Friday, January 5, 2018

AZICIK UCUNDAN WRESTLE KINGDOM 12

@ SEScoops.com


Evet, dün Tokyo Dome'da 12. kez gerçekleşen Wrestle Kingdom serüvenini tamamlamış olduk. Geneline bakmak istersem diyeceğim bakamayacağız. Ama hepimizin beklediği maça yorumlarım var tabi.


Şovda beklediğim birkaç maç vardı. Önceliğim tabi onları izlemekti. Ama şovun genelini hızlı hızlı geçmek için odaklanmışken ilk baçın Young Bucks'ın olduğunu görünce duraksadım ve izlemeye başladım. Ki gayet de iyi maçtı. Tabi şöyle bir şey var ki Young Bucks'ın karşısına kimi koyarsan koy çok iyi maç çıkartıyorlar. Superkick'lerin bolca olacağı ve hemen pes edilmeyecek maçların olacağı kesin. O yüzden çok da irdelememek lazım. 

Merak ettiğim maçlar ise; IWGP Junior Heavyweight şampiyonluk maçı, Kota Ibushi vs. Cody maçı ve son olarak "Alpha" Chris Jericho ve Kenny Omega maçı.

Ospreay, Kushida, Scurll ve Takahashi gerçekten iyi bir performans çıkarttı. Günün bence en iyi maçlarından biriydi.Sadece ROH'dan haberiniz varsa bile bu dördünü de tanıyorsunuz. Çok fazla NJPW'den habersiz değilsiniz demektir. Maça gelince de aksiyonun ve hareketlerin çokça olduğu maçtı. Ama Marty Scurll'un giriş kıyafetinden bahsetmeden geçemeyiz herhalde. Çok iyiydi. İyi bir tarzı var. Will Ospreay maçı kazanarak yeni şampiyon oldu.

Kota Ibushi ve Cody... Cody zaten WWE'den ayrıldıktan sonra resmen marka oluşturdu diyebiliriz. Kendi tarzını farklılaştırdı ve değiştirdi. O WWE'de tanıdığımız Cody yok artık. Kota Ibushi'de bence soğukkanlılığını koruyarak maça başladı. Cruiserweight turnuvasından da tanıdığımız Kota bu maçtan galibiyetle ayrıldı. Cody'nin yenmesini bekledim mi bekledim. Ama Kota yapacağını yine yaptı. Keyifli bir maçtı ve zevk aldım. Brandi Rhodes'da konuştuğunda her zaman aklıma gelen şey ise ilk maçıydı ve yapılan caps'lerdi. Gerçekten kötü bir maç seyrettirmişti. Bu maçın içinde de bolca yer aldı diyebiliriz.

Son beklediğim maç ise hayatımda herhalde izlediğim en uzun tekli maçtı. Bir tarafta Kenny bir tarafta Jericho. 35 dakikalık bir maça şahitlik edeceğimizi düşünmemiştim. Geçen sene 42 dakikalık mı ne Kenny Omega'nın maçı varmış. Acaba gerçekten 1 saate yakın maç mı izleyeceğiz dedim. Maçın hazırlanış kısmında gerçekten gergin anlar yaşandı. Chris Jericho'nun konferansı basıp Omega'ya saldırması en önemli örneklerden bir tanesi. Tamam 2-3 kere oldu ama tam oldu diyebilir miyiz? Kenny Omega aslında en iyi indie güreşçilerinden bir tanesi. Jericho'da WWE'de olsun, Japon güreşinde olsun veya WCW zamanları olsun tüm zamanların en iyi güreşçilerinden biri. Kimilerine göre rüya maçı, kimilerine göre yılın maçı oldu bile. Bu 35 dakikayı zaten keyifle izlememizin sebebi resmen. Her iki tarafta da bu kadar başarılı olunca insanın maçı daha fazla izleyesi geliyor. E hal öyle olunca da insanın mutsuz olmasının sebebi yok. Jericho resmen kötü taraftaydı diyebiliriz. WWE'de face olan Jericho, bu sefer çok fazla pasif kalmayıp eskiden olduğu gibi agresif yönünü ortaya koydu. Keyifli de oldu. Maçta zaten her şey vardı diyebilirim. Maçı kazanan Kenny Omega'ya da tebriklerimi iletiyorum.

Bu şovla ilgili diyeceklerim bu kadar. Benim tarafımda 6 saatlik bir şovdan kalıntılar bunlar kaldı. Chris Jericho'yu bu şova getirerek gerçekten NJPW ekibi iyi bir iş yaptı. Bu kadar fazla saatinde hakkını verdi.

No comments:

Post a Comment