Tuesday, January 9, 2018

25 YILLIK RAW

@ WWE


İlk bölüm tarihi 11 Ocak 1993 olan Pazartesi Gecesi RAW, 25 Ocak günü 25. yılını kutlayacak. İlk gününden itibaren WWE, 208 farklı arenada 171 farklı şehirde ve 11 farklı ülkede canlı yayınlarını gerçekletirdi. 25 yıl dile kolay.


     25 yıl diyip hafiflememek lazım. Yazarken veya söylerken 25 yıl demesi kolay ancak bir de bunu gerçekleştirmesi hele ki bir toplumun önünde oldukça zor. Hem de öngöremeden bir şeyi göstermek, paylaşmak oldukça zordur ve bir ülkeyi bırak bunu dünyaya taşımak gerçekten büyük bir başarı. Herkes bunu başaramaz. Vince McMahon bir adım atarak 25 yıl önce bu işe imza atmış oldu. Hala da tahtını bırakmış değil. 

Son yıllarda yapılan en önemli RAW gecesi ise 1.000 bölümdür. 23 Temmuz 2012'de düzenlenen şov hala akıllarda yer alır. Öyle bir iz bıraktı ki hala o günü anabiliyoruz konuşmalarımızda. Bu önemli günlerde genelde eski güreşçiler gelir ya konuşma yaparlar ya gözükürler ya da bir maçta yer alırlar. Büyük ihtimalle 2012'de Heath Slater kurbanken bu yılda Curt Hawkins adaylar arasındadır diye tahmin ediyorum. 

Az az da olsa güne dair bazı bilgiler edindik. Dün RAW Genel Müdürü Kurt Angle, Intercontinental Şampiyonluk Kemer maçı olacağını açıkladı. Roman Reigns, Miz'e karşı kemerini korumaya çıkacak. Ve haliyle eski yıldızlar da yer almakta. Taker, Steve Austin, Ric Flair, DX, Dudley Boys, Scott Hall, Kevin Nash, Jim Ross, Jerry Lawler, Bella kardeşler, JBL, Ron Rimmons ve New Age Outlaws. Bunlar en son güncellenen ve onaylanan isimler.

Çok da eski demek yanlıştır. Sadece popüler yıldızların şovda yer alması desek daha doğru olur. Nikki ve Brie şu anda aktif olarak güreşmeseler bile eli kulağında iki yıldız. Hatta bu ikilinin ilk kez düzenlenecek olan Kadınların Royal Rumble maçına açıklanmasını bekliyorum. En azından Nikki'nin. 

Ama bu arada konuşulması gereken şey geri dönecek yıldızlardan biri olan "Deadman" Undertaker. Wrestlemania 33'ten beri kendisini görmemiştik. Pek de görmeyi beklemiyordum açıkçası RAW'da. Hatta bu yılki Hall of Fame'e aday olarak düşünmekteyim. Wrestlemania'dan ayrılışı bence çok netti. Bütün ringe girdiği eşyaları bırakarak ringden ayrılmıştı. Bu da bir daha güreşmeyecek mesajını almıştık. Ya da sadece ben mi? Taker'ı bu şovda görmemiz çok şeyi anlatacaktır. Ya Wrestlemania'da son maç ya da Hall of Fame olmaya aday olduğu açıklanacaktır. Ancak maçtan ziyade artık ringi bırakmak anlamında değil ama çok da WWE'den uzaklaşmadan bu ödüle layık görülmeli!

No comments:

Post a Comment