Monday, January 29, 2018

VE BAŞARDILAR

@ WWE


Dün WWE sevenleri olarak bir ilke şahit olduk. O da tarihte ilk kez gerçekleşen kadınların 30 kişilik Royal Rumble Maçı...


     Hell in a Cell maçı, Money in the Bank maçı, ana maçlar, Orta Doğu'da bir ilk, Iron Man maçı bunların hepsini son 3 yılda kadın yıldızlarımız başardı. Tabi eski jenerasyon yıldızlarımızı da unutmamak lazım. Ve hatta ilk maçtan bu ana kadar herkesi tebrik etmek lazım. Bazı dönemleri atlamak ister miydim? Belki evet ama belki de o anlar yaşanmasaydı buraları göremezdik. O yüzden geçmiş geçmişte kalsın!

Sasha Banks ve Becky Lynch ile bu serüvenimize başladık. Bence maçın yıldızı Michelle McCool ve Trish Stratus oldu. Michelle'in 5 kişiyi elemesi ve Trish'in hala bu kadar atletik kalması şaşırtmadı değil. Ama doğruyu söylemek gerekirse Michelle McCool'un ilk başlardaki botch'lar rahatsız etti. Ama olsun. Yine formundaydı. Bu maçta gözlerimiz Kharma ve Layla'yı aradı.

Sasha'nın yaklaşık 55 dakika maçta kalıp gereksiz yere elenmesi üzdü. Son 4 kişiye kadar kalmışken Bella kardeşler tarafından elenmesi hüsran değil de nedir? Bir de dikkatimi çeken bir başka şey ise Sasha Banks'de bir takım heel davranışlarda bulunması. Trish'i elemesi, Bayley'i elemesi eski Sasha'yı hatırlattı. O NXT'deki zamanlarını...

Nia Jax'in görevi ise erkeklerdeki Big Show göreviydi sanki. O cüssede zaten kim gelseydi o görevi görüyor maalesef. Nia'nın ilk ringden ayrılması bence spekülasyonlar yarattı. Bence elenmesi gerekiyordu ancak hala devam dediler ve maçta kaldı. Nia'nın elenmesi Big Show gibi birkaç yıldızın bir araya gelmesiyle oluştu. Unutulmaması gereken şey ise Beth Phoenix ile karşılaşması... Eski tayfadan The Glamazon geri döndü ve ikinci kez Royal Rumble macerasına katılmış oldu. Ancak eski dostu Natalya tarafından elendi.

RAW25'te kimleri gördüysek, bu maçta da göreceğimizi hissetmiştim. Torrie Wilson, Kelly Kelly, Jacqueline, Molly Holly, Michelle McCool, Trish Stratus. Trish ile Mickie'yi bir arada görmek çok iyiydi ama keşke Lita'yı da görseymişiz. Sonlara gelirsek Bella kardeşler, Asuka ve Sasha Banks.  

Sasha --> Trish Stratus
Bella Kardeşler --> Sasha
Nikki Bella --> Brie Bella ve
Asuka --> Nikki Bella ile ilk Kadınların Royal Rumble'ın kazananı oldu. Çok hoşlaşmadığım şey ise Asuka'nın yine yenilmemesi. Teke tek dışında Asuka'nın yenilgisi var. Ve tekrardan aynı şeyi bekledim. Evet, hak ediyor muydu? Evet ama Sasha, Bayley ve Becky ne güne duruyor? 

Dahası Asuka kazandıktan sonra Royal Rumble bununla da bitmedi. 

Asuka birisini seçecek mi diye beklerken, tabi şampiyonlar da ringde, eski UFC dövüşçüsü Ronda Rousey WWE'ye adımını attı. Tabi, güzellik şovu gibi gözüktü, girdi, döndü ve çıktı. Ancak yine de iyi bir sahne diyebilir miyiz bilmiyorum. Daha iyi olabilirdi. En azından bir iki hareket görebilirdik.

Bütün kadın yıldızlarına canı gönülden tebrik ediyorum. Eski yıldızların çoğunun yenileri ringden atması, Naomi'den küçük bir Kofi'cilik olması, 30'da Trish'i görmek ve Mickie ile karşılaşması, Lita'nın dönmesi, Ember ve Kairi Sane'nin gözükmesi... Neden bilmiyorum ama ilk kadınların Royal Rumble maçını beğendim.

Friday, January 26, 2018

ROYAL RUMBLE'A DOĞRU #2

@ GameSpot


Royal Rumble'a 2 gün kalmışken artık tahmin etme ve fantazi maçımızı ortaya koyma zamanımızın gelmiş olmalı. Bu yılki Royal Rumble maçında olması gerekenleri 8 maddede derledik. Bakalım nelermiş?


#1 Neville'ın Dönüşü
     Eski Cruiserweight Şampiyonu Neville uzun zamandan beri gözükmüyor. Ama şimdi tam zamanı! 205 Live'da istediğini alamayan ve yeteri ilgiyi alamadığını düşünen eski yıldız ana kadroya çıkma zamanının bu maç olabileceğini düşünüyorum. Rumble'dan sonrası için de RAW'a veya SmackDown Live'a geçip istediğini alabilir.

#2 Kadınların Royal Rumble Maçı
     RAW25 şovunda nasıl kadınların yer aldığını gördük. Günün ilk maçı kadınların 6'lı takım maçı olsa bile efsanevi yıldızların nasıl yer aldığını gördük. "Ben ölmedik hayattayım" ve el sallamak için geri dönen birkaç yıldızın geri döndüren şey bu olmamalıydı! Bari bunu aksilik olmuştur diye düşünelim ve bu pazarki maçta çok iyi hazırlanmış bir maça adım olarak görelim. O açıklanmayan 12 yıldız da öyle isimler olsun ki ağzımız açık kalsın!

#3 Yeni Bir Şampiyon
     Çok mümkün olmayan bir maddeyle daha karşınızdayım. Gün içinde yeni bir şampiyon olması. Aslında direk bahsettiğim bir kemer var o da Universal Kemeri. Daha dün Braun Strowman'ın büyük ihtimalle Wrestlemania'daki rakibi belli oluyor gibiyken bunu söylemek zor. Yeni Universal Şampiyonumuzun Braun Strowman olması! Brock Lesnar'ın Roman Reings ile kemer maçına çıkmaması bize yeter. Ancak Braun'ın, Wrestlemania'ya şampiyon olarak girme ihtimali beni sevindiriyor açıkçası.

#4 Farklı Bir Başlangıç
     Neville gibi bir başka yıldızımız daha var geri dönmesini istediğimiz: Dolph Ziggler. En son US Kemerini Smackdown Live'da bırakıp giderken görmüştük kendisini. Daha sonra da kendileri gözükmedi. Royal Rumble bu gibi şeyler için ideal bir yer. Hatta Rumble'ı kazanıp Wrestlemania'ya şampiyonluk maçı için kendisini yazdırması muhteşem bir fikir. Ancak sonunu Daniel Bryan olarak görsem de farklı ve taze bir başlangıç Ziggler için iyi olabilir.

#5 Bruiserweight'in İlk Adımı
     United Kingdom turnuvasıyla WWE'de ilk adımını atan Pete Dunne, birçok iyi maç çıkardı. Tyler Bate ile olan müsabakalardan söz etmeye gerek var mı? Dahasını da barındıran Dunne, ana kadro için bir adım atmalı mı? Atmalı. Daha önceden de olduğu gibi Royal Rumble'da NXT'den isimler de yer alabiliyor. Hatta söylenenlere göre Rumble haftasından ötürü cumartesi&pazar günü için Pete Dunne bütün diğer aktivitelerini iptal için. Bu NXT TakeOver için de olabilir ancak Royal Rumble'da da görme ihtimalimizin olduğunu düşünüyorum. Bruiserweight buna hazır.

#6 Beklenmedik Bir İsim
     Kadınların Royal Rumble maçı için düşünülen 2 isim vardı. Konuşulanlar arasında başta WWE'ye gelmesi beklenen eski UFC Kadınların Bantamweight Şampiyonu Ronda Rousey ve Embress of Tomorrow Asuka var. Ronda'nın WWE ile gerçekten anlaşması beni korkutmuyor değil. Charlotte ile bire bir yerine WWE'nin Fourhorsewomen'ı UFC'nin Fourhorsewomen'ın karşılaşmasını dilerim. Hele ki tüm zamanların en iyi şovunda yani WrestleMania'da.  O yüzden bunu bir kenara bırakalım eğer bu maç gerçekleşmeyecekse yine Rumble'ı kazanmasını hak eden isimler var: Sasha, Bayley, Becky ve şaşıracaksınız ama Mickie de. Bu isimler WWE tarafından yok sayılmamalı.

#7 WrestleMania'yı Yapılandırmak 
     Royal Rumble maçınınn bir başka özelliği ise WrestleMania'ya dair bazı ipuçlar vermek. Bu maçı da 30'lu Royal Rumble maçında güzel bir şekilde inşaa edebilirler. RAW'ın Genel Müdürü Kurt Angle'dan bahsediyorum. Eğer hala WrestleMania maçı okeyse, bunu Royal Rumble'da başlatabilirler. Hem Survivor Series'de olan olaylardan dolayı hem de ikilinin her zaman arasındaki gerilimden ötürü en iyi seçenek "The Game" Triple H. Tekrardan Triple H'i Rumble'a özel dönmesi ve Kurt Angle ile karşılaşması iyi bir senaryo başlangıcı olabilir. Tabi burada Jason Jordan faktörü de var ama onu saymak istemiyorum.

#8 YES! YES! YES! YES!
     Bence "Yes!" demenin en iyi zamanı bu pazar günü. SmackDown Live Genel Müdürü Daniel Bryan uzun bir süreden beri ringe dönmek için can atıyor. 2014'teki Royal Rumble burukluğunu unutarak, o yıl da New Orleans için WrestleMania zamanıydı, bu yılki Rumble'ı Daniel için hazırlayabiliriz. En azından 30 numarada bile görsek kafidir 3 kez WWE Şampiyonunu. Eğer WWE, Daniel Bryan'a güreşmek için fırsat tanımayacaksa, güz dönemi Daniel için WWE'den ayrılık zamanı. Bunu görmemek için Royal Rumble'da SmackDown Live'ın Genel Müdürüne şans vermek en iyi seçenek ve fırsat.  

Thursday, January 25, 2018

WOKEN MATT HARDY DÖNÜŞÜYOR MU?

@ inquisitr.com


WWE'de her zaman görmek istediğimiz Broken Matt Hardy, Woken olarak görmeye başladık. Yaklaşık 27 Kasım'dan itibaren bu karakter değişimini hissettik. Ama değişiyor mu?


     iMPACT Wrestling ile sorunları olan Matt Hardy'nin telif hakları sebebiyle Broken adını kullanamıyordu. Bu yüzden WWE'de telifi elinde bulunmayan bir şeyi kullanmak istemeyeceği için Woken karakterini yarattı. Ancak son durumlara göre "Broken" artık Matt Hardy'nin kullanımı altında. Yani istese Matt Hardy Woken'dan Broken'a geçebilir.

Broken Universe'ün bütün haklarına sahip olan Matt Hardy için şimdi ne zamanı? 25. yıl RAW şovunda biliyoruz ki Bray Wyatt'a karşı yenilmişti. Ardından Hardy, boş kalmayıp Twitter'a bir tweet attı ve biraz daha tahmin yürütmemize yardımcı oldu. Artık WWE televizyonunda da (Network ve USA) eski karakterini kullanılabilecek olan Matt Hardy için Broken'a dönüş zamanı gerçekleşecek gibi. 

Tam olarak kesinleşmese bile Matt Hardy hala bir dala tutunmaya çalışıyor. Bray Wyatt'a karşı yenilmek belki Broken için bir adım olabilir ama aynı zamanda da küçümseme oluyor. Hala Matt Hardy'den sanki istediğimizi alamadık bu haliyle. Woken Warrior'larım var dese de ekran karşısında tek olunca bir anlamı kalmıyor. Aslında tek başına bu karakteri yaratan Matt Hardy WWE'den izin mi çıkmıyor bilmiyorum ama sanki aradığımız şey bu değilmiş gibi. Masa da yemek var ama tadı tuzu yok gibi. Belki de Broken'a geçince eskisi gibi olacaktır.

Az da olsa RAW 25 yazımda da bahsetsem de Jeff, Manhattan Center'da Matt'in yanında kardeşi gibi davrandı. Yani Broken Nero haliyle. Ne zaman döneceği belli olmasa bile Jeff Hardy döndüğünde abisinin yanına katılabilir ve Broken/Woken Jeff olarak görebiliriz. Bu da maceraya yeni bir aksiyon katacaktır. Bir de Reby Sky'ın da bazı yerlerde kullanılacağına dair haberler dönse de kesin bir şey yok orada da. Azar azar senaryonun sonlarına geliyoruz. Matt'in değişmesi, müziğin değişmesi, grafiklerin değişmesi ve Jeff'in dönüşmesi. Senaryonun sonuna iyiye gidiyoruz.  

Wednesday, January 24, 2018

WWE, ENZO AMORE İLE YOLLARINI AYIRDI

@ f4wonline.com


WWE Cruiserweight Şampiyonu olan Enzo Amore bu hafta içi yaşanan taciz olayının ardından WWE yetkilileri çalışanını gönderme kararı aldı.


     2012'den bu yana World Wrestling Entertainment ile birlikte çalışan Eric Arndt, bilenen adıyla Enzo Amore, 2013 ayında NXT'de ilk çıkışını göstermişti. O günden bu güne kadar Slammy Ödüllerinde Big Cass ile Yılın Takımı ödülüne layık görüldü. Wrestlemania 32'den sonraki RAW şovunda da ana kadroya çıkan ikili 1 yıl sonra takımları ayırma kararı aldı.

İlk başlarda Enzo Amore'ye ısınamasam da NXT'nin belli bir döneminden başlayarak ve aana kadroya çıktıktan sonra kanım ısınmaya başlamıştım. Adamın az çok ring içi yeteneği var ve en önemlisi ağzı laf yapabiliyor. Hatta kendisini böyle satıyor. Hani yolda geçerken birisi sizi durdurur ve konuşmaya başlar ya aynı o misal. Enzo'nun en büyük yeteneği konuşabilmesi. Hatta bu iki 2-3 içinde de dili yanmış olabilir. Çünkü aslında yeni bir CM Punk doğuyordu. İyi konuşup iyi satabiliyordu kendisini. Ve gerçekleri birbir karşısındakine de bizlere de söyleyebiliyordu.

İyi roldeyken de kötü roldeyken de kendisini konuşturttu. E hal böyle olunca da WWE'nin radarına girdi ve bu yönüyle kara listeye almış olabilir. Neyse Twitter kullanıcısının yaptığı açıklamada Enzo Amore'nin taciz ettiği yönüyle suçladı. WWE heyeti bunu görünce hemen 2 kez Cruiserweight şampiyonunu uzaklaştırdı ve 24 saat içinde de Enzo Amore'yi kovdu diyebiliriz. Normalde WWE, bu konu netleşene kadar uzaklaştırmıştı ancak 24 saat içinde büyük ihtimalle Enzo suçunu kabul etti. Uzaklaştırılması RAW şovundan önce netleştirilmişti ancak Enzo o gün staddaydı. Giydiği tişörtte ön kısmında "bugün hayatımın en iyi günü" arka kısmında ise "yarın için sabırsızlanıyorum" yazıyordu. Bu tamamiyle şans eseri olabildiğine inanıyorum ancak bu bir ironi de olabilir.

Straight to the Source'dan mıdır bilmiyorum son zamanlarda Enzo Amore'yi sevsem de millete olan tavrından da olabilir itici gelmeye başlamıştı. Eğer Big Cass'in dediği gibiyse zaten böyle bir yıldızın kadroda olmasına gerek yok. Asıl karakteri şimdi WWE'den sonra belli olacaktır. Her ne kadar sosyal medyada yapmadığını söylese de olan oldu. İyiydin be!


Tuesday, January 23, 2018

#RAW25 | BÜYÜK HÜSRAN

@ WWE


Dün gerçekleşen 25. yıla özel RAW şovunu tamamlamış olduk. Royal Rumble öncesi büyük bir beklenti içine sokan WWE, bir hayal kırıklığı yaşattı.


Bunca yıldız bunun için mi geldi? 

     Efsanelerin döndüğü bu özel şovda beklentileri yüksek tutmamızı sağlayan WWE ailesine teşekkürlerimi bir borç bilirim! 3 saati bu kadar heyecan içinde soluklarken bu kadar dumur olduğumu hatırlamıyorum. Biz ne beklerken ne aldık? Acaba Royal Rumble öncesi abartmak mı istemediler ancak ya pazar günü de kötü geçerse?

Şov içinde sevindiren sadece 3 şey vardı. Miz'in yeni şampiyon olması, DX ve Bullet Club'ın karşılaşması, 3. olayda hiç yayınlanmayan Manhattan Stadında olan Jeff Hardy'nin Broken hali. Başta zaten bir hata var. Neden iki stadda iki farklı şov var? Bir stadda bir şey oluyorken, diğer stadda neler oluyor? Şovu mu izliyorlar yoksa başka bir şeyler mi dönüyor? Barclays stadında Manhattan'a bağlandıklarını gördük ancak neden Jeff'i o haliyle göremedik ekranlarda? Bu konuyla ilgili birçok kafamda sorular dönüyor ve çok gereksizdi 2 farklı stadda olması. Belki sevindiren küçük bir şey daha eklemem gerekirse WWE'nin CM Punk'ı yayınlaması!

Başlangıç yine iyi bir şekilde başladı bana göre. Vince'in yine heel olarak görmemiz bana komik gelse de bu özel şovda Stone Cold'u görünce "heh tamam" dedim. Ancak bundan sonrası yavaşça bataklığa yaklaştığımız anlamına geliyor. Bu kadar yıldız küçük sahneler için mi döndü? Kadın yıldızların alkışlatmak için döndüğünü tahmin etmemiştim. Çok zayıf kaldı bu sahneler. Belki genel müdür sahnesinde yiyebilirdi bu ama kadın yıldızlarda beklemiyordum. Arkadaki APA sahneleri de başta komik gelse de "Yine mi?" dedirttirdi.

Manhattan ve Barclays olarak izleyicileri ikiye ayırması çok kötü. Bunun bir örneği Matt Hardy ve Bray Wyatt maçı. Tamam belki evde oturup izleyenler izleyebiliyor, ama bunu keşke gerçekten bir PPV'da yapsalardı daha iyi olurdu. Barclays stadında da maç veriliyordur, ona lafım yok ama neden yani? Bu maçı bu gün göreceğimi tahmin de etmemiştim.

Ve şimdi gördüğüm tweet üzerine aksiyon devam ediyorken Barclays Stadında Jerry Lawler ve Jim Ross'un uyuması... Bence bu her şeyi açıklar nitelikte.


Şov gerçekleşmeden hemen önce de Lita'nın Twitter üzerinden "Davetliler listesinde değildim" yazması da ayrı bir acıydı. Sen nasıl Lita'yı çağırmazsın? Böyle bir yıldızı nasıl görmezden gelebilirsin?

Son haberlere göre de Cena'nın Wrestlemania 34'teki rakibi belli oldu. Taker olmasını beklerken Elias haberleri duymak acı. Şirketin Elias üzerinde büyük bir beklentisi var. Ve bu yüzden dün Elias daha güçlü nitelikteydi. Elias güçsüz göstermek istemedi WWE. Biz harbiden ne beklerken ne bulduk? Wrestlemania'da bu maçı özellikle aramam açıkçası. Daha önceden Fandango'nun Chris Jericho'yu Wrestlemania'da yendiği an geldi aklıma ve çıldırdım şu an. 

Son herhalde bahsetmem gereken önemli bir konu ise Undertaker. Dead Man dün döndü ancak neden döndü hala anlaşılamadı. Emekli mi oldu, bir mesaj mı vermek istedi, ben hala burada mıyım dedi herkes şok içinde geldi. "Ben geldim hepsini sildim" dedi ama niye dedi bilmiyoruz, anlamadık. Keşke hiç görmeseydik dönüşünü.

Bence hiç yaşanmamış gibi yola devam etmeliyiz arkadaşlar. Yoksa derin bir yara oluşturacaktır.

Monday, January 22, 2018

#RAW25 | BÜYÜK GÜN GELDİ

@ Wrestling News


Bu gece yarısında Pazartesi Gecesi RAW şovunun 25. yılını kutluyoruz. Bir pay-per-view niteliğinde olacak RAW şovu herkesi heyecanlandırdı. Hazır mıyız?


     Aslında bu şovun ardından yani yarın genel analiziyle ilgili sadece yazmak istiyordum ancak heyecanıma yenik düştüm ve devreye girdim. Böyle bir günde bir yazı olması lazım dedim. Bir aylık özel şov niteliğinde olacak olan şovda özel isimler de yer alıyor. Taker, Ric Flair, Jericho, Trish Stratus gibi isimlerin yanı sıra yakın çağda gördüğümüz isimleri de göreceğiz. MVP, Kelly Kelly, Boogeyman gibi. 

WWE.com'da bugüne özel bir yazı yazdı her hafta olduğu gibi. Intercontinental Kemer Maçı'mız var, demin de dediğimiz gibi efsanelerin dönüşü, Brock Lesnar da yer alıp bu pazar Royal Rumble'a dair bir şeyler diyecek. Ve büyük ihtimalle 25. yıla özel olduğu için SmackDown Live ekibin de bugün katılma ihtimali var.

Bu şovun öyle bir özelliği var ki hem efsaneleri birleştirecek hem de bu hafta sonu gerçekleşecek olan Royal Rumble şovuna dair de bilgiler verebilir. Ne gibi? RAW'a dönen Kelly Kelly, Bella kardeşler ve Trish Stratus'ün de bu hafta sonu Kadınların Royal Rumble maçına katılma ihtimali gibi. Nedense bu kişilerin, daha doğrusu Trish'in, Royal Rumble'a katılmasını çok istiyorum. Ama hala Lita bugün için açıklanan isimler arasında yer almıyor. Üzdü. Eskiden olduğu gibi Lita ve Trish'i Royal Rumble aracığıyla tekrardan aynı ringde görmek isterdim. 

Eski yıllardaki gibi Jim Ross ve Jerry Lawler'ın sunumuyla izleyeceğiz şovu. Ancak bir takım eksiklikler yok değil. Christian'ın gelip, Edge'in olmayışı bence kötü bir etken. Aman aman kabul etmesem de Christian, Edge'siz çok tutunamadı. Diğer bir örnek Lita. Kevin Nash'in de ilk katılacak diyip daha sonradan şovdan ismin çıkartılması iyi olmadı. Şimdi söyleyeceğim şey eksiklik değil ama geçen haftaki konuşmanın ardından Revival ekibi, efsaneler tarafından yok edilecek resmen. Muhtemel gördüğüm takım ise Dudley Boys. 

Beklenen bir başka şey ise Jeff Hardy. Charismatic Enigma'nın hangi karakterle döneceği önemli bugün? Sevilen Hardy olarak mı, yoksa Broken Nero olarak mı dönecek biz de bilmiyoruz. Matt Hardy'nin her zaman Woken Warriors'lardan bahseder ve ailenin büyüdüğüyle ilgili bilgiler verir. Jeff onlardan biri mi acaba? Bir de bir başka sorunun cevabı ise Jeff'in tam zamanlı dönüp dönmeyeceğini bugün öğrenebileceğimizi düşünüyorum. 

Çok konuşulan ve bugünün bir başka gündemi belki de "en" denilebilecek olan şeyi ise CM Punk. Açılış videosunda kendisinin yer alması. Çoğu CM Punk'ın geri döneceğini düşünmekte. Ancak ben düşünmüyorum. Yer alması çok doğal. Sonuçta CM Punk geçmişte yer aldı. Kimse bunu inkar edemez. WWE'de ilk başlarda CM Punk lafını duymak istemeseler de onlar da biliyorlar. Şimdi ise belki yumuşatmak belki de geçmişini inkar etmemek amacıyla Punk'ı özel açılış videosuna eklediler. Hepsi bu. Bence daha fazla abartmamak lazım. Bir de UFC'nin müdürü mü diyeyim ne diyeyim Dana White CM Punk'ın 2. maçını kabul etmişken, Punk'ın WWE'ye geleceğini düşünmek komik değil de ne? 

Genel olarak söyleyebileceklerim bu kadar. Bakalım 25. yıl RAW şovu nasıl geçecek?

Friday, January 19, 2018

2018'DE ANA KADROYA ÇIKACAK YILDIZLAR

@ eWrestlingNews


Yeni yıldızların gelişinin ardından veteranlar olarak bazıların da ana kadroya çıkması gerekiyor. Bu yazımızda NXT'den kimler ana kadroya çağırılabilir onlara bakacağız.


#1 Aleister Black
Black, geldiği günden beri kendisi konuşturdu. Çıkardığı kaliteli maçlarla ne kadar iyi bir güreşçi olduğunu kanıtladı. E hal böyle olunca yavaş yavaş NXT'den de ayrılma zamanı geldi. Aslında 1 yıl daha NXT'de kalsa daha mı yararlı olur diğer güreşçiler adına ama yapacak çok da şeyi kalmadı. Çok aman aman olmasa da nedense bir CM Punk modeli görüyorum. Büyük ihtimalle dövmelerinden olsa gerek. Aleister Black için Pazartesi Gecesi RAW şovunun ona daha yararlı olacağını düşünüyorum. 

#2 Iconic Duo
Bana kalırsa çoktan ana kadroya çıkması gereken ikili. WWE'den kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu ikiliyi aynı anda ana şova çıkartmak biraz zor olsa gerek. Çünkü bu takım ana kadroya çıkarsa takım kemerlerinin geleceğinin bir habercisi olacakmış gibi duruyor. O yüzden bu zamana kadar çıkmamalarının sebebi bu olsa gerek. Ama büyük ihtimalle belki Royal Rumble bile görme ihtimalimiz var bu Australyalı yıldızların.

#3 No Way Jose
Daha önceden WWE'nin koyduğu listeye No Way Jose'yi biz koymazsak ayıp olurdu. Gelecek haftaki şova geri döneceğini söyleyen No Way, NXT'de yapacak çok da şeyi kalmadı. Öyle bir karakterle ancak onu alırsın. Ana kadroda No Way Jose'nin iş yapacağını düşünmüyorum. Çünkü karakteri NXT'ye uygun bir karakter. İzleyicilerin ve seyircilerin gözdesi olan yıldız bu yıl ana kadro yolu gözüküyor gibi.

#4 SAnitY
Eric Young'ın liderliği üstlendiği bu grup için de ana kadroya çıkma zamanı geldi. Gerçi bunu zor kabul etsem de 1 yıl daha NXT'de görsek iyi olmaz mı? Takım şampiyonluğunu verdikten sonra tekrardan bu grup alabilecek mi bilmiyorum. Belki Wrestlemania öncesi NXT TakeOver'da üçlü bir takım maçı görürüz ve kaybettiklerinde SAnitY'i ana kadroya çağrılmış olur. Bana kalırsa RAW yolcusu gibi duruyor.

#5 Authors of Pain
Paul Ellering'in elinden tuttuğu "Hadi size mama vericem" diyip iki kişiyi yanına çağıran grup Authors of Pain, bu yıl da ana kadroya çıkması beklenen yıldızlar arasında. Aslında bir önceki SAnitY'i gibi bu takımda Wrestlemania sonrası şovlarda yerini alacak gibi duruyor. Ama ya bu takım ya da Eric Young'ın takımı bu yılki Shake-Up'lara da kalabilir. Ama bu iki takımdan birisi kesin Wrestlemania sonrası şovlarda şaşırtacaklardır bizi. AOP takımının hangi şovda yer alacağını tahmin edemesem de iyi bir rakip olacakları kesin. Sonu Ascension gibi olmasın da....

#6 Kassius Ohno
Ana kadroya çıkmasını hak eden bir başka yıldızımız üzere Kassius Ohno. NXT'den ayrıldıktan sonra bunalıma giren ve kilo alan Ohno, o kilosuyla bile istenilenin daha fazlasını verdi. Atletikliğini koruyan Kassius Ohno için bir sonraki adım ana şov. Her ne kadar çok ana kadroda olması gerektiğini söylesem de görüntüsünden dolayı "Acaba çıkamaz mı?" demiyor değilim. NXT Şampiyonluk Kemerinin dışında her şeyi alan, yapabilen yıldızın bir sonraki durağı RAW veya SmackDown Live olsa gerek.

#7 Andrade "Cien" Almas
WWE'nin en çok sevdiği ülkelerden biri Meksika. Bu yörenin yıldızlarına karşı bir ilgisi var. Lucha kökenli olunca tabi normal. Rey Mysterio'dan beri istediği yıldızı tam bulamayan WWE, rotayı Andrade'ye çevirmişti. Alberto Del Rio, Sin Cara ve Kalisto'dan sonra şimdi sıra Andrade'de. NXT'de çok istenileni verdi mi tartışılır. Ancak şu an NXT Şampiyonu. Ve NXT Şampiyonları kemeri verdikten sonra ana kadroya çıkması bir zorunluluk gibi bir şey. O yüzden Andrade'yi de ana kadroya çıkan yıldızlar arasında görüyorum.

Bu yılki tahminlerim bu şekilde. İyi ya da kötü bir şekilde kafamdakileri yazıya dökmüş oldum. Yıl içerisinde şaşırtan çağırmalar da görebiliriz. Roderick Strong veya Johnny Gargano gibi.

Thursday, January 18, 2018

ROYAL RUMBLE'A DOĞRU #1

@ Heavy.com


Royal Rumble'a 10 gün gibi bir süre kalmışken az da olsa eklenmeler oluyor. Belli maçlar olsa dahi asıl konumuz geleneksel Royal Rumble maçı. Philadelphia'da gerçekleşecek olan Royal Rumble'a heyecanlar başladı.


     Kimler olacak, kimler olmayacak gibi konuşmalar artık haber sitelerinde dönmeye başladı. Bu yılki şov biraz sıkıntılı zamanlar atlatıyor. 2 sakatlanma dolayısıyla 2 kişi Royal Rumble maçlarından çıkartıldı bile. Daha yeni blogda bahsettiğim Paige resmi olarak çıkartıldı ve 8 Ocak'ta maça gireceğini açıklayan Samoa Joe'da ayakta oluşan sakatlığı sebebiyle maçtan çıkartıldı. E hal böyle olunca insan üzülmüyor değil. Tabi bir de Paige'in kariyeri tehlikede olunca işler biraz daha ciddi bir hal alıyor. 

Diğer bir konuya geçtiğimizde ise erkeklerde 12, kadınlarda ise 18 kişi açıklandı. Büyük ihtimalle bu hafta içi yoğun bir "Ben bu hafta sonunda Royal Rumble'da olacağım" açıklamaları duyacağız. Ya da WWE, yeni katılan yıldızlara dair bir haber yazacak. Hatta US Şampiyonluk kemer maçının erkene çekilmesinin sebebi Royal Rumble maçında daha fazla ana kadrodan insan koymak. Bence maç gerçekleşse de gerçekleşmese de baya bir isim var. Herhalde WWE'nin bakışı iddialı isimler eklemek. Bu yıl erkeklerin Royal Rumble maçına nedense heyecan durmuyorum. Yine bazı tahminler ve "kesin şu kazanacak" iddiaları dönüyor. İşler öyle olunca çok da fazla heyecan duymuyorum. Kadınlarda da olmuyor değil ama girmemeye çalışıyorum o tarz haberlere. 

Şimdi ise süpriz isimlere dönelim. Bu dün yaşanan spekülasyonlardan burada da bahsetmek lazım. WWE, biliyoruz ki birkaç kişiyi boş bırakıyor, yeni çıkışlar veya dönenler için. Tabi çoğu tek seferlik oluyor ama istisnalar da oluyor. En önemli örnek; AJ Styles. Bu yıl ise gündemde olan isimler EC3 ve Bobby Lashley. Biri çok büyük ihtimal Royal Rumble maçında veya o hafta sonunda olabilecek isimler arasında. The Wrestling Observer Newsletter'ın haberine göre EC3 gerçekten de WWE ile anlaştı. En tuhaf yanı ise hemen Ethan Carter'ın WWE Performance Center'da yer alması. Bu bir yalan haber de olabilir ama güvenilir gibi. Her iki yıldız da TNA çekimlerini bitirmiş ve boşta kalan yıldızlar arasında. 1 Şubat'a kadar Bobby Lashley kontrat altında ama ileri de hala Bobby Lashley'i WWE'de görme şansımız var.

Kadınlarda ise 18 tane yıldız yerini aldı. İşin komiği artık ana kadrodan daha kimse katılamaz çünkü güreşçi tükendi. Kesin olarak 12 yıldız ya NXT'den çıkacak ya da eski yıldızlar yerini alacak.Ya demek yanlış oldu iki ihtimal de büyük ihtimalle yer alacaktır. Ama geri dönmesini istediğim en 3 isim; Lita, Trish Stratus ve Melina. İnşallah bu yıldızlar Rumble'da yerini alacaktır. Ama mümkün olmayan bir isim vermem gerekseydi, Chyna olurdu. Bu sikletin bu yerlere gelmesine sebep olan kişilerden biri.  

Yani dua edelim ki iddiaların doğru olmadığı bir Royal Rumble geçiririz. Yoksa gerçekten can sıkıcı bir hal olmaya başlar.

Wednesday, January 17, 2018

BOBBY LASHLEY VE EC3 WWE YOLCUSU MU?

@ Triple Threat CLE


iMPACT Wrestling'in iki yıldızı Bobby Lashley ve Ethan Carter III şirket ile yolları ayrıldı. Bu iki önemli yıldız eski çalıştığı yere geri mi dönüyor?


     Son TNA çekimlerinde ikisi de şirketten ayrılacağına dair maçlar çıkarttı. Ethar Carter III, Feast or Fired maçında "Fired" çantasını alarak kovulduğu resmi bir şekilde görüldü. Hem senaryo hem de ilişki bakımında Ethan artık iMPACT çalışanı değil.

Bobby Lashley ise Orlando'daki Universal Studios'ta gerçekleşen çekimlerde Brian Cage iki kere yenilince vedasını yapmış bulundu. Bu çıkan habere göre Brian Cage, yeni Bobby Lashley oldu.  

WWE, bu iki ismi kapılarını açacaktır. İki yıldız da kötü ayrılmadı. Bobby Lashley tarafında aman aman bir gelişme yok. WWE, Bobby Lashley'i düşünüyor mu o da bir soru işareti. Ethan Carter'da ise bir gelişme var gibi de yok gibi de. Arkadaşı Rockstar Spud'ın WWE ile anlaştığını biliyoruz. Ama senaryoya eklenemediği için bir türlü canlı yayın şansı bulamadı. Spud, yayınladığı tweette "Fethedecek, bütün bir evren var" yazdı ve altına da birlikte bulunduğu bir fotoğrafı ekledi. Bu bir gönderme olabilir. 

EC3'nin popülerliğinin sebebi tamamiyle kendisi. WWE'de kendisini gösterememişti ve şirkette ona şans vermemişti. Ve açıkçası Derrick Bateman karakteri aman aman bir karakter değildi gözümde. Ama iMPACT Wrestling'e geçtiği zaman kendisini kanıtladı ve işte bu diyerek eskiden bulunduğu şirketten teklif almayı bekliyor. WWE, Ethan Carter III'le ilgilendiğine dair haberler de var. WWE'ye gelirse hangi adla olacağı bir merak konusu. Carter isminin Dixie Carter'dan geldiği aşikar. Ve şirketimizin de bu isimle devam edeceğini düşünmüyorum. Ama bunu zaman gösterecektir. Tabi, EC3, NXT yolcusu mu olacak yoksa ana kadroya mı katılacak o da henüz belli değil. 

Bobby Lashley de kendisini ünlü yapan yer WWE ve en iyi orada tanındı. 2 kez ECW Şampiyonu ve 1 kez United States Şampiyonu olan Lashley büyük ihtimalle gelirse ana kadroda yerini alacaktır. Ve geçmişe kıyasla artık mid-card olarak değil ana kartta olacağı kesin gibi. NXT'ye gideceğini bile düşünmüyorum. İçimde bir yerlerde hala Lashley ile Lesnar'ın karşılaşmasını bekliyorum.

Ya iki yıldız Royal Rumble'a katılırsa?

Tuesday, January 16, 2018

YENİ YIL, YENİ YILDIZLAR

@ StillRealToUs

Dünyada önemli bir noktaya gelen NXT şovu, bu ay için yeni hazırlıklar yapmaya başladı. Yeni hedefi ise önemli yıldızları bu şovda toplamak. 


     Daha önceki bir yazımda belirttiğim gibi NXT, büyüyen bir şirket ve 3 yıldızı bu şova bağlamak için adım atmak için hazırlanıyordu. Kimdi bu yıldızlar? Ricochet (WWE ile anlaştı bile), War Machines. Bu 3 yıldız da indie şovlarını tamamladı ve şu anda onlar da NXT'den haber bekliyorlar. Bu iki hafta içinde açıklanması bekleniliyor.

Bir diğer isim ise Candice LeRae. Aslında diğerlerine göre Candice'in farkı NXT ile anlaşma sağlandı ve ekibe katıldı bile. Johnny Gargano'nun eşi olan Candice, geçen yaz Mae Young Classic turnuvasına katılmıştı. Çeyrek finale kadar yükselen deneyimli güreşçi Shayna Baszler tarafından elenmişti. 

Bu 4 ismin NXT'ye çok şey katacağını düşünüyorum. WWE ise bu dört yıldızı aynı anda açıklanması planlanıyor. Daha önceden de olduğu gibi isimlerin topluca açıklanması gibi, NXT için farklı bir şey değil. Aslında bakacak olursan bu yeni isimlerin yararlı olacağını düşünüyorum şova. Ama? 

War Machines gibi bir ekibin NXT'ye ne katabilir? Hali hazırda SAnitY, AOP ve hatta Heavy Machinery takımları varken benzer bir takımın daha katılması acaba etki eder mi? Yanlış anlaşılması War Machines inanılmaz bir takım. Ancak demek istediğim şey acaba onları ana kadroda görmek daha mı iyi olur? Ya da başka bir çözüm SAnitY veya AOP takımlarının ana kadroya çıkması da olabilir. Gerçi ben War Machines'i çarşamba günleri görmek daha çok isterim ama RAW'a da bir heyecan gelmesi gerekiyor. Revival bir şekilde toparlanmaya gerekiyor ama sanki bir şeyler eksik kırmızı takımda da.

Ricochet de NXT için iyi bir katkı olacaktır. Güle güle'sini yapan Ricochet, rakipleri WWE NXT'de hazır bile. Aleister Black, Eric Young, Velveteen Dream, Adam Cole gibi isimler kadroda onla karşılaşmak için can atıyorlar. Daha doğrusu ben can atıyorum desem yeridir.  Ve bugün Ricochet, NXT ile anlaştığını duyurdu. Candice de kadınların sikletine iyi bir ekleme oldu diyebilirim. Ember, Shayna, Kairi, Peyton ve Billie gibi isimlerle karşılaşabilecek iyi bir güreşçi. Belki Candice'in ilk yapacağı şey Shayna ile karşılaşmak bile olabilir. Elendiği turnuvadan intikamını almak için gelebilir. Candice de şampiyonluk için iyi bir aday.

Bu 4 isim yetişebilirse NXT TakeOver şovunda da görebilme ihtimali var. Seyirciler arasında küçük bir sahne görerek "Ben geldim" demek çok iyi bir mesaj göndermesi bence. 

Monday, January 15, 2018

PAIGE'IN RİNG KARİYERİ BİTTİ

@ WWE


Geçtiğimiz 2 gün güreş dünyası için çalkantılı geçti. Küçük yaştan beri güreş sevgisiyle büyüyen Saraya-Jade Bevis'ten , tanınan adıyla Paige, bu hafta sonu kötü haber geldi. 


     WWE'nin genç yıldızı Paige, maalesef WWE'nin sağlık kontrölünden geçemedi ve bu yüzden kariyeri bitmiş olabilir. 28 Aralık'ta gerçekleşen bir Live Event'te 6'lı takım maçı olmuştu. Bir tarafta Absolution ekibi yer alırken karşılarında Sasha Banks, Bayley ve Mickie James vardı. Sasha Banks, Paige'e Dropkick hareketini gösterdikten sonra genç yıldız yerden kalkmaya çalışsa da bir türlü kalkamadı. Bunu fark eden hakem, "Bir şeyin var mı?" demeye çalışsa da Paige'in ağzından bir türlü bir şey çıkmıyor. Sonunda yere yatan yıldız, maç hakem tarafından bitiriliyor. 

Durum şu ki Paige, boyuna giden yolda bir sakatlık olduğu tahmin ediliyor. Hissizleşme ve haraketsizlik gibi sonuçlar yer alırken aynı durumdan acıyı çeken bir başka yıldızımız ise Edge. O da WWE tarafından yeterli bulunamayıp emekli olmak durumunda kalmıştı. Böylece, maalesef bu yılki ilk Kadınlar Royal Rumble maçından da çekilmiş olacak. Daha yeni sakatlıktan geri dönen 25 yaşındaki güreşçi, bir şekilde toparlanmıştı ve WWE sevenleri olarak onu tekrardan gördüğümüze sevinmiştik.

WWE ile ilişkisi iyi olan Paige, yetkililer onu bırakmak istemiyor. Daniel Bryan gibi onu kullanmak arka planda kullanmanın yanı sıra Total Divas'a geri döndürme ihtimalleri olabilir.

Ailesi de güreşçi olan Paige, bu küçük yaşta ring içi aktivitelerinden zorunlu olarak uzaklaştırılması gerçekten kötü. 21 yaşında en genç şampiyon olan ve bunu Wrestlemania'dan sonra hemen debutunu gerçekleştirerek yapan yıldızı şimdi göremeyeceğiz. Gerçekten üzgünüm ve onu seven herkes üzgün. Daha da kötü olayları atlatıp ve kendisinin de bu olaylardan acı çektiğini söyleyen genç yıldız için söylenebilecek hiçbir şey yok. Hem de kendisini tanıdığım için biraz daha fazla duygu karmaşıklığı yaşıyorum. Hani televizyonda görmenin de ilerisinde bir şey bu. Belki ileri de daha fazla ayrıntı içeren bir blog daha yazarım. Elimizden tek gelen şey, teşekkür etmek. Bunca yaptığın şey için teşekkür ederiz ve ilerindeki hayatında bol şans diliyorum. 

Friday, January 12, 2018

YENİ ŞAMPİYONUMUZ MU OLACAK?

@ eWrestlingNews


Finale yaklaştıkça rakipler netleşiyor. Mojo Rawley, Bobby Roode, Jinder Mahal ve Xavier Woods yeni şampiyon olma adaylarından 4'lüsü. Peki kim şampiyon olacak?


     19 Aralık'ta Dolph Ziggler o korkutucu konuşmasından sonra Daniel Bryan bir sonraki hafta bir şampiyonluk turnuvası olacağını söylemişti. Dolph Ziggler ayrıldı demek oluyor ki bir turnuva düzenleyelim ve yeni şampiyonumuz olsun dedi.

8 kişinin oluşturduğu turnuva'da yarı finallere geldik. Bu hafta bir finalisti ve diğer hafta diğer finalisti öğreneceğiz büyük ihtimalle. Zaten gözdeler çok açık. Mojo, Bobby ile karşılaşırken Jinder ise Xavier ile kemer için mücadele verecek. Kendi favorilerime gelirsem Bobby ve Jinder Royal Rumble için isim yazdıran ikili olacak. Ama?

Dolph Ziggler'ın durumu hala belli değil. İçten gelen bilgilere göre WWE hala Dolph Ziggler'ı istiyor. Aralarında iyi olduğu belirtildi. Dolph Ziggler'ın gidişi ve konuşması, tamamiyle senaryoyu daha büyütmek için yapılan bir çalışmaymış. 37 yaşındaki deneyimli güreşçinin ne zaman döneceği kesin değil ama. Kendisine bırakılmış gibi söylentiler var. Bana kalırsa Royal Rumble tam ona göre bir zaman. Ama maçından bahsetmiyorum, şovundan bahsediyorum. Ya da Royal Rumble'dan sonra olan SmackDown Live şovu. Wrestlemania'ya giden yolda bu güzel bir gidişat olabilir. Hem senaryoyu doldurur hem de Dolph Ziggler'ın WWE'ye olan sadakatini görmüş oluruz.

Yeni şampiyonun da karşılaşacağı ihtimal Dolph Ziggler. Belki yeni kemer bile olabilir? 

Peki bunun arka planında ne var?
Dolph Ziggler'la ilgili son yıllarda çok fazla dedikodular çıktı şirketten ayrılacağına dair. Ancak ayrılmadı. Kendisi çok iyi bir güreş fanı ve çocukluğundan gelen bir tutku var. Ancak bu söylentiler çokça olunca gitti mi gidecek mi derken ayrılacağını düşündük. Ama WWE sevdası olan Ziggler, bunu bırakmak istemiyor.

Thursday, January 11, 2018

TNA VETERANI GERİ DÖNDÜ!

@ eWrestlingNews.com


iMPACT Wrestling 4-5 yıldan beri bizi şaşırtmaya devam ediyor. O kadar çok şaşırtmaya devam ediyor ki kendisini çocuk oyuncağına çevirdi. Nasıl mı?


     Her yıl, yeni yıl coşkusuyla mı diyelim ne diyelim, yıla başlarken yenilikler yapıyor. Genelde hepimiz biliyoruzdur ki eski yıldızlarını getirmeye bayılır TNA. Yıl içinde o kadar eski güreşçisi gelir ki o ne ara gitti ki geldi deri. Bunların en iyi örneği "TNA Originals" dedikleri veteranlarıdır. O eski TNA'in tadı tuzu varken, sevdiğimiz yıldızları gelir ama bir bakarız ki eski hali kalmamış.

Popüler isimler vardır çokça gelip giden: James Storm, Austin Aries, Sonjay Dutt ve Petey Williams. Homicide, Awesome Kong, Angelina Love ve Velvet Sky. Bu isimler geri döndüğünde TNA, sanki yılın olayıymış gibi yansıttığı için bize de bir heyecan geliyor. Ancak bu heyecan 1 saat kadar sürüyor. Bu listede 3 isim bu şirkette yer alıyorken, yeni yıla özel ve yeni TNA bölümleri adına bir yıldız daha dünkü çekimlere geri döndü. O da "Double A" Austin Aries.

Hem çok sevinirken Austin Aries döndüğüne hem de bir tarafım buruk. Biliyoruz ki WWE ile anlaşamayınca yollarını ayırmıştı. NXT'deyken bile aslında aman aman ön planda değildi. Bir NXT Şampiyonu bile olmadan ana kadroya çıkartıldı. Öyle bir yıldızı NXT'de zaman harcatmak istemeyen WWE yetkilileri ana kadroya çıkardı. Çıkardı çıkarmasına ama çok da ana kadro sayılır mı bilemeyiz. İlk 205 Live'da yorumcu olarak ringin kenarında otururken bir baktık Neville ile karşı karşıya geldi ve bu da aslında bir nevi ana kadro çıkışıydı. Wrestlemania geçtikten sonra yine aman aman senaryoda göremedik. En sonunda şans yakaladı derken WWE, Austin Aries ile yollarını ayırdı. Üzülsem mi ağlasam mı? Yine WWE bir yıldızını kurban etmiş oldu. Bir hiç uğruna.

RAW'da veya SmackDown Live'da şansını çok iyi bir şekilde değerlendirebilirdi. Çok iyi biraz abartı oldu ama en azından bir Intercontinental veya US Şampiyonluk kemerini kazanabilirdi. Onun yerine 205 Live'da kapana kısıldı. Daha çok hak ediyordu. Sonra WWE, bu yıldızları döndürmek için çaba sarf ediyor. iMPACT Wrestling'e dönersek eğer, Austin Aries çoğunlukla X-Division ile anılır. Bu sikleti büyüten de odur anca şirkete döndüğünden midir nedir Dünya Şampiyonluk kemerini döndüğü günde aldı. Tabi bu ilk seferi değil. İki kez Dünya Şampiyonu olan Austin Aries'in şimdiki macerası ne olacak?

Bu arada dikkat çeken bir başka şey ise Austin Aries'in son TNA zamanında 6'lı ringe dönüş zamanına denk geliyordu. Ve Double A, 6 köşeli ringden nefret ettiğini açıkça söylemişti. "Bu 6 köşe, çok tehlikeli. Farkında değil misiniz?" dediğini bile hatırlıyorum. Acaba Austin Aries'i döndürmek için tekrardan 4 köşeli ringe mi çevirdi TNA?

Wednesday, January 10, 2018

ZAMAN YAKLAŞIYOR!

@ WWE

Mixed Match Challenge turnuvası için 1 haftadan az bir süre kaldı. Bütün takımlar netleşti. Ancak belli başlı üzüntülerim var. Neler mi?


     Çok aman aman uzak olmasa bile uzun zamandan beri karışık takım maçı görmüyorduk. Belki bu turnuva için beklettiler belki de denk gelmedi. Bilemeyiz. Ancak bu kadar uzun süreye beklemeye bu olur mu? Tamam, tahmin ettiğim bir takım eşleşmeler doğru çıktı ama daha iyi eşleşmeler olabilirdi. ilk başta eşleşmelere bakalım.

Alexa Bliss ve Braun Strowman
Charlotte Flair ve Bobby Roode
Sasha Banks ve Finn Balor
Lana ve Rusev
Naomi ve Jimmy Uso
Nia Jax ve Apollo Crews
Asuka ve Miz
Alicia Fox ve Goldust
Bayley ve Elias
Natalya ve Shinsuke Nakamura
Becky Lynch ve Sami Zayn
Carmella ve Big E

Daha iyi bir eşleşmeleri görebilirdik. Evlileri veya sevgilileri takım olarak görmek mantıklı. Ancak onun dışındakilere çok da tahammül ettiğimi söyleyemeyeceğim. Bir de turnuvadaki kişileri kim belirledi? O kadar insan varken neden bunlar? Elias'ı o oylama sistemene koymak da ne demek?  Aslında Samoa Joe'yu bile mantıksız buluyordum. Eğer Bayley'i sona kalacağını biliyordunuz, neden face bir yıldız olmadı oylama sisteminde. Samoa Joe'nun sakatlanmasıyla, Elias girmiş olabilir ama dediğim gibi opsiyonlar yanlıştı.

Nia Jax'in de durumu da şöyle böyle. Enzo'nun hastalığından dolayı turnuvadan çekildi. Çekilmeseydi büyük ihtimalle Nia Jax ile takım olacaklardı. Yerleri değiştirmekten ziyade Nia'nın yanına kim olur dediler ve Apollo ile eşleştirdiler. Eh, çok da kararın arkasında durduğumu söyleyemeyeceğim. 

Turnuvada asıl 2 tane sorun var. Biri dediğim gibi partnerler. Çoğu iyi ile kötünün karışımı oldu. Bu pozitif de olabilir negatif de. Tabi geneli anlam kasmaya çalıştığımız birliktelikler oldu. Natalya ile Shinsuke'nin arka taraftaki kedi muhabbetleri,  Carmella ile New Day'in arası iyi olması bizde çok önem taşır mı bilmiyorum. Çünkü arka tarafta kim ne kadar birbirini seviyor ya da kim ne kadar birbirini tanıyor çok da fikrimiz yok ama ekrana daha çok birlikteliği uyan ikililer olsaydı daha iyi olurdu gibime geliyor. 

İkincisi ise bu turnuvanın 20 dakikalık ve 12 hafta sürecek olması. Gerçekten aşırı uzun ve bir programın aşırı kısa olması gözüme battı. Resmen Wrestlemania'dan sonra bitecek gibi veya o zamana yakın. Hani turnuvanın amacı çok iyi. Bir yardım kuruluşuna yardım etmek ama bu kadar uzun süre bekletmek ne kadar iyi bilmiyorum. Son olarak bir şey daha turnuvada en sevdiğim şeylerden biri ise Hall of Famer Beth Phoenix'in az da olsa WWE'ye dönmesi. Hall of Famer kelimesi ne kadar çok yakıştı. 

Tuesday, January 9, 2018

25 YILLIK RAW

@ WWE


İlk bölüm tarihi 11 Ocak 1993 olan Pazartesi Gecesi RAW, 25 Ocak günü 25. yılını kutlayacak. İlk gününden itibaren WWE, 208 farklı arenada 171 farklı şehirde ve 11 farklı ülkede canlı yayınlarını gerçekletirdi. 25 yıl dile kolay.


     25 yıl diyip hafiflememek lazım. Yazarken veya söylerken 25 yıl demesi kolay ancak bir de bunu gerçekleştirmesi hele ki bir toplumun önünde oldukça zor. Hem de öngöremeden bir şeyi göstermek, paylaşmak oldukça zordur ve bir ülkeyi bırak bunu dünyaya taşımak gerçekten büyük bir başarı. Herkes bunu başaramaz. Vince McMahon bir adım atarak 25 yıl önce bu işe imza atmış oldu. Hala da tahtını bırakmış değil. 

Son yıllarda yapılan en önemli RAW gecesi ise 1.000 bölümdür. 23 Temmuz 2012'de düzenlenen şov hala akıllarda yer alır. Öyle bir iz bıraktı ki hala o günü anabiliyoruz konuşmalarımızda. Bu önemli günlerde genelde eski güreşçiler gelir ya konuşma yaparlar ya gözükürler ya da bir maçta yer alırlar. Büyük ihtimalle 2012'de Heath Slater kurbanken bu yılda Curt Hawkins adaylar arasındadır diye tahmin ediyorum. 

Az az da olsa güne dair bazı bilgiler edindik. Dün RAW Genel Müdürü Kurt Angle, Intercontinental Şampiyonluk Kemer maçı olacağını açıkladı. Roman Reigns, Miz'e karşı kemerini korumaya çıkacak. Ve haliyle eski yıldızlar da yer almakta. Taker, Steve Austin, Ric Flair, DX, Dudley Boys, Scott Hall, Kevin Nash, Jim Ross, Jerry Lawler, Bella kardeşler, JBL, Ron Rimmons ve New Age Outlaws. Bunlar en son güncellenen ve onaylanan isimler.

Çok da eski demek yanlıştır. Sadece popüler yıldızların şovda yer alması desek daha doğru olur. Nikki ve Brie şu anda aktif olarak güreşmeseler bile eli kulağında iki yıldız. Hatta bu ikilinin ilk kez düzenlenecek olan Kadınların Royal Rumble maçına açıklanmasını bekliyorum. En azından Nikki'nin. 

Ama bu arada konuşulması gereken şey geri dönecek yıldızlardan biri olan "Deadman" Undertaker. Wrestlemania 33'ten beri kendisini görmemiştik. Pek de görmeyi beklemiyordum açıkçası RAW'da. Hatta bu yılki Hall of Fame'e aday olarak düşünmekteyim. Wrestlemania'dan ayrılışı bence çok netti. Bütün ringe girdiği eşyaları bırakarak ringden ayrılmıştı. Bu da bir daha güreşmeyecek mesajını almıştık. Ya da sadece ben mi? Taker'ı bu şovda görmemiz çok şeyi anlatacaktır. Ya Wrestlemania'da son maç ya da Hall of Fame olmaya aday olduğu açıklanacaktır. Ancak maçtan ziyade artık ringi bırakmak anlamında değil ama çok da WWE'den uzaklaşmadan bu ödüle layık görülmeli!

Monday, January 8, 2018

ENZO İLE NIA'NIN ARASINDA NE VAR?

YouTube | WWE


Uzun süreden beri WWE RAW'da bir aşk kokusu var. Bu yeni aşk çifti ne yaşıyor, yaşadı mı yoksa bunların hepsi bir oyun mu?


     Tabi, bu gerçek bir aşk değil. RAW'da yaratılan senaryonun bir parçası. Ancak oyun bir gerçek aşka dönüşebilir. Bu sahte aşk nereye gider veya neden ortaya çıktı tartışalım. Her ikisinin de ortak bir noktası var. İkisi de WWE'den soğudu.

Nia Jax'in kasım ayında önemli bir ayrılışı oldu. Acaba ayrıldı mı, tatile mi çıktı diye. Arkadaşı Alexa Bliss "Nia, bunalımda. Kötü bir zamandan geçiyor. Ama atlatacaktır. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Herkes biliyor. Bütün güreşçilerin böyle bir zamanı olur. Yakında düzelip aramıza katılacaktır" diyip bizim bilgi almamıza yardımcı olmuştu. Ancak yine de arkada dönen şey WWE ile arası iyi değil. RAW'ın Kadınlar Şampiyonası statüsünde olduğunu düşünüyor. Ki doğru. Kazanamasa bile olması gerekiyor.

Diğer bir tarafta "Certified G" Enzo Amore var. Big Cass'le ayrıldıktan sonra belli bir şekilde WWE RAW'a tutunmaya çalıştı. Hatta Big Cass'le olan senaryo tam da bitmiş diyemeyiz. Big Cass maçta sakatlanmıştı ve hala dönebilmiş değil. Daha sonrasında da ayrılacak mı ayrılmayacak mı derken Cruiserweight'e transfer oldu. Beklediğimiz bir şeydi. Yazıldı, konuşuldu. Neville'dan kemeri alarak yeni Cruiserweight Şampiyonu oldu. Ancak o aralar çok iddialı konuşmalar gerçekleşti Enzo tarafında. Hem RAW'da Miz'le olan sahnesi hem de 205 Live'da her hafta yaptığı açıklamalarla kafada soru işareti bırakıyordu. Çünkü her dediği şey acaba ayrılacak mı? O yüzden mi o kadar iddialı konuşuyor? dedik. 

Nia tatilinden döndü, Enzo bu ağır konuşmaları bıraktı derken bir baktık. Nia ve Enzo'nun arasında bir şey mi var? Aslında tam da görebilmiş değiliz. Çünkü Enzo ağır bir nezle dönemini atlattı. Mixed Match Challenge turnuvasında beraber takım olması bekleniliyordu. Ancak bu hastalığın ne kadar süreceğini kestiremeyen WWE, Enzo'yu turnuvadan çekti. Ancak Nia hala turnuvada. Bugün ise Enzo temposuna geri dönüyor. 1 kereliğine dönüp ara mı verecek yoksa full time olarak dönüyor mu göreceğiz. Kemerini Cedric'e karşı koruyacak bugün. Tabi, belirtmekte fayda var. Nia da önemli bir faktör olabilir bugün. Bakalım şampiyon, kemerini koruyabilecek mi?

Friday, January 5, 2018

AZICIK UCUNDAN WRESTLE KINGDOM 12

@ SEScoops.com


Evet, dün Tokyo Dome'da 12. kez gerçekleşen Wrestle Kingdom serüvenini tamamlamış olduk. Geneline bakmak istersem diyeceğim bakamayacağız. Ama hepimizin beklediği maça yorumlarım var tabi.


Şovda beklediğim birkaç maç vardı. Önceliğim tabi onları izlemekti. Ama şovun genelini hızlı hızlı geçmek için odaklanmışken ilk baçın Young Bucks'ın olduğunu görünce duraksadım ve izlemeye başladım. Ki gayet de iyi maçtı. Tabi şöyle bir şey var ki Young Bucks'ın karşısına kimi koyarsan koy çok iyi maç çıkartıyorlar. Superkick'lerin bolca olacağı ve hemen pes edilmeyecek maçların olacağı kesin. O yüzden çok da irdelememek lazım. 

Merak ettiğim maçlar ise; IWGP Junior Heavyweight şampiyonluk maçı, Kota Ibushi vs. Cody maçı ve son olarak "Alpha" Chris Jericho ve Kenny Omega maçı.

Ospreay, Kushida, Scurll ve Takahashi gerçekten iyi bir performans çıkarttı. Günün bence en iyi maçlarından biriydi.Sadece ROH'dan haberiniz varsa bile bu dördünü de tanıyorsunuz. Çok fazla NJPW'den habersiz değilsiniz demektir. Maça gelince de aksiyonun ve hareketlerin çokça olduğu maçtı. Ama Marty Scurll'un giriş kıyafetinden bahsetmeden geçemeyiz herhalde. Çok iyiydi. İyi bir tarzı var. Will Ospreay maçı kazanarak yeni şampiyon oldu.

Kota Ibushi ve Cody... Cody zaten WWE'den ayrıldıktan sonra resmen marka oluşturdu diyebiliriz. Kendi tarzını farklılaştırdı ve değiştirdi. O WWE'de tanıdığımız Cody yok artık. Kota Ibushi'de bence soğukkanlılığını koruyarak maça başladı. Cruiserweight turnuvasından da tanıdığımız Kota bu maçtan galibiyetle ayrıldı. Cody'nin yenmesini bekledim mi bekledim. Ama Kota yapacağını yine yaptı. Keyifli bir maçtı ve zevk aldım. Brandi Rhodes'da konuştuğunda her zaman aklıma gelen şey ise ilk maçıydı ve yapılan caps'lerdi. Gerçekten kötü bir maç seyrettirmişti. Bu maçın içinde de bolca yer aldı diyebiliriz.

Son beklediğim maç ise hayatımda herhalde izlediğim en uzun tekli maçtı. Bir tarafta Kenny bir tarafta Jericho. 35 dakikalık bir maça şahitlik edeceğimizi düşünmemiştim. Geçen sene 42 dakikalık mı ne Kenny Omega'nın maçı varmış. Acaba gerçekten 1 saate yakın maç mı izleyeceğiz dedim. Maçın hazırlanış kısmında gerçekten gergin anlar yaşandı. Chris Jericho'nun konferansı basıp Omega'ya saldırması en önemli örneklerden bir tanesi. Tamam 2-3 kere oldu ama tam oldu diyebilir miyiz? Kenny Omega aslında en iyi indie güreşçilerinden bir tanesi. Jericho'da WWE'de olsun, Japon güreşinde olsun veya WCW zamanları olsun tüm zamanların en iyi güreşçilerinden biri. Kimilerine göre rüya maçı, kimilerine göre yılın maçı oldu bile. Bu 35 dakikayı zaten keyifle izlememizin sebebi resmen. Her iki tarafta da bu kadar başarılı olunca insanın maçı daha fazla izleyesi geliyor. E hal öyle olunca da insanın mutsuz olmasının sebebi yok. Jericho resmen kötü taraftaydı diyebiliriz. WWE'de face olan Jericho, bu sefer çok fazla pasif kalmayıp eskiden olduğu gibi agresif yönünü ortaya koydu. Keyifli de oldu. Maçta zaten her şey vardı diyebilirim. Maçı kazanan Kenny Omega'ya da tebriklerimi iletiyorum.

Bu şovla ilgili diyeceklerim bu kadar. Benim tarafımda 6 saatlik bir şovdan kalıntılar bunlar kaldı. Chris Jericho'yu bu şova getirerek gerçekten NJPW ekibi iyi bir iş yaptı. Bu kadar fazla saatinde hakkını verdi.

Thursday, January 4, 2018

WWE'DE BULLET CLUB ESİNTİLERİ

@ WWE.com

2018'e RAW'ın ilk şovuyla farklı bir yıla girdiğimizi görüyoruz. Kadınların maçı, Wrestlemania heyecanı ve daha da önemlisi Finn Balor bitti mi?


     Hayır, hem de heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. O da Bullet Club esintisini yaşadık RAW'da. Nasıl mı? Finn Balor eski liderlerinden olduğunu biliyoruz ve Bullet Club'ın ilk lideri. Hatta Luke Gallows ve Karl Anderson WWE'ye gelmeden önce ilk nesil Bullet Club'tan olduğunu da biliyoruz.Yani bu üçlünün geçmişi var.

Asıl garipsediğim şey ise eskiden olsa WWE bunu yok sayardı. Ancak son zamanlarda WWE farklı bir anlayışa büründü ve Bullet Club denilen olayın farkında. Hatta birkaç ay oldu galiba. Cody Rhodes'lu Bullet Club WWE şovunu basmıştı. Arenanın dışına. Ve Vince McMahon çok sinirlenmişti. Olayı tekrarlamak isteyen Bullet Club ekibinden ses çıkmamıştı.

Ancak görüyoruz ki WWE bunun küçük bir olayını AJ'le de yaşattırdı "The Club" adı altında. Şimdi de Balor Club adı altında Finn'li, Karl'lı ve Luke'lu bir Bullet Club deneyemi yaşayacağız. Tabi Balor Club adı gerçekten değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı şey The Club içinde geçerliydi. Luke ve Karl sanki Finn'in fanlarıymış gibi oluyor. Ama buna da şükür. Ve yapılan açıklamalara göre bu tek seferlik bir maçta değildi. İşte artık bundan sonrası önemli. "Bazen sakin kalmak gerekir" diyen Karl Anderson, bizi daha da heyecanlandırdı. WWE'de zaten bu üçlüyle video çektiğinde, "Daha devamı olacak" açıklaması yapıldı. Bu da demek oluyor ki "Ver coşkuyu WWE, ver coşkuyu...". Tabi bundan sonrası daha önemli çünkü WWE bu üçlüyü bize nasıl yansıtacak? Balor Club'ı heel bir trio görmek isterdim ama buna da razıyım. Karl ve Luke'a iyi tarafta olmayı iyi yansıtabilecekler mi merak ediyorum doğrusu. Şimdi Dean Ambrose sakatlanmasaydı, bir "Shield vs. Balor Club" maçı görmek isterdim. 

Yılın ilk RAW'ını beğenmemek elde değil.

Wednesday, January 3, 2018

İŞLER GİDEREK BÜYÜYOR

@ WWE.com


SmackDown Live'ın ana sorunu olan Shane McMahon, Daniel Bryan, Sami Zayn ve Kevin Owens arasında gerilim devam ediyor. Ve giderek işler durdurulamaz hale geliyor.


     Nasıl mı? Şimdi bu dörtlü karmaşanın içine WWE Şampiyonu AJ Styles da dahil oldu. Bu konu da Royal Rumble'a eklendi. Sami Zayn ve Kevin Owens ikilisi AJ Syles ile WWE Şampiyonluk maçına çıkacak. Hem de Triple Threat değil Handicap maçına çıkacak! Bu işte de bir gariplik yok değil.

Şu anda mağdur olan WWE Şampiyonumuz, bir açıklama yaptı. Handicap maçı istediğini söyledi ancak hem WWE Şampiyonluk maçı hem de Royal Rumble'da demedi. Sanki haftaya bir maç dercesine bir nitelikte söylemişti. Ancak SmackDown Live'ın Genel Müdürü Daniel Bryan öyle bir açıklama yaptı ki beni şok etti. Clash of Champions'ta nasıl Kevin ve Sami yenilmediyse bu sefer de AJ bu şampiyonluk maçını kaybetmez gibi geliyor. WrestleMania öncesi büyük bir şok olur. Belki de haftaya Shane McMahon bu maça birisini ekleyip Fatal 4-Way maçı yapacak. Ya da harbiden bu handicap maçını Royal Rumble'da izleyeceğiz.

Çok enteresan gelişmeler olmuyor değil. Çünkü Kevin Owens ve Shane McMahon'ın arasındaki gelişme belli bir süreyi aştı. Çok sıkmadı ama sanki yeter dedirttiriyor. Bu ikilinin arasındaki dialog da büyük ihtimalle 34. kez düzenlenecek olan WrestleMania'da son bulacak. Ancak o zamana kadar nasıl devam eder, nasıl oyunlar düzenlenir hiçbir fikrim yok. Ancak bu inşallah Daniel Bryan'la kötü sonuçlanmaz. Bu yıl biliyoruz ki Daniel Bryan'ın WWE ile sözleşmesi bitiyor. Bu da ister istemez "Shane acaba bu yıl Daniel Bryan'ı kovacak mı?". Buyük ihtimalle maalesef evet. Daniel Bryan ringe çıkmak istiyor ve bunu WWE'de yapamayınca soluğu başka yerde alacak. Kötü bir hüsranla bitecek bu olay. 

Anlamsız bir savaşın içindeymişiz gibi. O ona sallıyor, o buna saldırıyor. E sen bana inanmadın, asıl şimdi sen görürsün gibi bir mahalle kavgası veya anaokul kavgası gibi bir durumun içindeyiz. Kevin ve Sami'nin yükselişi. Aslında tek Sami için desek yeridir. Daniel Bryan da iyi ile kötünün arasında bir yerde. Evet bizim için iyi yerde ama diğer taraftan bakıldığında pek de iyi değil. Ama açıkçası bu yıl Daniel'ı WrestleMania'da bir maçta görmek isterdim. En azından takım maçında. Shane'nin takımı vs. Daniel'ın takımı. Bu kadar doktorlar onaylıyorken bu adamın maça çıkmaması çok saçma!

Tuesday, January 2, 2018

30 KADIN ROYAL RUMBLE MAÇI

@ Cageside Seats


28 Ocak'ta gerçekleşecek olan Royal Rumble, 4 haftadan kısa bir süre kaldı. Hepsi netleşmese bile azar azar şemamız belli olmaya başladı. 


     RAW'da bu hafta edindiğimiz bilgiye göre kadınların Royal Rumble maçında taşlar oturmaya başladı bile. Ne gibi? Erkeklerde geçen her kural bu maçta da geçerli. Her iki ayağın yere basması gibi. Tabi aslında bu beklendik bir şey. Sonuçta maçın amacı o. Ama daha önemli bilgimiz ise 30 kadın yıldızının olacağının bilgisiydi.

Hemen Genel Müdürü Kurt Angle bu bilgiyi verir vermez akışımız hızlandı. Geçen haftalarda Naomi zaten ilk olarak kendisini açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta ise RAW'dan ilk katılan ise "Empress of Tomorrow" Asuka'ydı. Bugüne kadar açıklanana kadar 9 yıldımız belli oldu. Kırmızı takımdan; Asuka, Absolution, Sasha Banks ve Bayley. Mavi takımdan ise; Naomi, Natalya ve Ruby Riott.

Tabi, burada konuşulması gereken konu Paige. Geçen hafta çarşamba Paige, canlı şovda sakatlandı. Sasha Banks'ten dropkick'i yedikten sonra anti starımız yerde kalkamadı ve hakem maçı durdurmak zorunda kaldı. Durumu çok kritikti çünkü bel kemiği ciddi bir şekilde sorun olabileceği konuşuldu. E haliyle yerden kalkamayınca korktuk. Ancak dün doktorlar temize çıkarmasa bile, yakınlarda geri döneceği kesin. Royal Rumble'da çoktan yerini aldı.

Son olarak bu maçla ilgili, eski yıldızlar geri dönecek gibi gözüküyor. Hepsi olmasa bile sanki Beth Phoenix'ten sesler çıktı. Ancak kesin bir şey söylememekle beraber Royal Rumble'da Allah'ın taktiri bir kuraldır. Dönen güreşçiler olmak zorunda! Ama belki bu olmasa bile NXT'den yıldızların da çıkabilme ihtimali var. Bunların yanı sıra bir yıldızında WWE'ye katılma ihtimali var. O da UFC'nin eski dövüşçüsü Ronda Rousey. Royal Rumble'da çıkışını gerçekleştirdikten sonra Wrestlemania'ya alt yapısı kurulması bekleniliyor. Mae Young Classic'ten de hatırlayacağımız üzere hala WWE'nin Fourhorsewomen'ıyla UFC'nin Fourhorsewomen'ının karşılaşması yapıldı. Bu da en güzel Rumble'da yapılabilir. Bu 4 hafta içinde zaten daha fazla bilgi ediniriz.

Monday, January 1, 2018

0 - ∞

@ WWE


En çok sevdiğim yıldızlardan biri olan Curt Hawkins pazartesi geceleri RAW şovlarında yer alıyor ama nasıl yer alıyor?


     2006'dan beri WWE ile birlikte iş yapan deneyimli güreşçi yaklaşık 11-12 yıldan beri bizler için kendini riske atıyor. İlk Smackdown'a katıldığından beri aslında (Edge dışında) hiç bu kadar aktif bir rolde oynamamıştı. Ama bu aktif dediğim rol nasıl bir şey? Asuka, yenilmezlik serisi gibi Curt Hawkins'inde kazanamama serisi var. Şu anda durum 0-152. Ancak daha sonradan okuyanlar için bu sayı değişebilir. Hatta bu sayının daha da gideceğini ve sürdürüleceğini düşünüyorum. O yüzden başlıktaki simge, sonsuzluk işareti.

O zaman dilerseniz Curt Hawkins'in bir geçmişine bakalım. İlk Major Brothers adı altında Curt Hawkins'i Zack Ryder ile takım olarak görmüştük. Daha sonra bu ikili Edge'in yaverleri oluvermişti ve Edge-Heads oldular. Daha sonradan bu işi büyüterek bir aile oldular ve isimlerini değiştirerek "La Familia" oldular. Grupta onların yanında Vickie Guerrero, Chavo Guerrero ve Bam Neely vardı. Grup ayrıldıktan sonra Curt Hawkins WWE ekranından bir süre uzaklaştı. Geri döndükten sonra bireyselliğe gidemedi ve tekrardan bir takım oluşturdu. Şu an Killer Elite Squad'tan da tanıyacağımız Vance Archer/Lance Hoyt. Bu da 1 yıl sürdü. Talihsiz Curt Hawkins yıkılmadı ayaktaydı ve aklına ne gelsin. Bir takım oluşturmak daha gerek dedi ve Tyler Reks ile birlikte gözükmeye başladı. Bu takımın gidişi de bir yıldı. Tyler Reks'in WWE'den ayrılışının ardından takım haliyle kalmadı ve Curt Hawkins sakatlanarak WWE'den dinlenme izni aldı. 

Geldikten sonra, NXT'ye gönderildi ve orada kendini göstermeye çalıştı. Curt Hawkins WWE'ye resmen yenilmek için gelmiş. NXT'ye, Superstars'a. Yazık! Haziran 2014'te de Curt Hawkins izin isteyip WWE'den ayrıldı ya da WWE eski takım şampiyonunu kovdu. Daha sonra indie ve TNA macerasını yaşadıktan sonra enteresan bir şekilde WWE'ye döndü. Hem de Curt Hawkins SmackDown Live kadrosuna katılarak şaşırtmıştı. Dönüşünü gerçekleştirmeden önce birkaç hafta döneceğini dair videolarını izledik. Acaba gerçekten push alıyor mu dedik, demez olaydık. O günden bu güne kadar bir gün yüzü göremedi. Her hafta mı yenilir, canlı yayınlarda veya canlı şovlarda. 

Ben gerçekten verilmesi gereken değerin verilmediğini düşünüyorum. Bunca yıl yanında çalışan elemanını bırak, insan bir kez olsun push verir. Ne tekli şampiyona girdi ne de adam akılla RAW'da veya Smackdown'da maça çıkabildi. Twitter'da da aslında baya bir ilgi görüyor ve yenilme serisini an ve an paylaşıyor ilginç bir şekilde. Büyük ihtimalle bunun kırılacağı zaman Zack Ryder'la tekrardan takım olacağı zamandır. Bununla da ilgili birkaç paylaşım var yok değil. Ama bunu WWE uygular mı? Lütfen bunun olacağı ve ona şans tanınacak yeni bir yıl olsun.