Monday, January 29, 2018

VE BAŞARDILAR

@ WWE


Dün WWE sevenleri olarak bir ilke şahit olduk. O da tarihte ilk kez gerçekleşen kadınların 30 kişilik Royal Rumble Maçı...


     Hell in a Cell maçı, Money in the Bank maçı, ana maçlar, Orta Doğu'da bir ilk, Iron Man maçı bunların hepsini son 3 yılda kadın yıldızlarımız başardı. Tabi eski jenerasyon yıldızlarımızı da unutmamak lazım. Ve hatta ilk maçtan bu ana kadar herkesi tebrik etmek lazım. Bazı dönemleri atlamak ister miydim? Belki evet ama belki de o anlar yaşanmasaydı buraları göremezdik. O yüzden geçmiş geçmişte kalsın!

Sasha Banks ve Becky Lynch ile bu serüvenimize başladık. Bence maçın yıldızı Michelle McCool ve Trish Stratus oldu. Michelle'in 5 kişiyi elemesi ve Trish'in hala bu kadar atletik kalması şaşırtmadı değil. Ama doğruyu söylemek gerekirse Michelle McCool'un ilk başlardaki botch'lar rahatsız etti. Ama olsun. Yine formundaydı. Bu maçta gözlerimiz Kharma ve Layla'yı aradı.

Sasha'nın yaklaşık 55 dakika maçta kalıp gereksiz yere elenmesi üzdü. Son 4 kişiye kadar kalmışken Bella kardeşler tarafından elenmesi hüsran değil de nedir? Bir de dikkatimi çeken bir başka şey ise Sasha Banks'de bir takım heel davranışlarda bulunması. Trish'i elemesi, Bayley'i elemesi eski Sasha'yı hatırlattı. O NXT'deki zamanlarını...

Nia Jax'in görevi ise erkeklerdeki Big Show göreviydi sanki. O cüssede zaten kim gelseydi o görevi görüyor maalesef. Nia'nın ilk ringden ayrılması bence spekülasyonlar yarattı. Bence elenmesi gerekiyordu ancak hala devam dediler ve maçta kaldı. Nia'nın elenmesi Big Show gibi birkaç yıldızın bir araya gelmesiyle oluştu. Unutulmaması gereken şey ise Beth Phoenix ile karşılaşması... Eski tayfadan The Glamazon geri döndü ve ikinci kez Royal Rumble macerasına katılmış oldu. Ancak eski dostu Natalya tarafından elendi.

RAW25'te kimleri gördüysek, bu maçta da göreceğimizi hissetmiştim. Torrie Wilson, Kelly Kelly, Jacqueline, Molly Holly, Michelle McCool, Trish Stratus. Trish ile Mickie'yi bir arada görmek çok iyiydi ama keşke Lita'yı da görseymişiz. Sonlara gelirsek Bella kardeşler, Asuka ve Sasha Banks.  

Sasha --> Trish Stratus
Bella Kardeşler --> Sasha
Nikki Bella --> Brie Bella ve
Asuka --> Nikki Bella ile ilk Kadınların Royal Rumble'ın kazananı oldu. Çok hoşlaşmadığım şey ise Asuka'nın yine yenilmemesi. Teke tek dışında Asuka'nın yenilgisi var. Ve tekrardan aynı şeyi bekledim. Evet, hak ediyor muydu? Evet ama Sasha, Bayley ve Becky ne güne duruyor? 

Dahası Asuka kazandıktan sonra Royal Rumble bununla da bitmedi. 

Asuka birisini seçecek mi diye beklerken, tabi şampiyonlar da ringde, eski UFC dövüşçüsü Ronda Rousey WWE'ye adımını attı. Tabi, güzellik şovu gibi gözüktü, girdi, döndü ve çıktı. Ancak yine de iyi bir sahne diyebilir miyiz bilmiyorum. Daha iyi olabilirdi. En azından bir iki hareket görebilirdik.

Bütün kadın yıldızlarına canı gönülden tebrik ediyorum. Eski yıldızların çoğunun yenileri ringden atması, Naomi'den küçük bir Kofi'cilik olması, 30'da Trish'i görmek ve Mickie ile karşılaşması, Lita'nın dönmesi, Ember ve Kairi Sane'nin gözükmesi... Neden bilmiyorum ama ilk kadınların Royal Rumble maçını beğendim.

No comments:

Post a Comment