki güreşçiden o tadı alamadım. Smackdown kadın kadrosu da dışarıda ne yapacağını şaşırdı. Bir Naomi'nin tarafı çok belliydi. Diğerleri burada elma desen, oraya gelecek. Gerçekten Lumberjack'ler durumu karıştırdı. Hatta daha fazla dışarıda karışmasını bekledim. Kaos azdı. Eğer direk birebir maç olsaydı daha keyif alabileceğimi düşünüyorum. Bence maçtan sonra olan konuşma daha etkiliydi. Natalya'nın ağlamaları ve titreten konuşması... Natalya ayrılıyor mu? Eğer ayrılmayacaksa neden öyle bir konuşma dinledik? Natalya'yı dinlerken eskiden Victoria'nın Smackdown'da yaptığı veda konuşması geldi aklıma. Aynı o duyguları hissettim. Ve arkadan biraz geç de olsa seyirciler "Güle güle" marşı söyledi. 


@ WWE
BREEZANGO | BLUDGEON BROTHERS Günün en anlamsız maçlarından biriydi. Maçın kazanacağının kimin olacağı çok belliydi. Evet bu maçlar olmaması mı gerekiyor? Hayır. Ancak Daha iyi bir eşleşme olabilirdi. Bize yansıttığı hiçbir iyi tarafı yoktu Harper ve Rowan'ın ve aynı şekilde Fandango ve Tyler Breeze'in de. Ascension dururken neden Breezango? Tamam, Ascension'ın da yenmesini beklemezdim ancak göz var nizam var! Tabi, Bludgeon Brothers hakkında da konuşmak gerekir. Daha ne kadar şaklabanlık rolü üstlenecekler? Ne halden ne hale düştüler. Bu gimmick dediğimiz karakter hiçbir şey ifade etmiyor benim için. Ama yine de küçük bir push alıyorlar. Bakalım sıradaki macera takım kemeri mi olacak?




@ WWE
NAKAMURA & ORTON | OWENS & ZAYN Geçen hafta beklenmedik bir gelişme yaşanmıştı. Shane McMahon öyle bir maç şartı ekledi ki acaba mı dedik. Ancak bu hafta içi çıkan bir haberle bu heyecanımızı yitirdik. Neden mi? Shane, eğer Kevin ve Sami yenilirse bütün WWE'den ayrılacağını söyledi. Yani, Smackdown'dan ayrılsalar bile ne RAW gidebilirlerdi ne de bir başka yere. Korkutmadı değil, ancak bu hafta içiyle beraber yeni bir turnuva haberi geldi ve katılımcılardan biri Sami'nin olduğu açıklanınca bütün maçın üzerindeki etkisi gitti. Adil olsun diye Daniel Bryan da ikinci hakem olarak maçta yerini aldı. Ama aynı ringin içinde iki hakem nedir arkadaş? Neden olduğu belli oldu ama yine de saçmaydı. Bu maçın üzerinden Daniel Bryan tarafını seçmiş oldu. Tekrardan otoritenin karşına geçmiş gibi oldu. Ve hatta heel tarafı Daniel Bryan'a merhaba demiş bile olabilir. Keşke bu yıl Daniel Bryan'ın ringe olan yolculuğun başlangıcı olsa. Maça dönersek pembe diziydi mübarek. İhanetler, ihanetler... Bakalım Shane, Randy ve Shinsuke nasıl bir cevap verecek? Yoksa, Genel Müdür'ün sonu mu geliyor?


@ WWE
WWE CHAMPIONSHIP Lütfen bu ikilinin arasındaki son maç olsun! AJ Styles, artık Jinder Mahal'e olan üstünlüğünü gösterdi. Daha devamı cacık olacaktır. AJ gayet net bir şekilde temiz bir galibiyet aldı. Ancak şunu söylemem gerekir ki neden Jinder Mahal, sanki Brock Lesnar'dı? Neden? AJ neden o kadar uçtu? Neden AJ Bu kadar pasif kaldı maçta? Babam pasta yapmasını nereden öğrendi? Gibi gibi sorular... Geçen SmackDown Live şovunda da Singh kardeşlerin saçmalığı da çabası? Yani gelip Amerikalı'ya yardım etmeyecekleri belli. Neden uzattınız bu kadar barışmayı? Sanki bir dizideyiz ve "gel el sıkışalım" diyorlar. Live şovlarda bu düellonun devam edeceğine dair haberler var ama inşallah doğru değildir ve ikisi de ayrı yola giderler. Gerçi Jinder Mahal bu yoldan sonra nasıl bir yol çizer bilemem. Ama AJ'ye kesinlikle yeni bir rakip gerekiyor! 

No comments:

Post a Comment