Monday, January 22, 2018

#RAW25 | BÜYÜK GÜN GELDİ

@ Wrestling News


Bu gece yarısında Pazartesi Gecesi RAW şovunun 25. yılını kutluyoruz. Bir pay-per-view niteliğinde olacak RAW şovu herkesi heyecanlandırdı. Hazır mıyız?


     Aslında bu şovun ardından yani yarın genel analiziyle ilgili sadece yazmak istiyordum ancak heyecanıma yenik düştüm ve devreye girdim. Böyle bir günde bir yazı olması lazım dedim. Bir aylık özel şov niteliğinde olacak olan şovda özel isimler de yer alıyor. Taker, Ric Flair, Jericho, Trish Stratus gibi isimlerin yanı sıra yakın çağda gördüğümüz isimleri de göreceğiz. MVP, Kelly Kelly, Boogeyman gibi. 

WWE.com'da bugüne özel bir yazı yazdı her hafta olduğu gibi. Intercontinental Kemer Maçı'mız var, demin de dediğimiz gibi efsanelerin dönüşü, Brock Lesnar da yer alıp bu pazar Royal Rumble'a dair bir şeyler diyecek. Ve büyük ihtimalle 25. yıla özel olduğu için SmackDown Live ekibin de bugün katılma ihtimali var.

Bu şovun öyle bir özelliği var ki hem efsaneleri birleştirecek hem de bu hafta sonu gerçekleşecek olan Royal Rumble şovuna dair de bilgiler verebilir. Ne gibi? RAW'a dönen Kelly Kelly, Bella kardeşler ve Trish Stratus'ün de bu hafta sonu Kadınların Royal Rumble maçına katılma ihtimali gibi. Nedense bu kişilerin, daha doğrusu Trish'in, Royal Rumble'a katılmasını çok istiyorum. Ama hala Lita bugün için açıklanan isimler arasında yer almıyor. Üzdü. Eskiden olduğu gibi Lita ve Trish'i Royal Rumble aracığıyla tekrardan aynı ringde görmek isterdim. 

Eski yıllardaki gibi Jim Ross ve Jerry Lawler'ın sunumuyla izleyeceğiz şovu. Ancak bir takım eksiklikler yok değil. Christian'ın gelip, Edge'in olmayışı bence kötü bir etken. Aman aman kabul etmesem de Christian, Edge'siz çok tutunamadı. Diğer bir örnek Lita. Kevin Nash'in de ilk katılacak diyip daha sonradan şovdan ismin çıkartılması iyi olmadı. Şimdi söyleyeceğim şey eksiklik değil ama geçen haftaki konuşmanın ardından Revival ekibi, efsaneler tarafından yok edilecek resmen. Muhtemel gördüğüm takım ise Dudley Boys. 

Beklenen bir başka şey ise Jeff Hardy. Charismatic Enigma'nın hangi karakterle döneceği önemli bugün? Sevilen Hardy olarak mı, yoksa Broken Nero olarak mı dönecek biz de bilmiyoruz. Matt Hardy'nin her zaman Woken Warriors'lardan bahseder ve ailenin büyüdüğüyle ilgili bilgiler verir. Jeff onlardan biri mi acaba? Bir de bir başka sorunun cevabı ise Jeff'in tam zamanlı dönüp dönmeyeceğini bugün öğrenebileceğimizi düşünüyorum. 

Çok konuşulan ve bugünün bir başka gündemi belki de "en" denilebilecek olan şeyi ise CM Punk. Açılış videosunda kendisinin yer alması. Çoğu CM Punk'ın geri döneceğini düşünmekte. Ancak ben düşünmüyorum. Yer alması çok doğal. Sonuçta CM Punk geçmişte yer aldı. Kimse bunu inkar edemez. WWE'de ilk başlarda CM Punk lafını duymak istemeseler de onlar da biliyorlar. Şimdi ise belki yumuşatmak belki de geçmişini inkar etmemek amacıyla Punk'ı özel açılış videosuna eklediler. Hepsi bu. Bence daha fazla abartmamak lazım. Bir de UFC'nin müdürü mü diyeyim ne diyeyim Dana White CM Punk'ın 2. maçını kabul etmişken, Punk'ın WWE'ye geleceğini düşünmek komik değil de ne? 

Genel olarak söyleyebileceklerim bu kadar. Bakalım 25. yıl RAW şovu nasıl geçecek?

No comments:

Post a Comment